Subnautica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha ügyes vagy, nem az teszi ki a játékot. Van benne vonóágyú, gravitációs csapda, víztisztító.

Az élet nem Hollywood, küzdj az életért! 😉
McFrost
Egyelőre csak 100 méteres körben úszkálok 😊

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Alapból nincs ezzel baj, hanem ami a baj, hogy az evés-ivás nincs kidolgozva. Olyasmi rendszer kellene, ami a The Long Darkban, hogy gyengülni kezd a szervezet, nem pedig instant halál. De nekem így is sokat hozzátesz az élményhez, mivel ennek az a célja, hogy ne érezze magát az ember biztonságban. Fordítok rá időt, telepakolok két üvegszekrényt sózott hallal meg 0,5 literes vízzel, aztán ehető növényeket is termesztek, és akkor így nem nagyon kell foglalkoznom ezzel a résszel. Kiveszem a "hűtőből" ami kell, aztán ennyi. Néha vadászok csak úgy poénból, néha meg gyümölcsöt fogyasztok, a változatosság kedvéért. Néha pedig kávézom. 😄
Hát ha én ma szembesülnék először ezzel a játékkal, hanyatt esnék. Innen megmondom, hogy ez az év játékélménye lesz neked. 😊
Én ha újrakezdeném,akkor nem survival modba játszanék,idegesítő nagyon hogy vizeket meg kajákat kell itt is folyamatosan keresgélni,meg gyártani.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

McFrost
Tegnap vettem meg, ma merülök alá először ham inden igaz, hát kíváncsi vagyok nagyon!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Joh, ezt még kellett. Tudjátok ha az ember ráérez arra, hogy hogyan tudja kiirtani a természetet, akkor elkezdi csinálni. 😄

Egyébként meg megtámadta a küklopszot és két pillanat alatt leverte az életerejét a kétharmadára, így nagyon megijedtem, mert tele van pakolva mindennel, szóval beláthatjátok, hogy meg kellett tennem. Egyébként mocskos szívós dög, nehezebb megölni mint a reapert.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.20. 13:25:01
Nah, lemerültem a Lost Riverhez a küklopsszal, erre megtámadott ez a polip. Asszem ez nyírta ki a degasi túlélőit. Bekapcsoltam a pajzsot, aztán gyorsan felszerelkeztem, két nagy tartály a hátra, puska, hőkés, elemlámpa, elsősegély, védőruha, aztán már úsztam is kifelé. Sokkal könnyebb volt kinyírni, mint a reapert. Ez egy mamlasz. Talán nem látszik, de ezen a képen már halott, csak az istennek se süllyed le, lökdösni lehet. Talán mer tele van vízzel, és ez felfelé úszik azonnal, ha döglött. Na mindegy, megbosszultam egy rakat ember halálát. Most még jelez a radar valamit hátulról, most van egy kis dolgom és nincs időm rá, de annyira benne vagyok a leviatán vadászatban, hogy természetesen nem úszhatja meg élve. 😊

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.20. 12:44:03
Ja most innentől a célom a polip meggyilkolása, amelyik megölte a degasi kompániát. Ott a lost river bejárata közelében. Nehogy már ne nyírjam ki. Most mindenkit kinyírok. Ezek a leviathánok nem normális ragadozók, nincs helyük az ökoszisztémában. Én vagyok a király, én osztom az észt, és a polipnak nem osztok. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.20. 10:10:12
Végül is kinyírtam. Nagyon nehezen találtam meg a puskát, ezért váratott ez ilyen sokat magára. A legeslegutolsó roncsban lett meg a tervrajz második eleme. Mindenképpen ki kellett nyírni, mert a bázis 200 méteres körzetében okvetetlenkedett. Meg kellett mutatni ki az igazi apex predator ugye, meg hát a zátony amúgy is a szívügyem. Nekem ne terrorizálja egy ilyen a halaimat. Szóval a megoldás a puska + hőpenge. Szemből rálőni az arcára, aztán aláúszni, nyakánál nyissz-nyassz 5-6 vágás, aztán rálőni megint, aztán nyissz tovább. Ekkora dögöt még nem nyírtam ki a játékban, szóval mondhatjuk, hogy ez életem főműve. 😄

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.20. 10:06:02
Jaj gyerekek, nagyon tetszik. Épp fabrikálom a kilövő platformot, és gyönyörű. Beállok mellé a tengeralattjáróval, mellette a zátonyon a bázisom, olyan szépek. A történettel még sehol se tartok, még csak most derítem fel a Lost Rivert, mintha ott lenne még egy alien bázis (a halfejesen kívül), azt akarom még kibogarászni mer mintha az lenne a következő lépés. Kihagytam több hónapot a játékkal, nagyon nehezen kezdtem bele, hogy végigtoljam, mer előzőleg beleraktam vagy 2 évet, szóval kiégtem, de most hogy épül a platform és kalandozom a barlangrendszerekben így megint ráizgultam. Mindjárt megyek felderítek rezet, mer kell és elfogyott. ;-)
Szia!
Igen Lost Riverben is van kén, csikóhallal 900 méterig le tudsz menni.
Igen 2 sziget van. Erre már nem nagyon emlékszem, de inkább a másik szigeten lesz a találka pont. (Történet szempontjából mindegy.)
Sziasztok!
Kikristályosodott kén a lávafolyam környékén található? Ha igen oda meg hogy lehet eljutni?
És túlélő módban csak 2 szárazföld van? Az Auróra találkozási pont és az ahol a Napsugár hajó akart landolni?
Köszönöm
RoboKutya78
<#eljen>

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Sziasztok!

Írtam a játékhoz egy mod-ot ami a konzol parancsok használatát teszi egyszerűbbé egy GUI-n keresztül.
Minden lényeges dolgot beleraktam, de akad pár extra is pl.: csikóhal tud repülni, teleport titkos helyekre, nappal van mindig, sebességállítás...
Akit érdekel letöltheti a Nexus-ról:CheatManager

ui:kell hozzá a QModManager

O2-ben gazdag merülést kívánok mindenkinek 😉
Caliph
power cell kell bele,már a kraftoláshoz is,ahhoz meg akku (battery) többek között

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

RoboKutya78
a csikóhalba csak alap ellem fér el ha jól emlékszem bár régen játszottam

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
vannak egy vagy négy helyes falra szerelhető kaspó kis növénytárolók abba lehet tenni magot.

Caliph
Bentre én kb csak marblemelont ültetek,kaját és vizet is tölt,illetve lanthern treet amivel a bioreaktort látom el(ezt vázába is lehet ületni ,nem csak ládába)
Kintre deep shroom,creepvine,bloodvine és gel sack amit érdemes ültetni

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
üdv!
Az a fali zöld fal az csak dekoráció,azzal más nem tudsz kezdeni. Viszont lehet szerezni kültéri és beltéri ültetőládákat,abban tudsz ültetni különböző,szigeten talált növényeket,jó pár hasznos is ám,pl a chinise potato meg a marblemelont ha elülteted meg is van oldva a kaja és ital szükséglet.
Külső ládába pl creepwine és gombákat lehet ültetni amiket víz alatt látsz,és hasznosak

ezeket a termesztett növényeket pl a bioreaktorba is be lehet tenni,amivel energiát állít elő

Késsel lehet magokat szedni pl a marblemelonból,azokat elültetve újra lehet termelni,egy dinnye ad több magot is
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.06.05. 17:23:08

Üdv!
A veteményes "működésére" nem jövök rá. Ha pl. csinálok beltéri fali veteményest akkor gondolom vetni is kellene. Ha jól sejtem a szárazföldön kell találni növényt és azelőt elültetni mielőtt megrohad?
Caliph
cella kell bele,hátul az aljánál a kiálló részen van a tárolója

Sziasztok!
A csikóhalba lehet cserélni az elemet? Elem kell bele vagy cella? Én nem tudok új cellát tenni bele. Lehet hogy előbb valamilyen modult kell fejlesztenem?
Köszönöm
Carlos
hát ha az embernek túl könnyű akkor menjen neki.
Én kerültem mint a leprát...

Þór vígi þessi rúnar

MerlinW
Alapvetően a játék célja, hogy elkerüld őket, ne nekik menj😊

[merlinw.org]

Carlos
de akkor kevésbé vehemensen mész neki leviatánnak.

Þór vígi þessi rúnar

MerlinW
Mondjuk nekem egyszer sem sikerült meghalnom a végigjátszásom során, így azt sem nevezném túl nagy nehezítésnek😊

[merlinw.org]

Carlos
jaaa értem... én kérek elnézést!

Þór vígi þessi rúnar

Attól nem lesz nehezebb, hogy újra kell kezdeni mindig.
Én nem nyírtam ki egy Leviathant se, csak leszkenneltem őket.
Carlos
Játsz nehezebb fokozaton. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Mod támogatás lesz valaha a játékhoz? Tudom, nexuson van pár, de azok többnyire könnyítő modok, én nekem meg olyan kell, ami ad + kihívást.
MerlinW
Ha meg is ölöd, újraspawn-ol azonnal valahol máshol a biome-ban. Nem a játékmechanika része a gyilkolás.

[merlinw.org]

Több az, előbb meglövöd, majd utána teljesen feltöltve újra lövöd.
RoboKutya78
A puskával ebbe az esetbe az a baj hogy igencsak ellenáll ez a lény neki és ha jól eltalálod akkor is csak pár másodpercig fekszik ki ha jól emlékszem az én kísérleteimre😊

Pedig a stázis puska több helyen is megtalálható, a szigeten pl.
Az aurora melletti kis roncsban a kelpforestnél lévő roncsnál, de akár a jellysroom is körbe járható.
Küzdöttem tegnap a reaperrel. Az a gond, hogy a csáklyával nem lehet rátapadni a hátára, hanem inkább olyan mint egy bálnavadászat, hogy hosszú kötélen vonszol maga után, és csak akkor tudom fúrófejjel piszkálni ha rám fordul, és bekapja a lépegetőt. Akkor az arcába nyomom a fúrófejet, de közben meg ropogtatja a berendezést, szal izgalmas. De végül is jobb ez így, túl egyszerű lenne hátára tapadba kifúrni az oldalát. 😊 Valahogy kinyírom. Láttam videóban hogy mások a puskával harcképtelenné tenni, majd késsel vagdalni taktikával sikeresek, de azt nem tartom etikusnak, túlságosan op az a puska. Na jó meg még nem találtam meg egy fragmentjét, és nincs puskám. Különben én is azzal lőném! 😄D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.04.13. 07:33:11
Ah, tehát a fúrófej az jó fegyver. Na ezt ki kell próbálni. 😄
Rodeoztam vele, de nem volt türelmem kinyírni. <#nyes>
Csáklyázó kar és fúrókar.
Desert, te már biztos öltél nagyobb dögöket. Az működik reaper ellen, hogy lépegető alap fogókar a fegyverem, csáklyázó kar a másik, és akkor megpróbálok a feje mögé kerülni, rátapadok a csáklyával, és addig ütöm, amíg fel nem fordul? Csak mert a torpedótól nem sokat remélek, viszont ha egyik karom torpedó, a másik karomnak alap fogókarnak kell lennie, mert azzal tudok védekezni ha rám harap. Tehát a csáklyázókar + torpedókar az nem jó. Viszont akkor meg nem vagyok elég mobil, plusz csak torpedózni tudok, ami meg kifogy. Még a fúrókart meg lehetne próbálni, kinézem abból, hogy fegyverként funkcionál. Csáklyázó + fúrókarral érdekes lehet nekimenni egy reapernek. Csak mivel hardcore játszom, nem a csata közben szeretnék szembesülni vele, hogy nem működik az elgondolásom, tehát egy megerősítést szeretnék kapni, hogy mégis hogyan harcolunk lépegetővel leviatán méretű dögök ellen. 😊
Nem, az a gáztorpedóhoz kell.
RoboKutya78
ebből a gázpöffetegből lehet kifarmolni a gázgömböt ami kell a rakétához vagy mihez?

Célom egyébként megölni azt a polipot, amelyik kinyírta a Degasi túlélőit. Ott lebzsel a bázisuk közelében, kipróbálom rajta majd a torpedókat is. Végső esetben agyonverem. Bosszút kell állni ezeken az állatokon. Meg hát a vadászösztön. MIndegyik dögből illik elejteni egyet. Reapert is akarok gyilkolni. ÉN LESZEK EZEN A KIB.SZOTT ZÁTONYON A KIRÁLY, TŐLEM KELL FÉLNETEK, ŐSHONOS DÖGÖK! :-D
Szegééény. Megölte az angolna. De azért rágázozott egy csomót, amitől rángott is a dög. 😊

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.04.08. 20:43:30
Heh. Elejtettem a lépegetővel (Mantának hívom) egy ilyen elektromos angolnát. Elcsattogtam lítiumért bányászni a felségterületére, lecsapott rám hazafele menet, néha visszacsaptam, ettől a zátony felé orientálódott, végül kikötött közvetlen a bázisom mellett a sekély vízben, és a komplett fauna ellene fordult, rátámadtak a fogas csukák, gázzal gyilkolták azok a jámbor tehenek, meg én is neki estem. 21%-ra amortálta a lépegetőt, mire agyonvertem, mocskos jó csata volt. 😊

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.04.08. 20:41:25
Segítsd kikelni a kicsiket a tojásból.
RoboKutya78
na most már csak arra kéne rájönnöm hogyan kapcsolom le az ágyút és hogyan gyógyítom meg magam.
a rakéta indulásra kész 😊

2 tojás is van. Egy a Lost river laborban egy meg a Degasi 500-as bázison.
Plusz még találni lehet Time Capsule-ben is, egyszer találtam benne.
RoboKutya78
jaa a mosolyából azt vettem le hogy ő a lényeg😊
tartogattam eddig a tojását nem akartam kiketettni

Lava Castleben van a hőerőmű ott találod meg az ion energia és ion cella tervét. (lila tábla szükséges 2db)
Keltető enzimet majd a Sea Emperor mondja meg neked.
A cukihal csak egy mellékszereplő lehet vele játszani.