5226
Armored Warfare
http://armoredwarfarehu.blogspot.hu/
http://armoredwarfarehu.blogspot.hu/
-
lammaer #739 Gyakorlatban szerintem csak a vitázó felek gondolják hogy a többieket érdekli a kakasviadaluk. Én is beleestem nemegyszer ebbe, de belegondolva hogy ahányszor látok esezetlen adok-kapokot, az első ütésváltás után beazonosítom a két vitatkozót, és a többi hszüket már csak átpörgetem, mert tökre nincs győztes az eszetlen vitatkozásban, és emiatt egyikük sem nyer vagy veszít a szememben :) Viszont nem is érdekelnek :D
(az meg szintén gyakori hiba, hogy ha vki X órán belül nem válaszol az azt jelenti hogy elbújdosott...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.06.08. 15:23:28 -
FosTalicskaa #738 A fórumokon kétfajta ember van. Aki éppen próbálja átharapni a másik torkát és aki a háttérből figyel. A második csoportot is ketté lehet szedni: akik popcornal a kézben a háttérből röhögnek az egészen és azok akik felháborodást színlelve alig várják, hogy ők is beléphessenek az adok-kapokba. Te ide tartozol. Csak egy probléma van, hogy nincs vita. Jött tuskomobile, durván benézte a dolgot és szégyenében elbujdosott. Ócsárlás sincs... Ennyi. Legközelebb remélem több szerencsével jársz, már ami a vitakeresésedet illeti. Peace.
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.06.08. 13:09:46 -
#737 eh... legalább spoilerbe szemetelnétek a topicot egymás ócsárolásával.... -
FosTalicskaa #736 Butthurt russian detected.
Áruld már el, hol írtam véleményt az amerikai tankokról. Ja és egyáltalán hol vetettem őket össze a szovjet tankokkal? Jah, hogy sehol, csak annyit írtam, hogy azért az orosz t90-estől sem kellene úgy elájulni...
Szóval köszönjük Emese. Leülhet. Egyes. Megadjam a régi általános iskolám telefonszámát? Talán bevesznek az alsó tagozatra és megtanítanak olvasni, szöveget értelmezni nem biztos, de legalább a szavak meglesznek...
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.06.07. 23:10:09 -
FosTalicskaa #735 Igen ez az. A 2.vh-s ütközetek bemutatását leszámítva egész jó ez a sorozat. Még így közel 70 év után is megmérgezi az egészet a propaganda. Nem értem miért nem tudnak csak objektíven bemutatni egy csatát, mindenféle ideológia nélkül...
De a yom kippur-os videót is érdemes megnézni szerintem... Ott Kb a wot-os op medek szerepelnek (t62, t55) vs átalakított centurionok és pattonok. -
TuskoMobile #734 Csak a szokásos orosz tank fölény volna ha a valóság talajára építenék lemosnák az összeset mert nézd már meg a történelmet mielőtt hülyeséget beszélsz.
T-64 Az 1960-as évek első felében kifejlesztett közepes harckocsi. Sorozatgyártása 1964-ben kezdődött
Csak ennyit mondok itt még hol volt neked amcsi tudás a rétegelt páncélzatról fogalmuk se volt mikor ezeket létrehozták a gonosz buta oroszok akik mint tudjuk a homokos háborúkról mindig csak szart gyártanak.
Lőhetted volna a T-64-et kumulatív töltettel is az M60 szuper amcsi harckocsiból sok sikerrel
Az meg egyszerűen az ostobaság netovábbja hogy valaki beveszi az amcsi propagandát hogy ők a legjobbak persze persze mert kitudtak lőni elavult tankokat. -
TuskoMobile #733 Jó hagyjuk már ezeket a "háborúkat" tanulatlan hadjik vezetnek tankot még a filmben is lelövik ezt a poént
42:19
-
#732 -
#731 itt a teljes magyarul -
#730 Az M2 Bradley-k meg tobb ellenseges pancelos jarmuvet semmisitettek meg mint az Abramsok. Igaz, TOW rakatakkal is fel van felszerelve.
link -
FosTalicskaa #729 a T-90 is egy T-72-es szteroidokon, főleg az első verziói. Csak a szokásos orosz propaganda az ami erdőtűzzé nagyít egy tábortüzet. Egyébként ne nagyon várjatok már modern tankcsatákat. Eg jól feleszerelt modern tank az nagyon drága, nem beszélve a legénység kiképzéséről, ami szintén költséges + az emberek is érzékenyebbek a veszteségekre. A közel keleten is egy-egy páncélos haderőt, helikopterekkel, meg vadászgépekkel lőttek rommá és csak utána araszolt előre a szárazföldi erő.
De akit jobban érdekel a téma, annak ajánlom youtube-on, a tankcsaták, sivatagi vihar nevezetű dokumentumfilmet. Fent van a teljes 1óra. Abban például kiderül mi történik akkor, ha egy M1 Abrams összetalálkozik az elavult szovjet hackocsikkal...
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.06.07. 19:43:28 -
Kryon #728 Újabban az oroszok is kezdik a haveroknak eladni a legmodernebb haditechnikájukat. Ha így halad még láthatunk modern tankcsatát, mondjuk egy Irán-Szaúdi háborúban. -
yossarianHUN #727 Ilyen értelemben ne hidd, hogy van bármilyen modern tank, ami a szintjének megfelelő ellenséges páncélosok ellen bizonyított. A közel-keleti konfliktusokban is többnyire a felspécizett T-72-esek jelentették a legkomolyabb kihívást, ami ugye egy Abramsnek például csemege. A komoly bizonyítás azt jelentené, hogy mondjuk Leo 2 vs T-90, de ha ilyen lenne, akkor nem hiszem, hogy mi a fórum előtt üldögélhetnénk:) -
kissssss #726 én is ettől félek hogy csak egy copy paste átfestett játék lesz, nyakon öntve némi pve részel és ennyi.
akkor már inkább maradok war thundernél..... csak sajnos már ott is kezdenek megkergülni a fejlesztők(leo1, is-8,stb) -
#725 Ezek az un. "hegyi foldmuvelok" nehezgeppuskaval meg pancoltoro raketakkal is fel vannak szerelve. -
Kryon #724 Videokat lehet találni, abból nagyjából látható milyen lesz. Nekem úgy tűnik, pont ugyanolyan mint a WoT, csak modern tankokkal. -
lammaer #723 Namost ugye afganisztánban gyanítom hogy AKval felszerelt hegyi parasztok ellen küldték őket, nem más harcjárművek ellen... -
#722 Nemetek hasznaltak Koszovoban (nem tudom volt-e eles bevetesen) a 2A4s 2A5s variansokat, a hollandok lovoldoztek vele a szerbeket Boszniaban. Kanadaiak hasznaltak C2s-ket Afganisztanban amiket lecsereltek kesobb 2A6s-ra, 2A6M-re. Danok hasznaltak 2A5-kat szinten Afganisztanban. -
yossarianHUN #721 Ejj, csak bele ne fulladjunk az információáradatba -
zsömi12 #720 Hali! Szeretném megkérni azokat akiknek volt szerencséje kipróbálni ezt az új játékot, hogy bár tudom kezdeti fázisában van még, mégis vesse már össze pár sorban a wot -tal, hiszen a legtöbb játékost az érdekli sikerül-e jobbat alkotni a wot-nál. Előre is köszi! -
#719 Stay tuned for more Early Access Round 2 details! -
yossarianHUN #718 És ez mikor is indul? Mert most lett meg az új gépem, de egyelőre vagy én vagyok nagyon béna, vagy le se lehet tölteni a klienst. Ez az istencsapása My.com launcher mászik a képembe folyton, de sehol egy opció magának az AW-nak a letöltésére. -
#717 Early Access 2 (preliminary patch notes)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!While we all eagerly await the start of Early Access 2, We thought we would share the preliminary patch notes with you.
Patch notes – Early Access 2
• Additional and independent sensitivity options for normal, sniper and artillery modes
• Additional cover to runway in Ghost Field
• Bugfixes to all maps
• Disabled dust particles in the garage
GUI Changes
• Garage interface improvements
• HUD improvements
• New Friends List
• Chat window minimizing
Vehicle Balance
• M2 Bradley
o Can now fire salvos of 2 missiles.
o Salvo reload increased to 24 seconds.
o Individual missile reload within the salvo is 2 seconds.
o Individual missile damage decreased by 25%.
• FV510 Warrior
o Guns have been set up to have a 6 round clip.
o Total ammo count decreased.
o Damage per round increased by 50%.
o Salvo reload reduced from 9 seconds to 6 seconds.
• Expeditionary Tank
o Rate of Fire increased by about 7.5%
o Improved the Expeditionary Tank's min reticule size
o Improved the Expeditionary Tank's max reticule size
• Begleitpanzer
o Damage decreased for all rounds
• FV101
o Decreased recoil from firing
o Damage decreased by about 10%
• M113
o Penetration for DM 43A1 API increased from 47 to 50.
o Penetration for DM 63 APDS increased from 48 to 53.
• M551
o M551 reload time increased from 12.55 seconds to 13.94 seconds.
o M551 minimum reticule size increased from 0.25 to 0.27.
o M551 aim time increased from 4.3 seconds to 4.6 seconds.
• M60A2
o M60A2 reload time increased from 12 seconds to 13.33 seconds.
o M60A2 damage decreased by 7.5%.
• MBT-70
o MBT70 reload time increased from 10.67 seconds to 12.7 seconds.
• AMX-10P PAC90
o AMX-10P PAC 90 damage decreased by 7.5%.
• T-62
o Damage increased by about 10% for AP and HE and about 15% for SC
o Rate of Fire decreased by about 5%
• AMX-10P
o Damage increased by 7.5%
General Game Balance
• High Explosive shells will now deal less damage to heavily armored targets. This is a global change.
• Penetration values for 100mm+ cannons have been globally decreased.
o Note that these above changes only apply to standard cannons - not ATGMs, artillery, or autocannons.
o These changes are more significant at low tiers than high tiers.
• Artillery Balance Adjustments
o Slightly decreased rate of fire for all artillery vehicles.
o Slightly increased salvo reload times for the Akasiya, Abbot, Palmaria, and PzH2000.
o Reduced damage on the Akatsiya and Palmaria.
o Slightly increased artillery aim times.
o Increased accuracy bloom rate from turret movement and pitch.
• Decreased accuracy bloom from movement, hull traverse, and turret traverse for all MBTs.
• Decreased reload times of ATGMs on higher tier vehicles.
Progression Changes
New Feature - Kill Streaks
• When a player gets a kill, this increases the amount of Reputation the player earns from all damage dealt in the match.
• These bonuses are cumulative, but small enough that a player will not be rewarded for poor decisions (e.g. kill stealing rather than shooting a more dangerous target).
New Feature - Spotting Streaks
• When a player spots another vehicle, the player gets a stacking bonus to the Reputation earned from damage dealt to vehicles the player is spotting.
• This is to help provide an additional reward for exceptional scouts.
New Feature - Base Capture Multipliers
• The Reputation and Credits earned from capturing an enemy base are now scaled based on the number of enemies alive at the time the base is captured. The more enemy players that are alive, the larger the bonus.
• This is to more heavily reward players who manage to accomplish epic base captures that decisively win the match, rather than just capturing a base with only one or two enemy stragglers alive.
General Economy Changes
• The scale on Reputation and Credits have been changed to allow for more granular rewards for matches.
Rewards Changes
• Slightly decreased the base value for playing matches.
• Slightly increased the reward for spotting.
• Slightly increased the reward for assists.
Cost Changes
• Decreased the Credit costs for buying all modules on a Tier 1 vehicle from 8000 to 6000.
• Decreased the Credit costs for buying all modules on a Tier 2 vehicle from 64000 to 32000.
• Decreased the Credit costs for buying all modules on a Tier 3 vehicle from 160000 to 128000.
• Decreased the Credit costs for buying all modules on a Tier 4 vehicle from 360000 to 256000.
• Decreased the Credit costs for buying all modules on a Tier 5 vehicle from 720000 to 512000.
• Decreased the Credit costs for buying all modules on a Tier 6 vehicle from 1080000 to 1024000.
• Decreased Tier 2 vehicle purchase cost from 16000 to 12000.
• Decreased Tier 3 vehicle purchase cost from 160000 to 120000.
• Decreased Tier 4 vehicle purchase cost from 640000 to 480000.
• Decreased Tier 5 vehicle purchase cost from 2560000 to 1920000.
• Decreased Tier 6 vehicle purchase cost from 4000000 to 3840000.
• Tier 1 Maximum Repair Cost decreased from 3200 to 1600.
• Tier 2 Maximum Repair Cost decreased from 3200 to 1600.
• Tier 3 Maximum Repair Cost decreased from 9600 to 7200.
• Tier 4 Maximum Repair Cost decreased from 16000 to 12000.
• Tier 5 Maximum Repair Cost unchanged.
• Tier 6 Maximum Repair Cost reduced from 28800 to 28000.
• Tier 1 Upgraded Ammo cost decreased from 2400 to 1600.
• Tier 2 Stock Ammo cost decreased from 6400 to 3200.
• Tier 3 Stock Ammo cost decreased from 10400 to 5200.
• Tier 4 Stock Ammo cost decreased from 24000 to 18000.
• Tier 5 Stock Ammo cost decreased from 41600 to 36000.
• Tier 2-4 Upgraded Ammo costs have been decreased at the same ratios as the stock ammos above. -
lammaer #716 "Leopard 2-es is már 30 éves koncepció és mégis eggyik legjobb mbt-nek tartják/tartották."
Volt egyáltalán éles bevetésen? -
#715 en belogoltam es mentem par kort,..de grafikailag sztem meg optimalizalatlan..es az este 7-9 az nekem pont nem egy alfarol szol hanem a gyekereimrol:-p -
#714 Leo 2 esetében azért van akkora különbség 1-1 fejlesztésnél amivel azért korántsem olyan mintha párduc d lenne a t7 és párduc g meg a t8 vagy a pz4-es példád.
Leopard 2-es is már 30 éves koncepció és mégis eggyik legjobb mbt-nek tartják/tartották.
A modern tankok esetében egyébként sincs túl nagy különbség, hisz jóformán mind ugyan arra a technológiára épül, ugyan olyan formával.
Ilyen gyűjtői szempontokból a wot által felölelt idősáv egyszerűen jóval divergensebb tankokat tartalmaz.
-
Angelus1991ster #713 Jó a játék, csak csöppet remeg, wot egy kicsit kezelhetőbb. De lehet , hogy a crysis motor/fizika miatt van.
Valamint a csaták hamar véget érnek. 15 perces csatát nem is láttam még. -
FosTalicskaa #712 Vicces, hogy szerintem jópár embernek megvan innen az aw early access, de senki sem ír ide semmit. Remélem ez nem annak a jele, hogy annyira jó a gém, hogy mindenki vissza is ment wot-ozni :D -
yossarianHUN #711 "azért van ilyen ocsmány formája" -
#710 Attól még ronda :) -
FosTalicskaa #709 Ezért írtam, hogy scout tanknak elmehet.
Egyébként ez is durva: (videó 2. felében van a demó)
https://www.youtube.com/watch?v=Pftna34TbJU
És erről a videóról jutott eszembe: Itt végre lesznek éjszakai csaták, ahol mondjuk IR-el vagy hasonló optikával kell megkeresni a célpontokat a pályán? Vagy hosszas tesztelés után, úgy döntöttek, hogy csak nappali csatákat támogatják?
-
yossarianHUN #708 Úgy tűnik mindenki elfelejti, hogy ennek a lengyel fosnak azért van ilyen ocsmány formája, mert a burkolata érzékeli és felveszi a körülötte lévő levegő hőmérsékletét, így a hőkövető fegyverek számára láthatatlan. Jó kis fícsőr, kérdés bekerül-e a játékba, és ha igen, milyen formában. Első tippre azt mondanám, hogy nagyon jó álcázása lesz. -
#707 én élvezni fogom :D
lesz Leo1
Leo2
Leo2A4 Evolution
nah meg Leo2A6
-
FosTalicskaa #706 Az nagyon amatőr megoldás lenne, ha egy tankkal minimális módosításokkal töltenének ki egy egész tech tree-t. Mintha a wot-ban a pz4-ből csinálnának egy külön ágat tier 1-től 8-ig mondjuk az ausf A,B...J,K,L verziókkal... Biztos mindenki élvezné a grindet ugyanazért a tankért, de különböző modulokért. :P -
#705 Leo 2-nél maradva nyilván majd az a6-os változat lesz a t9 az a7 meg a t10. -
#704 Infók -
FosTalicskaa #703 Éles helyzetben te is biztos szívesen beültél volna azokba az elavult ócskavasakba. Főleg, hogy amikor megépültek akkor is az volt a szempont, hogy jó sok legyen belőle, több mint amennyi lövedéket tud gyártani a gaz imperialista nyugat. Egyébként meg százmilliárdokat elszórni valamire aminek semmi hasznát sem veszi az ország az kurva nagy luxus. + lehetne magyarázkodni a románoknak, meg a szlovákoknak, hogy nem azért fegyverkezünk ész nélkül mert egy tartós országlátogatást szeretnénk a közeljövőben megejteni náluk. -
Malarki #702 Ja, milyen jó is lenne évente milliárdokat elszórni hadseregfejlesztésre és fenntartásra, hiszen az elmúlta 70 évben is rettentő sokszor volt szükség a bevetésre. -
Angelus1991ster #701 Legalább ők csináltak valamilyen harckocsit. Nálunk ez 1944-ben megszakadt.
Ami harckocsink van azt a mindenkori "magyar" kormányzat összevissza szórja az ellenségeinknek. Pl. az áliszlám barbár állam valószínűsíthetően a mi T-72-eseinket is használja. -
Kryon #700 Valami sunnyogó sniper tanknak tudnám elképzelni.