Risen 3: Titan Lords
  • lwb
    Egy gyors spoiler mentes első benyomás lista:

Hangok:
    -zene ok, szinkron meg már a Risen 1 óta nem probléma, itt sem ez

Grafika:
    - Risen motor, tehát kb ugyanazt nyújtja, mint a Risen 2, senki ne várjon nagy dolgokat
    - javították a Risen 2-ből ismert "mozgó fa" bugot, hogy ahogy töltötte a játék a fákat, azok mintha a semmiből növekedtek volna ki - ezzel kb ki is merül minden grafikai fejlesztés
    - az animációk pont olyan gyengék, mint eddig, ez nem a PB erőssége

Kezelés, UI:
    - Risen 2 szinte 100%-ban

Játékmenet:
    - eddig oké, nem túl nehéz, nem túl könnyű
    - ami nem tetszik: minden ellenfél "bullet sponge" lett csak ugye bulletek nélkül: ezerszer kell megütni őket, hogy lemenjenek, még a legalapabbak is. a gothic 1-ben azért pl. a juvenile scavengert vagy a moleratet 2-3 ütésből az első 5 percben le lehetett verni, tehát ez nem a szokásos dolog
    - nyilván célba ért a Risen 1 kritika, ahol kb a játékosok fele a játék közepén vette észre, hogy helyrehozhatatlanul elbaszta és már soha nem lehet varázsló, ezért itt eléggé egyértelmű a tutorial után, hogy kb hova kell menni, ha a 3 faction egyikéhez akarunk csatlakozni
    - storyról még túl korai, de nagy elvárásaim nincsenek, a gothic-risen széria mindig inkább a felfedezésről szólt és nem a jó történetírásról

Nekem egyelőre bejövős, de én szeretem a sorozatot, aki nem ismeri és mondjuk TESV vagy Witcher2 után akar erre ráugrani, az lehet, hogy csalódni fog.