492
The Long Dark - A Will Mackenzie Incidens
-
#212 Örülök hogy mindketten megtaláltuk benne amit tetszik. Remélem a jövőben is így lesz -
#211 Én meg csak a story mód miatt vettem meg. Egy céltalan survivor játéknak én nem látom értelmét, pont olyan időrabló, mint n+1 játéktípus, amit okkal kerülök már. -
#210 Én anno nagyon vártam story modot de amióta kijött be kell látnom , hogy kanyarban nincs szimpla survivor modhoz képest ! Szóval ezeknek az új survivor és household featureknek jobban örülök ! -
#209 Hír van, a story módról semmi.... -
#208 Nemtom, de jöhetne már. -
JanáJ #207 Nem lehet, hogy a Season 2 annyiban különbözik, hogy a csajjal leszünk? Értsd újrajátszod a dolgot kicsit más storyval. -
#206 Ez azt jelenti, hogy addig be is fejezik a többi epizódot?
A Season 1 elnevezést sem értettem soha. Olyan elnyújtott lesz a sztori, hogy több szezon is lesz? Mert az eddig látott content és alapot látva azért ebben nincs több, mint még néhány fejezet. Már a 2. fejezet végén szinte minden tevékenységet csinálsz pár craftolást leszámítva, ha jól láttam. Vagy később a játék ezen része is bővülni fog? -
#205 GoG-on 50%-os leárazás van. -
#204 Megnéztem a challenge játékmódot. Aztán inkább rájöttem, hogy ha a story mód az összes egyéb helyszínen is játszódik, akkor inkább jobb, ha nem játszok egyáltalán vele, mert akkor elspoilerezi a helyszíneket.... -
JanáJ #203 Elvileg a pályák között tetszőlegesen csatangolhatsz, de nem vagyok meggyőződve, hogy a cuccaid ott is lesznek. -
#202 Tegnap megcsináltam a medvés részt és elmentem a fejezet végéig. Remélem a Ep. 3-ban lesz lehetőség visszamenni a Ep.2 területére (bár van mentésem megfelelő helyen), mert csak szerszámokat vittem magammal, ami túléléshez kell, és ezzel kb. már 30 kg vagyok. Kaját, piát, minimálisat, a tóparti menedékház ellenben rogyásig van tüzelővel és kajával... -
#201 Másnak is agyára ment.
Vadászat közben elfáradtam és megéheztem. Visszamegyek, se nyomok, se vér. A térképen semmi. "Fasza"...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.25. 16:42:24 -
JanáJ #200 Googliz rá, nem néztem.
Igen a túlélősdinél nincs cél, én ott barangolni szoktam, majd ha bejártam mindent akkor megunom. -
#199 A további epizódokról van valami hír, hogy idén mikor jöhetnek?
A nem story módban van valami cél, vagy csak végtelen ideig túlélni? -
JanáJ #198 Nem néztem mit számít, de nincs jó tapasztalatom a nehézségi szintek emelésével. :-) -
#197 Én egyből a legnehezebbre tettem. Nem kellett sok tanulás és belőhető volt, hogy mit lehet és mit nem lehet tenni. -
JanáJ #196 Elhiszem, sosem próbáltam más nehézségi szinten. -
#195 Én úgy látom, hogy nehézségi függő a leteperési szám. Mert videón másnál és 3-at láttam encounterre. Nekem meg 6 a max...
Majd egyszer letolom ezt a részt, de most inkább LiS BtS. Tényleg nagyon felbaszta az agyam ez a hülyeség. -
JanáJ #194 Ez az elsőre nem lőheted le csak az én elméletem. Az ajtóban én bele küldtem egyet, majd vissza a házba. Ezt vagy eljátszottam 3x, mire elkapott. Utána péppé lőttem, majd a - talán - harmadik helyen meg elsőre eldőlt. Lehet csak én lőttem bénán, mindenesetre gyanús.
Minimálisak a medvés tapasztalataim, mert messze elkerülöm. Eddig ha messziről meglőttem, akkor simán el tudtam futni előle. Eleve ha feléd fut, ott már túl közel vagy. :-)
A nehézségi szint tök mindegy, nekem is hat helyszínem van. Én asszem négyet jártam végig a házzal együtt és ebből háromnál ott volt. -
#193 Hát a problémám a következő...
1. A medve encounter számnak meg kell lenni, ha jól értem, tökmindegy, hogy előtte mennyit lövök bele, a 6. találkozás előtt nem lehet megölni.
(Ehhez képest mivel félreértettem az egyik questet előtte öltem meg medvét. Volt, hogy 3, volt hogy 1 lövésután meghalt.)
2. Mivel limitált a lőszerkészletem, ezért nem lehetem meg, hogy belelövöldözgetek csak úgy.
3. Távoli találatokkal és közelivel is volt, hogy rámvetette magát...
4. Legnehezebb szinten tolom és 6 db (!) encountert számlál.
Ez alapján elég vicces az egész...
-
JanáJ #192 Nem tudom mit szenvedsz. Az első találkozásnál bele küldtem vagy 3-at mire letepert. Az ott scriptelt. Ellenben utána messziről lőve nem bánt. Szerintem csak a 3. helyen tudod elejteni. A játék realisztikusságából valóban kilóg, de máshogy nem tudtad volna megoldani.
(Igyekeztem nem spoilerezni.) -
#191 A házból kijövet gyorsan elfutottam és belelőttem kétszer, ettől elfutott. A második helyen egyszer sikerült úgy meglőni, hogy nem tepert le, de véletlenül visszatöltést nyomtam mentés helyet...
Ettől független játékmechanikailag kb. arany málnát érdemelne ez a rész... -
#190 Ez a játék eddig nagyon tetszett, de most legszívesebben 0 pontot adnék rá. Nem vették észre a fejlesztők, hogy mennyire rakás szar a medvés rész...? -
#189 A falra függesztettra gondolsz? Azon kb. semmi sem látszik, csak dísz.
A story mód alatt sehol nem láttam medvét a Mistry Lake-nél szóval marad a vérnyom. Be is szartam, mikor kiléptem és egyből ott volt a medve...
Vasat eddig találtam, de emiatt nem is nagyon mozgattam, mert semmihez nem kellett eddig. A főzés és ruha karbantartást és minden mást este szoktam csinálni, amikor úgysem mozgok vagy napkelte előtt. -
JanáJ #188 Jeremiah házában is van térkép. Neten is van csomó térkép, csak azok mutatják sajnos a lootot is. A survivalban tetszik, hogy tudsz térképet rajzolni.
A nyulak passz. A medve meg SP-ben erősen scriptelt. Nem a vért kell keresni, hanem megnézni azokat a helyeket ahol sűrűn előfordul. Asszem a térképen is feltüntetik. Szerintem addig nem hal meg, amíg nem találod meg legalább 2-3 helyen.
Érdekes amit írsz, mert eddig est tök jól elvoltam, ha nem volt rossz idő.
A cuccokat okosan kell elosztani, mert 25 kg-al nem csak lassan mozogsz, de nem is tudsz lootolni. Én le szoktam pakolni egy -egy házban és utána tárom fel a környéket. Ha rossz idő van akkor meg varrok, főzök, vizet olvasztok, függönyt tépek, javítok.
Kohó elvileg csak a hajón van. A fűrészt SP-ben feleslegesnek tartom, mert mindig találtam elég vasat szerelni. -
JanáJ #187 Akkor jól emlékeztem. :-) -
#186 In Episode Three you play as Astrid, so you’ll get to experience the post-crash events from her point of view. In terms of size and play time — it’s too early to comment on the latter, but the size of world you’ll play in is roughly the same size as Episode Two, and a large part of the Episode Three world will be entirely new for the game. -
#185 Közben rájöttem a térképpel mi a baj én voltam a hülye, a Nap állása alapján felületesen tájoltam be az égtájakat, emiatt rossz oldalán hittem a belépést, a térkép jobb oldalán van a spawn point nem a baloldalon. Emiatt a É-D / bal-jobb irány felcserélődött. Mikor megláttam a rádiótornyot, akkor jöttem rá erre. Nagy ködben keresgéltem, ha tiszta idő lett volna akkor sokkal hamarabb meglátom a tornyot, csak így nem volt referenciám.
Nyulakat végre találtam, tettem le csapdát még a medvevadászat előtt, eredményét még nem láttam. 4 db-ot tettem le, ahol nyúl nyomok voltak.
A medvevadászatot a harmadik leteperés után egyelőre félbehagytam, majd ma vagy holnap szenvedem le. Mert tényleg szenvedés lesz így. Mehetek vissza a házba meg vihetem át a ruhákat, hogy kötést csináljak, bár antiseptic az most van nálam. Meg persze meg is kell gyógyulni, mert két támadás után 35% táján van a HP. A korábbi változatban a térképen lehet, hogy voltak jelölve medve helyszínek, de most a vérnyomokat kell követni és a tappancsnyomokat. Remélem, hogy 1 nap pihenés után nem tűnnek el... (Irreális, de játékmechaniklag máshogy büdös életben nem taláod meg a medvét.)
Sokáig nehezen mozogtam, mert minden szerszámot és sok kaját is vittem magammal és 23-24 kg felett volt az alapfeszerelés tömege úgy, hogy 10 napig folyamatosan merített le férges bélfertőzés, mert farkashúst ettem és beszoptam. Végre kigyógyultam és így 100%-ról indul a pihentség és stratégiát váltottam. Könnyű és tápláló kevés kajával mozgok és legfeljebb 1-1,5 liter vízzel, így puskával is csak 15-16 kg tája a felszerelés, így futva is gyorsan és messzire érek el. A vadásznál hagytam a fűrészt, a javító eszközöket (kivéve tű/cérna és fenőkő) sőt, a kalapácsot el sem vittem a kohótól, mert elvileg nem kell semmi máshoz. (Ha jól látom.) Fűrészt is csak akkor viszek, ha célzottan fémet gyűjtök majd be, de egyelőre nem kell fém semmihez. A szenet is összehordtam a kohóhoz.
A kalandozások közepette annyit csináltam, hogy egyes védett helyeken felhalmoztam előre tüzelőt, ha valami dráma lenne. A vagonban Muskeg-ben meg a favágóknál eddig.
A játék félemetesen jól visszadaja a kihívásokat. Este gyakorlatilag lehetettlen szintű mozogni, mert egész egyszerűen eltéved az ember referencia pont hiányában. Végre látok egy olyan játékot amiben a modellezés részletes és van valamiféle fizika.
-
JanáJ #184 Szerintem az a baj, hogy a történet "írás" miatt bele tettek egy kis scriptet. Én telibe lőttem kétszer első alkalommal, mégis letepert.
Az animáció szerintem jó, szenvedd végig míg megrág.
A játékra rákeresve vannak többé kevésbé pontos térképek, amit én nem szeretek benne, hogy megmutatja a lootot is. Jeremiah házában is van térkép a falon. A túléősdi a legjobb, mert ott te tudsz térképet rajzolni,
A nyúl csapdáról nem tudok nyilatkozni. -
#183 Most tényleg csak úgy lehet ezt a hülye medvét leverni, hogy mindig lever...? Pontosan fejbe lövöm, de mindig rámugrik...
Az meg játéktechnikai meglalol, hogy mindig néhezem végig az animációt, nem igaz, hogy nem lehet átléptetni... -
#182 Hát a játék most picit kiakasztott....
Az Old Spence házat keresem egy ideje már. Ja, hogy a térkép totálisan szar és aztért nem találom...???? A térkép szerint a sínektől délre van. A YT videón meg a sínektől északra... WTF...? Ez mégis hogy...?
Nyúlcsapdákat is végre tudtam gyártani 4 db-ot... Egyetlen nyulat sem láttam napok óta, ahova le lehetne tenni a csapdát úgy, hogy direkt nem vadásztam rájuk. Ez valami szándékos beépített szivatás...? -
#181 A hunting lodgeban felvettem a lámpát, az üzenetet és a fegyvert is, de nem akar eltűnni a "lootolj a a túléléséret" main quest bejegyzés. Mit nem vettem még fel? Vagy így van tervezve, hogy akkor is tépjek vissza a Jeremiah-hoz? -
#180 Érdekes bug van a játékban. Több forrásból van fresh gut. Valamelyik kiszárad, valamelyik meg nem, pedig ugyanoda teszem őket... -
#179 Eddig alapvetően tetszik a játék. Igyekszem tervezni, de ennek ellenére volt, hogy igen érdekes szituban ragadtam.
A sok cucc miatt lassan mozogtam és egy félig nyílt vagonban éjszakáztam, mert nem tudtam tovább menni farkastámadás miatt. A farkas meghalt és a húst nem akartam otthagyni, totál kifáradtam és erős szél és havazás volt. Kipihentem magam, de reggelre csonttá fagytam.
Útban a tó felé erős szél volt, de fa szélárnyékában sikerült tüzet gyújtani az ott levő kevés fával. Azzal felmelegedtem annyira, hogy még tudtam fát gyűjteni és közben elállt a szél is. Így eljutottam a tónál levő hába, ahol 1 napos főzőparty és ruhajavítás meg szárítás jött... :)
Aztán pecáztam is egyet. Na, akkor kaptam igazán masszív terhelést. 3 óra alatt fogtam egy rakás halat. Azért csak visszaértem idővel a gyógyszerrel a medvés fickóig, de két napos kaland lett végül. Innen megyek tovább ma. -
#178 Ja, én voltam a láma. Egyetlen rohadt fiókot nem néztem meg, pont ott volt a kulcs... -
#177 Lehet, hogy láma vagyok, de elakadtam. Elmentem a gáthoz. Az upper bejáratnál mindent kilootoltam, amti csak tudtam, de nincs tovább út. A gázat mindkét oldalról próbáltam megkerülni és a híd alatt is. Semmi.
WTF? Merre tovább? -
JanáJ #176 Persze hogy nem mindegy. Nem sokat ér a hús, ha közben megfagysz. :-) -
#175 Azzal ment el sok időm, hogy megtapasztaljam, hogy mikor mit éri meg csinálni. A mászás egyik részénél volt egy elhullot őz, de egész egyszerűen szinte nem érte meg kiszedni a húst és egyből megfőzni, mert fáradt is voltam. Nagyon nem mindegy, hogy mit milyen sorrendben csinálok. -
JanáJ #174 A második szabadabb, nem ennyire lineáris, vannak rendes mellék küldetések is. Erősen gondolkodom, hogy újra kezdem. -
#173 A kérdés az epizódok számára vonatkozott. Az elsővel elszórakoztam vagy 11 órát.