492
The Long Dark - A Will Mackenzie Incidens
  • puskamanias
    a medve barlangot még senki nem tolta végig a story módban?
  • lonvard
    Vissza kell menni, ha nem akarsz kötözködni vele, és alszol/várakozol 1 órát. Utána guggolva kinyitod az ajtót, körülnézel, és arrébb osonsz, ha valahol a közelben kapar. Ha már kiismerted őket, akkor már nem feltétlen kell ez a kommandózás, mer sima futással le lehet rázni őket. Belet, nyúlmaradványt (0,2 kg hús pl.) szoktam vinni, hogy legyen mit dobnom nekik, ha nem akarok futni.
  • Balázs 17
    nekem annyi bajom van velük, hogy kilépek a házból még körül se néztem, de már hallatja a hangját és támad is, ez így eléggé elveszi a kedvem
    PS4-en játszok itt meg rátesz az is, hogy a grafika azért nem egy high, sokkal nehezebb meglátni őket.
    Interloper alatt pedig uncsi az egész
  • lonvard
    A farkasok meg a durva viharok jelentik a random kockázati faktort, mikor kinn tevékenykedik az ember. Szerintem elég jól vannak belőve. Volt olyan verzió, amiben ha nekem esett a farkas, akkor akárhogy voltam felöltözve, 70%-ot leszedett rólam (tehát ha nem volt 70% életem akkor biztos halál), majd ott hagyott a hóban egyszerre 5 vérző sebbel, amit egyenként kellett kötözgetni, majd miközben ezt csináltam, visszafordult, és a maradék 25-30%-ot is leszedte. Amikor ezt jeleztem valami fórumban, hogy megöli a játékot, akkor közölte velem néhány hardcore Pistike, hogy menjek játszani Tetrisszel. :D Aztán szerencsére a fejlesztők is észbe kaptak, és egészen jól balanszálták a mostani farkasos huzavonát. El is lehet futni előlük egyébként. Én legtöbbször csak kifárasztom őket, eltűnök egy szikla mögött, aztán csak azt veszem észre, hogy már nem követnek. Annyit változtatnék, hogy valamivel kevesebb farkas kellene, viszont bárhol felbukkanhatnának.
  • JanáJ
    Egy mozi áráért mennyit játszottál vele?
  • molnibalage83
    Azért valahol elképesztő pofátlanság, hogy a Story módért vettem meg és ennyire nem haladnak vele...
  • puskamanias
    üdv. a sztori módban elakadtam.nem tudom kinyírni a medvét a barlangban.néztem pár videót a játékról,ott nem tűnik nehéznek,de nekem nem megy.a videókon a fehér sávnál van piros csík az erőnél,nálam nincs.valamit nem jól csinálok,vagy valamit kihagytam?
  • Balázs 17
    Nehéz, ha már 200 méterről kiszúr és már fut is rám, pedig nincs is nálam hús :D
    Kicsit túl vannak húzva, de szenvedek vele inkább, nem kezdek customban :)
    Amikor a "mágneses" éjszaka van akkor tetszik, hogy zölden világítanak a farkasok is :D
  • Marcinko
    Szemmel tartod őket dobsz neki kaját v. rávezeted egy nyúlra v szarvasra
  • JanáJ
    Én customoztam anno. A hóban baktatást egy idő után uncsi, mikor ismert részen a-ból B-be mennél és kerülgetheted a hülye farkasokat.
  • Balázs 17
    Hi
    Farkasokkal mit lehet csinálni?
    Stalker v Interloperen már idegesítőek. Teljesen elveszik az ember kedvét.
    Gondolkozok inkább egy custom gamen, minden maradna a legnehezebb, de az állatokat visszavenném.
  • chris0000
    thx,ránézek...üdv.
  • Giovanni #320
    Steam-en van. Műhelyben megkeresed és kedveled, onnantól magyar. De most elég hiányos, mivel sok szövegrészt átírtak. Viszont az alapvető dolgok az magyar.
  • chris0000
    hi.
    a storyhoz van magyarítás?hol lehet azt megtalálni?thx.üdv.
  • lonvard
    Elkezdtem a múltkor és meglepő módon nagyon tetszett. Eljutottam a vadászházig, csak aztán elterelődött a figyelmem a játékról és pár héttel később nem volt kedvem felvenni a fonalat.
  • Mersant
    ha mar ekkora tulelo vagy a sztori eleje unalmas lesz, de szerintem erdemes elkezdeni. kivancsi vagyok mennyire jon be
  • lonvard
    Na jó tehát újrakezdtem. :P

Mountain Town-ból indultam, tekintve hogy előzőleg felfedeztem, hogy elérhető a repülő zuhanási helye. Tehát azt csináltam, hogy felszaladtam a repülőhöz. Közben megtépett egy farkas, összes végtagom sérült és letépte a cipőt, zoknit, pulóvert, és olyan 40%-on maradt az életerőm. Pontosan úgy festettem, mint egy repülőgép-szerencsétlenség túlélője. :D Kibekkeltem az éjszakát a barlangban, aztán mezítláb elszaladtam a városig. Közben megkergetett ugyanaz a farkas, aki odafelé is megtámadott. Elkezdtem a reménytelen helyzetből való kikászálódást. :)

Mondjuk lehet inkább a sztorit kezdem el, mer ugyanott kezdődik. Hm.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.17. 17:50:26
  • lonvard
    De viszont azt megtapasztaltam, hogy jóllakottan (Well Fed) és hátizsákkal végre egész tisztességes felszereléssel lehet rohangálni úgy, hogy nem vagyunk túlterhelve. Nyilván újrakezdem a játékot, csak most pihentetem legalább 1 hónapot, hogy ne mosódjanak össze a kalandok. Baszki 1 hónapig játszottam ezt az etapot. Ilyen az sors a kanadai őserdőben! :D
  • lonvard
    Most viszont meghaltam. :D A természethez nem lehet tiszteletlenül viszonyulni! :D

Az történt, hogy a völgyben lévő központi ház környékén megláttam a medvét, és úgy döntöttem ideje feltölteni a készleteket. Van ott egy piros kocsi, a körül kavartunk, egyszer belelőttem, utána bepattantam a kocsiba, megvártam míg eltávolodik és akkor megint belelőttem. Nem éreztem hogy gyengülne ezért amikor ezt harmadjára csináltam, kicsit tovább vártam, hogy kapjon egy fejest, és akkor elkapott. Megtépett, elkezdtem vérezni. De viszont annyira rutinos és kemény voltam, hogy már ez sem érdekelt. Visszaszálltam a kocsiba, be se kötöztem magam, kipattantam, belelőttem, erre elkezdett rohanni. Azon a végtelen prérin úgy elrohant az összes nyílvesszőmmel a testében, hogy már nem is láttam. Erre káromkodva visszaszálltam a kocsiba, gondoltam mentek egyet, és lepihentem. Többet nem keltem fel. :D Ott találnak majd meg évtizedek múlva. Mondjuk tele voltam loottal, meg a házban hagytam minden jó cuccot. Rohadt életbe. :D
  • Marcinko
    180-ik napnál járok lvl 3-4 határán szóval nem lesz elég az állat mennyiség Timberwolves Mountain pontosabban a Tombstone Mountainon :)
  • lonvard
    No már a Pleasant Valley-ben dekkolok. Puskát leadtam még a misztikus tavi turistaházban, íjjal és 30 nyílvesszővel vagyok felszerelve, meg van két töltényem, amit majd használok ha találok még puskát. Broken Railroadstól úgy jöttem le a Pleasantig, hogy nem támadott meg farkas. Azért mutatja, hogy fejlődtek a túlélési skilljeim. :) Találtam military kabátot, arcmaszkot, kanadai sapkát, firestrikert. A mostani célom, hogy felfedezzem a komplett völgyet, illetve hogy az íjászati képességeimet kimaxoljam, hogy tudjak guggolva lődözni, mint egy nindzsa. Utána felmegyek a Timber hegyekbe, és megmutatom az összes vadállatnak, hogy hol van az ész mostanában. Kinyírok minden ragadozót, meg minden növényevőt is. Én leszek a király ezen a szerencsétlen fagyott szigeten. :)
  • lonvard
    Mondjuk igen. A váratlan viharok és a random farkasok felbukkanása rakja rá a kockázatot a szabadtéri elfoglaltságokhoz. Egyébként ez az az egyetlen dolog ami szerintem a Subnauticából hiányzik. Nincsenek random veszélyforrások.
  • xido
    túl könnyű lenne a túlélés...ha reálisak lennének,tele lenne minden kajával és fagyhalál se lenne,,aztán átmenne farmszimulátorba :)))
  • lonvard
    Pfff :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.13. 23:08:51
  • chris0000
    hi.újabb frissítés...LD V1.45
  • Giovanni #307
    Második nap találkoztam vele
  • lonvard
    Ja igen: véletlenül nem volt tervben, hogy lesznek évszakok ebben a játékban? Radikális változás lenne, tehát nem reménykedem benne, meg el tudom fogadni, hogy a titokzatos mágneses vihar következtében beköszöntött a jégkorszak, csak mégis.
  • lonvard
    Rálőttem egy fáról, fejlövéssel elszaladt. Csak nem akart elvérezni ezért utána mentem. Nem is látott, de megérezte a szagomat, mert egyszer csak agresszív horkantások után egy domb másik oldaláról vágtat felém. Közvetlen fejlövés végzett vele, 2 centire tőlem. Még egy pillanat és kirángatott volna a frissen megvarrt felszerelésemből. Sietek vissza a vadászházba a bőrrel. Utána majd lefejtem a húsokat is. Ah, ez a The Long Dark-élmény. :)
  • lonvard
    Na tessék. Felszedelőzködtem, hogy elhagyom a Broken Railroadst, minden ruhát és felszerelést feljavítottam, élelem, ivóvíz, gyógyszerek bepakolva, majd 40 kiló cuccal caplatok, mikor is a fagyott tó túloldalán a dombok közt fújtató hangot hallok, és akkor egy fa mögött kusnyadva lesem mi közelít, és akkor egyszer csak becaplat elém a Moose. Csak kb. 1 hónapot vártam rá. :D Ha úgy tetszik a 90 nap alatt végig erre az állatra vártam. Na ez adja meg az értékét ennek a játéknak. Egy hátizsákért ennyit küzdeni. :) Na most keresek egy fát ahol nem tud elkapni, és onnan lelövöm.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.13. 12:37:11
  • lonvard
    :-DD
  • Marcinko
    Remélem mikor beértél akkor nem vágtad fel a függönyöket és nem daraboltad fel a székeket.
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.01.11. 12:12:31
  • lonvard
    Reggel vittem ki két pulcsiban a kukákat, és arra gondoltam, hogy 3-as sebességgel fogy a hőmérsékleti mutatóm, valamint az ujjaim frostbite kockázata megjelent. :-D
  • lonvard
    Survival módban nincs egy nagy cél, viszont rengeteg kis-közepes cél van. Célok a felszerelés összeszedéséhez kapcsolódnak, a skilljeink fejlesztéséhez, illetve a terület felfedezéséhez. Gyűjtögetünk, felszerelést készítünk, ruházatot készítünk. Én most tolom 70 napja a játékban, és még nincs meg a hátizsákom, mert nem találtam meg a szarvasomat. Viszont csináltam 16 nyílvesszőt, készítem a medveszőr bundámat, várom a szarvasomat, plusz vadászgatok, mert egyrészt gyakorlom az íjászatot, másrészt 5-ös szintre akarom fejleszteni a főzés skillt, hogy ne ártson a ragadozó állatok húsa. Ha megvan a hátizsákom meg a medvebőr cucc, akkor elindulok a Broken Railroads-tól a Forlorn Muskegen átvágva a Mystery Lake-hez. Ezeken a területeken már gyűjtögettem, szóval csak átvágok rajtuk, meglátogatom a gát épületét, gyűjtögetek, utána elmegyek a Pleasant Valley-be, felfedezem az egészet, mert kimaradt annak idején, utána felmegyek a Timberwolf Mountain-hez, mert azt meg egyáltalán nem ismerem, és jó felszereléssel szeretnék 2-3 hetet ott kibekkelni, és amikor mindezzel végeztem, akkor lemegyek a partra, és abban a parti városkában fogok bázist berendezni. Na most mindez sok-sok-sok óra játékra lefoglal még, és csak a legvégén fog jelentkezni a céltalanság állapota. Megpróbálok minél több feats-et összeszedni egy későbbi játékra, a cold fusion az efficient machine meg a snow walker érdekel elsősorban. :)
  • molnibalage83
    Nekem meg semmit nem jelent a survival mód. Nem látom értelmét egy végtelen ideig tartó survival játékkal tolni, aminek nincs célja.
  • molnibalage83
    Hát én sem. Kurva jó, hogy megveszem a story mód miatt és csesznek azt befejezni.
  • lonvard
    Eh, gondoltam. Pedig logikátlan, hiszen az adott karakter éri el.
  • Marcinko
    Nem ..sajnos nem lehet ...én most értem el a +2 fokot adó feat-et és automatikusan nem adja hozzá. Minden új karakter kezdésekor választhatsz nehézségtől függően x darabot , hogy melyiket akarod birtokolni használni és onnantól nincs változtatási lehetőség !
  • lonvard
    Még egy szakmai kérdésem lenne.

Szóval a játék közben elnyert feats-eket lehet valahogy az adott játékban is alkalmazni? Mer logikus lenne, hogy ha szívós játékkal egy karakter megnyert valamit, akkor meg tudja kapni játék közben is.
  • lonvard
    Köszi szépen.
  • Marcinko
    cook lvl 5 lesz a megfejtés onnantól nem betegszel le

Spawn: kb 2-3 hetente de váltsál térképet oda-vissza az néha segít
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2018.12.27. 17:24:31