492
The Long Dark - A Will Mackenzie Incidens
  • lonvard
    Már most az egész régiót kutatod, vagy csak a tó körül?
  • Balázs 17
    Én most kezdtem egy újat stalkeren.
    Az most a célom, hogy letelepedek egy helyre és ott addig maradok amíg már alig van tartalékom, utána pedig keresni egy új "bázis"-t
    Crystal Lake Office lett az első állomásom.A tavon már most van 3 farkas és a vasúton is járkálnak páran.
    Tippeket várnék :)
    Van vagy 40 gyufám, talán a közelben van egy két nyúl amit le tudok szedni, nem tudom milyen időnként respawnolnak. Halászat még kilőve, mert semmim nincs hozzá. Találtam baltát, élelem már semmi. Negyedik nap jön, a tó körüli házakat még ki tudom pucolni tüzelőnek.
    Így még sose játszottam, mindig mentem felfedezni és kész amíg meg nem haltam :D
  • lonvard
    Még nem. Az a része nagyon tetszik, hogy majd túlélőket kell menedékbe cipelni, mer jön valami gigantikus vihar. :)

OFF

Este telezabáltam magam, hajnalban 2 órán keresztül hánytam egy szemeteskukába, hidegrázás rohamok, remegtek a végtagjaim, aztán eldőltem az ágyon, és mire gondoltam? Hogy mennyire szar lenne legyengülten a kanadai őserdőben egy faviskóban ételmérgezést kapni úgy, hogy se gombatea, se antibiotikum. :D Azon filóztam, hogy ebbe a hánytatásba a The Long Darkban kipurcantam volna, ha nincs tartalék étel, mer olyan gyenge lettem, hogy most tudtam kikecmeregni az ágyból.

• molnibalage83
    Próbálta már valaki a story mód folytatását?
  • JanáJ
    Ez mennyire reális... :-)
  • wizardry
    Legújabb szemetség, farkas nem megy rá a csalira, elmegy mellette. Köszi.
  • JanáJ
    Rég játszottam, de csalival nem lehet lerázni? Nekem volt hogy az orrom elé ledobott csalira és elfutásra megállt pedig már nekem támadt.
    A custom miért nem jó erre?
    Engem régen az zavart, hogy örökké kerülgetni kellett őket. Haver az ARMA-t hívta futó szimulátornak, ez meg a hóban sétáló szim.
  • lonvard
    Patch-e válogatja. Meg lehet azt csinálni mert többször megtettem, hogy elindultam a Broken Railroads vadászházától, átkeltem a régión, aztán a Forlorn Muskegen, a Mystery Lake-en, a Coastal Highwayen, és eljutottam a Peasant Valleybe úgy, hogy farkas nem harapott meg. Persze kell hozzá csali, riasztófegyver, óvatoskodás, legtöbbször sima futással lerázhatóak. De ha valami hülye patch-be futunk bele, akkor nincs irgalom, elszedi a játék amit odáig összeszedtünk. :)
  • wizardry
    100%-ban produkálta a játék, hogy farkastámadáskor a kezed sérül ezért ha életben maradsz sem tudod az íjat, puskát használni. Természetesen bekötőzni sincs időd magad, mert máris visszajött a farkas. Eleve lehetetlen annyi kőtszert és fertőtlenitőt, gyógyszert találni és csinálni mint ahány farkastámadás ér. És nem lehet úgy 100 métert megtenni, hogy ne támadjon meg a farkas. Morgás most már csak akkor hallatszik a játékban amikor már késő kikerülni a farkast. Elmennek a picsába.
  • Balázs 17
    Én is miattuk hagytam abba :)
    Én legnehezebben akartam játszani, mert ott kevés a loot és van benne kihívás, de a farkasok miatt csak bosszankodtam
    Tudom van custom, de sose szerettem ezeket, hogy magamnak állítom be
    Én ezt valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy nappal ritkán találkoznál farkassal és akkor is random támadna v elfutna, viszont éjszaka kint vadásznának és sokkal veszélyesebbek lennének
  • lonvard
    Nem tudom most mi a helyzet, szerintem nem önmagában a farkasok a probléma, hanem hogy szoktak babrálni a halálosságukkal, és egy-egy új patch után belefut az ember olyasmibe, hogy pillanatok alatt darabokra tépik. Én is többször kiakadtam erre. Van hogy fullra fel vagyok öltözve, tehát a védelmem magas, van nálam kés mondjuk, aztán nekem ugrik egy dög, és 100%-ról összetépked 30%-ra. Volt olyan, hogy eközben egyszerre 4 sebből véreztem. Aztán a poén, hogy nem szalad el a farkas, hanem tesz egy kört, és én még az első sebem kötözésével foglalkozom amikor másodjára is nekem ugrik és leszedi a maradék életerőt is. Tehát ez a nulla sansz kategória. Na de viszont más patch-ekben pedig el lehet birkózni velük normálisan, veszélyt csak az jelent, ha legyengült állapotban futunk beléjük, vagy többen vannak.
  • wizardry
    Na jó. Nem tudom hányadszor vettem elő a játékot 2 év alatt, de többször. És többször hagytam abba a farkasok miatt. Most végleg befejezem. Legkönnyebb fokozaton értelmetlen játszani, ott minden állat elfut előled. Eggyel nehezebb fokozaton meg már játszhatatlan a farkasok miatt. Egyszerüen unok 5 percenként ki-be lépni a játékba, közbe rejtett fájlokból visszamásolni a régebbi mentést. Nevetséges.
    Nem értem mért nem lehet egy játszható nehézségi szintet berakni a játékba és mért nem lehet mentés-visszatöltést csinálni a játékba. Nem csoda, hogy évente egy epizóddal készülnek el, igy senki nem vásárol meg egy szar, játtszhatatlan játékot, ergó nincs pénzük fejlesztésre.
    Kár érte, pedig kenne fantázia a játékban. Egyszerüen a farkasokkal el van baszva az egész.
  • JanáJ
    Story vagy sandbox? Ruhát folyamatosan találsz és könnyű javítani. Rég játszottam, de a gyártott ruhák erőforrás igényesek, el kell ejteni a vadat és nehezebbek mint a kész cuccok, cserébe többet védenek.
  • lonvard
    Jelzőpisztolyra minden állat megijed, nyilván medve és szarvastámadáskor jelent segítséget, szóval farkasra nem pazarolom, csak ha nagy szarban vagyok. Farkasra pisztollyal ijesztünk. A ruházaton meg az kopik, ami kívül van. Nézd meg szépen, hogy öltözködésnél hogy fityegnek rajtad a ruhadarabok.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.04. 21:44:03
  • molnibalage83
    Mondjuk ezzel a tempóval 2024-re kint lesz a ep4 és ep5.
    Kíváncsi leszek az új mechanikákra, mert én nem játszottam sandbox módban.
  • molnibalage83
    Amennyire emlékszem a farkasok felé lőve betojnak és elmenekülnek a fény és hanghatás miatt.
  • wizardry
    Jelzőpisztoly mire jó? Illetve a bal vagy a jobbaldali helyre kell rakni azt a ruhát amelyik lassabban kopjon?
  • molnibalage83
    Istenem, végre.Jól látom. EP3?

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.10.01. 21:50:30
  • lonvard
    Reparálhatóságuk a döntő, tehát ha mozgásban vagyok, akkor nem fogok bőrözni, mert nincs időm kivárni, amíg a nyers bőr feldolgozhatóvá válik. Két bőrcuccot gyártok le a játék kezdeti szakaszában, a farkaskabátot, meg a szarvasbőr nadrágot. Ezek fölé veszek könnyen javítható talált kabátot-nadrágot, és akkor elsősorban azok kopnak. Nyuszisapka gyorsan amortizálódik, hasonlóan a kesztyűhöz. Kényszerűség esetén csinálom meg. Ha van hátizsákom (azt mindenképpen megcsinálom, illetve megtalálom, ezért a Hushed régióban kezdek), akkor egy nyuszikesztyű azért van tartalékban. Szabadtéri alvásnál, vagy szélcsendes hideg időben jól jöhet. Szarvascsizmát nem csinálok, csak ha tanyát vertem sok napra. Egyébként jó cucc, csak nem létszükséglet, mert vannak egyéb jó bakancsok, amik kezelhetőbbek. Medvecuccokat nem csinálok, mert nehezek és mert medvét kell hozzájuk ölni, ha reparálni akarom, ami túl nagy befektetés a farkaskabáthoz képest. Rutinos medveölőknek persze lehet nem akkora truváj, de én nem akarom a készleteimet medvére pazarolni. Azon már agyaltam, hogy farkaskabát helyett medvekabát legyen, mert ruha alatt nem igazán kopik, de hát a farkascucc kezelhetőbb. Annál nem félek, ha kopni kezd, medvénél állandóan az állapotjelzőt figyelném, hogy mennyivel csökkent.
  • wizardry
    Van magyar facebook oldala a játéknak, akinek van kedve csatlakozzon: https://www.facebook.com/groups/345215019395381/

The Long Dark | Magyar Túlélők Csoportja

• wizardry
    Ravine térképen, hogy tudok leereszkedni, lemászni (és persze visszajönni) a folyóvőlgybe? Ha kötéllel akkor hány darab kötél szükséges?
  • Marcinko
    Az állatbőrösökkel semmi sem veszi fel a versenyt ...azok a legjobbak......
  • wizardry
    Köszi a térképekhez a linket.
    Törött nyilvesszőket találtam, azokból kaptam nyilhegyeket.
    Érdemes az állatbőrőkből ruhát csinálni és azt hordani? Vagy majd idővel találok kész ruhákat amik a csináltakkal felveszi a versenyt?
  • lonvard
    Aztán minek neked az a nyírfa csemete? Azt ne mondd, hogy csináltál már nyílhegyeket. :)
  • Marcinko
    itt tudsz nézelődni, hogy mi merre hány méter
  • wizardry
    A Rejtélyes-tó mappon merre találni nyírfa-csemetét?
  • lonvard
    1.52-es verzióban megint el vannak baszva a farkasok. Nyakig beöltözve késsel fogadtam egy támadást, és 50% életerőt leszedett. Előtte lévő játékban már gyanús lett, mert 50%-ról végzett ki, de akkor nem voltam úgy beöltözve és nem volt fegyverem. Bosszantó ez stalker módban 2 óra gyűjtögetés után. Nem is kezdem újra, várok egy patch-et.
  • lonvard
    Emlékszem hogy prüszköltem amikor megszüntették az automatikus fagyűjtést és leszórták helyettük az ágakat. Majdnem abbahagytam a játékot. Azóta meg imádom. Igazából havat is úgy kellene gyűjteni, ahogy ágakat. Mert pl. egy barlang mélyén már nem működik, hogy úgymond kimegyek a hóba azt gyorsan összegyűjtök valamennyit forralásra.
  • Marcinko
    tudom :)
  • JanáJ
    Régen a csali dobásra mindig a legrosszabbat dobta el, de ha elfogy a bél akkor elkezdi szórni a húst is, abból is a legrosszabbat.
  • Marcinko
    Belet, nyírfát, hogy kell szárítani? Házban, barlangban csak dobd le a földre.
    Farkas csalinak szárított bél jó vagy nyers, esetleg mindkettő? mindkettő emlékeim szerint és mindig a legrosszabb állapotút dobod el, amikor használod
  • wizardry
    Köszi! Belet, nyírfát, hogy kell száritani? Csak berakom egy házban lévő fiókba? Nem akar sikerülni, bélre azt írja, hogy 5 nap, de hiába telt le az 5 nap, nem száradt meg. Farkas csalinak száritott bél jó vagy nyers, esetleg mindkettő?
  • Marcinko
    A fa ágak igen. Hóvihar után érdemes gyűjtögetni
  • wizardry
    A földön heverő tűzifa újratermelődik? Illetve a természetben lévő egyéb dolgok? Ha igen mennyi idő útán? Ha átmegyek egy másik mapra és vissza, akkor ismét ott lesznek a faágak?
  • Marcinko
    mind a négy kérdésre nem a válasz !
  • wizardry
    Kés állapotának van jelentősége farkas ellen? Tehát 38%-os kés ugyanúgy sebez mint 81%-os? Illetve állatokból több húst lehet kiszedni jobb állapotú késsel? Vagy gyorsabban?
  • lonvard
    köszi
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.18. 10:35:27
  • wizardry
    Bocsi elirtam, 05.20.-áig van leárazva. A Music for The Long Dark -- Volume One nevű DLC az mit ad hozzá a játékhoz?
  • wizardry
    05.10.-éig Steamen leárazva a játék 8,5 euró.
  • JanáJ
    A történet szálból két epizód készült el. Ez két részban jelent meg. Várjuk a harmadikat amit tologatnak. Emlékeim szerint az lesz az utolsó. Közben kiadtak egy frissítést, és alakítgattak a történet szálon is szerintem. Amivel puskamániás szív, az szerintem régen annyi volt, hogy lődd le a medvét. A többség amúgy is túlélősdit játszik. Ledobod magad valahol a pályán és próbálsz nem meghalni. Az egész pálya bejárható, ellenben egy idő után elfogy a modern loot és akkor marad a halászat, vadászat gyűjtögetés. Mondjuk ezt meg is kell élni. :-)