3250
-
lammaer #475 Igen, láttam vmi videóban nemrégiben, ott vmi fegyver upgradet meg craftolást mutattak. Ez amúgy kicsit visszaadta a hitem a játékba. -
#474 trade videó 39. másodpercében van egy példa fejlesztés,egy pillanatra jelenik csak meg de ha siker megállítani a videót látható -
lammaer #473 Najah, főleg akkor ha a fejlesztések olyan "érdekesek" lesznek, hogy tier1 puska (10 sebzés), tier2 puska (20 sebzés), tier3 puska (30 sebzés)... az a halálom amikor egy RPGben az opciók kimerülnek ennyiben.
-
TokraFan #472 Van fejlesztés, a kérdés csak az, ez mennyire lesz tartósan érdekes, mivel idővel (ezt sem tudjuk, mennyi időt vesz majd igénybe), minden fejlesztés maxolható (lásd: Elite Dangerous), aztán már maximum az üzemanyag sé egyéb, az utazáshoz vagy túléléshez szükséges anyagok gyűjtése marad, más célt nem nagyon látok. Ezzel együtt, ha a felfedezés vagy a harc kellően érdekfeszítő lesz, akkor sokunk számára adhat párszáz óra élvezetes időtöltést. Meglátjuk... -
#471 Kb az is lesz. hogy jó lesz e majd kiderül pár nap múlva :) -
lammaer #470 Azért SCIFI RPGnek jó lehet. Van felszerelés fejlsztés, fegyver fejlesztés, űrhajó fejlesztés.... kb olyasmi lehet mint a hogy ami nálad van az fejlődik
Nekem inkább a sztori meg a questelés ami hiányzik (a leírás alapján) -
#469 nincs benne építkezés,nincs olyan h leteszel egy bányát,nincs olyan h fejleszted a bázist,csak te vagy a ruhád az eszközeid meg a hajód.és olyan sincs hogy engedélyt kap hogy landolhasson a bolygódon. Bárhova leszállhat csak annyit fog látni hogy ki fedezte fel először a bolygót.
Többet láttok bele mint ami lesz és ez a gond :D -
lammaer #468 Úgy tudom a "vissza a régire" rész nem is fog menni, mert amint elhagysz egy bolygót azt a rendszer elfelejti. Hiányzik belőle a perzsisztencia - legalábbis ezt írták. -
#467 Tehát ez olyan, hogy megyek, repülök, leteszek egy bányát, kitermelek, ölöm a helyieket, fejlesztem a bázist, átmegyek ismét űrhajó módba, új bolygó, ott is ua, majd vissza a régire nyersanyagért, stb. stb.
De hogy kerülök kapcsolatba a többi játékossal, ha mindenki máshol kezd és isten tudja hány bolygó van? Csak a kereskedelem révén? Vagy ha rajta van a listádon, akkor kap engedélyt, hogy egyből a bolygódon landoljon és együtt irtjátok a helyieket? Stb. -
#466 késik 12éig pcre,konzolra jön 10én -
Tirion #465 Sziasztok! ez a játék augusztus 10-től elérhető PC-re ha előrendeled? köszönöm -
#464 Survive!
Egész változatos! És az a zene :) -
TokraFan #463 Nem gond, a PS4-es verzióról így is lesznek videók, review-k... -
#462 :ASDSDAASD -
#461 *Legyint*
3 nap még menszesznél is belefér. Főleg nyáron. -
No Man's Sky - késik a PC-s verzió -
TokraFan #459 .
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.07.25. 23:31:04 -
yossarianHUN #458 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, nekem is az űrcsata említéséről ugrott be, pedig annyira nem jellemző. Van néhány bennük, amik viszont elég izgalmasak, de azért én se merném állítani, hogy űrcsatamérgezést kaptam tőlük:) -
#457 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor űrcsatákat kértek formációkkal, nekem is egyből a Thrawn-trilógia ugrott be, de nem mertem beírni. :D -
yossarianHUN #456 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként akinek nincs baja a Star Wars univerzummal, annak melegen tudom ajánlani a Timothy Zahn könyveket. Én nagy Star Wars rajongóként még anno kicsit fanyalogva nyúltam hozzájuk, gondolván Star Wars könyvadaptációtól nem várok semmit, de hihetetlen kellemes csalódás volt. Remekül megírt, izgalmas könyvek, az már csak a hab a tortán, hogy Csillagok Háborúja kontextusban játszódnak. A Thrawn-trilógia különösen kiváló, ezek nálam vitték a prímet, de a Császár Keze köré összpontosuló könyvek is igen jók, illetve az Allegiance (angolul olvastam, magyar címét nem tudom) is remek. Ez utóbbinak külön pikánssága, hogy rohamosztagosok játsszák a főszerepet, így kicsit közelebbről is megismerhetjük ezeket a filmekben csak arctalan, balfasz rosszfiúként feltűnő katonákat. Sajnos az Ébredő Erő megjelenésével a Timothy Zahn könyvek hivatalosan fanfiction kategóriába kerültek, de ez nem von le az élvezeti értékükből. Megjegyzem ez utóbbi számomra a Disney számlájára írható legnagyobb sérelem, és az SW világát, de úgy általában a szórakoztató sci-fi ipart ért legnagyobb blaszfémia, hogy a zseniális Thrawn-trilógia adaptálása helyett írtak egy új, fényévekkel gyengébb folytatást az Ébredő Erő személyében, ezáltal gyakorlatilag egy csettintéssel kidobva az ablakon, és semmissé minősítve Timothy Zahn munkásságát. -
#455 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem olyan kéne amibe sok űrcsata van :D -
lammaer #454
Az Old Mans war nem űrcsatás jellegű. Jó könyv, szóval szerintem érdemes elolvasni (illetve a folytatásait is, legalábbis a 2 utána következőt), de tök más mint a Lost Fleet. Mondjuk ez utóbbi nekem már nagyon túlzásba vitte az űrcsaták leírását, sokszor a felét se vágtam hogy mi történik, mikor milyen formációból mibe vált át és az most miért jobb mint a másiké... esküszöm a végén már a neten is keresgéltem, hogy nincs e valami illusztráció hozzá.
Plusz ami még nem tetszett, hogy bármikort gyártottak egy elméletet, kiderült hogy tényleg az a valóság. Pedig csak ötleteltek, bizonyítékok nélkül, és hopp, tényleg az volt mintha vmi médium lett volna a csákó - kb olyan szinten, mintha abból hogy egy autó balra indexel, egyből kilogikáznám hogy a sofőr jobb kezén van egy arany pecsétgyűrű...
Viszont jó ürcsaták vannak Vaughn Heppner: Doom Star sorozatában (6 könyv), itt is sokat számít a fizika, igaz, itt csak naprendszeren belül megy az adok kapok.
Ja,. ha már könyvajánlózunk, T.R. Haris Human Chronicles sorozata is érdekes volt számomra. Abban egyedi a könyv - spoiler nélkül, ez elég hamar kiderül a könyvből - hogy abban az univerzumban a humánok extra OP faj, az egyszerű ember is szupermennek minősül az alienekhez képest :) Általában ugye mi csak is puhányok vagyunk, de itt más a felállás...
-
#453 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vének Háborúja :d Sorry faszságot írtam. -
yossarianHUN #452 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Ősök Háborúja nem egy Warcraft könyvsorozat?:) -
#451 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudom hogy nem ide tartozik, de hátha te olvastad az ősök háborújában van űrcsata ? flottaharc ? mint a lost fleetben ? -
yossarianHUN #450 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha már sci-fi könyvek, gyorsan belepofáznék egy gondolat erejéig én is.
Nemtom ismeri-e valaki, de nekem az Örök Háború Joe Haldeman-től mai napig etalon. Nem is hagyományos értelemben vett sci-fi, inkább katonaregény, sci-fi környezetben. Hihetetlenül jól mutatja be, csupaszítja le a sereget, a katonaságot, az egész életérzést, ami nem is csoda, elvégre vietnámi veterán az író. Emellett még meglepően profi tudományos magyarázatokkal szolgál a sci-fi elemekkel, féreglyukakkal, kollapszárugrásokkal, egyebekkel kapcsolatban, amiknek persze valószínűleg a java baromság, de amíg az ember nem kvantumfizikus, addig nem tűnik fel:)
Ami hihetetlenül tetszett benne, hogy annak ellenére, hogy lézerfegyverek, űrhajók és féreglyukas ugrások kontextusában zajlik a cselekmény, mindez egyszer sem hat erőltetettnek, egyszer sem érzi úgy az ember, hogy itt most tudatosan próbálják lenyűgözni, az orra alá dörgölni a "szifiséget", minden katonás egyszerűséggel, tárgyilagossággal van ábrázolva, sőt, inkább csak megemlítve, mintha a harci szkafander, a tachionbomba, és egyebek teljesen mindennapi, megszokott dolgok lennének. Épp ezért hihetetlenül hihető (szép kis képzavar) az egész, az ember abszolút elhiszi, hogy tényleg egy jövőből érkezett katona naplóját olvassa. Ez a megdöbbentően őszintének ható puritánság végigkíséri a könyv minden elemét, még a romantikus szálat is, ami egyébként szerintem pont ezért tudott sokkal jobban megérinteni, mint bármilyen manapság divatos, dagályos nyálsztori. Hozzáteszem, váratlan fordulatokra nem érdemes számítani, még hagyományos értelemben vett története se nagyon van a könyvnek, inkább egy katona karrierjének végigkísérése, kvázi katonanapló, engem mégis teljesen beszippantott, egy-két évente újraolvasom. Csúnya dolog, mert azért összetettségben illetve univerzumban a közelébe sem érhet a nagy sci-fi címeknek (már csak műfajánál fogva sem), de én mégis jobban szerettem olvasni, mint például az Asimov klasszikusokat. -
#449 Csak a kommerszet, amit mostanában fordítgattak. Iain M. Banks (főleg a Kultúra könyvei, de pl. a Darázsgyár is eléggé csavaros a végén), Philiph K. Dick (tőle az UBIK volt a csúcs mindfuckban), Pierce Brown Vörös Lázadás trilógiája.
Sajnos a régebbiekre már nem emlékszem, 15+ távlatából, fiatal koromra. :(
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.22. 18:47:15 -
lammaer #448
No ebből egyedül a Butterfly rémlik, hogy láttam, a többi még nem volt meg, úgyhogy be is fizettem rájuk a torrentmoziban :)
Mondjuk a BE-t is lehúzom, mert simán van olyan hogy egy-egy filmet 5 év után meg tudok nézni újként úgy, mintha még sose láttam volna, mert nem emlékszem rá hogy láttam volna - a szenilitás áldása :)
Oszt Malaa, te mit olvasol amit ajánlanál?
-
#447 -
#446 BE, DD top 3 filmemben benne vannak. :) Premonitiont nem láttam, majd rálesek, köszi.
Még nem hallottam Alastair Reynoldsról, de akkor lecsekkolom. Általában rászállok 1-1 íróra, és kivégzem a munkásságát. :D -
#445 Jaaa, hogy könyvek. Jajj. :-D
Ezeket alapvetően én is szeretem, majd belenézek a cuccokba én is. -
lammaer #444
Leginkább Alastair Reynolds ugrik be - az első amit tőle olvastam az a Revelation space sorozat. Na ott az első kötet első feléből semmit se értettem, de a vége nagyon ütős lett, meg utána a folytatások is. Spolier nélkül itt nem években hanem évmilliárdokban játszik a szerző (Nomansky komplexus :) )
Hasonló tőe a Poseidon's Children is, ott is több száz évek telnek el, a leszármazottak leszármazottai kombinálnak, van epic nagy titok is benne :)
Alapvetően lassú könyvek, a sztori lasan bontakozik ki, de mindíg van valami nagy titok, ami azér a végére kiderül (szóval nem olyan mint az x akták, hogy a végén nincs megoldás.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.07.22. 14:26:22 -
#443 Ugyan nem sci-fi, de Butterfly Effect, Donnie Darko, Mulholland Drive nekem nagy kedvenceim. :-)
Hatodik érzék is szuper, de azt mindenki ismeri. Jelek Mel Gibsonnal ugyancsak nagyon jó. Premonition Sandra Bullock-kal.
Ezekben elég jó kis kontextusváltások vannak. -
#442 Uhh, mondhatnál pár ilyen címet, én most teljesen kifogytam ezekből a címekből, pedig számomra ez a legizgalmasabb. Ilyen "Guess Who" érzés, csak folyamatosan tippelgetsz, hogy ki-mikor-hol, ahogy egyre több infómorzsád van. Aztán a végén vagy katarzis, hogy eltaláltad, vagy még nagyobb katarzis, hogy nem találtad el, és mekkora csavar, meg úh, áh, és dejó. :D
Meg amikor a végén fél-egy oldalban megváltoztatják a sztorinak az egész értelmét (új kontextusba helyezik), azt is nagyon csípem. :) -
Elég informatív.
Nem azt mondom, hogy az XCOM 2 vagy az F1 helyett ezt fogom megvenni augusztusban, de szép teljesítmény egy indie-játéktól. Akinek lehetősége van teljes áron behúzni, szerintem most jó helyre megy a pénze. :-) -
lammaer #440 Na, akkor nézegethetek :) -
lammaer #439
Mostanában én is lépten nyomon belefutok olyan scifikbe, ahol az első pár 100 oldalon fogalmam sincs hogy ki mit miért csinál (mondjuk általában 3 vagy töb kötetből álló művekbe kezdek csak bele). Általában az van hogy megjelenik egycsomó szereplő, akik egymástól függetlenül csinálgatnak dolgokat, és valamikor az első kötet közepe-vége felé érnek majd össze a szálak. Addig meg csak kapkodom a fejem hogy ez most melyik is volt és miért csinálta...
Sztem a játékkal a legnagyob fenntartás az, hogy nagyon erősen nyomatják benne a randomgenerátort meg hogy semmi sem fix benne (még az sem amit felfedeztél, 5 perc múlva már nincs is ott). Itt lehet nagyot bukni, mert sokszor a kevesebb az több.. értsd nem kell 7 milliárd bejárató rendszer, lehet hogy 100-150 kézel megcsinált nagyobb élményt ad, elrejthetnek rajta titkokat, főszálat, apró easter eggeket, finom utalásokat stb. Szóval nem is lehet hogy jobb, hanem biztos :) -
#438 Csak elmentél mellette...
-
lammaer #437 Értelmes gameplayt én még nem láttam belőle - de ha van belőle olyan ami mondjuk 5 percen keresztül mutatja vágás nélkül hogy mi van, akkor szólj, lehet csak elmentem mellette.
Random 4 seces snitekből álló öszevágott mixet azt igen, azt szórnak csak ki.
De nyilván különbözek vagyunk, vannak olyanok akinek ennyi elég, vannak akiknek több kell.
Hálistenek singleplay lesz, úgyhogy először egy demó verzió megnézése lesz majd... :) -
lammaer #436 A kijelentés úgy szólt hogy a látatlanban történő esztelen vásárlás tesz kárt, pontosan úgy ahogy le is írtad. Teljesen jól meg is magyaráztad a saját kérdésed :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.07.22. 13:53:14