3250
-
Zero_008 #314 Épp az imént problémáztatok azon, hogy nincs semmi új hír és augusztusig nem is lesz. Akkor nem teljesen mindegy, hogy mi itt miről beszélgetünk, ha ti úgysem beszélgetnétek semmiről? -
Zero_008 #313 Ja, egyszer egyet én is. Nem baj, ugye, ha most hangosan pofán röhöglek?
Elmaradt haszonnal lehet menni a francba. Kit érdekel, a kiadó _haszna_? Ezzel hallgatólagosan el is ismerted egyébként, hogy nem a játék előállításának a költségét kéne nekem erkölcsös módon kifizetnem, hanem a kiadó menedzsereinek az újabb sportautóját. Nem baj, hogy ehhez én nem vagyok hajlandó asszisztálni? De, baj neked valamiért, de engem ez cseppet sem érdekel.
Filmet is letöltök leginkább, akkor megyek moziba, ha az _nekem_ ad valami pluszt az otthon kényelmesen filmnézéshez képest. Általában a 3D be tud vinni a moziba, mert azt pl nem tudom otthon előállítani (még). Egyébként ezért ez egy jó példa, mert így a mozi el tudja érni, hogy fizessek nekik. Ha mindenki el tudná ezt érni, nem létezne ez a vita. Viszont egy single player játék esetében a fizetős verzió jellemzően nem tud többet nyújtani, mint az ingyenes.
Nem különösebben érdekel, hogy minek nevezel. Ha érdekelne, nyilván nem mentem volna bele ebbe a beszélgetésbe.
Igen, azért IS, mert megtehetem. Nyilván ha nem két klikk lenne letölteni egy-egy játékot, hanem be kellene törnöm egy kiadóhoz, és kézzel kijegyzetelnem az 1-eseket meg a 0-kat, akkor nem másolnék játékot, filmet, zenét.
De emellett én kitartok amellett az elvem mellett, hogy amit ingyen osztogatnak, azért hülye lennék fizetni. Ezért nem tudsz belém egy fikarcnyi bűntudatot sem plántálni, akárhogy is igyekszel. Én tartom magam az elveimhez. Abban meg majdnem teljesen biztos vagyok, hogy ti viszont nem tarjátok magatokat 100% a saját magasztos erkölcsötökhöz, amit rajtam akarnátok bevasalni.
És el lehet menni a búspicsába, nem a lemásolt bicikli a bullshit, hanem az ellopott informatikai tartalom. A lopásnak az rohadtul lényeges eleme, hogy az ellopott dolog az eredeti helyéről hiányzik. Pontosan ez az a része a dolognak, amiből látszik, hogy TE ülsz fordítva a lovon és nem én. -
#312 Részemről ok, jelentettem a moderátoroknak, a témával a jövőben nem kívánok foglalkozni. Elnézést, amiért beleugrottam ebbe a vitába én is. -
#311 Nem kellene esetleg abbahagyni a napok óta tartó offolást? :(
Parttalan vita amit csináltok, és sehova nem fog vezetni ez az egész. Cserébe egy frissen indult játék fóruma a Ti egyáltalán nem ide illő tárgyalásotokkal lesz tele.. tessék már átfáradni privátba.. pls. -
#310 Én még Amigára is vettem annak idején eredeti játékokat, sőt, már C-64-re is.
Te lopsz, mert a 'másolásod' elmaradt haszon, ha mindenki így másolna, akkor a fejlesztők éhen halnának.
De tudod mit, próbálj jegy nélkül beülni egy moziba, majd meglátjuk, mit szólnak hozzá az ott dolgozók, akik az eladott jegyek bevételeiből kapják a fizetésüket.
Jöhetsz itt lemásolt biciklivel, de ez csak bullshit. Te azért nem fizetsz, mert megteheted. Az, hogy ehhez gyártottál magadnak egy ideológiát, engem a legkevésbé sem érdekel. Egyetlen jó szó létezik arra, amit csinálsz: élősködő. -
#309 No Man's Bicycle - Digital Deluxe Gypsy Edition -
Zero_008 #308 Ja, Amiga logóval meg persze, majd elhiszem neked, hogy nem warezoltál soha, ugye? -
Zero_008 #307 Jól látod, pontosan ez a helyzet. Ha ingyenes dologért fizetsz, akkor nem vagy túl okos. Akkor is, ha az ezzel való szembesülés nem túl kényelmes számodra.
És még mindig nem lopok, hanem másolok. Attól, hogy én is kapok egy példányt, az eredeti nem tűnik el.
Csak abba gondolj bele...izé, probálj meg belegondolni, ha képes vagy ilyesmire..., hogy ha a kisebbségi nem elvinné a biciklid, hogy aztán neked hiányozzon, hanem LEMÁSOLNÁ, és neked fel sem tűnne ez az akciója, akkor is utálnád? De gondolom ez a gondolatmenet már megint csak magas lesz, jellemzően az szokott lenni az ilyen erkölcscsőszöknek... -
#306 Vered a melled, hogy te nem fizetsz azért, amiért mások fizetnek? Ki kellene bannolni téged innen. Ha már lopsz, legalább húznád meg magad. -
Zero_008 #305 Akkor szólok. Elég nehéz lenne kiszámolni, hogy az elmúlt harminc évben mennyi pénzt nem fizettem ki a szórakozásomra. Ennyivel már előrébb vagyok.
" Én addig élvezem, amit akarok, akkor, amikor akarom."
Muhaha, hát tudod én is, csak ugye nekem ez pénzbe nem kerül, úgyhogy azt költhetem másra.
Denuvót meg leszarom, volt már éppen elég csoda másolásvédelem, ami aztán telibe tökönszúrta a legális vásárlókat. Annyira, hogy ebbe aztán bele is döglött.
Egyébként ha felfognád amit írok, akkor látnád, hogy azzal semmi problémám nincs, ha rá tudnak kényszeríteni a vásárlásra. Vagy azzal, hogy elérik, hogy meg akarjam venni, vagy azzal, hogy nincs ingyenes kínálat.
De amíg van ingyenes, és teljesen egyenértékű alternatíva, addig majd hülye leszek fizetni _tökfeleslegesen_. -
#304 Szip-szip, sírjunk együtt.
Majd szólj, ha valamit elértél a szuper ellenállásoddal. Esetleg még bosszankodj is, hogy miattam és a magamfajták miatt ilyen csúnya a világ, és az élet, az is menni szokott még a magadfajtáknak. Én addig élvezem, amit akarok, akkor, amikor akarom.
Persze te is, amíg a mágikus Denuvo szó orrba nem vág. De olyan játékokat te sosem próbálnál ki egyébként sem, ugye? -
Zero_008 #303 Nem csak ezért a konkrét játékért, hanem bármiért, amit le tudsz másolni. Előre, mielőtt megnézhetnéd valójában milyen, meg soha a büdös életben, semmiért.
(Egyébként itt kérdezném meg az erkölcshuszár warezelleneseket, hogy ugye filmet, sorozatot sem torrentezik senki, és ugye nem youtube-ról hallgat zenét, hogy ne hugyozza torkon a saját elveit?)
De egyébként ilyen harmadik részeknél is beleszaladhatsz simán nyitott szájjal a faszerdőbe, lásd Batman3, talán Arkham...Knight? Nem játszottam a sorozattal ugyan, de a 2. résztől hallottam, hogy mindenki majd elélvezett, aztán a 3. esetében meg világraszóló botrány volt a PC verzió minősége.
Na meg akkor van gond, ha egy frencsájz a kiadónál marad, és nem figyelsz. Aztán a folytatást már nem az eredeti fejlesztők csinálják, hanem ki van adva bérfejlesztésre. Flashpoint sorozat, Far Cry 2 ugrik be így gondolkodás nélkül, ami a nagyon frankó első rész után fejest ugrott a fostömlőbe... -
Zero_008 #302 Ó, te szegény, droidnak neveltek? Hát... az szomorú.
Sebaj, ez hajtja a fogyasztói társadalmat, úgyhogy hajrá, csak így tovább! -
Zero_008 #301 Ú, látom nagyon sikerült felfognod a szituációt. Kicsit megpróbálom szádba rágni, hátha úgy eljut az agyadig. Bár ha eddig nem sikerült felfognod, valószínű bármit írok, ugyanúgy nem fog segíteni, mert ezek is csak ugyanúgy írott betűk, szavak, mondatok, amiket már egyszer nem sikerült értelmezned.
Szóval:
Ha én úgy gondolom, hogy elővásárolni, vagy úgy egyáltalán, másolható dologért pénzt kiadni hülyeség, akkor az az én szemszögemből nem gerenda, de még csak nem is szálka, hogy warezolok. -
#300 ez, meg valami fejlesztés/utazás:]
-
DonPedro22 #299 Ennek a játéknak mi a lényege? -
#298 Akciós a Rebel Galaxy Steam-en, ajánlom átvezetésnek:) Jó kis Freelancer klón. -
#297 Nekem ezzel semmi bajom :) Sőt ebben az esetben még igazad is van mert szerintem is hülyeség ezért az egy konkrét játékért kiadni úgy pénzt, hogy nem is láttuk, hogy valójában miről is szól. Van olyan játék a piacon amit érdemes volt előrendelni (pl: Stellaris vagy Witcher 3 Pontosan azt kaptam amit a videókban láttam) és nem esel pofára. De ez a játék nem az.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.03. 10:43:16 -
#296 Nincs mit, szívesen máskor is. :) Tudod, az ember próbál hű lenni önmagához, a neveltetéséhez, a származásához. Aztán ki lehet ezt forgatni, csűrni-csavarni, de ilyen egyszerű. :) -
TokraFan #295 +1
Szerencsére vannak még értelmes emberek is! -
TokraFan #294 Hülyézel, barmozol és kritizálsz itt mindenkit, miközben büszkén warezelsz...Másokéban a szálkát is, sajátodban a gerendát sem! Parádés! ;-) -
TokraFan #293 Szégyellem is magam! -
Zero_008 #292 És akkor én kapom meg azt, hogy "csak végletekben tudok gondolkodni".
Soha, érted, _soha_ nem lesz olyan, hogy "Ha nincs belőle pénz nem fognak játékot csinálni." Ez a csúszós lejtő érvelési hiba, végletig sarkítás. Látod, hogy két embert sem tudok meggyőzni, nemhogy 500milliót, hogyan képzeled ezt, úgy mégis?
Előrendelés meg tiszta sor, hogy jó a kiadónak, hát hogy a viharba ne lenne jó? Viszont a gémer vagy nullára jön ki belőle (mert olyan, amire számított) vagy megszívja. És az utóbbi a gyakoribb mostanában. Még egy jó játék esetében sincs semmi előnye gémer szempontból. Az előrendelésnek körülbelül utoljára egy évtizede volt értelme, amikor még fizikai adathordozón lehetett csak játékot venni, és volt rá esély, hogy elkapkodják. A letöltést viszont nem viszi el előled senki.
Előrendelés nélkül sem lesz kisebb a fizetőképes kereslet. Ja, de, abban az esetben, ha a játék szar. Viszont akkor meg az a helyzet, hogy a kiadó/fejlesztő átbaszta az előrendelőket, és _nem érdemelte meg_ azt a bevételt, amit begyűjtött. És ebben az esetben tökjogosan mondom azt az előrendelőre, hogy hülye volt. De ezt akkor már ők is tudják, csak ugye ilyennel nem kényelmes szembenézni.
Na és akkor pénztárcával szavazás és warez:
Az a probléma, hogy naív, idealizált, és teljesen irreális helyzetből indulsz ki nem pedig a valóságból, és túlértékeled a saját jelentőségedet. Hiába hiszed az ellenkezőjét, _semmilyen_ hatással nem vagy a játékiparra, se pro, se kontra.
Ez valójában egy játékelméleti probléma, és a játékot körülbelül olyan félmilliárdan, vagy még többen is játszák. És egy ilyen játékban _tökmindegy_, hogy te, egyetlen személy mit csinálsz. Innentől viszont az az játékos számára a nyerő stratégia, hogy nem teszel bele semmit, de mindent kiveszel. A rendszer elbírja, neked ebből hátrányod soha nem lesz. Akkor viszont minek belefeccölni bármit is?
És mivel jelenleg a játékipar a szórakoztatóipar legjobban profitáló ága (vagy a filmgyártás és akkor a második, ezen lehet vitatkozni), így pont nem a te egy példányod fog hiányozni.
És akkor hadd meséljem el, én hogyan jártam a pénztárcámmal szavazással. Battlefield sorozat. A kedvencem volt. A BF42-t ronggyá játszottam. Kijött a Vietnam, megvettem, rohadt jó volt, életem legjobb vására játék kategóriában. Aztán kijött a BF2, megvettem. Egy évig hulladék volt, lehetetlen volt vele klánozni, aztán megpeccselték, jó lett. Nem tökéletes, de tetszett, élveztem. Aztán öt évig nem volt BF, de végül jött a BFBC2. Nagyon nem tetszett a konzolos szarságai miatt, de oké, rendben, támogassuk a fejlesztőket, meg adjunk neki esélyt, meg vegyük meg, hogy legyen folytatás, úgyhogy megvettem azt is. Egy darabig elvoltam vele, de nem tetszett, a klános játék meg egy hulladék szemét volt, mert publicra volt az egész kihegyezve. Sebaj, lesz BF3, erre vártunk! Azt is megvettem, amit viszont már erősen megbántam, mert alig-alig játszottam vele, ugyanis nem visszatért a régi BFekhez, hanem még tovább tolta a konzolos publicos baromságot. Végül ugye jött a BF4, amivel az EA/DICE átbaszta az egész világot mint szart a palánkon, világméretű botrány lett belőle. Na azt már szerencsére elkerültem.
_Végig_, az egész sorozat folyamán szavaztam a pénztárcámmal, és az én szemszögemből csak _egyre rosszabb_ lett, és eljutott odáig, hogy bottal nem piszkálnám, teljesen hidegen hagy. A valaha _abszolút kedvenc_ sorozatom. A Battlefrontról már egy videót sem néztem meg.
Akkor most felteszem a kérdést, hogy mi a búbánatos lófasz értelme volt a "pénztárcámmal szavaznom", ha csak megszívtam vele végül? Az égvilágon semmi befolyásom nem volt arra, hogy merre halad a sorozat, és ugyan csapkodták az arcom a lónak a hímtagjával, de éppen elkerültem, hogy letolják a torkomon.
Úgyhogy ilyet soha többet. Azt veszem meg, ami éppen aktuálisan tetszik, multis, és játszani akarok vele, _semmi mást_, mert mindegy, és nekem ez éri meg jobban. Így is veszek játékokat, félreértés ne essék, de csak olyat, ami ezt a három dolgot kipipálja, és ezt is csak azért, mert rá vagyok kényszerítve a multi miatt.
És igazából meggyőzni nem akarok senkit, mert az nekem csak jó, ha sok a konzumidióta, aki eltartja az ipart, aminek a termékeit így tökingyen használhatom. Köszi szépen, de elég hülyén csináljátok közben, az a véleményem. -
ratgab #291 Azért ez az előrendelés téma szerintem nem ilyen sima ám. Nyilván a készítő nem csak azért készít játékot, hogy a gamer pistike jól szórakozzon. Akár tetszik, akár nem ez is a pénzről szól. Ha nincs belőle pénz nem fognak játékot csinálni. Viszont, ha még megjelenés előtt várható valamekkora mennyiségű bevétel, akkor teszem azt könnyebb egy projekthez akár befektetőt is keresni. Gyorsabb a megtérülés, így kisebb a kockázat, amire akár lehet következtetni a várható bevételekre is akár.
Tehát az előrendelésnél már elkezdődik a horribilis költségek megtérülése, ami jó a készítőnek és a kiadónak. Másrészt következtetni tud a kiadó is arra, hogy mekkora a játékkal kapcsolatos érdeklődés, esetleg mennyire kell még megmarketingelni a projektet.
Emellett a pénztárcáddal is szavazol. Ha szeretnéd, hogy jöjjön a játék, akkor a támogatásodról biztosítod a fejlesztőt azzal, hogy leadod előre a rendelésed. Ezt amúgy értelmesebb cég azért dotálja valami kis extra ajándékkal, tehát azért nem csak türelmetlenség ez a játékos részéről hanem kicsit maximalizmus is.
Tény azonban hogy nagyon nagy zsákbamacska a mai világban előrendelni bármit is, mert könnyen pofára lehet esni. Ellenben ilyet ne mondjunk, hogy az " én példányom ára nem hiányzik" meg hogy hülye aki előrendel. Fizetőképes kereslet nélkül neked se lenne mivel játszani, nem lenne mit lewarezolni. Inkább meg kéne köszönni az ilyen embereknek, hogy megfinanszírozzák neked előre a játékot ahelyett, hogy szidod őket (mondom ezt úgy, hogy szőkőévben 1x rendelek elő én is).
A warez említése, támogatása meg minden formában helytelen. Értsük meg ezzel a gamer magának árt hosszú távon, rövid távon meg az iparnak, ami a szórakoztatását biztosító programokat gyártja. -
lammaer #290 A stílussal nem értek egyet, de a mondanivalóval igen. Én magam is a a körültekintőbb vásárlás híve lennék, nem tartom jónak a trendet hogy az emberek trailerekre, concept artokra meg pár screenshotra nyitják a bukszát - mert ugye ebből van sokszor az hogy a devek félkész, selejt terméket csinálnak. Ami szintén érthető, ha én lennék dev és megfejtem már a népet, minek dolgozzak tovább? Majd nyitok egy új stúdiót azt megfejem őket megint....
Az meg végképp világjelenség, hogy az emberek türelmetlenek - manapság már nem divat gyűjteni és utána megvenni, inkább megy a hitel és a most.
Na, temessük el 2 hónapra a topikot, aztán legközelebb már arról legyen szó milyen fasza kis űr minecraft lett belőle :) -
Zero_008 #289 Ez nem "vagy", nem egy harmadik lehetőség. -
#288 "Aki nem így tesz, az vagy hülye, vagy hazudik."
Vagy esetleg a tiédtől különböző a világnézete, ami nem feltétlenül rossz? Mármint neki, mert neked leszarja az illető, hogy mi a rossz. :)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.06.01. 17:41:29 -
Zero_008 #287 A legapróbb hangyafasznyit nem érdekel, mit szeretnének a cégek és hogy mi az ő érdekük. Nekem is vannak érdekeim, és azokat sajnos mindenki másénál előbbre valónak tartom. Aki nem így tesz, az vagy hülye, vagy hazudik.
Ha a boltból tudnék kukoricakonzervet MÁSOLNI, soha többet nem vennék kukoricakonzervet. -
#286 Szörnyű dolog, hogy a cégek meg akarnak a kockázattól szabadulni.
És az is szörnyű, hogy van, akit nem zavar, ha a boltból a kukoricakonzervet csak otthon bontja fel, vétel után. -
#285 Az van, hogy elszóltad, papa, te vagy az oka mindennek! -
Zero_008 #284 Jó, korábban kicsit elragadtattam magam.
Valójában meg eléggé magam ellen beszélek, ha megpróbálok hülyéket lebeszélni a hülyeségükről, ebben a témában mindenképp. Végül is nekem az csak jó, ha a sok ostoba eltartja az ipart, így legalább a legminimálisabb lelkiismeret-furdalásom sincs warezolás közben, mert tudom, hogy a sok türelmetlen faszbarom már minden költségét kifizette a kiadónak és a fejlesztőnek, az én példányom ára már nem hiányzik onnan.
Úgyhogy hülyék, hajrá, előrendelésre fel! Nehogy elfogyjon a digitális másolat! Nehogy véletlenül akár egyetlen napot is elszalasszatok, amikor már játszhatnátok vele!
Aztán majd sírjátok tele a netet, ha esetleg mégis egy rakás szarnak bizonyul, vagy két nap alatt mindent láttok benne amit látni érdemes, és unalomba fullad... és akkor még csak le sem töltöm. -
lammaer #283 Várható volt hogy olyat nem fognak csinálni hogy a PSel kiszúrnak és csak nekik hozzák ki később a játékot, miközben a PC Gaming Master race már rég élvezkedik :) -
TokraFan #282 P*csába...tegnap még june 22. volt. Akkor szopóroller ez is... -
#281 Nem attól, de ettől függetlenül még preorder, és olcsóbb. :)
Mondjuk nem vagyok meggyőzve, hogy a "nagy tétel" + "kisebb árrés" azért ennyire képes lenne letolni az árakat. :)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.06.01. 15:40:44 -
lammaer #280 Hát, ahogy elnézem az instantgamingon nem a preorder miatt olcsóbb minden.
Nézd meg pl a Doom-ot, az ugye friss cucc de már kinn van: instantgamingon 30, steamen meg 60... -
#279 Miért miért?:D -
#278 Hát, azért instant-gamingen általában a preorder ~1 hónappal a megjelenés előtt -20 -30%-os árat jelent (most épp 60 helyett 49 euró, azért ez már különbség _szerintem_).
Azért tényleg érdekesek a reakciók. Van aki annyira várja, hogy a preorderjén felbuzdulva jogosnak érzi a halálos fenyegetéseket is.
Szégyelld magad, MerlinW! :D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.06.01. 14:47:11 -
#277 Steames preorder aji:
Kickstart your adventure in No Man's Sky's vast, mysterious universe with the Horizon Omega ship, equipped with an upgraded hyperdrive and increased firepower to help you travel faster and survive longer on your interstellar journey.
Teljesen megéri.. ja várjunk csak.. -
#276 Esetleg olcsóbban kapja meg, annyi lehet benne, vagy a pre-order ajándékok. Egyébként semmi értelme nincs, pláne egy ilyen zsákbamacska játéknál. -
#275 Ilyesmiket ne kérdezz, mert megjelenik Zéró és lesújt rettentő haragjával :D