3250
-
#635 KB 2 hete halottam először erről a játékról. lol. -
#634 Volt majdnem a fele, instant-gamingen pl. 2-3 hónappal az új játékok megjelenése előtt általában még -42%-on állnak az árak. Lásd most Civ6 35 euróért (~11k). Persze ez nem igaz minden címre, BF 1 csak -31% van már most is... (Vagy lehet azért, mert az Origines cím, ennyire még nem merültem bele. :D)
És ezek a kedvezmények egyre csökkennek a megjelenés napjához közeledve, de szerintem 10-11kt azért megér a legtöbb agyonhypeolt játék. Csak tervezni kell előre.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 12:39:53 -
#633 nekem is ez a bajom és szerintem sokaknak... ha normális áron lenne, akkor preordereltem volna. De igy, hogy szinte semmit nem lehet tudni róla ez a 60 euro egy indie cuccért insane.
Ha fele lenne már megvettem volna. :) -
#632 De steamen van! Egyszer kell beruházni, és utána azt a pénzt használhatod, 2 óra / game. :D
(muszáj kiírnom sztem most, hogy /sarcasm, mert amúgy nem tuti, hogy átmenne :D) -
lammaer #631 Hálistennek adott helyzetben nem voltam hülye, mert én ugyan látatlanban puszira nem adok senkinek se pénzt. KIvéve ha van 100% moneyback guarantee :) -
#630 Csak az árazása sántít ... ok, legyen 40 eur/$, és még el if fogadjuk. -
lammaer #629 A kettő közt félúton lehetne mondjuk a COOP. A gépemre bejöhet akit beengedek, és dolgozhat az én adatbázisomból. Az meg innentől kezdve az én gondom hogy mennyi tárhely kell. -
#628 A közös adatbázis azért nem okos, mert rövid időn belül minden bolygó felszínén hatalmas pénisz alakú ásatást látnál, kiirtott élővilággal, stb:) Ha MMO lenne lehetne rá megoldás, persze, csak ugye nem ez a helyzet:) A bubi tényleg kicsi, nem fényévek.
A csapat tervei között vannak az új funkciók fejlesztése, tehát később lehet még sok minden a játékban, de elsősorban aktivitások, játéktartalom bővítés a cél. A multi tartalom a lista legalján van elmondásuk szerint, mert nem erről szól a játék. -
jocking #627 Tévedés, meg fogom venni. Viszont zsákbamacskát nem veszek, előbb ki szoktam próbálni a cuccokat, hogy fut-e normálisan. Arról meg nem én tehetek, hogy a demo verzió, mint kipróbálási lehetőség, kihalt. Tisztelet a kivételnek, mert az előbb említett Crew-t is a hivatalos trial kipróbálása után vettem meg.
Utoljára szerkesztette: jocking, 2016.08.11. 10:43:21 -
jocking #626 Valszeg a szerverkapacitásuk kevés, hisz egy rendes AAA ubisoftos cím (The Crew) sem képes normális összekapcsolást és layereket produkálni. Pedig ott már elvileg lenne píz ilyesmire. -
#625 Úgysem veszed meg, játszani sem fogsz vele, mert hazudnak a gerinctelen gonosz fejlesztők, meg egyébként is repetitív, mélység nélküli túlárazott cucc multi nélkül. Akkor miről is beszélünk?:)
Én végignéztem az össze interjút, - lehet hogy csak a szakmámból adódóan, mert egyébként lehet nem egyértelmű - értem mi a koncepció és a cél, ezért megvettem nagy valószínűséggel azt fogom kapni, amit várok. Holnap kiderül, részemről nincs stressz. -
#624 Mondjuk én is jobban örülnék egy állandó seed adatbázisnak, találsz egy bolygót, és feltöltöd az adataidat, aztán a szerver összesepri, és nem csak egy bubiban történik meg mindez. Így mindenkinek mindig ugyanazok az adatok lennének, amikor rálép egy bolygóra. Bár valószínűség alapján úgyis kicsi az esélye annak, hogy ez megtörténik, talán ezért lett ez így.
(Amúgy a bubi inkább pár ezer fényév átmérőjű, nem? :D)
Kíváncsi vagyok, hogy mi szól a bubi mellett, a talán kisebb szerverfenntartási költségeket leszámítva. -
jocking #623 "Én valahogy nem nagyon látom sehol se Steamen, sem máshol, hogy "multiplayer"."
Mert nem az. A fejlesztők sem mondták ki soha kerek perec, hogy lenne multi. Nem is ezzel van bajom, hanem azzal, hogy ennek ellenére mindenféle mondvacsinált fasságra mondják, hogy "ez olyan mintha majdnem multi szinte", ahelyett, hogy az ilyen feléjük rendezett kérdésre azt mondták volna, hogy "nincs multi és nem is lesz".
Nem vagyok csalódott azért, hogy nincs multi, simán csak nem bírom, ha valaki egy konkrét kérdésre gerinctelen, kétértelmű, kitérő válaszokat ad. -
#622 A példádnál maradva: Ha azt mondja az indián kőmíves, hogy lehet, hogy lesz csicsa ablak, aztán mégsem lesz, hogy kéred rajta számon, ha végül mégsem lesz? Hisz csak annyit mondott, hogy "lehet, hogy lesz". Érthető a savanyú szájízed, és a kőmíves sem lesz tőle kevésbé seggfej, de attól még a "szerződést" nem sértette meg senki. Ő rafkós, te meg hülye, hogy nem figyelsz a megfogalmazásra.
Én valahogy nem nagyon látom sehol se Steamen, sem máshol, hogy "multiplayer".
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 10:23:26 -
#621 Lépjetek már túl ezen a multis balfaszkodáson. -
#620 Pár ezer km egy egész galaxist átfogó játékban. :D:D:D -
jocking #619 Akkor multi. Legyen neked karácsony. Bár ez csak annyira multi, mint amikor a Spore lény/épület/hajó adatbázisából tölti fel a játék a többi fajt, és tele van minden péló alakú házakkal/űrhajókkal. Ha neked ez a multi nem bánom, de nekem ez max. egy real time steam workshop szintet üt meg. -
#618 Megpróbálom gyereknyelven, sarkítva:
Az univerzum alapvetően előre generált dolog, tehát sivatagos bolygóból nem lesz soha erdős, akkor sem ha elmész az univerzum másik végébe, majd visszamész 3 év múlva. Minden objektumnak van egy un. seed-je, mag-adatbázisa, ahogy a játékosnak is.
A másik fele realtime. Nagyobb változtatások egy bolygón, mint barlangok ásása, stb megmaradnak un. seed-ekben a felhasználónál. Ha összekerül két "user bubble" (buborék a játékos körül, mely ha összeér egy másikkal, kapcsolódnak és adatot cserélnek egymással), a két felhasználó adott területre vonatkozó seed-jei összeolvadnak (merge), így válik lehetővé, hogy lássa a két játékos egymás tevékenységét az adott területen.
A "user bubble" pár ezer km átmérőjű, ha két játékos eltávolodik vagy elhagyja az adott területet, a játék az előre generált seed és a központi adatbázis, valamint a játékos seed-je alapján újraépíti a bolygót kezdeti állapotára, az esetleges discovery-k elnevezésével, illetve ha járt már ott a játékos és ténykedett valami maradandót, akkor a változtatásokkal.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.11. 10:03:39 -
#617 Akkor talán árazni is úgy kellett volna :D -
lammaer #616 4.9 userscore 2.5 ezer review után.... nem túl jó hír, főleg hogy nem rage 0-k vannak, hanem sok a 3-4 pontos, kb azokkal a kommentekkel amit sejtettem (bland, boring, pár óra után kifullad).
Persze én is játszottam már 4 pontos játékkal amit sokan lehúztak és bejött, de egyértlemű hogy ebből először virágbolt lesz...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.11. 09:54:46 -
lammaer #615 Tényleg nemtom mit hörögne a népek a multi miatt... egyértelműen single player játéknak volt hírdetve, az is lett. Majd csinának vmi 30 dolláros DLCt, azt akkor lesz multi. Vagy lesz No Man Skies... :)
Tény, ebbe a játékba elférne a multi, de sosem volt beigérve.
Amúgy fejlesztés szempontjából valóban indie, de ha elkérnek érte 60 eurót akkor én konkrétan teszek rá hogy 1 ember csinálta vagy 5, tudjon mi indent amit egy AAA címtől elvár az ember. Ez kb olyan, mintha építtetsz egy házat 30 millióért, aztán amikor kimész megnézni, kiderül hogy kaptál egy fabódét, a csávó meg mentegetőzik hogy bocsi, én egyedül vagyok indie kőműves, ezért kaptál ház helyett egy budit.
Amúgy én inkább fél indiének nevezném a játékot, a Sonyi vastagon megtolta őket Marketing supporttal (írja a wiki is). Ennek látszik a hatása is, mert a hype tette lehetővé hogy ennyiért preorderezzenek ilyen sokan. -
#614 Ha én elnevezek egy lényt kaszabaszófűnek, amit te látsz, már az is interakció.
Te vagy itt az, aki meg akarja puszilni és tapizni a másikat, és csak ezt nevezi interakciónak. -
jocking #613 Na ez pont ugyanaz a habogás, amit lenyomtak a készítők. A multiplayer lényege a valós személyek közötti interakció. Az, hogy látok pár mások által elnevezett cuccot, csak annyira multi, mint amennyire a Spore lényadatbázisa volt. -
#612 Nem az volt mondva, hogy bizonyos távolságon túl újragenerálódik minden? Akkor, hogy látom azt, az üzenetet, amit a másik játékos otthagyott? -
#611 Kérdés. 12. jelenik meg.
Ez azt jelenti, hogy péntek 00:01 indul (ami 12ike?).
Örülnék ha valamelyik virágkötő csapat elkészítené a csokrot a hétvégére. -
#610 Mert a multi tág fogalom:) Láthatod a másik játékost - ez online fícsör. Láthatod a mások által elnevezett objektumokat/élőlényeket. Ez is online fícsör. Tehát vannak online megoldások a játékban, a probléma talán annyi, hogy multiplayer alatt sokaknak az online interakciót értik. Ez amolyan fél multiplayer, vagy nevezzük a fentiek alapján online elemeknek. -
#609 Holnap jelenik meg. Majd hétvégén kapod az infókat:) -
#608 A választ inkább a Sonyban keresd, mint a devekben, szerintem. :) -
jocking #607 Valamit félreértettél, mert egyáltalán nem igénylem a multit. Csak egyszerűen nem értem, hogy amikor szóba került kérdésként a devek felé, miért nem tudták simán azt mondani, hogy nem, nincs multi, ez singleplayer. Ehelyett ment a hebegés a nagy távolságokról meg egyebekről. -
#606 Sok lehetőség? Hahaha. -
amigos5 #605 Hy!Ez nagyon jó kis játék lesz.Már most tudom,hogy belekenek pár száz órát.Sok lehetőség van.A multi,hogy nincs benne az meg csak jó.Szana szét csalnának csak.Mint az Elitben is rengeteg csaló van...de hála van solo mód!
-
#604 Egy a kérdés: aki játszik vele: megérte? Hosszútávon nem unalmas? -
#603 ? -
TokraFan #602 Ez mire jó egyebkent? Aki akarja, mar megnézte, aki meg nem, az igy se fogja (maximum véletlenül, de akkor marha ideges lesz). -
Tirion #601 ULTRA SPOILER!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!benne vannak a STAR WARS bolygói! -
TokraFan #600 +1
En pl. Direkt kerülöm a multit. X3 mai napig a top űrszim nálam, pedig 3000+ óra utan elvileg mar nem kene érdekeljen.
De megértem azt is, akinek a közösség kell. Ez viszont nem az a game...
Az NMS technológiája bejön, ebben meg igen nagy potenciál van. Belegondolni sem merek, miket lehetne meg random generálni...a lista végtelen.... -
titani #599 szóval akkor mégiscsak igaz...ha elérsz az univerzum közepére , ott nem más vár mint a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!FÖLD ! -
Tirion #598 remélem lesz addon amivel normális színek lesznek :) én feladom ezt nem lehet nézni,epilepszia garantát :) -
#597 Mondjuk nem tudom, ez Sony címeknél mennyire szokás. Mert kérdésedre válaszolva, nem a stúdiónak, hanem a Sonynak kell visszahozni a 18 ember fizetését, és az egyéb költségeket. Nem tudom, mennyibe kerülhetett mindez, de szerintem 1-2 millió eladott játékkal már pozitívban lesznek. -
#596 Az simán elképzelhető.