3250
-
#1002 ahogy haladunk a galaxis közepe felé durvulnak a dolgok?vagy csak az egyéni szintemhez méri a feloldandó fejlesztéseket és ásványok mennyiségét? -
Tirion #1001 sok értelme nincs pénzért megvenni a hajókat! aki teheti inkább keresgéljen, sokkal olcsóbb /ingyenes :P -
#1000 Köszi. -
#999 nem, ez a veg..
48/48/24
(bar multitool -nal nem vagyok biztos ofc, de eddig teljesen realisnak tunik)
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2016.08.16. 10:14:28 -
#998 A 48-as böszmémet énis találtam. Lesz nagyobb?
Beletelt vagy fél napba mire megjavitottam minden szutykot benne... -
#997 Igen, van ilyen bug, de én másba futottam bele, mert ezeket tényleg ki lehet bányászni újra és újra. Sőt, az egyik szikla majdnem real time épül vissza, miközben bontom. De ez csak ma reggel volt, lehet, hogy már a következő betöltésnél nem működik majd. Este kiderül. :-) -
#996 Jó ötlet. :-)
Bizonyos mértékig az a szerencsém, hogy a "közelben" van egy trading post, az egyik aranyszikla pedig magasról is látszik.
Gondoltam még arra is, hogy a közelben egy drónnal megöletem magam, mikor csak pár carbon van nálam, és akkor elég a koporsóhoz visszamenni, de elég távol ahhoz, hogy ne szedjem össze a motyót. :-D De ez túl drasztikus megoldás nekem.
Amúgy találtam egy tervrajzot és kifejlesztettem egy olyan hajtóművet, amivel egyszerre 3-4 rendszert is át tudok ugrani. Nagyon tetszik nekem ez a játék, sajnálom, hogy sokan nekiálltak tesztet írni pár óra játék után. ez tipikusan nem olyan cím, ami ennyi idő alatt felfedné magát. -
Tirion #995 Átpakoltam egy lezuhant hajóból a sajátomba és azzal megyek :D nem is kell hajót venni srácok :D -
#994 Az is bug (LOD), csak távolról tűnik úgy, ha visszamész le lesz bontva. -
#993 1. Nem lehet, neked kell tájékozódnod:) Én úgy csinálom, hogy bacon-ökkel felfedezek három waypoint-ot (ruin, outpost, stb) és nem látogatom meg őket. A waypoint-ok alapján pedig tájékozódom a bolygó adott féltekéjén.
2. Bug, majd javítják. -
#992 Inkább ne válaszolj, ha nem tudsz érdemileg hozzászólni. -
#991 Először is kérlek készíts warez topikot. Ahogy írták a procid nem támogatja az SSE 4-et, a VGA-d pedig az OGL 4.5-öt. Előbbihez jön majd rá patch. Megoldásokat találsz a itt
-
#990 Minél beljebb haladsz a központ fele úgy változnak a körülmények, jelennek meg vadabb, kontinensek nélküli bolygók, gazdag víz alatti világgal savas óceánok, kő-pókhálós kanyonok, hófedte hegyek, hóviharokkal, Tatooine szerű sivatagbolygók, radioaktív homokviharokkal, bolygók, holdak derékig érő sűrű aljnövényzettel magas fákkal, stb. Minden galaxisban újra generálodnak az épületek, mind a 4 idegen fajnak más dizájnja van, stb. -
#989 Nem tudok róla, hogy lenne ilyesmi. -
#988 A bolygón találtam két hatalmas aranysziklát egymástól néhány száz méterre. Olyan sebességgel épülnek újjá, hogy amint kitermelem az egyiket, mehetek is vissza a másikhoz. Na ezt a helyet szeretném valahogy megjelölni, mielőtt felszállok innen. :-) -
#987 -atnevezed, hogy emlekezz? masrol nem tudok...
-ja pc -n is :D -
#986 Két kérdésem lenne:
- hogyan lehet (meg lehet-e) manuálisan jelölni egy helyet a bolygón, hogy később visszataláljak (most álmaim lelőhelyén vagyok, nem akarózik otthagyni)
- PS-en tolom, itt a R2-es kontroller ravasz a felszállás. Sokszor azonban felszálláskor egyenesen a világűrbe lövődök ki, ami elég bosszantó néha. Van ennek valami trükkje? -
#985 az a baj, hogy a nép hülye úgy általánosságban :) semmi sem jó! :) -
#984 Elitehez van VR support. Óriási a különbség, nekem lényegében ez öli meg a NMS-t, nem a grind meg a farmolás. Egyszerűen egy utcában nincsen ahhoz képest, hogy szó szerint bent ülök a saját űrhajómban.
Ha ehhez kijön a VR support (PS-re már ígérik, szóval akármi lehet), akkor majd újra előveszem. Addig pihen a steam libraryben. Legalább jól kipeccselik addig. -
Ironman2 #983 Az egyik legnépszerűbb oldalról másolom be neked,hátha segít:
Az "inditas utan fekete kepernyo bevillan, majd kilap a jatek" problemat sikerult megoldanom.
Oka: Elvileg 4.5-os OpenGl verzio szukseges (nekem 4.4 lett, azzal eddig jo)
Megoldas:
• Megnezed az aktualis OpenGl verziot, ehhez a OpenGL Extensions Viewer 4.4-et hasznaltam (majd a C:\Program Files (x86)\realtech VR\OpenGL Extensions Viewer 4.4 mappaba telepul)
• Alacsonyabb volt az OpenGl verziom(4.2), igy frissiteni kellett a legfrisebb videokari driverrel
• Frissites utan opengl verzio check, ekkor mar 4.4 volt
• No Man's Sky futtatasa rendszergazdakent es sikeresen elindult.
egy másik videóhelp:
mégegy help:
Fix a fehér képernyőnél való crashre (openGL 4.5) (csak videokártya probléma esetén, ha a procid túl gyenge azon ez nem segít).
https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGame/comments/4xk0od/fix_for_video_card_without_opengl_45/?sort=new
!!FONTOS!!
A GLIntercept-et az alapértelmezett C:\programfiles\xx könyvtárba kell telepíteni, vagy nem működik!
SSD vagy egyéb okból más könyvtárba történő telepítés esetén a letöltött config.ini fájlban át kell írni az űtvonalakat (haladóknak)
1) Letöltöd a GLIntercept "x64" -et a megadott linkröl, telepíted
2) A könyvtárból ahová telepítetted kimásolod a OpenGL32.dll-filet és elhelyezed a játék "Binaries" könyvtárában (C:\XXX\No Mans Sky\Binaries)
3) Letöltöd a config filet a linkről (jobbklikk mentés másként) !!! a kiterjesztés .ini legyen, NE .ini.txt !!!
4) Ezt a filet is bemásolod a "binaries" könyvtárba
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.08.16. 01:24:18 -
#982 Te, ez szép. Mit sír a nép? Tök jól néz ki. :) -
#981 innen nem hianyozhat
-
#980 Hogy úgy van -
lammaer #979 Amenyire követtem a kiadást, rengeteg ember járt igy, ezért is van rage cunami a steamen (ha megnézed a játékot ott, látni fogod). Nem tudni miért, valakinek erőműve van és kap 6 fpst, sokan kapják ezt a fehér képernyő semmit, van akiknek megy jól.
Szintén steamen a készitők is írtak egy halom tippet (persze ott vannak a szokásos értelmetlen dolgok mint frissits drivert meg ilyenek, jobb ötlet hiján), de jelenleg nincs üzembiztos módszer. Az igazi megldás majd nyilvánvalón egy patch/fix lesz, ami jön majd valamikor - feltéve ha a garázscsapat elbír ezzel a feladattal. Szóval a helyedben én félretenném, és várnék majd egy frisebb verzióra, pár héten belül. Persze küszködhetsz is, akár még szerencsével is járhatsz :) -
#978 Agreed -
TokraFan #977 Jelenleg ez a kedvenc döglött bolygóm. Itt időzöm egy ideje, tele van Emeril tömbökkel és találtam egy 6 platformos trading postot a közelben, úgyhogy éppen gazdagodom, kb. 2 millió/óra! :-)
-
El Gigante #976 Én a másik verzióval játszom (i5, gtx970) alt+tab-on kívül semmi más problémám nincsen! -
#975 Nincs rá semmi megoldás. De nem vesztettél semmit. -
#974 Nem találtam warez topikot ehhez a játékhoz, megkérdezem itt, aztán legfeljebb azt mondjátok, hogy hanyagoljam a témát.
Szóval, a GOG verziót töltöttem le. indítás után Hello Games logo bejön, aztán kilép az asztalra. Nem tudom mitől lehet. nincs egy izmos gépem, de ha a Tomb raider megy, akkor nehogy már ez meg nem.
Athlon II X4 640 3,0GHz
GTX 660Ti 2Gb
8Gb DDR3 memória
Egyesek azt mondják, hogy a processzorom nem jó valami SSE-ben, a videokártya meg OpenGL-ben. Esetleg nincs ezekre valami fix? Nem panaszkodom, mert nem fizettem érte, de ha fizettem volna, bizony nagyon morci lennék, mert szerintem ezen a konfigon azért el kellene indulnia reálisan nézve. -
#973 Az hogy megvettem-e vagy nem, az szerintem tök lényegtelen, fogalmad sem lehet rola, és nem releváns. Létezik family share is steamen, honnan veszed hogy én nem ugy toltam? Valamint 60dollárt az életben nem adnék ki ezért, fele ennyiért jobb cuccok vannak az az igazság -
#972 Jaj és még annyi, hogy én meg azt nem értem hogy miért irják annyian hogy milyen vàltozatos a taj. Mert szerintem pont nem. Némileg más mindig az élővilàg, de az alapjai ugyanazok, az àllatok alapjai is ugyanazok, van pár fajta, és mindig más a méretük, mas a fejük, meg egykét vàltozo mindig változik, de ahogyan a bolygok is ugyanazon az alapon fekszenek. De ahogy irtam nem lenne ez baj, ha talàltam volna benne valamit, de nem. -
#971 Miben más? Nekem abban, hogy sokkal életszerűbb, szebb, jobb az irányitás, van multi, van az univerzumának sztorija, történik mindig valami, vannak community goal-ok. Ezek miatt a hiányosságait jobban elviselem, itt viszint nem találtsm meg a kapaszkodót, egyszerüen annyira bugyuta, arcade, ami már az ingerküszüböm alá került, ennyi. -
TokraFan #970 Elite-ben is tök egyforma minden bázis, konkrétan kétféle van a 4 milliárd csillagrendszerre.
A hamar lemerülő energiára megoldás, ha fejleszted a suite tech-et, létezik olyan technológia, ami hatékonyabb energiafelhasználást eredményez, illetve olyan is, ami a pajzsot erősíti, így tovább bírod benne még szélsőséges helyeken is. Ez minden ilyen típusú játékban alap, szinte nulláról kezdeni majd farmolni egyre jobb cuccokért (Elite-ben is 1000cr-el kezdünk és egy akkora hajóval, aminek gyakorlatilag nincs raktere, másról se szól az első pár óra, mint hogy használhatóbb cuccokat szedjünk össze kínkeservesen). Ez mitől más?
De fejlesztheted a mining lasert is, amivel egységnyi idő alatt sokkal gyorsabban, és sokkal több ásványt lehet kiszedni.
A bolygókra nem tudom miért írják páran, hogy azonosak, mert ez biztosan nem igaz. A táj minden esetben más, én eddig még csak két hasonlót sem találtam (15 bolygóból pl. csak egyen volt víz a hozzá tartozó élővilággal, jónéhány teljesen kihalt, se flóra, se fauna, de találtam olyat is, ahol repülő gyíkok laktak). A bázisokból valóban csak néhány fajta van, de ez minden programban így van (Elite-ben is, X3-ban is, Subnautica-ban is), ezért ezt nem érzem erős érvnek a programmal szemben. Vannak hibái bőven, de pont nem ezek. -
#969 Amúgy kíváncsi lennék, hogy milyen változatosságot vártál? Mármint írd le kérlek, hogy ha olyat látsz akkor semmi gondod nem lenne. -
#968 Írhatsz negatívat is, kevésbé polgárpukkasztó stílusban, valamint, ha megvetted a játékot. Azzal nincs probléma. -
#967 Nem hasonlitom én az elitehez, mert az elég degradáló lenne.
Probáltam vele játszani, 10-12 oram van benne. De a felfedezéshez nekem ez is hozzátartozik, de amugymeg az allandoan lemerulo lifesupport, vagy hajtomu vagy fegyver miatt kell kraftolni, meg aziklakat lovoldozni, de komolyan alig vagyok kint par percet mar basztat valamiert. Igy nem tudok elmerulni semmiben, mert jaj ez meg jaj az mikor fogy ki. És ezek miatt is nemtudok eltekinteni attol hogy minden bolygo ugyanaz, ugyanazok a foldi bazisok, amik tök üresek, de a hatalmas urallomason is egy szal lény ül egy széken. Akkor ha ugrok egy masik rendszerbe ott is ugyanez lesz, megint mehet a hajsza hogy ne fogyjon ki a lifesupport, stb. Hyperdriveot is feltolteni, es igy tovabb a vegtelensegig. Talanék is benne jót, de sajna eddig az egyetlen az, hogy vanezaz asta dolog es ez vezet mindig valahová valamiért, de már sajna ez sem mentette meg, mert nemhinném hogy ez olyan hude nagy valami lenne.
Szoval kezelném én a helyén, nemislenne baj, egyedül az irányitàs amit nem fogadok el igy, mert ez már sok. Nemzavarna hogy mindig minden ugyanolyan, és apro dolgok változnak, de az alapfelállás ugyanaz, ha bármi, tényleg bármi lenne.
Érdekelt a cucc, és ezért is a felháborodás, mert ha pl nem lett volna a sony hypetrain, hanem csendben megjelenik egy 20$ os indie cimként, akkor egész más lenne.
Ugyhogy ez most igy itt ennyi volt, köszönöm a gog-nak hogy kölcsönkaptam, és sohatöbbé nelássam.
Viazont jo hogy felhivták vele kapcsolatba a figyelmem a subnauticára, kiváncsian várom azt. -
TokraFan #966 Szerintem ez nincs így, sok jogos kritika éri a játékot (pl. itányítás, galaxis térkép), de ezek nem magát a játékot kritizálják, hanem a megvalósítást,amin még lehet változtatni, tehát előre viszi a történetet.
De pl. te folyamatosan Elite-hez hasonlítod, ami nem reális és már megbeszéltük, miért nem vethető össze a kettő.
Ha a helyén kezeled a játékot, elfogadod, hogy ez alapvetően egy konzolos arcade valami, akkor nem fogod hiányolni a gas giantokat sem. Ez a játék szinte kizárólag a felfedezésről és farmolásról szól. Amit ígért, azt hozza, mert a világok változatosak, és megvan az érzés, hogy "csak még egy bolygót megnézek, vajon milyen titkot rejthet"? (ez pl. az Elte-ből teljesen hiányzik). Idővel talán unalmassá válik ez is, de addigra már reméljük lesz benne építés is, ami máris nagyságrendekkel több értelmet adna a farmolásnak is. Ha meg nem, akkor is 100óra van ebben alsó hangon, legalább is azok számára, akik szeretik a műfajt. Engem pl. 25 órája leköt annak ellenére, hogy soha a kezembe nem vettem arcade játékot. 30-40 óra játékidő pedig már AAA címektől sem rossz.
Javaslom, próbáld ki a játékot és ne egy csillagászati, illetve szimulációs szempontból is lénygesen komolyabb programhoz hasonlítgasd! -
yossarianHUN #965 Azzal a processzorral? Nem. -
Tirion #964 az egész hajót nem lehet elvinni valahogy ? :P :) -
#963 Értem, tehát itt is csak pozitiv véleményezés a megengedett, ok