3250
-
TokraFan #1163 Bazisepites: meg egy Star Trek szeru metódust tudnék elképzelni. Van egy marha nagy hajó, azt lehetne épiteni, fejleszteni. Ezekkel a bigyokkal amikkel most repkedunk, meg dokkolhatnank rá. Vagyis kb. Egy mobil bázis lenne. De nem nagyon hinnem, hogy ilyen szintű tartalmat kapunk. A jatek legnagyobb hibája ugyanis, a teljes atgondolatlansag! A srácoknak volt egy kiváló technológiai ötletük -ami bar nem volt új, de ok legalább meg is csináltak-, azonban ez önmagában kevés egy jó jatekelmenyhez. Aztán szedtek össze innen-onnan egyéb ötleteket, de az egészről sajnos süt a tervezés hiánya. Hacsak nem igazolt a csapatba egy tapasztalt jatek tervező, nem hinnem, hogy drasztikus változások várhatók. Ennek ellenére el lehet lenni vele, míg igy is, mert kuriózum a maga nemében. -
#1162 Tolhatnal kepet a hajod fejleszteserol! -
#1161 óó baszki :D köszi,egyébként a pulse engine taut felszereltem a sigma nélkül és semmivel sem lett irényathatobb pulse sebesség közben -
#1160 Összeadódnak:) Csak, hogy ne legyen egyszerű az élet:) Ezért van a 48-as hajómon csak 12 szabad hely a szállítmánynak:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.19. 21:25:15 -
#1159 egy-egy fejlesztésből elég ha csak a legmagasabb szintűt hagyom meg?pl több űrhajónál is láttam, hogy a sigma és tau fejlesztés is egyszerre rajta volt.Nem "adódnak" össze, ugye? -
#1158 Atlagos helyszineken mar le se szallok. -
#1157 Túl messze persze nem lehet elmenni extrém körülmények között, de átlagos helyszíneken már nincs sok vesződség a létfenntartással... :-)
Most 600 nikkelt kéne valahonnan előrántanom... :-D -
#1156 Na csodás, most buktam egy két órás mentést... F...szom kivan. -
#1155 Ez talán járható út, de akkor lehessen warpolni a már felfedezett bolygókra is. Mondjuk minden számodra fontos bolygón (ahol mondjuk ritkaságokat tudsz farmolni, vagy csak simán tetszik a környezet) építhetsz warpolható bázist. Így esetleg el tudnám képzelni, bár annyira még így sem tetszik az ötlet. Több, sokkal fontosabb dolgot szívesebben látnék a játékban inkább. -
#1154 igen ilyenre gondoltam en is.. jogos, en se boklasztam el a bolygo tulso felere, de upgrade utan azert kevesbe frusztralo a szitu -
#1153 nekem most volt egy 108-as toxikus. birta birta, de nem mentem a géptől messzire. :) -
#1152 ah.. upgradekkel kibirja gyonyoruen - hidd el en mar talaltam gecihalalos bolygot -
#1151 Egészen addig amig nem találsz egy olyan bolygót amin akkora a toxicitás, mint máshol a hőmérséklet... Ki se mertem szálni a gépből jóformán. :)
Bázisépítés: Kell egy bázisjump hajtómű vagy fejlesztés és oda vissza lehet teleportálni. Vagy úúúúúúúbázisról lehet majd "warpolni" a saját bázisodra. Nem megoldhatatlan és koncepcióidegen annyira szerintem. -
#1150 Amúgy nagyon imádom a klikkvadász tesztereket, akik pár óra játék után nekiálltak osztani az észt. Szinte mindegyik magyarázta, mennyire bosszantó töltögetni az űrruhát, és hogy 25 %-onként kapnak státuszjelentést.
Épp ma sikerült installálnom egy olyan fejlesztést, ami után a ruha létfenntartó rendszere szinte már nem is merül (+2-es és +3-as life support modulok). Persze a kedves teszterek azt se tudják, mik ezek a modulok, ők egy óra játék után már láttak mindent. -
#1149 A honlapjukon írták, úgyhogy nem csak pletyka.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#1148 multi-tool adott, kicsit lopnak subnautica -bol, mehet is :D -
#1147 Ez a bázisépítés nem csak pletyka/találgatás volt? Mármint nem láttam/hallottam erről semmit a cég/kiadó részéről. -
#1146 Értem én, hogy új játékszabályok is jöhetnek a DLC-vel, de ahhoz, hogy a bázisépítés működjön, az alapkoncepciót kellene beáldozni, azt meg nem kéne. A te példáddal élve: mi értelme a 16 naprendszeres felállásnak, amikor pont az a lényege a játéknak, hogy nincs korlátja az univerzumnak (illetve van, de emberi aggyal felfoghatatlan)? Ahhoz, hogy bázist tudj építeni, kell egy fix pont, és ha ezt pl. úgy érik el ahogy te is említetted, az még inkább egyhangúsítaná a már amúgy is unalomba hajló játékmenetet. Ennyit nem ér meg, hogy multi is legyen a játékban. Én legalábbis biztos nem élvezném, ha mindig ugyanabban a 16 rendszerben kellene játszanom, ugyanaz a mondjuk 30-40 bolygó között. Még akkor sem, ha ezért cserébe kapnék multit. Szóval továbbra sem tudom elképzelni, hogy hogyan gondolták a bázisépítést. Van egy gyanúm viszont: sehogy. Egyszerű marketinges, ígérgetünk fűt-fát fogás, csak ne refundolják annyian a játékot. Nem ez lenne az első eset részükről. Ne legyen igazam, de nagyon ezt érzem ki belőle... -
#1145 Vicccen kívül, Atlas questhez hasonló dolgokat simán tehetnének bele párat. Kicsit több lore körítéssel. -
Ironman2 #1144 Inkább küldetéseket rakjanak bele dögivel,mondjuk meg kell menteni a királylányt egy sárkánytól valamelyik bolygón -
#1143 Kétlem, ez még mindig nem az a játék:) -
#1142 Egy dlc nem csak abból állhat hogy plusz bázisépítés hanem pl átformálhatja a világ szabályait
tegyük fel úgy változik a világ h adott egy 16 naprendszeres rész,és 3 player egymás ellen.
vagy npck ellen. -
#1141 Ezt a bázisépítgetős dolgot egyébként nem tudom elképzelni. Van, hogy fél órát nem töltök egy naprendszerben, és ha akarnék sem nagyon tudnék visszamenni régebbi helyekre (max. nagyon körülményesen), úgyhogy nem értem, hogy mire lenne jó, ha lenne egy 5 hiperugrással ezelőtti bolygón egy bázisom. -
TokraFan #1140 Fejlesztés addig van, amíg van mit fejleszteni. Utána már csak a működtetésre kell farmolni, illetve utazni amerre akarsz (Atlas út/Galaxis központ/Bármerre).
Tulajdonképpen ez eddig inkább egy tájgenerátor demo, annak viszont nem is rossz. Ha bejönne az építés, akkor az még adhat majd némi értelmet a kraftolásnak. Persze kérdés, milyen típusú építés lesz és mennyire kapunk szabad kezet. -
#1139 Hát igazából még ennyi sem, mert ha felfejlesztetted a hajódat/multitool-odat/ruhádat maxra, akkor onnan már a fejlesztésnek sincs értelme. Azután már csak kalandozol, mész az univerzum közepe felé és gyűjtögeted az Atlasz-köveket. Én nem tapasztaltam különösebb változást, ahogy haladok egyre beljebb, talán annyi, hogy több értékesebb eladnivalót találok. De ez lehet véletlen is, ill. értelme sem sok van, mert a multitool-on kívül mindenem kimaxolva majdnem, úgyhogy költeni sem nagyon tudom mire a rengeteg milliómat... Esetleg hajthatsz még a különböző célok kimaxolására is, én most az élőhely-felfedezős achievementre gyúrok, úgyhogy leginkább csak összevissza mászkálok a bolygókon állatokat scannelgetve. Élvezem még egyelőre, de egyre inkább az az érzésem, hogy kezd kifulladni a játék, pedig csak 1 hete jött ki... -
#1138 én is azon gondolkodtam, hogy oké hogy szerzek egy kicsit jobb hajót meg fegyvert, de utána tulképp mi történik? aki többet játszott vele az tapasztalt valami változást, ahogy hatol egyre beljebb a galaxisban? vagy fejlesztés meg farmolás van a végtelenségig? -
#1137 Előfordul, hogy tényleg tesznek tartalmat a játékokba.
Driveclub a legjobb példa, ahol a support egy király autós játékot csinált egy kezdetben aggályosnak mondható cuccból.
De említhetném a Civilization-sorozatot is, ahol a DLC-k szoktak idővel remekműveket csinálni a kezdetben (és főleg visszatekintve) még fapados alkotásokból.
Ebben az esetben a SONY, mint támogató neve jelenthet reményt arra nézve, hogy nem hagyják sorsára a címet. Meglátjuk majd, milyen potenciál van a Hello Games-ben, élni tudnak-e a lehetőséggel. Pletykaszinten már elhangzott a bázis/űrállomás építésének a lehetősége, egy még nagyobb űrhajó-osztály megjelenéséről is rebesgettek. És ugye lenne néhány űr-objektum típus, ami megjelenhetne a játékban. Átalakíthatják még a naprendszereket is valós (központi nap körül forgó) rendszerekké, akár valahogy úgy, ahogy a Mass Effect-ben van.
Nem vagyunk próféták, lehet, hogy ennyi van a NMS-ben, de az is lehet, hogy kinövi magát. -
Tirion #1136 engem is meglepett,mert addonokat szedtem le, normális felbontás, ,alert kikapcs, és instagram effekt kikapcs addont......ez is ott volt -
#1135 " Remélem még fogják a kezét egy ideig és töltenek bele tartalmat"
Ezt mennyiszer olvastam már. Emberek csak reménykednek. Az a 16fő 5éven át fejlesztette. Technologia adva volt. Akkor fél év alatt biztos sok contentet fognak összetákolni rá.
Nem várhatók rá nagyon nagy tartalmak. Persze a legtöbb ember jelen állapotában erre számított. Aztán ha meg nem jön érdemi tartalom a játékhoz akkor meg az lesz a baj. -
#1134 Mondjuk így lehet nekem is megmarad, ha nincs más amit tolnék akkor el lehet vele szórakozni, nekem elsőre pozitív csalódás volt, mert rengeteg savat kapott, de azért messze nem annyira rossz a helyzet. Remélem még fogják a kezét egy ideig és töltenek bele tartalmat. -
#1133 ugy teszel, mintha nem lenne elerheto a legtobb jatekhoz egy ilyen trainer.. - amugy meg mehet spoiler -be vagy kukaba a hozzaszolas. ilyen ide nem kell -
#1132 Engem a konzolos Diablora emlékeztet. Ami nem igényel folyamatos internetkapcsolatot vagy az adatokat a te gépeden tárolja azt szarrá hackelik. Sajnos ez van.
@Amiga Á. Jön ps4-re is ez jó hír. Nem értem mért xOne ra fejlesztették előszór... -
Tirion #1131 -
#1129 Én inkább úgy állok hozzá, hogy napi 1-2 órára bekapcsolom a játékot, aztán van, hogy belefeledkezem és egész estére mellette ragadok. Sokan szídják, hogy AAA-s áron jelent meg, aztán mondják, hogy 50-100 óra után már unalmas volt. Jóhogy... 50-100 óra után sokaknak már a MGS V is unalmas volt, az Uncharted 4-be meg összesen, multival együtt se sokan tettek 50 óránál többet. A legtöbb játék, amit teljes áron vettünk meg, 10-15 óra alatt kitolható, aztán sokszor többet elő sem veszi az ember.
Én úgy vagyok vele, hogy ebbe az űrhajóba mindig be lehet pár órára pattanni. Talán egy ponton kiismerhető már, amit kínál, de ez azt is jelenti, hogy egy ismerős világ vár vissza, ha eltávolodom tőle. Nekem kb. azt nyújtja most a játék, amit az előzetesek alapján vártam tőle (nem a 2014-es E3, hanem az idei gameplay-részletek). Ha ezt tovább bővítik, azon csak nyerhetünk. Addig marad a napi 1-2-több óra, és így elleszek még vele jó darabig.
Megjegyzem, PS-en tolom, és ahogy megérkezik ide is az ELITE: Dangerous, nem kérdés, hogy mibe fogom azután tolni az időmet. :-) -
#1128 Sajnos és mindig szembesülök vele, hogy azok az idők elmúlta. Ez egy 23 ével ezelőtti játék akkor ez is csoda volt de mára viszont kevés. Bármennyire is szeretnék vissza menni és játszani a régi idők játékaival valamiért nem szórakoztat már úgy. Sajnos. Az emberi igények nőnek mert ez hajta előre a világunkat. Muszáj tartalommal megtölteni a játékot. Nekem sosem lehetett csak grafikával eladni játékokat. Persze lesznek rekord eladások és mindig is lesz olyan aki majd megveszi/játszik vele de 1-2hónap alatt ráun az emberek nagy része.
Igazából megvalósították azt amint szerettek volna. Teszt formula egy komolyabb random generálódású világra mert nem csak minecraft szinten lehet kockákból random világot generálni. Ez sikerült. De ez se több se kevesebb. Nem egy játék inkább egy fejlesztési demo ami talán utat ad nagyobb kiadóknak hogy alkalmazzák ezt a tervezési módszert egy komolyabb játék megalkotására.
Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.08.19. 10:00:26 -
#1127 Hát az állatok közül egy bolygón is előfordult már olyan, hogy több fajta 1-2 részletben különbözött, ettől tartottam amúgy, eddig kb 10 bolygón jártam, de hosszútávon kevés lesz ez amit jelen formájában nyújt. Nem fog lekötni az újabb hajók hajkurászása ha lényegében semmi értelme nincs, főleg, hogy inkább kifarmolom a pénzt és megveszem mint hogy +1 slotért bohóckodjak a roncsokkal. Arról nem beszélve, hogy amit korábban említettek, hogy blueprintnél azt mondja, hogy már megvan mikor nincs az több mint idegölő. Remélem összekaparják majd, mert ez egyelőre édeskevés, a hétvégén még pörgetem, de félek, hogy ezzel ki is fújt. -
#1126 Én ezen nőttem fel:
És ehhez képest azt kell mondanom, nem rossz a NMS. Sok funkcióval és lehetőséggel kellene bővíteni (remélem, meg is teszik), de az alapok elég jók, a játékban sok olyan érdekes dolog van, amit korábban nem láttunk, és egy sajátos célt is ad a játék a központba való eljutással, ami a legtöbb hasonló témájú játéknál hiányzik.
Ezer sebből vérzik, de még meggyógyulhat, én pedig (a váratlan összeomlásokat leszámítva) élvezem vele a játékot, és mindig találok valami új apróságot, vagy egy csavart a már megismert régiekben.
Persze, sok vblogger savazza a játékot, de akit a fenti videós vektorgrafikás ELITE hosszú ideig elszórakoztatott, az ezt is élvezheti. -
TokraFan #1125 Valóban nincs már mire költeni, de egy másik probléma is akad. Sajnos már érezni ismétlődéseket a bolygókon. Eddig kb. 50 bolygót jártam be, tehát nem tudom mivel töltik ki azt a sokmilliárd másikat, ha már ennyinél korlátosnak tűnik az assetek száma?? Az élettelen planétáknál természetes a hasonlóság elvégre csak "darab kövek" rendszerint, hovatovább néha ezek néznek ki még így is a legjobban. De sajnos az élettel teli részeknél is egyre többet jön elő olyan növény vagy állat, amit már láttam máshol is, akár többször is. A barlangok generálása pedig tkp. egykaptafa, van egy séma és az ismétlődik mindenhol (kúpos vagy szögletes "tüskék", a bejáratnál szinte minden esetben valamilyen növényzettel és kristályokkal).
Úgyhogy az "Every atom random generated" marketing is meglehetős túlzás volt.
Így kb. 50 óra játékot követően amit még meg kell állapítanom, az a fantázia hiánya a készítők részéről. Nem értem, miért szinte kizárólag Földi életformákból vett minták alapján dolgoztak? Attól, hogy a rendszer összeboronálja a lovat a malaccal és tesz rájuk szárnyakat, attól az még teljesen ismerős Földi állati létforma marad. Miért nincs pl. kocsonyás élőlény, esetleg szilícium vagy metán alapú, robotszerű, kristályos szerkezetű, esetleg tiszta energiából álló létforma? A technológia ettől függetlenül életképes. Talám majd egy komolyabb stúdió idővel jobban megoldja.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.19. 04:05:40 -
#1124 Na megtettem az első 10 ezer fényévemet a középpont fele, már csak 166 ezer van hátra :D Az kb 200 fekete lyuk ugrás:) Ja meg sok javítás, mert a fekete lyukas utazás rendszerint kettesével/hármasával veri tropára a hajó komponenseit:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.19. 00:49:33 -
#1123 Hát... ha valaki abban leli az élvezetet, csinálja:)