3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • DasIsFuck
    Én 30-30 perces videók megtekintése után feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon emberek ezen mit élveznek annyira?
    Én egyáltalán nem vagyok ezeknek a survival játékoknak az ellensége.(bár a minecraton kívül nem nagyon tudták megfogni, hogy egy ilyen játék, hogy tudjon elég ideig élvezhető maradni.)

Az viszont egészen durva, hogy egy vanilla minecraft random generált világ érdekesebb felfedező élményt nyújt ettől a x ezer milliós bolygóstól.

Szóval én nem értem.:O
  • Maala
    Nem csak az ő véleménye. :) Egy csomó topikban megfigyelhető, hogy visszatérnek az emberek napok, hetek után is, és ugyanazt fikázzák. Elsőre is értjük. Másodjára már kevésbé érdekel. Harmadjára már bosszantó...
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.20. 18:16:10
  • AnuluWork #1241
    Vannak játékok, melyek nem túl nagy méretűek, ismétlődnek benne a dolgok, de néha mégsem unalmasak azoknak, akik pont erre vágynak, míg másoknak igen. Merlin is ilyen, de én is szeretem a hasonló, ismétlődő játékokat, főleg ha leköt és sokat vártam rá.

Ennek ellenére ezt most még nem vettem meg, mert az ára nagyon kemény. Nem is értem a kiadót, de ez van.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.08.20. 17:55:14
  • nibron
    elméleti fizikusok a mai napig fenntartják a koncepciót a feketelyukas utazásra. utánanézhetsz ha érdekel a téma. valószínűleg ebből merítettek a játékfejlesztők is.
    azonkívül semmi sem indokolja, hogy egy galaxisnak fekete lyuknak kell a közepének lennie, ismerünk is pár ilyet, van köztük spirál is. de az, hogy ismerünk, ebben az esetben elég elméleti fogalom. bármi lehet belőle
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.20. 17:48:45
  • ratgab
    18000-el elosztva az tényleg nem túl jó ár/érték arányt eredményez....
  • Tirion
    10-12 órát
  • ratgab
    Az a 2-3 nap az teljes két három nap? Csak hogy értsd a kérdésem arra irányul., hogy mennyit játszottál vele eddig?
  • Ironman2
    H1Z1 is a Sony-é,azt irták ingyenes lesz ha elkészül,azóta már kettévállt a játék,és mindkettő fizetős,muhaha
  • MikX
    Nyilván a legnagyobb hiba amit elkövettek az a sony támogatása, mert igy elindult a hype gépezet, az ezzel járó hazudozások, amiknek sokan bedőltek. Sajnos ma már egy trailernek sem szabad hinni, és szinte semmit nem szabad előrendelni meg előre beleélni magát az embernek.
    Itt a legnagyobb hazugság a multi, amire azt mondták hogy kicsi az esélye, de találkozhatsz masokkal, ma már tudjuk hogy ez nem igaz. A multi kimerül abban hogy látom hogy mások hogy neveztek el egy bolygot/rendszert/Állatot.
    Szoval ha ez az egész nem lett volna, lehet hogy kevesebbet kaptak volna a fejlesztők és lehet early accessként jelent volna meg csak steamre, de akkor max 20€ lenne, és sokkal kisebb tényleg érdeklődő közönség játszaná, mert más nem is tudott volna rola.
  • TokraFan
    Szerintem nyugodtan le lehet írni a negatív véleményt is, annak pont ugy helye van mint a pozitívnak. Csak legyen érdemi az informacio lehetőleg érvekkel megtámasztva. Nekem sem 100-as a game, de nem azert mert olyat láttam bele amit tudvalevőleg nem hozhatott. Inkabb az a baj, hogy amit hozhatna, azt is atgondolatlanul teszi (káoszos inventory, egyforma barlangrendszerek, kiforratlan jatek mechanika). Ezzel együtt, a jatek játszható es a bazisepites lehetőséget, valamint az árat leszámítva, nem értem miben rosszabb pl. A Subnautica-nál, ahol pont igy kell farmolni az idők végezetéig hogy enni/inni tudjunk, legyen oxigén, legyen energiacella a submarine működtetéséhez. Cél meg meg annyi sincs mint itt, csak koricalunk a végtelen óceánban, hátha beleszaladunk egy új vízi letformaba. Az megis sikeres...de csak azert, mert nem volt körülötte hype train, igy nem is voltak tele az emberek irreális elvárásokkal.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.20. 15:53:33
  • MerlinW
    Oké, mindketten leírtuk, téma lezárva, lapozzunk. Ontopik.
  • spybot919
    Ugyan azt írtad le mint az elöző hozzászólásodban egy kicsit részletesebben.

- Objektíven fikázza, értetlenkedik, mert lövése sincs hogy az adott játék mi fán terem, nem azt nyújtja amit ő szeretne, baromira unatkozik, nincs jobb dolga, mint ide írogassa ki magából a hétköznapi stresszt, magányt vagy tudom is én mit. Nos Őt nagyon sajnáljuk, majd elküldjük melegebb éghajlatra.

Nem értem mért beszélsz többes számban. Ez a te véleményed nem kell úgy előadni mintha mindenki a te véleményeden lenne.
    Sőt pont ellenkezőleg. Azt aki nem ért veled egyet, nem tetszik neki a játék azt nem kell elküldeni melegebb éghajlatra. Sőt nem vagy abban a pszichiáteri helyzetben, hogy bárkiről bármit is feltételezz. Hogy mért gondolja azt amit ő gondol az az ő dolga. (És most ki nem szarja le hogy 40-50 óra játék után fogja azt írni amit gondol vagy sem. Nem kell ezt külső behatásokra vissza vezetni mert nincs is ebbe bele látásod.
    Ha én 1000óra után nyilatkozom, hogy szar az bármin is változtat?
    Ez a fórum mindenkié. Legalábbis én így gondolom. Nem kell emiatt elkergetni a másikat aki más véleményen van mint te...

Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.08.20. 15:14:20
  • MerlinW
    Ugyanaz igen. Ez van, nem tudok erre mit mondani, tényleg:) A méret meg azért akkora, mert a generált világ miatt kevés anyag kell (nincsenek 4k-s komplex texturák, stb). A 2.5GB-ból a játéklogika kb 80MB-ot foglal ami ~2.400.000 sor kód.
    Ez több, mint pl. az Assassin's Creed 1 teljes logikája.
  • horika
  • MerlinW
    Nem emlékszem, hogy valaha írtam volna olyat, hogy tökéletes a játék, vegyétek meg. Sőt, aki megkérdezte tőlem Steam-en, mindenkinek azt írtam, hogy ha kibírja várjon vele pár hónapot. Szintén nem emlékszem olyanra, hogy védtem volna a játékot. Én annyit írtam, hogy nekem megfelel, gamebreaking hibával szerencsére nem találkoztam, a többivel meg együtt tudok élni amíg ki nem javítják. Sosem írtam olyat, hogy nem repetitív. Az, de nekem nincs vele bajom. Valószínűleg a szett miatt, mert alapvetően ez talán az első túlélős grind-olós játék amivel játszom, egyébként sosem érdekelt a stílus. MMO-kkal is egyetlennel játszottam hosszabb ideig, a The Secret World-el, mert nem a farmolásról szól (endgame-ig legalábbis, illetve sokáig az is jóság, okosan van megoldva).

Tehát valamit félreértesz, belelátsz a kommentjeimbe, mert egy szó sem esett arról, hogy védtem volna a játékot egy szóval is. Csupán annyit közöltem a témában 1-2 alkalommal, hogy én szeretem. Egyébként meg próbálom tanácsokkal ellátni a játékostársaimat, ahogy egy fórumon normál esetben lennie kellene egy álomvilágban.

- Mindenkinek - és most általánosságban beszélek, nem csak erről a topikról - lehet szubjektív véleménye, amit egyszer leír, mi tudomásul vesszük és kész. Ha problémája van segítünk egymásnak.
    - Ha nem tetszik neki a játék, próbálunk segíteni, ha nem megy, tudomásul vesszük, sajnáljuk, ő meg tovább áll, mert nincs érdemi közölnivalója.
    - Ha nem játszik a játékkal / letorrentezte és nem jön be neki, majd idejön fikázni, nos ismét tudomásul vesszük, ez van, sajnáljuk.
    - Objektíven fikázza, értetlenkedik, mert lövése sincs hogy az adott játék mi fán terem, nem azt nyújtja amit ő szeretne, baromira unatkozik, nincs jobb dolga, mint ide írogassa ki magából a hétköznapi stresszt, magányt vagy tudom is én mit. Nos Őt nagyon sajnáljuk, majd elküldjük melegebb éghajlatra. Mert semmi keresnivalója az adott játék topikjában és ezt ő is nagyon jól tudja.

Egy fiktív intelligens világban valahogy így nézne ki egy fórum. Szerintem.
  • Tirion
    te magad írtad a 1193-ban az egyik fő elem az ATLAS szál....ami semmi másból nem áll mint ugyanazon feledat folytonos ismétléséből,de 100% ban ugyanazt csinálod,semmi változatosság sincs abban sem....

nem hiába 2,5 GB a játék.......
  • MerlinW
  • Tirion
    hát le a kalappal,de azért nem vagyok teljesen buta,hogy ne vegyem észre,hogy igencsak átvertek és behúztak a csőbe.....lehet ellenkezni,de fejtsd ki,hogy szerinted mi nem ugyanaz amit bolygóról-bolygóra csinálsz?

ugyanazok az épületek,feladványok,ásványok, lények/ugyanazzal az animációval/ 4 felszállás után kifogy a launch hajtőműved, folyamtosan kifogy az űrruhád, ugyanazok a lények űlnek egy széken ugyanazon a bázison,az űrhajók teljesen egyformán repülnek, minden-minden ugynaz csak más a színe! még áltatjátok magatokat ,de megnézem ,hogy jövőhét vasárnap is ugyanúgy fogod tolni...

2-3 napig én is élveztem! sőt nagyon is! ,de aztán kipukadt a lufi és rájöttem,hogy kegyetlenül átbasztak :(
  • spybot919
    "Engem általában csak az szokott zavarni, hogy emberek olyan dolgokról nyilvánítanak véleményt, amihez alapvetően semmi közük"
    -WTF? Mivan? Mi az hogy semmi közük? Most arra akarsz utalni, hogy felmegy youtube-ra megnéz egy videót és egyből jön ide sírni?
    Az sosem időpocsékolás, hogy megakadályozod az embereket hogy hamis információ tudatában vásároljanak játékot.
    "zavarnak is másokat vele" Fórumnak az a lényege, hogy leírd mit gondolsz ha pozitív ha negatív. Aki nem szeretne ilyeneket olvasgatni az nem lép ide fel. Aki csak jókat akar a játékról olvasni akkor az rossz korban él , mert itt szabad vélemény nyilvánítás van, ha tetszik ha nem.

"ha valami nem érdekel, azzal egyszerűen nem foglalkozunk"
    -Akkor ez legyen is így.

Engem minden ember véleménye érdekel. Ezért is reagálok minden üzenetre. Ha negatív ha pozitív. Azért ennyivel megtisztelem a másikat.
    Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.08.20. 14:24:54
  • MerlinW
    55 órám van a játékban, lesz még benne ennyi, én élvezem, nekem már megérte. Aki vakon vásárol, nem tudja mit vesz annak úgy kell. Akinek nem tetszik és nem fizetett érte az kipróbálhatta, konstatálhatta hogy ez nem az ő stílusa és annyi.

Engem általában csak az szokott zavarni, hogy emberek olyan dolgokról nyilvánítanak véleményt, amihez alapvetően semmi közük, nem érdekli őket, stb. Totál felesleges időpocsékolás és még zavarnak is másokat vele. Pedig nem sok IQ kell ahhoz, hogy ha valami nem érdekel, azzal egyszerűen nem foglalkozunk. Számomra legalábbis tök alap.
  • MerlinW
    Rosszul tudod: #1164
  • spybot919
    Ha nem jelöli a térkép akkor eléggé sanszos, hogy erre nincs funkció. Maximum ha megtalálod az adott elnevezett rendszert.
  • Carlos
    Honnan tudhatom meg, hogy honnan jöttem? Hogy tudok könnyen visszatalálni a kezdő rendszerembe?
  • Tirion
    még 1 hetet adok az ágálóknak és rájönnek,hogy elbasztak 2 hetet az életükből no meg 18 ropit,mert ugyanaz történik a 49. bolygón is mint az elsőn.....a változatosság = 0-val
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.08.20. 13:57:43
  • spybot919
    Össze vissza irkálsz mindent, főleg nem azt amiről ez a topic szól. Csodálkozom, hogy még be engednek ide. Érdemes hozzászólásod nem nagyon volt. Néha beugrasz személyeskedni de ennyi. Jobb nélküled. De én vevő vagyok a provokációdra irogass nyugodtan úgy sincs jobb dolgom. Igérem én foglalkozom veled nem mint a szüleid. :)
    De! legalább off-ba ragd ha személyeskedsz, de csak hogy lássam ,hogy melyik hozzászólást kell ignorálnom. 'Baka'

@MikX tökéletesen egyet értek. Nem vagy egyedül. Sokan így látják.
    Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.08.20. 13:57:32
  • TokraFan
    A jatek nem tökéletes, ezt elmondtuk mar ezerszer. A grindeles viszont műfaji sajátosság. Nekem ebből a szempontból -tehat mégegyszer, ebből a szempontból-, az Elite sem nyújt sokkal többet. Grindelek egy jobb hajoert, de tkp. minek? Elmegyek felfedezni, de minek? Minden tok egyforma, sajnos meg jobban mint NMS-ben. A felfedezés abból áll, hogy go to system/scan, ez ismétlődik a végtelenségig. Leszallhatok pár bolygóra de minek? Van egy sárgás, egy pirosas, egy fehéres es egy barnás texturas. A 4 milliárd rendszerre ez minden. Van bolygó, ahova 20 percig kell repülni, az NMS farmolasa sem unalmasabb ennél. Es megis, élveztem vele a játékot...egy darabig, amig el nem fogyott a content. Ott is az tartja életben, hogy jönnek tartalmak. NMS-nel meg nem tudjuk, hogyan fog ez működni. Ha nem jönnek értékelhető tartalmak, akkor ennyi volt valóban, de azt az 50 órát amit beletettem, élveztem, pont ugy, mint az Elite-ben. Ez a game nem ér meg 60 eurót, ezt is leírtuk mar. De az nem igaz, hogy játszhatatlan es semmit nem ad a játékosnak. Ad, csak árához képest nem eleget. Jelenleg...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.20. 13:55:15
  • PeeTeR
    nem lehetne ervek nelkul kivitelezni ezt az egeszet? vagy tanuld meg ertelmezni a smiley mondatvegi jelenteset ffs
  • MikX
    Hát szerintem meg pont nem pár ora után. De igazábol ha pár ora után mondja sem lesz semmi, ugyanis annyi idő alatt láthataz mindent benne.
    Most a patch utan toltam, nemtom, nekem eddig se nagyon volt teljesitménygondom, most egyátalán, igy már egy jo 25-30 oram van benne, de semmit nem változott a véleményem sajnos.
    Mindig ugyanaz az unalom mindenhol, allando rohanas kraftolásra valo hegyek felé. Aztán ugráy-ugrás, egyszerüen semmi nem marasztal egy-egy helyen, mert 2-3-24564422 bolygo mulva is ugyanazt kapom.
    Megértem higy valakit ez leköt tovább, de hogy 1-2 honap mulva már csak pár elvetemült fogja tolni az biztos, mert kifullad az egész cucc a semmibe.
    Ezaegvettük-nemvettük dolog meg továbbra is tök irreveláns, én pl nem vettem, de nem is wrz-oltam, no akkor hová tartozom? Mondhatok rola véleményt? :)
    Illetve továbbra is tartom, majd ha lesz vele valami, és rendesen beárazzák miután megkopasztották az összes early adoptert, akkor talán.
    De egy ilyen garázsfejlesztőtől kár lenne várni valami hude nagyot beláthato időn belül.
  • Norbertboy
    Személyesen véleményem szerint hamarosan 30 euro körül is lehet majd az ára. Ha megnézitek a steam charts oldalon, 1/5 ember játszik a játékkal mint az első napon.
  • spybot919
    Ész érveket, normális hangvételben fektettem ide le. Ha másolsz tőlem olyan szöveget ahol "divatfikázom" a játékot akkor fejet hajtok elmegyek és nem térek vissza.
  • Norbertboy
    Én is kipróbáltam a játékot, sokat nem játszottam vele így nincs teljesen objektív képem. Viszont a 60 euro rengeteg érte, ez is early access, csak nem mondják ki!

• Ironman2
    EVE Online most ingyenes a hétvégén! Steamen persze!
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.08.20. 12:58:46
  • PeeTeR
    ne szold le a leszolos hozzaszolasokat a leszolt jatekodrol
  • spybot919
    Beszélgessünk már komolyan. Ne ez a színvonal menjen már hogy "leszóllak mert leszóltad a kedvenc játékom" Meg jön a személyeskedés. Valami ész érvet hozzunk már fel.
  • spybot919
    Attól függ milyen műfajban próbál elhelyezkedni a no mans sky. Ha scifi akkor Elite, Starbound, Starcitizen, EveOnline stb.
    Mivel ez egy singleplayer indie. Így elég sok címet fel lehetne sorolni ami ebbe a kategóriába mozog elég csak felmászni steamre és bejelölni a scifi kategóriát.
    Utoljára szerkesztette: spybot919, 2016.08.20. 12:50:27
  • SovereignXY7
    Ruhához az upgradek ugyan csak connectelni kell h jobbat kapjak/működjön? mint a hajómál a hiperhajtónű? És ha igen h kötöm össze pl a létfenetartóval mert az pl nálam körbe van véve más alap rendszerrel amit nem lehet kiszedni.
  • AnuluWork #1207
    "A műfajában haramdáron sokkal de sokkal jobb játékokat találni a steamen...."

Írtátok azt a vizes játékot. Mi van még?
  • Bandicoot
    Én csak ennyit szólottam vala és tiplizek is,nem háborút akartam a tények azok tények,elhiszem hogy vannak fanatikusai a játéknak,mindenhol vannak.
    De össze lehet ezt az alkotást vetni amúgy a totálisan ugyan ezt a gameplay-t és stílust adó Subnautica című alkotással ami nem az űrben hanem a víz alatt játszódik javarészt...Köröket ver erre minden létező tekintetben csak kevesen ismerik sajnos, illetve óckodnak mert early access......
    Tipliztem,és ha baj hogy véleményt mondtam én kérek elnézést....
  • Bandicoot
    Maximálisan igaza van, hiába ágál ellene bárki is.
    Kb 30 órám van benne és abba is hagytam. majd ha modderek rendbeszedték amennyire tudták.....Már ha foglalkozni fog ezzel bárkiis....
    A random proceduráltság a legnagyobb fail az egészben, mindent meg is ölt a játékban ami élmény lenne, a felfedezés érzése 3-4 bolygó után nullára zuhan. És a grafika fizikástul látótávostul mindenestül paródia kategória. ART nem létezik benne,nincs, hacsak nincs szerencséd hogy a random procedurált világba épp valamit hatásosan rak le a rendszer (valamit amit lttál az elmúlt 3412 bolygón is de most jó helyre került pl idegen lények kegyhelyei)...Megközelítőleg sem képes hozni egy grafikus elképzeléseit,keze munkáját....
    A változatosság az nulla, a bolygók javán ugyan azokat megtalálod csak más néven. Se egy város se egy civilizáció semmi,csak a random procedurált beokádás a bolygókra amiknek köszönhetően a -60 fokos esőben is ugyan olyan zöldellő a fű mint a +60 fokos pokolban....És ugyanúgy eléldegél a méregfelhőköpő csáp ami minden bolygón ott figyel...:D
    AI na az nulla.... Kereskedelem szintén kb a nullával egyenlő,alibikereskedelem minimál % és kínálat különbségekkel. Vesződni sincs értelme vele, csak tlaáljunk egy bolygót ahol színes kristálygömbök vannak, 1 óra alatt milliomosok leszünk - és nem nehéz ilyen bolygót találni.... Totálisan egykaptafa bolygók amiknek a színe,minimálisan növényzete és állatvilága váltakozik..... Nagyritkán bele lehet futni 1-1 szigetvilágos vizes bolygóba és ennyi.... Se szélsőséges körülmények,se gravitációval kapcsolatos problémák,se fizika....Semmi nulla.
    Nem véletlenül szórtak erre a nem fizetett szakoldalak és teszterek 6 pontokat,annyit is ér....A műfajában haramdáron sokkal de sokkal jobb játékokat találni a steamen....

Maximálisan egyetértek ezzel a ragevideóval ahhoz képest hogy az OW bagázsa rendszerint fellfengzős parasztok......Ez a játék nemhogy nem briliáns, nemhogy évjátéka,vagy hogy hatalmas újdonság. Ez a játék egy szanaszét hype-olt irgalmatlanul túlárazott budget kategóriás közepes valami ami a gyüjtögetős fejlfedezős világot átviszi egy random procedurált agybajba...
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.08.20. 12:38:06
  • Ironman2
    Na ez az atlas stone,ezt hagytam ki! Lehet újat kezdek előlről,még nem sokat veszítettem,csak egy újabb multitoolt amit azóta szereztem.Jó lenne valami kordináta amit fel lehetne jegyezni,igaz a főbb helyeket tárolja a játék is.