3459
  • PiszkosFred
    Na, hajra! Barmilyen sorrendben lehet a feladatokat teljesiteni, erdemes is atnezni minden kihivast, mert van, ahol extra exo vagy multi tarhelyeket es fejleszteseket tudsz szerezni, annyival kevesebbet kell creditert megvenni, plusz eleinte jol jon par extra tarhely vagy tech slot.

Arra most figyelj, hogy a 3-4. rendszerugrasnal a kaloztamadas utan beszelj a kapitannyal a szalliton, es ha majd olyan a gep, hogy tetszik, akkor fogadd el nyugodtan. Bar, szerintem elso szallitonak jo egy C tipusu is, tanulni a dolgok, maximum kesobb a hajtumuvet kell tuningolni, hogy ne csigalepesben tudj vele ugrani. Aztan ugyis le- vagy elcsereled egy jobbra, de addig is azzal megtanulod a hajon a bazisepitest, a flottad menedzseleset, a fregattokat kuldeteseit, stb.
  • Zsolt1966
    Én jelenleg több mint 500 óránál járok, Minden ércre van bányám és persze egy kis bázis is. Már meg van az összes ültetthető növény is szinte minden bázisomon+ a frieghteren. Most a főzéssel foglalkozom mert nagyon jó buffot ad. már három helyen tettem le etetőt és automata begyüjtőt, ahol tejet meg tojást tudok farmolni, és van egy mézes bolygóm is aholmézet farmok, a többi meg jön menetközben.
  • RJoco
    Millánál 10% nekem még nem mindegy. Bár eddig nem szoktam elmenni.
    Viszont van az a kábelcucc, amit csak meg lehet venni. Ott szokott lenni -24% is. A múltkor is volt 60k alatt volt darabja. Be is vásároltam belőle. Amúgy simán szokott 70 fölött is lenni.
    Persze, ha van már bőven zsé, akkor ez sem gond. Csak az elején figyeli az ember.
    Amúgy az össz hozamot sem szoktam nézni. De most megvolt a felvétel, így vissza tudtam nézni, hogy mennyi idő alatt szedtem össze a 12 csontot és mennyit ér. Hozzáteszem, ha nem feladat, akkor nem is szedegetem ilyen sokáig.

A szkinek és csecsebecsék annyira nem érdekelnek. Ezekkel ritkán foglalkozom a játékokban. Nem vagyok még kis lakberendező sem :)

Nekiálltam az expedíciónak. Jó volt bemelegítésnek az a pár 10 óra normál játékban.
  • PiszkosFred
    Hat, respekt, amiert figyeled a kereslet/kinalat %-ot, en abszolute ignoralom :) Amit tudok, azt a legkozelebbi GT-nel (vagy a hajomon) eladom. Az a par ezer credit mar nem oszt, nem szoroz, egy kovetkezo bolygon az elso beszkenelendo allat jobb labanak (ha van neki) a kisujjanak a fele visszahozza.

Nexuson csinald - ha van idod - a quicksilvert ado feladatokat is, azokert tudsz a bazisodra meg a hajodra venni mindenfele csecsebecset, plusz skineket, ilyesmi extra cuccokat.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.23. 17:27:08
  • Zsolt1966
    Viharkristályt sajna nehéz eladni, vagy csak kalóz terminálon vagy nagyon messze a galaxisban..
  • RJoco
    Tegnap felvettem egy Nexus feladatot.
    12 csontot kellett összeszednem, amiket meg is tarthattam.
    Majd 1 órán keresztül vadásztam rájuk, mert lelőhelyenként átlag 2-t adott. A 12-ben volt egy sárga (1,1M) és egy lila (582k). A többi változó 60k-130k között.
    Végül az 1 óra gyűjtögetésből 2,7M jött be. Persze az eladáshoz is mászkálni kellett, mert 0% alatt nem szeretek eladni.
    A 25 viharkristálynak még nem találtam meg a megfelelő terminált.
  • Zsolt1966
    Jelenleg 256 Galaxis van a játékban, Nem tudom hogy hány játékos volt már ott és hogy ott folytatják e a játékot vagy csak az alap Galaxisban játszanak. de érdekes Galaxisok lehetnek. én most járok az első közelébe.
  • Zsolt1966
    Ha mind a 16 Gliph megvan akkor a youtubon található koordináták alapján nagyon könnyen megtalálható. nekem már nem férnek el a tároloban és a személyes slotjaimban annyi s class sentinelem van. és mind más tipusu.
  • Zsolt1966
    Anyahajót bárhol kapsz, vannak a kereskedelmi anyahajók vagy a kalóz anyahajók. alpjáraton az első anyahajó megszerzése csak pénz, és A,B, vagy c Class. bármelyik bolygó körül leszálsz egy kereskedelmi hajora és megveszed. ennyi, a pirot hajókért viszont harcolni kell és kezdetben azért elég húzós. Gyenge fegyver gyenge pajzs.
  • Zsolt1966
    Kezdetekben célszerü megtartani több hajót is, már csak a rakodo tér miatt is, mert ugye alapbol nem sok helyed van és ha van két három hajód azokban is ugyan úgy tudzs tárolni, persze mindig elő kell hivni ha pont olyan nyersanyag kell de megéri azt a 10 sec időt. később már lessz több exocraft sok tároló rekesszel amit szintén erre tudsz használni, és bármelyik bolygon azonnal elő lehet hívni. sőt az aktiv exocraftba alapbol ugy tudsz pakolni mint a hajódba vagy a freighterbe.
  • Zsolt1966
    A legjobbak a sentinel hajók, nagyon egyszerü beszerezni és akár egyből S classt kapsz 99%-ban. nekem kb 25db S class sentinelem van mindegyik más tipuu és van élő hajóm ami alapbol S class volt. Fegyvereket is nagyon könnyű beszerezni. ha az exocraft ki van fejlesztve akkor a scan funkcio ad monolitot és abbol ki lehet veni a profi multi toolokat.
  • Zsolt1966
    Próbáld a scennelést fejleszteni, keress kalóz bolygókat és onnan vegyél fejlesztést. Nekem három darab X-es van beletéve és az alapok, de egy magas szintü állat, vagy fa értéke 682.000, a legkissebb kavics is 78.000 körüli pénzt ad. az én Scan funkciom jelenleg 4072.
    A fegyverem damage 137.300 a Minning damage is 3500 körül van. tehát a pénzt nagyon jól lehet farmolni. A nanitokra meg sok egyébb lehetőség is van. 11 dologbol nanitot beszerezni. a legjobb a penész gomba, de azt meg kell találni és oda tenni egy bázist. nekem jelenleg kb 1.7 milliárdom van és jelenleg 156.000 nanit, de folyamatosan fogy a fejlesztések miatt.
  • RJoco
    Érdekes módja a játék iránti érdeklődés fenntartásának. De, ha nekik működik...

Bizonyos játékoknál nekem sem gond az újrakezdés, mert főleg az elején van a kihívás, később meg már sokkal könnyebb lesz.
    Viszont a legtöbb játékom nagyon hosszú, nem az a 40-100 óra, mint sok más. Az ilyeneket extra kikapcsolódásnak használom más hosszú játék közben.
  • PiszkosFred
    Igen, uj mentesi hely kell hozza, ezaltal uj karakter, mert ez egy kozos "szerver"/vilag a tobbi, szinten nullarol indulo jatekossal. A jatekszabalyok is egysegesek, nincs jatekmenetre vonatkozo egyedi beallitas, mint mondjuk a tobbi mode-ban.

Nekem nagyon bejon, amugy is van egy ilyen baromsagom, hogy a legtobb jatekban szeretek uj karaktereket inditani idorol idore es nullarol kezdeni mindent, itt meg kapok erte jutalmakat is :)
  • RJoco
    Hogy ehhez külön úgy kell indítani a játékot!
    Ez nekem nem volt tiszta. Azt hittem, hogy az aktuális mentéssel csinálható.
    Köszi az infót!
    Megvan a holnapi program. Illetve holnaptól...
  • PiszkosFred
    A legtobb nagyobb update/tartalom utan szokott lenni egy 6 hetes idoszak, amikor uj karaktert kezdve vegigmesz az uj tartalomhoz tartozo kihivasokon (amolyan mini battle pass modszer, csak itt fazisok vannak, ot darab, es azokon belul a feladatok), es begyujtod erte a jutalmakat.

A jutalmak egy resze a karaktered fejlesztesehez kell (exo, multi, ship, stb. upgradek a konnyebb fejlodes miatt, szokasos es egyedi planek, stb.) a tobbi resze viszont accountra hato unlock, uj hajok, uj skinek, uj ilyesmi - ezekert eri meg. Ez utobbiakat az Anomalyn tudod lehivni barmelyik masik karaktereddel/menteseddel, a vendor ott van a leszallopalya mellett, ott meg tudod nezni, hogy mik erhetoek el. Ott tudod lehivni a twitch dropokat is.

A jelenlegi expedicio a Titan, meg 5 hetig tart.

Es kb ilyesmi feladatok vannak, 5 chapter mindegyikeben. Barmilyen sorrendben lehet a feladatokat teljesiteni, nincs megkotes, de a vegso nagy jutalmakert nyilvan mindegyiket celszeru. A fazisok teljesiteseert kapsz account szintu jutalmat, ha pedig az osszes kihivas kesz, akkor ebben az expedicioban egy franko hajot kapsz.

Ha pedig vege az expedicionak, a karakterbol sima standard karakter lesz es vagy azt folytatod, vagy a regi mentesedet. En csak az expediciokat szoktam az elmult evekben csinalni, mert az mindig az uj cuccokra fokuszal es ez a 5-6 het eleg is egyszerre.
  • RJoco
    Az expediciók mit takarnak? Ezek a Nexus-ban felvehető feladatok?
  • PiszkosFred
    Teljesen jo a multi kodja, expediciok alatt az Anomalyn kivul a kezdobolygon, majd utana is gyakran osszefutsz masokkal akar a bolygo felszinen akar az allomasokon. Nyilvan, ahogy tavolodsz az expedicios sarokpontoktol, ugy ritkul a jatekosok tomege es lesz olyan, mint ahogy singleben jatszol. Plusz, multiban latod a tobbiek epitmenyeit, bazisait, sot, teleporttal el is tudsz oda ugrani.
  • RJoco
    Megjelent az anomaly. Elég érdekes élmény. Kicsit túlzsúfolt már nekem.
    Nem tudtom, hogy ennyire megcsinálták már a multi részt.
  • RJoco
    Köszönöm a sok infót!
    Szeretem a magam utam járni és csak akkor videót nézni vagy fórumot keresni, mikor nagyon elakadok valamiben.
    Ettől függetlenül szívesen fogadok minden tapasztalatot, véleményt.

A "csontos" dologra: Nagyon nem mindegy, hogy éppen hogyan üzemel a generátor és mit dob. Asszem két temetkezési helyen voltam. Az egyiken kaptam valami 800 éves csontot. Most nem emlékszem pontosan, hogy 200k vagy 500k körüli volt e az értéke. A többi csont 100k alatt volt.
    Persze, ez sem rossz, sőt, még így is talán a legjövedelmezőbb lehetőség.

Az exo-nál nekem nem gond, hogy a bolygón szedem össze. Ennek legalább fix és véges a száma. Egy fegyverfejlesztésnél már sokkal inkább meggondolandó, hogy ellőjek e egy helyet (márha van rá lehetőség) vagy várjak egy jobb fegyverre.
  • PiszkosFred
    Jaja, de annyit tegyunk hozza kiegesziteskent, hogy ha az egyedi jutalmakkal jaro es csak 6 hetig elerheto expediciokat csinalja az ember, akkor az fix nehezseggel rendelkezik, ott nem tudsz allitani nehezsegi opciokat.
  • Caliph
    nem akarlak rosszfelé elvinni,de hawkes vidije megmutatja a legjobb kezdést. nem ajánlom h kövesd,mert nagyon sokminden kimarad így amit te fedeznél fel,de ha mindenből a legjobbat akarod,gyorsan sok pénz/nanite stb,akkor nézd végig...de a te utad a sajátod,ne feledd traveller :)

• Caliph
    A beállításokban tudod állítani a játék "erősségét" van egy relaxed mód,ami csökkenti az árakat és a grindelés nagyságát,vagy akár creativ is,ahol minden azonnali és ingyenes. Én ha kedvet kapok hozzá és újrakezdem,akkor creativban kinyitok magamnak két-három sor inventory helyet,csökkentve kicsit a grindot,és inkább a játék azon részeire fókuszálok ami érdekel jobban.
    Grindeltem már elég inventory slotot,és nem élveztem ,szóval inkább átlépem,és szerencsére a játék is ad hozzá lehetőséget.
    Sokan elkezdik,meglátják mennyi minden van benne,és mennyit kell menni hogy legyen ez az,és nagyon hamar kiszállnak,és kimaradnak a bázisépítésből,felfedezésből stb....ha terhelőnek érzed,segíts magadon,senki nem fog egy rossz szót sem szólni,csak ne ess át a ló túlodalára és hagyj azért magadnak egy kis kihívást :)
  • PiszkosFred
    "És a csontok sem tűntek annyira értékesnek, de legalább mindegyik külön helyet foglalt az inventory-ban."

Ma este random asas, 4 helyet (jelet astam ki, mert nem volt most ra tobb idom), abbol ketto olyan 500k korul volt, egy 800k es ez volt az utolso 2.2m, mindezt fel ora alatt, salvageable scrap bolygon. Igaz, minden loot utan ki kellett nyirni a korrupt sentineleket (scrapnal altalaban igy van), 2-3 darabot, de ezek nem hivnak erositest, igy nem okoz gondot vagy idoveszteseget, sot, ugyanugy dobnak "tartalyt" ok is, azokban is lehet erdekes holmi.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.21. 00:27:08
  • PiszkosFred
    Hat, en csak tippeket irok, hogy ezek kozul mit fogadsz meg vagy mit utasitasz el, azt neked kell tudni. Elso naptol jatszok, a legtobb expediciot vegigcsinaltam a rewardok miatt (mire vegzek, kvazi meg is unom es johet a pihenes)

A sok penz nem fogja elvenni a szorakozast, tobb szaz oraval mogottem nyugodtan ki merem jelenteni. Sot, a grindet csokkenti le, mert ha minden alapanyagot megveszek a boltokbol, akkor annyival csokken az unalmas grind. Mert jo moka a banyaszas, de amikor azert akadsz meg valamiben, mert kell 200 Tritium, ami pedig pont nincs a rendszerben, akkor az kihivas es frusztracio :)

En leginkabb harom dolgot csinalok:
    - mindent szkenelek, az allatok 80-200k-t ernek a legtobb bolygon, de vannak ennel dragabbak is.
    - Minden olyan bolygot asok 1-2 oracskat eleinte, ahol van bones vagy scrap, mert ezek 200k-tol 3-4 millioig terjedo creditet erhetnek es a vilagon semmi dolgod vele, csak szkenelni a tajat, a sarga harom csikos ikonokat kiasni es folytatni.
    - Singnal boosterrel keresek lezuhant pilotakat, a hajojukban megcsinalom a hajtumuvet es eladom a bazison milliokert.
    - Anomalyn csinalok dailykat, ha eppen olyan kedvem van, quicksliver, mint premium valuta is jol jon, plusz az egyszerubb feladatok is 400k+ creditet adnak rewardkent. A legtobb szolozhato, de ha nem, van auto party finder (bar neha eleg lassu).

Ezen kivul ott van meg a banyaszat, a hajo fejlesztes, a navdata es egyeb tokenek gyujtogetese, stb. vagyis nekem a penz csak QoL a grind csokkentese miatt, nem lesz gazdagon unalmas a jatek.

A gyakori viharokat en is ruhellem, de sajnos ez ilyen, megyek viz vagy felszin ala addig.

Az Exo fejlesztesenel en ugy emlekszem, hogy dinamikusan novekszik az ara, vagyis minden egyes ujabb slot az tobbe kerul. Allomason draga a fejlesztes, a dropokban olcsobb, sokkal. De, pont ezert szoktam ugy, hogy eleinte az allomasokon fejlesztek, es amikor mar eleg huzos az ara, akkor johet a drop. De, mindig meg kell nezni, hogy az adott expedicio valamelyik fazisanak nem e az a jutalma, mert akkor azt meg kell csinalni, vagy a daily kuldik kozott nincs e exo upgrade a kuldi jutalmakent. De majd ennek utanaolvasok pontosan.
  • RJoco
    Köszi!
    R és T. Megpróbálom megjegyezni.

Volt ilyen csatám. De egyszer csak eltűntek a kalózok és a flotta is.

A fejlesztés költsége a meglévő slot-ok számától függ, nem attól, hogy hányat fejlesztettem már állomáson?

Az oké, hogy a pénz majd nem számít, de amíg sok milla kell, hogy a hajómat a következő szintre léptessem, addig számít.
    A nanobotok meg főleg. Lassan jönnek és pl. hajófejlesztésnél nagyon sokat kérnek.
    Viszont vég nélkül farmolni nem akarok, mert az elveszi a játék hangulatát és keresek valami más játékot. Főleg, ha a csontok mégsem tűnnek olyan jó bulinak, mint ahogy én azt gondolom. Találtam ilyen égitestet. Sentinel-ek sincsenek. Csak gyakori viharok, amikben kb. semmit nem látni. A leszállás helyét sem tudom rendesen belőni. És a csontok sem tűntek annyira értékesnek, de legalább mindegyik külön helyet foglalt az inventory-ban. Eladásnál meg általában mínuszosak. Több rendszer között is kellett teleportálgatnom, hogy pluszost találjak, de valamelyikre még így sem volt. A leszálló hajósoknál sem.

A summon opciót sem szabad elfelejtenem. Gondolom az X-el meghívott menüben kellene keresnem. De eddig még nem tűnt fel, hogy ott lenne olyan, hogy anomaly. A hiperugró hajtómű meg így hirtelen... Tippre azt mondanám, hogy ez az, amivel a rendszerek között utazom. De a konkrét megnevezésére nem emlékszem.
  • PiszkosFred
    PC-n az R es T gombbal (szerintem default ez, nem emlekszem, hogy bindeltem volna)

Anyahajot kapsz "ingyen", csak ugorj 2-3 rendszerbe a jatek soran, majd egyszer egy kalozcsataban talalodmagad, ahol egy Freightert tamadnak eppen. Segits a kapitanynak, old meg a tamadokat es csatlakozik hozzad a hajojaval es kesz is, van egy kezdeti anyahajod/szallitod. Random a hajo tipusa a talalkozasnal, az is lehet, hogy a legjobb kategoriat fogod ki.

Igen, egyre dragabb a fejlesztes, de ezert kell eleinte fejleszteni ott, amig olcso, aztan amikor mar majdnem tele van az exo ures helye, akkor esetleg kutatni a mapokkal. Mondjuk pont ezert szoktam mindig regeszkedni eleinte, hogy legyen egy biztos anyagi bazis. Hozzateszem, 100k apropenz, lopsz par grav. golyot vagy szkenelsz par allatot (elolenyek tobbet ernek) es puff, maris megvan a keret. Szerencsere a penz gyorsan jon, de sokra nem is tudod hasznalni, egy ido utan mar csak "van" es kesz, ettol nem lesz kevesbe izgalmas a jatek (de megkonnyiti az eletet picit) :)

Anomalyt a summon opcioval tudod elohivni ahogy megszerezted a hajodnak a hiperugro hajtomuvet, szerintem nalad is ott van mar, az a jatekosok bazisa. Plusz lehet felvenni daily kuldeteseket, azok is jo penzt hoznak, no meg tele van minden foldi joval a hely, azon tul, hogy baromi jol nez ki.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.20. 20:30:41
  • RJoco
    Az állomáson egyre drágább a fejlesztés. Most utoljára már 100k-t fizettem. A nav.data-k meg jönnek szépen és csak a helyet foglalják.

Anomaly-m nincs. Anyahajóm sincs. Így egyelőre ezek az opciók kilőve. Ha beüt ez a bug, akkor semmit nem tudok lerakni. Elvileg. Finomítót pont nem próbáltam. Amúgy nagyjából mindegy, mert, amikor kiszállok a hajóból, akkor írja, hogy mentett. És szerintem akkor is ment, mikor beszállok, csak azt nem írja ki. Egyszerűen csak szerettem volna falak közé visszatölteni, nem a hajó mellé.

Hogy lehet a mining laser fókuszt állítani?
    Pont most jártam úgy, hogy valamiért nagyon vékony lyukat vájt a terramanipulator és nem fértem be. De, hogy hogyan állítottam el, nem tudom.
  • PiszkosFred
    Elvileg meg benne van a jatekban, de ha nem emlited, eszembe sem jut. Megnezem majd este, ugyis kell meg par slot az expedicios karrierben.
  • Caliph
    plusz minden rendszerbe ha behívod az anomalyt,ott is hátul kapsz új vásárolható slotot az inventoryba,szóval rendszerenként 2 slot így,ha nem változtattak rajta. nem toltam már régóta :p
  • PiszkosFred
    Ruha/Exosuit bovitest minden esetben kapsz nagyon olcsoert/ingyen, amikor uj rendszerbe utazol es ott bedokkolsz egy allomason (ami nincs szetlove es nem kalozoke, bar lehet, hogy ott is, fejbol meg nem mondom mar, oda inkabb csempeszkedni jarok). Ha gyorsan tul akarsz ezen esni,akkor ugorj be a hajodba, menj random rendszerekbe, dokkolj, bovits, kovetkezo rendszer. Kozben meg az is lehet, hogy te fedezed fel azt a rendszert (par billio van a jatekban, az ujpatch ota meg plane), igy azt akar at is nevezheted es megorokitheted az utokornak. Ha vegeztel, irany az allomason a teleport kapu, ugorj vissza egy "korabbi allomasra" (recently visited vagy already visited, ilyesmi), es hopp, folytatod a kalandokat ott, ahol jartal korabban.

Chartokat en mindig egy-egy uj bolygon leszallva lovom el, bolygonkent max 1-2 darabot.

Mentesi terminal helyett a kis lerakhato mobil terminal is jo, az anyahajodra rakd le az epitesi teruleten/legi bazisod bejaratanal es kesz is. Vagy vidd magaddal (1 helyet foglal) es amikor olyan szituhoz ersz, akkor lerakod (epito menubol) mentesz, majd visszaveszed. Olyan, mint a portable refiner.

Penznel en mindig regeszkedek. Keresek egy bolygot, ahol van salvageable scrap vagy bones, es lehetoleg nincs sentinel aktivitas, leszallok, es telepakolom a hajot 500k-tol tobb millios kinccsel, amit eladok vagy az anyahajom terminaljan, vagy az adott rendszer urallomasan. Egy este alatt ossze lehet szedni jo sok misit. Sokat persze nem er, de a jobban kinezo npc hajokat igy meg tudod venni egy-egy modul/skin miatt, illetve en a galactic terminalokon szoktam "banyaszni", vagyis egy ido utan inkabb mindig felvasarlom az osszes nyersanyagot a GT-bol es felrakom az anyahajo rakterebe, mint sem a mining laserrel boklasszak, mert mondjuk kell 200 cobalt :)

Nyilvan a ritka nyersanyagok nem erhetoek el a GT-ben, igy azokat tovabbra is grindelni kell.

Apropo banyaszat, sok-sok szaz ora jatek utan a napokban jottem ra, hogy a mining laser fokuszat is lehet allitani, mint a terran manipulatornak, igy ha kicsi a fokusz, akkor lassabban banyaszol de nagyobb mennyiseget, mig ha nagy a szorasa, akkor gyorsabban, de kevesebbet. Ritka erceknel erdemes odaszanni azt az idot, 100 egyseg / 2 perc helyett szerzel 500 egyseget/5 perc alatt.

Epitesi bug meg nem jott meg elo nalam, bar az ketsegtelen, hogy neha besokall a jatek, akkor egy save+restart mindig segit. Megmondom oszinten, nagyon egyszeru bazisokat szoktam a felszinen epiteni, en jobb szeretem az anyahajot/freightert beepiteni, az ugyis jon velem mindig (ha hivom). Ha pedig valami speci foldi eszkozre van szukseg, a teleport kapun elugrok valaki bazisara, aztan ott megcsinalom.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.20. 18:15:16
  • RJoco
    Értem én, hogy néha nem árt egy kis szünetet tartani, de a ficsit ezt pl. úgy oldotta meg, hogy 2 óránként közli, hogy mennyi ideje játszol.
    Azért az elég durva itt, hogy azért kell már nem először kilépnem a játékból, mert nem lehet lerakni semmit a bolygóra. A meglévő bázist sem engedi építeni.
    Van esetleg valami trükk ennek elkerülésére? Vagy egyedüli megoldás a kilépés?

Ráadásul most épp egy bosszantó másik bug is felütötte a fejét. Vettem 10 ruhabővítő térképet és a 6. helyre olyat adott, ahol már jártam és nem volt ott bővítés. Ezért is mentem a bázisra, hogy majd ott hagyjam abba a játékot. Aztán eszembe jutott, hogy még nem építettem mentési terminált, de most sem kellett.

Amúgy a pénz néha viszonylag elég egyszerűen jön. Észre sem vettem és már 11M. Tudom, nem túl sok. De 300k-ról azért nem olyan rossz. Volt olyan bolygó, ahol csak szkenneléssel összejött 1+ milla.
  • RJoco
    Köszi a sok infót!
  • PiszkosFred
    Fejbol irtam, nem voltam a jatek elott, sorry :) (irodai gepen nem fut, pedig probalkoztam lebutitani teljesen, de az integralt vkartyachipnek ez mar sok)

Szoval a bal oldali "starship outfitting" terminalt hasznalva feljon par opcio. Az elso ketto amolyan utmutato, a harmadik a "begin salvage analysis" az, ami mar konkret dolgokat ajanl fel a hajoval kapcsolatban:
    - Claim scrap worth XXX units
    - Extract customization module

Elso opcio a hajo lebontasa XXX ertekben, ez vilagos.

Masodik opcio a hajo egy darabjanak kinyerese, ekkor az a darab elerhetove valik a kozepso "hajo epito" terminalon, mig a hajo tobbi resze megsemmisul, es penzt sem kapsz ilyenkor erte.

Na most ha szurke, akkor azert szurke, mert jelenleg a jatekban csak harom hajot lehet szetszedni: explorer, fighter es haulerek kategoriaba tartozokat, es talan a solar shipeket is, de ebben nem vagyok biztos (viszonylag ritkan futok veluk ossze). A tobbit nem lehet, lasd interceptorok, shuttlek, living shipek, stb. Ekkor szurke az opcio, tippre te is olyan hajot probaltal, ami ez utobbiak koze tartozott. Ezeket max elbonthatod penzert (bar living shipet azt hiszem nem lehet, megiscsak eloleny :) ).

Minden random generalt statokkal mukodo vett vagy jutalomkent kapott blueprint / modul lutri, van amikor gagyi statokat kapsz installacio utan es van amikor jot. Ha gagyi, akkor csak a helyet foglalja, ahogy talalsz jobbat vagy mast es kell a hely, akkor szedd ki es kukazd, nem eri meg az a par %-os extra, amikor helyette be tudsz tenni barmi mast, akar mas alrendszer boostolasara.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.18. 10:19:11
  • RJoco
    Köszi az infót!

A "Scrap Ship"... nem pont így láttam, de gondolom ugyan az. A második opció szürke volt.
    Még nem tudom melyik hajót szedem szét. Találtam egy jobbat, mint amit most használok, de javítani kell sok mindent rajta. Ez még nem lenne akkora gond. A nagy kellemetlenség, hogy mikor kiszállok belőle, pont a szárny mögé tesz. Éppen nem esek le a leszállóm szélén, hogy megkerüljem. Értékben is jobb.

Ma a fekete piacos BP-vel szívtam meg. Azt hittem, hogy ezek mindig jobbak a többinél. De sajnos most olyat fogtam ki, ami nem ilyen. És még csak fel sem tudom tenni, mert reklamál, hogy túl sok a halmozás (multi-tool). Mindegyik másik jobb, mint ez.
  • PiszkosFred
    Hja, es igen, mindig az aktiv hajodat bontja el, igy mindig tedd azt aktivval az allomason a dokkban (gyorsmenu, summon other ships, stb.) ami kukazasra kerul, majd irany a konzol es bontsd el a hajot scrap cuccert (creditert) vagy hajoalkatreszert, majd irany vissza a dokk es summon aktiv "kedvenc" hajod, es mehetsz is tova.
  • PiszkosFred
    Igen, idovel igen, de amig menedzseled oket (vagy a rakteruket), amig megnezed, hogy neznek ki, vagy melyikbol mi kell neked, addig ott vannak es megvarnak. Nem allando "kiallitas", azt meg a szallito hajon sem tudod megcsinalni, mindig random ott is, hogy melyik 6 darab jelenik meg a landing paden (nyilvan ha nincs csak 1-6 hajod, akkor nincs gond, ha 6+ van, akkor random rakja ki az aktiv melle az 5 masikat)
  • PiszkosFred
    Szedjuk kette a dolgokat :)

A kozepsu allomas az epito, ott a meglevo hajoreszekbol tudsz epiteni egy uj hajot.

A bal oldalon van a bonto, ott is ket opciod van:

"Scrap ship XXX credit"
    Ezzel megsemmisited a hajodat ugy, hogy visszakapsz jo par misi (XXX credit mennyisegben, amit lattal az opcioknal) nyersanyagot, amelyeket el tudsz adni a vendornak (mint a tobbi vendor trasht), kvazi ez a hajo "eladasa". Emellett kapsz par olyan eszkozt modulkent, ami a hajon volt de nem lehetett leszedni, elbontani, lasd hajtomuvek, ugrok, stb. ilyesmi, de ezek csak install modulok, nem alkatreszek, mint lentebb.

"Extract costumization module"
    Ezzel tudod a hajo azon reszet kiszedni, ami tetszik neked es amit fel akarsz hasznalni a kesobbiekben a hajoepitesnel. Egy jol kinezo szarny, egy jo engine, egy jo cockpit? Minden mas megsemmisul, csak egy alkatreszt tudsz kinyerni, ezert kell csinalni a chartokat es a pilotaktol megszerezni a hajokat, ha jol nez ki valamije. Vagy dekkolni az allomasokon es megvenni a hajojukat, ha van sok penzed.

Uj hajohoz kell cockpit, szarny, reaktormag es hajtomu (hajo tipusonkent ez eltero), de hogy melyik hogy nez ki es mit tud, az a nalad levo, mas hajok elbontasabol kiszedett alkatreszeken mulik.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.17. 15:18:08
  • RJoco
    A bázis mellől elteszi a nem használt hajókat.
  • RJoco
    Köszi!
    Közben épp most jöttem rá, hogyan tudom lerakni a bázis környékére a hajókat.

Allomáson eddig olyat találtam, hogy jobb oldalt a kinézet, középen a hajótervező, bal oldalt a módosító. Az lenne az elbontós?
    Még nem jöttem rá hogyan működik. Az elbontani kívánt hajónak kell az aktívnak lennie vagy egy másiknak?