3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • hitman1028
    sztem meg elég jó kis játék,teljes szabadság,azt csinálsz benne,amit akarsz
  • hitman1028
    mert előbb átkell állitani ásásra
  • lonvard
    Próbáltam. Van az a pisztoly, lövöm vele a talajt, semmi. Hogyan kell ásni a játékban?
  • Caliph
    figy,ha fázol bújj be egy barlangba :) ha nincs,csinálj egyet :)
  • lonvard
    :-D

Ismét próbát tettem, tiszta röhej mennyire nem érdekli a játékot, hogy a játékkal ismeretlen emberek is szeretnének elindulni valahogy. Nem elég, hogy zéró tutorial, de még ráadásul időt se hagy, hogy túléljem. Mire összerakom a szkennert a halálomon vagyok, és aztán sokkal tovább se jutok, mert efelejtette a játék bemutatni az életmentő lehetőségeket. Mé ha meg is találom a szükséges ásványt, ami fél percre elodázza a tűz fagy, és egyéb halálokat, akkor sincs megmutatva, hogy hogyan kell használni.

És ez egy sok éves játék. Ennyi idő alatt nem jöttek rá, hogy butaság ilyen kezdéssel elindítani a gamert. Ráadásul miféle védőruha az, amiben két perc alatt kinyiffanok? Hú de beolvasnék ennek a fasz kocka programozónak. Megrángatnám az ingjénél fogva, puff az asztalba a feje, és addig csapkodnám, amíg fel nem fogja, hogy egy tutorial az nem ilyen. Időt kell adni a gamernek, hogy feldolgozza a lehetőségeit. Se idő, se tutorial. Kabbe, te hülye kocka. Kiakadtam. Ami a vicces, hogy minden egyes alkalommal amikor belekezdek, ez van. Őrjöngök egy sort aztán törlöm a játékot. :D
  • TokraFan
    Igen, én is osztom a problémát! Nagyon zavaró ez az extra fehér reflektor, én már hozzá sem nyúlok a Gravity Ball-hoz emiatt. Nem nagyon kell, vagy ha mégis, akkor hunyorogva nézem addig a képernyőt.
    Engem még az is zavar, amikor a helyszíneken a lokátort aktiválom, és az átvezetőben full kifehéredik a kép. Rohadt idegesítő.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.27. 23:51:23
  • PetruZ
    Utánaolvastam, másoknál is voltak ilyen problémák, főleg konzolon. A legtöbbre az volt a megoldás, hogy a grafikus kártya vezérlőjében külön profilt csináltak a játéknak és ott tiltották le (konzolon meg a konzol beállításainál).
  • Zozo76
    esetleg a HDR-t kikapcsolod? hatha ugy nem (annyira) vakit! amugy tudom mirol beszelsz, engem is idegesitett mikor jatszottam vele!
  • Normen76
    PetruZ:
    Sajnos nincsenek meg ezek a beállítási lehetőségek a játék opciókban. Általában meg tudtam oldani ha hasonló problémám volt, pl a Warframe-ben ez jól megoldható volt, de sajnos itt hiányoznak ezek a grafikai beállítás opciók. Azért kösz a választ.

Infrath:
    Összességében valóban ettől stílusos, egyedi a játék, de nekem van egy kis gondom a szemeimmel, mindig nehezen bírtam az erős fényt. Ha az ember pár órát tolja, nagyon fárasztó és szó szerint fájdalmas a sok feleslegesen erős fényhatás. Szó szerint sajognak a szemgolyóim már 1-2 óra játék után is. Maga a játék nagyon megfogott, igazi időrabló :)

CSatolnék képet arról, nálam hogy látszik, de nem működik a lehetőség.

http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/07/27/99gravitno.jpg
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.07.27. 01:17:09
  • PetruZ
    Próbálj a bloom/glow/HDR effektek körül keresgélni, ha van ilyen az opciók között, azok szoktak ilyesmit csinálni más játékokban is.
  • Infrath
    dehát márciusban jött egy nagy update azelött meg egy halom javítást csináltak..
    és most is juniusban van mit nézni olvasni..

talán a grafikai beállítások közt mondjuk a grafikát veszed lejjebb talán veszít a fényéből
    engem nem zavar úgy vagyok vele az a játék része/lényege hogy az vakítson :D bár sztem nem vakító
    fene tudja talán monitor is számít.. stb. sok tényező kevés beállítási lehetőség..
  • Normen76
    Üdv! Nemrég ismét felfedeztük magunknak ezt a remek kis játékot. Szépen boldogulunk, online módban játszunk. Eg dologban kérnék segítséget, hátha valakinek van rá egy jó ötlete. Egyszerűen nagyon fárasztó és hosszú játék során szinte kínzó jelenség, hogy a fények túl vannak tolva. Vakítanak, túlságosan ragyognak. HA épp pl. gravitno labdát gyűjtögetek, kiégeti a retinám a fehér ragyogásuk, de nagyon zavaró kb. mindenhol a fények. leginkább a fehér fények túlzott ragyogása. Erre nem tud véletlenül valaki egy jó tippet ? Találtam rá mod-ot, de sajnos 2018 óta nem fejlesztik már és nem használható. Lehet tévedek, de pár éve aminkor először játszottam nem emlékszem erre a problémára, akkor nem zavart, barátnőm szintén ezt mondja, hogy pl. egy gravitno ball ha odamentél a közelébe fehér fényűre változott ugyan, de nem vakított, ragyogott ennyire. Mintha hegesztenének a játékban folyamatosan. Jó lenne ha nem kéne hegesztőpajzzsal játszani :D
  • hillman
    Nagyon köszönöm. A segítős küldetések mind készen vannak. Az overseer-es is. Kivéve a base küldetéseket. Ott még a 24 órások nem fogytak el.

Egy szörvájver állás és csak azért kezdtem, hogy kipipáljam ezt is. A normál állásban semmi hiba csak itt óvatosabban és elsődlegesen a kockázatkerülésre figyeltem és nem a küldetésekre, de az első 1-2 órát leszámítva nem nehezebb. Főleg ha az elején csinál az ember egy activated indium bányatelepet ami napi 50-60misit hoz 6 bányával, meg minden másból 1-1 bányát. (akár 10+ bánya is rakható egy jel köré.)

2 küldetésem is volt ami besült, de a másikat a legutóbbi pecs után engedte újraindítani. Az armorer-es küldetésnél kellett kalózt fogni, de halott bolygóra küldött ahol csak üres állomások voltak.
    Szép sorban javulnak a hibák.

Még kivárom a base küldetés sor végét; azután valószínűleg hekkelés lesz a vége. Anno beadta ezt a küldetést is rendesen, de nem törődtem vele mert mással foglalkoztam és kilépés után többet nem adta be. (Egyszer már újrakezdtem ugyanez a küldetéssor miatt.)
    A fő tanulság számomra az, hogy ha küldetés van akkor azzal kell foglalkozni és nem minden mással.
    Még egyszer nagyon köszönöm.
  • MerlinW
    Overseer-ed van a bázison, megcsináltad a questjét?

Ha igen és úgy sem jó, akkor az bug, kicsit hekkelni kell a fixhez.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.08. 23:23:23
  • hillman
    Az "Ghosts in the Machine" küldetésem besült a 5. résznél. "Expand and staff your new home" Jópár bázisom van, de nem is sejtem mit kéne még csinálni. Se újraindítani, se befejezni nem tudom a küldetést.

Ott állok a mag elötti ugrásnál és nem engedi kijelölni a célt. (hajtomű feltöltve, magnál a célt kirajzolja csak nem jelöli ki ugráshoz.)
    Valaki segítség!
  • Carlos
  • MerlinW
  • MerlinW
  • Alanw
    Szintén,ok valaki olvas egy hirt a facen,de miért nem első dolga az hogy meggooglizza a hirt hogy tényleg igaz e???
  • LazyB
    Igen nulláról kezd, vagy igen folytatódik a már megszerzett cuccokkal?
  • Infrath
    ha ugyanazt a mentést tölti be, igen
  • LazyB
    Hali! Játékkal kapcsolatos kérdés.
    Van ugye a multiplayer rész amivel kapcsolatos a kérdésem, mégpedig ha én kezdek egy játékot és nyomom kb 2 hónapig majd csatlakozik hozzám valaki akinek a karaktere ugye nullásan kezd sajnos ezt tudjuk, de ha utána én lelépek akkor ő folytathatja ez tiszta sor, DE ha után én megint visszajövök és ő utána megint csatlakozik hozzám akkor az ő anno mentet karaktere jön be hozzám vagy megint nulláról kell kezdenie?
  • Hexex86 #2948
    Lehetne több ilyen "cég" hozzáállása. Le a kalappal amit műveltek azok után ami volt.
  • Carlos
    WOW!!!
    Ez mekkora királyság! Örülök nekik! Ők tényleg megérdemlik!
  • Infrath
    több az ára steamen mint egy trpla a-s játéknak
    persze néha van leárazás
    de még mindig vannak szkeptikusok hogy meg vegyék e ahhoz képest ahogy kezdte
    ennyi ingyen frissítés miatt már el kéne felejteni :P
    de ha megtudjátok nézni azt a videót amivel anno beharangozták a startot még mindig nem azon a szinten áll :D
    de már közel áll
    és sok más is vann már benne persze amiről szó se volt :)

sztem is keresnek bőven eleget simán +ban vannak egy jó pár évig még
  • MerlinW
    Kb 100 millió dollár bevételük volt az eladásokból és ez az összeg mindössze 12 fő és egy kis iroda finanszírozására megy el.
    Ha minden alkalmazott keres 20 ezer dollárt havonta + rezsi az akkor is, csak ~3 millió dollár évente. Azaz akár 30 évig is fejleszthetik a játékot jókedvből. Nem hülye ez a Sean :D
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.04.09. 02:24:16
  • TokraFan
    Nem nagyon értem, miből élnek. Tény, hogy szuper amit beletettek eddig, de ingyen dolgozni 4, lassan 5 éve elég nagy hülyeség. Én szívesen fizetnék egy DLC-ért, amiben komolyabb fejlesztések vannak.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.04.09. 01:40:08
  • Carlos
    Ezen kiakadok én is... FB mint hírforrás... több mint lol.
  • MerlinW
    Facebook b+... xD Tényleg le kellene szoknia már mindenkinek arról a sz*rról:)

Lesz még update, ők sem tudják mennyi - gondolom amíg van pénz, és nincs irány. NMS-t ad-hoc fejlesztik. Menet közben találják ki dolgokat. Roadmap meg érthető okokból kifolyólag (2016) nincs a Hello Games-nél.

"Our journey continues.

Sean"
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.04.07. 20:19:59
  • TheRainmaker
    Lehet tudni milyen irányba fejlesztik a játékot? Mert a facebook on azt olvastam hogy nem jön több ingyenes update. Akkor fizetőssek lesznek helyette?
  • MerlinW
    Jaja, 12-en voltak eredetileg.
  • Hexex86 #2939
    Hát igen, és egy elég kis csapatról van szó. Jelenleg 20 fő. Kiadás előtt lehet még kevesebb volt, de ebben nem vagyok biztos.
  • Carlos
    Még én is megvettem. Dicséretes amit a fejlesztők művelnek.
  • Hexex86 #2937
    Vagy egy "régi" bázisra repültél ami szét van lőve. Nézz másik állomást.
    Egyébként igen megéri már az árát.
  • MerlinW
    Ha üres az állomás akkor várj egy kicsit és majd jönnek-mennek a hajók. Hogy a törés mit ront el vagy nem, azt nem tudom.
    Ha tetszik a játék akkor 12-15 euro nem sok érte.
  • MerlinW
    Az "eredeti" már réges rég majdnem bugmentes.
  • hitman1028
    még eredetibe is tele van bugokkal,képzelem milyen lehet törtbe xd
  • TheRainmaker
    Tört verzióban van meg a no man's sky és olyan gondom van, hogy nem tudok hajót venni, elméletileg az állomásra kéne hogy dockoljanak hajók és ott lehetne beszélni a pilótával és megvenni. De mivel teljesen üres az állomás igy nem tudom. Ez mitől lehet? Azért mert tört verzió, vagy mi a gond?
  • MerlinW
  • Carlos
    Lassan elő kéne venni megint. :)