3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • MerlinW
    Lesz és nem tudni semmit. Csak találgat mindenki:

"No Man's Sky: Frontiers will be adding to the game, although Murray describes it as a "missing piece" of its sci-fi fantasy elements. This could perhaps indicate that Frontiers will introduce more magic-esque elements to its gameplay. It could also be a story update, allowing players to experience additional narrative plotlines or quests. There are, after all, many questions about No Man's Sky's universe that have yet to be answered."
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.22. 15:00:00
  • Carlos
    Mi volt/lesz az évfordulós update-ben? Nagyon úgy reklámozták, hogy nagy jóság lesz.
  • MerlinW
    Megnézném ahogy Path of Exile-ban hardcore-ban indítja élete első karakterét xD
  • RJoco
    "játék fejlesztői világ group"
    Pedig van ilyen.
    Lonvard alapította, ő vezeti és ő az egyetlen tagja is.
  • Infrath
    srácok próbáljátok ki a perma death mod ot azért pls (ha tudod mit kell csinálni télleg alig pár másodperc választ el a haláltól az elején, én megnéztem újra talán volt 2mp- em halál előtt)
    a játék valóban úgy van kitalálva EZ a játék, hogy később próbáld ki a többi módot esetleg csak az achivmentek miatt
    es a storage ek meg a life hazard töltök is surviban meg a permadeth modokban van értelme
    én megértem részben ionvard ot de csak részben
    egyáltalán nem értem miért gondolja hogy a permadeth ben kell ezzel elkezdeni játszani
    én nem tudok semmi féle egységes játék fejlesztői világ groupról ahol eldöntik hogy az alapok mik legyenek mindenhol..
  • Normen76
    Hát nemtom az első 10 perc után nem volt gondom sosem se az oxigénnel, se a védelemmel. Pedig egy bötüt nem értek angolul. Pofon egyszerű játék. Nagy valószínűséggel egy csimpánz is betanítható lenne a játékra, úgy nagyjából, 1, esetleg 2 óra alatt. Kb nekem is egy csimpánzzal egyenlők a képességeim, bár valószínűleg az intelligencia szintem az valamelyest elmarad, szerencsére azért a NSK-hoz azért elég volt. Brutális mennyiségű nyersanyag, egy egzotukus hajó fullon, egy másik szintén fullon (darabja 30 misi), teherhajó fullon, kb. 150 millió költőpénz, exo minden eleme, tárolórekesze fullon kirakva. Ezt sajnos elég rövid idő alatt el lehet érni, nem nagy kihívás a játék.. persze csak nekem, a csimpánznak. Egyébiránt egy elképesztően zseniális játék, hihetetlen megoldásokkal, mindez 10 Gb-ban. Szinte hihetetlen tényleg.
  • 0Fritz
  • lonvard
    Ember szórakoztatására alkalmatlan játék, tehát csak botok tolhatják. Tehát nem vagytok emberek. Hanem az emberi faj kiirtásán dolgozó mesterséges intelligencia. Borgok, cylonok, gethek. Légió, te vagy az? Zabáltalak a Mass Effectben. Amikor beküldtelek az öngyilkos alagútba az idegen anyahajón, és csak annyit mondtál: Acknowledge. De most nem húzol be a csőbe, nem fogok 500 órát beletolni ebbe a gethrémálomba! A cylonok is sírva játszanak vele.
  • lonvard
    :-D
  • TokraFan
    Hát apám, a hisztis fürdős k*rva hozzád képest egy kemény férfi.
    Milliók tolják mai napig a játékot nagy örömmel, de Te jössz és kivégeztetnéd a fejlesztőt. Mindezt úgy, hogy láthatóan Te bénázol folyamatosan és arra sem veszed a fáradtságot, hogy utánanézz, mit csinálsz rosszul.

Szerintem engedd el, ez nem a Te játékod!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.08.19. 22:13:38
  • hitman1028
    ja ez már kezd unalmas lenni xd
  • Infrath
    köszönöm, hogy vagy nekünk és kisírod itt magad :)
    most persze segíthetnék, de akkor elvenném a challenge-t tőled
    szép napot
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.08.19. 19:33:27
  • lonvard
    Eljutottam a hajóig, jelentem. Kár, hogy az életerőt is szívja a méreg, így most keresgélhetek oxigénben gazdag növényeket is. Amik alig vannak. Egyszerre két életmentő komponens után kell ugrálni, miközben a hajó javításához is szükséges komponensek után is ugrálhatok. Most csak reménykedem benne, hogy a közelemben ezek újratermelődnek, ugyanis ha nem, akkor egyre távolabb kell mennem, és egyre kevesebb időm marad mindenre, amiből amúgy is nagyon kevés van. Például most vagyok életerőn 15%-on, rohangálhatok a szabadban valami növényke után, ha esetleg nem találok, akkor visszaugrom a hajóba 5% környékén, és meghalt a buli. Nem szállhatok ki, mert azonnali halál.

Ki akarom végeztetni a fejlesztőjét. Remélem USA-ban él, ott van halálbünti.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.08.19. 17:33:58
  • LaposElem
    Velem is hasonló volt. Első 2-3 startnál a halál f... ba rakta a szükséges anyagokat, és igen, haltam emiatt. Mondjuk nem ma volt, azóta lehet finomítottak rajta, vagy random a cucc. :D
  • TokraFan
    Tényleg nem tudom mit csinálsz, de életben nem haltam meg kezdéskor! Olyan 700 órám lehet a játékban, ha nem több...már nem számoltam a végén. Mondjuk én X3 szérián szocializálódtam, na abban aztán tényleg nincs semmi infó, nemhogy tutorial. Mindent a netről meg fórumokból kellett összeszedni. Ehhez képest 3000 órát sikerült beletenni, az egyik legngyaobb játékos élményem.

NMS kvázi szögegyszerű. Egyrészt, a Hazard Protection és a Life Support a sárga/piros virágokkal újratölthető (meg mással is, de most mindegy), amit kb. bárhol találsz. Ezek is le vannak írva a játékban. A szkenner sima kövekből kinyert nyersanyaggal megjavítható, ehhez sem kell egyetemet végezni, de amúgy írja a játék is!!!
    Olyan szinten könnyítették a játékot, hogy a szkenner megjavításához szükséges anyagok MINDEN esetben szanaszét vannak a játékos körül, olyan szinten, hogy el sem tudod téveszteni. 1 nagy, vagy 2-3 kisebb követ kell csak szétb*szni és már meg is van a szkenner, onnantól meg van compassod és látod a hajót, ahova kb. 10 másodpercig tart eljutni. .

Szó n incs arról, hogy 15 lépésed van az elején!
  • 0Fritz
    Nem akarlak elkeseríteni, de pont ma próbáltam ki először a játékot a virágbolti verzióval és bár ez elején én is néztem, hogy szinte egyből leesett leesett az űrruha védelme, de nem haltam meg és simán eljöttem a kezdő bolygóról.

Az első halál akkor jött, amikor "kizsebeltem" egy növényt és még a föld alatt is átlőttek a drónok. A greenpeace itt nagyon durván nyomja.
    Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2021.08.15. 22:52:55
  • Infrath
    permadeth egy nehézségi fokozat
    miért te akarod megadni a fejlesztőknek hogy az pontosan milyen beállítások alapján fusson?
    sztem survival-ra nyomj rá legközelebb
    az tök ugyanaz mentés törlés nélkül..
  • lonvard
    Hogy gondoljak végig valamit, ha nem tudom mit kellene végiggondolnom? :) Önmagában a permadeath opció az nem azt jelenti, hogy lehetetlenül nehéz a játék mellette és eleve játszhatatlanná teszi a permadeath. A permadeath mindössze az jelenti, hogy egy életed van, a játék ettől lehet akár könnyű is. Ebben a játékban is megvan az a feeling, amitől lehet akár olyan mint a Subnautica ránézésre, hogy akkor halsz meg, ha nem koncentrálsz oda.

És a szájbarágós tutorial és a zéró tutorial között van néhány fokozat. Annyira kell segítenie a játéknak a gamert az elején, amennyire szükséges.

Nem, nem a feliratokat nem lehet elolvasni, hanem a teljesítésükre nincs elég idő. Barlang sincs kéznél. Ásni nem lehet, mert az egy upgrade. De természetesen ha másodpercre pontosan kiszámítom a lépéseimet azok után hogy 15 elhalálozás után rájöttem mit is kell csinálni, és szerencsém is van, akkor sikerül elérnem a hajókát. Csak ez egy faszság, nem így kell egy játékot megkedveltetni egy friss gamerrel.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.08.15. 21:13:29
  • Infrath
    ebben a játékban a felfedezés a lényeg nagyrészt
    és ebben a játékban akkor van értelme a többi módnak ha már ismered a játékot
    különben nincs értelme
    elolvashatnád kezdésnél mitől nehezebb a perma deth ember..
    te most komolyan a kisebb inventory meg a mentés törlés miatt választottad
    számomra ez beszarás..
    ki az aki minecraft-ot wipe -os mentéssel próbálja ki?
    és most a subnauticát hozod fel? egy single story központú gamet amiben van kapszulád vagy felszin oxigén ellátásnak meg halak az alap base körül? abban is akkor van értelme a wipe mentésnek ha rage-lni akarsz a bugok miatt
    sigh komolyan nem értem az embereket hogy ezeket nem gondolják végig..
    én is szoktam pvp zni vagy nehéz fokozatokon nyomni de tudni kell hol és mit..
    mindennek meg van a helye.. sztem (saját vélemény, de mindenki más..)
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.08.15. 20:29:27
  • TokraFan
    Direkt, szájbarágós tutorial nincs. De minden infó elérhető a játékban, ami a kezdéshez kell. Megjegyzem, nem sok játékban van ma már ilyen "kézfogós tutorial". Full könnyű már a játék, a megjelenéskor sokkal durvább volt. HC módban kezdeni pedig eleve butaság, ha nem ismeri valaki a játékot. Már csak az irdatlan lehetőség tenger miatt is, amit semmilyen tutorial nem tudna bemutatni.
  • Carlos
    LEhet nem tud angolul... vagy nemtom.
    Legnehezebb szinten lehet ki van kapcsolva a tutorial?
  • TokraFan
    Amúgy ki van írva minden jobb alul, hogy mit kell csinálni!
    A hajóig eljutni kb. 5 perc az elején, onnantól pedig be tudsz ülni és ott nem halsz meg. Ráadásul már faék egyszerűre csinálták menet közben, mivel a hajó körül minden, az elején szükséges nyersanyag dögivel megtalálható. Annak idején mikor kijött, ez nem így volt. Na akkor ha nem volt szerencséd és olyan bolygóra tett ahol szinte semmi nincs, akkor restart. De ez ma már nincs.
    Amíg eljutsz a hajóhoz, kritikus pillanatban be kell menni egy barlangba, ott regen. Továbbá, van egy enciklopédia is, ahol van némi tipp mennyiség, mit és hogyan célszerű csinálni. Vagy mondjuk bemész az inventory-ba és ott látod, hogy pl. a pajzshoz/életerőhöz milyen nyersanyag kell. Begyűjtöd, használod. Problem solved. Nem egy nuclear science a játék, kicsit többet kéne gondolkodnod és nem azonnal fröcsögni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.08.15. 19:00:14
  • lonvard
    Nyilván rájöttem, hogy ennek itt nincs értelme. Ha ennyire nem a gamer agyával gondolkodik a fejlesztő, akkor nem érdemes megvárni, amíg órákkal később megszivat valami váratlan hülyeséggel, amit esély sem volt kivédeni.
  • hitman1028
    de komolyan,olyan játékkal játszol.amiről semmit se tudsz ,legmagasabb fokozaton?
  • lonvard
    Nem találtam ásásra lehetőséget. Van egy olyan upgrade, hogy terrain manipulator, de az egy multitool fejlesztés, tehát az elején nem elérhető.

Szóval akkor a tanácsotok: Ássál bzmeg, ássál bzmeg, ássál bzmeg....NABZMEG.

:D
  • hitman1028
    megnézted h fel van e töltve ?
  • hitman1028
    milyen meglepő h ez a játék más mint egy másik
  • lonvard
    Szerintem nem felesleges panaszkodás, hogy 2 percenként halok meg a játék legelején. De majd most kipróbálom az ásást. Próbáltam a G-vel, arra nem reagált.

A HC módnak meg nem feltétlen kell endgame módnak lennie. Pl. Subnautica alapjátékot ki lehet játszani 1 élettel akár tapasztalatlan játékosnak is. Miért lehet kijátszani? Mert ha koncentrálsz az oxigénedre, és óvatos vagy, akkor nem kerülsz kivédhetetlen szituba. Ha tudod adagolni a ismeretlen felfedezése közbeni kockázatok nagyságát a felszerelésedhez képest, akkor nem kerülsz olyan szituba, hogy azonnal megöl valami. Ebben a játékban szó nincs erről, itt az a buli, hogy kaptál annyi időt kimászni a bajból, amennyi csak akkor elég, ha tudod mit kell csinálni, de segítséget meg nem kapsz hozzá. Nem azt tanítja meg, hogy áss egy gödröt és túléled, hanem hogy fuss a prérin a növényed után, de ráadásul olyan messzire rakja, hogy az orrodon csúszva kell elérned, és amikor benne van a zsákodban, akkor jár le az időd, és nem tudtad meg hogy kellett volna használni.
  • MerlinW
    NMS jelenlegi állapotában kb 500 órányi tartalmat nyújt. Ha te ezt akarod hardcore-ban tolni, egészségedre, sosem fogod látni a játék felét. Egyébként is a HC mód mindig engame cucc, azoknak akik tudják mifán terem a játék. Pláne, hogy NMS 90% felfedezés 10% túlélés, tehát ne úgy állj neki, mint egy túlélős játéknak, mert ez egy relax játék.

Persze azt csinálsz amit akarsz, csak akkor ne panaszkodj feleslegesen.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.15. 17:47:10
  • lonvard
    Nem, mer te vagy a béna!
  • lonvard
    Minden túlélőjátékot egy élettel igyekszem játszani, hisz úgy az igazán túlélős. Érdekes, hogy majd minden más játékban van terem kitanulni az alapokat, ebben nincs. Remek teszt volna mondjuk egy százezres mintán, hogy hány gamer tud nulla ismerettel permadetath fokozaton eljutni az első bolygón a hajójáig. És akkor kijönne a remek bizonyítvány, hogy milyen szinten nem felhasználóbarát a game. Nem attól jó a túlélőjáték, hogy meghalsz rögtön a kezdésnél, mert nem ad időt arra sem, hogy pislogj kettőt.
  • hitman1028
    ja ha abba a modba játszol,akkor ne csodálkozz h meghalsz xd
  • Carlos
    Nem, te vagy a béna!
  • lonvard
    Igen, értelmezni kell, hogy gyűjts be valami komponenst. Egy idegen bolygón, amin fogalmad sincs hogy mibe mi van de ahhoz hogy szkennelni tudd, meg kell javítanod a szkennert valami olyan anyaggal, amiről fogalmad sincs hol van. Erre az egészre van 2 perced vagy meghaltál. Mármint nem arra, hogy villámgyorsan megjavítsd a szkennerkédet, mer arra csak kb. 20 másodperced van, mer a többi arra kell, hogy megtaláld az életmentő komponenst valahol. Ha tétovázol, vagy csak úgy merészelsz körbenézni, hogy mégis mi ez az egész ami körülvesz, akkor sajnos vesztettél 8 másodpercet, ami behozhatatlan, és már halott vagy, csak még nem tudod.
  • lonvard
    Mert te egy szuperintelligens csodalény vagy, sokkal különb nálam, ám ha a játék elé ültetnénk 1000 gyereket úgy, hogy életükben nem játszottak vele és semmiféle infó nem kaphatnak sehonnan, akkor nagyon szomorú statisztika jönne ki arról, hogy hánynak sikerül elvergődnie az űrhajóig. Főleg ha permadeath-re állítanánk a fokozatot, ahogy én szoktam játszani. Emiatt szar a játék eleje, érted? Mert se időt se infót nem ad.
  • hitman1028
    hát mindent leir,csak értelmezni kell xd
    elehén ugye meg az a történet,h lezuhantál és meg kell javitanod dolgokat h eltudj menni
  • BladeW
    Ha tényleg érdekelne a játék, túl tudnál jutni az első 20 percen. Úgy csinálsz, mint aki tegnap kapcsolt be először számítógépet életében.
  • MerlinW
    Megjelenéskor ezred ennyi info sem volt és pobléma nélkül eljátszottam vele az endgame-ig. Az egész játék a felfedezésen, póba/hiba rendszeren alapszik. A későbbiekben még ennyi segítséged sem lesz, mint most. Ha ez nem fekszik neked, ez nem a te játékod. Itt nem fogja senki a kezedet.

"Szerintem az a programozó soha életében nem teszteltette le a játékát mondjuk a gyerekével, vagy a haverjával"

Jah, meg 5 millió játékossal. Használd az eszed és nem lesz problémád a játékkal.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.15. 16:54:24
  • lonvard
    Nem mondtam, hogy rossz a játék. Nem jutottam el odáig, hogy osztályzatot tudjak adni rá. :D
  • lonvard
    Aha, tehát a tutorialnak többek közt arról kellene szólnia, hogy bemutatja a túlélés lehetőségeit. Például, hogy a begyűjtő eszközt átállíthatom ásásra, és egy ilyen lukban túlélhetek. Ehelyett a játék megfuttat a terepen valami ásvány után, ami előtt még szkennert is kell javítani miközben alig van idő (mi a fsznak kell szkennert javítani ha egyszer semmire sincs idő ugye? :D). És ha megvan az ásvány, akkorra már az összes életerős csomag elpukkadt, és van 10 másodpercem kitalálni, hogy hogyan menti meg az életem. Szerintem az a programozó soha életében nem teszteltette le a játékát mondjuk a gyerekével, vagy a haverjával. Vagy ha igen, akkor végig magyarázta, hogy mit kell csinálni, így nem derült ki, hogy egy kezdő gamer nem fogja tudni mit kell csinálni, és csak egy értelmetlen szopáshoz hasonlatos tanulási folyamat által jöhet rá, például hogy anyázik a fórumokon és válaszolnak neki. :D