3459
-
Az állványig már nem jutottam el. D a nexus feladat egy olyan helyre vitt, ahol max 3 csontot becserélhettem egy darab másikra. Mármint ez a max az, hogy az egy csontnak az árát 3 másikból lehet összerakni. -
Megvaltozott a regeszkedes.
Minden kiasott csont 72k, eddig legalabbis nem talaltam eltero ertekut vagy szinut/minosegut.
De, ha ezeket osszerakod az allvanyon, akkor az igy kapott csontvaz erteke lesz az, ami tobb szazezertol millios nagysagig terjedhet. Ha eladod. Ha nem adod el, kirakod disznak a bazison az allvanyt, vagy a csontokat magat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.27. 21:01:12 -
Na jó, de szinte az egészet ki kellett javítani? :)))
Erre a csontos témára nagyon rámentek. A csontlelőhelyen nem is találtam mást, csak az újakat. Felvettem egy Nexus feladatot, ahol össze kellett szednem 12 csontot. Egy darab nem lett lila vagy épp sárga. Mind alap, olyan 72k/darab áron. És nem is 12-t szedtem össze, hanem pár darabbal többet. Ellenben olyan bolygóra küldött, ahol szélsőséges az időjárás, agresszívek az őrszemek. A viharokban általában nem egyesével adta a kristályt, hanem 3,4,5-ösével akár. Ez, meg még egy Nexus feladat 25 viharkristályért és valami 147 darabot szedtem össze. 30 millával tolta meg a pénztárcát. Csináltam is rá gyorsan egy bázist. Jó lesz gyűjtögetni. Meg, ha esetleg itt épp nincs vihar, akkor átnézek a másik bolygómon lévő bázisra és ott gyűjtögetek. Bár ott többnyire csak egyesével adja, úgy meg talán összejön a 10 darab/vihar. -
Hibajavitast :) Ezek nem ulnek rajta sokaig, nyomjak ki a fixet, nekem is most frissitett. -
Tegnap frissítés gyanánt leszedett 16 vagy 17 GB-ot.
Most még 15 GB-ot. De vajon mit? -
Az azért elég durva bug. Főleg egy kezdőnek, aki venne valami jobb hajót, mint a kezdő hajója. De annak sem tesz jót, aki saját hajóra vadászik épp alkatrészt. -
A legujabb bug, a tegnapi patch ota, hogy az allomasokra nem jonnek npc hajok. -
A külön mentéssel megcsinált expedíció után bármikor bemehetek bármelyik bázisra. Szóval screenshot-ot nem gond csinálni. De a csillagjeleket és csillagkaput nem ismerem.
Az már egyértelmű lett, hogy csak a kiemelt bázisok és a közeli bázisok jelennek meg a teleporternél. Vagyis így sem jutok el a feltöltött bázisomra, mert abba a régióba pont nem találtam kiemelt bázist. A map-on meg kiigazodni és úgy odatalálni számomra lehetetlennek tűnik.
Hajtóműből van minden. Mondjuk a Solar-on épp nincs fenn mind, de a korábbi hajón megvan mind.
Én a bugra tippelek. Abból van bőven. -
Az upload inkabb amolyan biztonsagi megoldas, nem ezen mulik, mert az elsosorban a publikussa tetelrol szol, hogy mas jatekos is oda tudjon menni (ha akar), illetve az egyes bolygofelszini bazisok esetben az upload "veglegesiti" a bazis kozeli kornyezetet es gatolja meg igy mondjuk a respawnt. De, sose lehet tudni, minden patch utan valtoznak a dolgok.
Annyit meg tudsz nezni, hogy ha van vannak a bazisodrol screenshotok, akkor a csillagjelek alapjan el tudsz oda ugrani "manualisan" is a csillagkapuval, hatha ugy megtalalod.
Esetleg az is lehet, hogy olyan bolygora/rendszerbe epitetted az exp. alatt, amelyhez a normal mentesben nincs elerhetoseged, megfelelo hajtumu, sztorihoz kotott egyedi bolygo, stb.
Vagy siman csak bugos. -
Ó bakker. Azt lehet, hogy elcsesztem? A külön mentésből feltöltöttem egyet, de a fő mentésből meg szerintem nem. Nem írta, hogy ez kitétel lenne. Azért ilyenkor eléggé elkeserít ez a játék.
A gázóriás holdjainál nekem is voltak gondjaim. Főleg, hogy volt rajtuk egy rahedli player jel, így nem akarta beadni a nevét. És akkor még rájön a bug, hogy annak a nevét sem adja be, amin nincs jel, el kell indulnom felé és akkor lesz szíves felhozni a buborékot. Ezt szereti játszani akkor is, ha egyedül vagyok a rendszerben és épp felfedezek, de nem jelenik meg a bubi, hogy nyomjak C-t. -
Fel is toltotted a bazist az "upload" funkcioval?
Egyebkent az uj content patch legnagyobb ujitasa, hogy vegre lehet jelzest/markot rakni a bolygokra a discoveries menubol. Volt, hogy 10-20 percig keringtem egy rendszerben, mert a nyomorul gaz orias eltakart minden bolygot es nem talaltam meg sehogy sem oket, ami bagatell dolognak hangzik, de a vegen mar a hajam teptem :) -
Akkor neked mázlid van, mert nálam a lezuhant freighterek nem akarnak fregatt modult adni. Nagyon, de nagyon ritka. Az
űrben kallódóból (abból az egyből, amit sikerült bejárnom) többet szedtem ki, mint a lezuhantakból, amikből azért már jópárat átnéztem.
El is felejtettem korábban megnézni, hogy megkaptam e az expedíciós bázisaim, ahogy az írva volt a tájékoztatásnál. Hát nem kaptam meg. Pedig nagyon számítottam rá.
Most egyelőre kicsit gáz a játék, mert a frissítés és magyarítás miatt sok hibás felirat van. Vagy megvárom míg csinálnak egy frissítést a magyarításra vagy visszaállítom angolra. -
igen, a nexus feladatai kozott van mindenfele jutalom, es aranylag gyorsan valtozik a kinalat. En tovabbra a lezuhant freigtherekre vadaszok, onnan mindig jon fregatt modul es bulkhead is, nagyon ritka, hogy egyiket se dobja a 6-8 cargo valamelyike.
Ezt alig par napja lottem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Expedicio elott tarazz be par szukseges nyersanyagbol, mielott belekezdesz, lehetoleg nanitebol is (vigyel fungot vagy 5000 nanite ertekben es majd szetbontod az expedicioban, hogy at tudd vinni a multidat meg a hajodat)
Ezt a freighteres npct nem ismerem, de majd utananezek. Nem is a megtalalassal van a gondom, hanem az, hogy a freightereknel kb 3-5% annak az eselye, hogy S classkent spawnoljon es eddig nem volt mazlim :) Egyszer majd osszejon, most ugyis az elozo expedicios karaktert folytatom, vele meg nem probalkoztam, hatha szuzkez szerencset hoz majd. -
-
A kolléga azt mondta, hogy az anomaly-n elérhető egy npc, amelyik hetente ad egy ingyen elhagyatott freighter koordiniátát. Állítása szerint valahol a jobb oldalon kell keresni, de én nem találtam. Tudtok erről valamit?
Mivel nem találtam, gondoltam, hogy megcsinálok egy nexus feladatot, ami pont freigter fejlesztési modult ad. És ezzel együtt sikerült kifognom egy piócát is, amit csak a leadásnál vettem észre, merthogy a tagot nem láttam sehol a közelemben, hogy dolgozna a feladaton. Aztán ahogy leadtam, láttam, mindjárt csatlakozott máshoz, aki éppen indított egy feladatot.
És elindult a 18. expedíció, ha jól láttam, akkor a régészet lesz az. -
Igen, a freighterek hasznos joszagok, en a kinezetere mondtame elsosorban, hogy mindegy, csak legyen valami, aztan majd lecsereli ugyis az ember egy jobbra.
A bazis jon veled, a fejlesztesek univerzalisak, egyedul a tech/cargo slotokat kell esetleg meggondolni, hogy felhasznalod e a "vacak" freighternel vagy megvarod a veglegest, mire megtalalod (lasd a kepeden lathato kaloz dreadnought-t, ami bar nem ritka, de S kategoriaban nekem meg nem jott, pechemre, pedig mentes utan nem kevesszer ugrottam a megfelelo rendszerbe, vertem le az agyukat, a hullt, stb. hogy megadja magat, de mindig C lett belole. Aztan meguntam.)
Kozben megjott a mai update, rancfelvarrast kap a regeszkedes :) -
Freighter jó. Mozgó bázis, 5-6k LY warp, +120 slot inventory amit bárhol elérhetsz, + 600 slot amit bárhol elérsz, ha a rendszerben van a freighter. Ott lehet hagyni rendszerekben mint beacon, bármikor rá lehet teleportálni akár másik galaxisból is, stb.
Freighter-em, S class Dreadnaught, 30 fregattos fleet, 4 fős S class squadron.
Egyszerű de praktikus bázis az anyahajón
Fleet navigációs folyosó Naponta termel ~50 millió unitot és upgrade-eket
Kapitányi szállás, kilátással :)
Terasz
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2025.03.22. 16:03:18 -
Nekem általában nem dob ilyen jót.
Bár most egy lezuhant freighternél dobott egy darab bővítőmodult. Ezért is kérdeztem, hogy érdemes e S-esre vadászni, mert akkor C-re nem használom fel. Nem mintha most akkora szükségem lenne rá, mert a fejlesztő modulok is nagyon lassan jönnek.
Tégnap egy mentést követően dobott egy B-set, de nem váltottam. Lesz ez majd jobb is.
És nem tudom mi történt (de, tudom, bugzott a játék, meg indítás előtt indítottam egy yt videót), de az egyik állomásra dokkolva ott dokkolt egy 5. fajta Solar hajó, aminek olyan törzse volt, amivel még nem találkoztam. Meg is vettem. Bár már megépítettem, amit akartam, el is toltam a tech slotokra az expedícióban szerzett helyeket. Mondanám, hogy jó erős lett, de mintha a kalózok is erősebbek lettek volna utána. Pedig 2000dps-sel többet tol ki, mint a korábbi.
Ja, a vicc, hogy a frissen vett C-s hajón 30%-os pajzs upgrade volt, úgyhogy az át is került az új hajómra.
Szerintem a hétvégén megcserélem a ram modulokat, hátha jobb lesz a helyzet. Ennél rosszabb már csak nem lehet. -
Tegnap alig 1000 yardon belul ket hajo(roncso)t is talaltam, egyiket egy distress signalnal (azert mentem oda eleve), a masikra teljesen random bukkantam ra, amikor elvittem a megjavitott roncsot egy probakorre es a felszallas utan majdnem elrepultem felette. Ket C-s random limlom Fighter volt, 1-1.5M ertekben. Mivel csak Haulert epitek, ha epitek, ezert ment is a Salvage/bedaralas az allomason.
Szerencsem volt, mert a szokasos random modulok mellett kivetelesen adott mindketto +slot modult, igy vegulis megerte bohockodni veluk par percet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Köszi! -
En nem nagyon szoktam a Freighterrel foglalkozni, de az teny, hogy ha van ra lehetoseg, akkor lecserelem S-re vagy A-ra, ha van rajta legalabb egy darab supercharge slot a (hyperdrive miatt). Regebben tetszett a "birodalmi csillagrombolo" jellegu tipus, de most nezi a fene, hogy nez ki, csak szkenelje a rendszert gyorsan es ugorjon nagyot :)
Minden 5-6 ugras korul szokott lenni kaloztamadas a civil flotta ellen, vagy kis hajok vagy dreadnoughtok, ha legyozod oket, akkor a kapitanynal a 2-es opcio (kozepso) ad jutalmat es ott nekem szinte minden masodikra ad bulkheadet.
"Sima" hajok eseteben daralj be (salvage opcio az allomason) vett (olcso hajok is adnak) vagy ingyen claimelt hajokat (vegyel distress beacon mapeket salvaged databol, keress egy jo 3 csillagos viragzo rendszert, szallj le, keresd meg a hajot, tedd magadeva, majd salvage az allomason). Ekkor jo esellyel kapsz upgrade modult is az eladhato szemet mellett. Vagy megtartod a skin miatt, de akkor nincs upgrade modul.
Plusz mindkettore igaz, hogy a nexus kuldikre ranezni az Anomalyn, mert eleg sokszor vannak hasznos rewardok a limlom questekhez, koztuk az upgrade modulok szallitohoz vagy sima urhajohoz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.18. 16:54:26 -
A copy gombok hiányoztak. Minden bizonnyal változtattak rajta.
Freigther bővítő modult lezuhanton még sosem dobott nekem. Jutalmat eddig csak egyszer sikerült beszereznem, akkor sem volt benne.
Azért kérdeztem az osztályt, mert most egy kalóz teherhajóm van és nem biztos, hogy meg akarok válni tőle, viszont csak C-s.
A saját kis hajómhoz bővítő modult is esélyesen ilyen nagyokon találok? Vagy máshol is előfordulnak? -
Ezert irom mindig, hogy par expedicioval korabbi a tapasztalatom, mert a mostani expediciot uj karakterrel/mentessel csinaltam, igy nem volt transfer cuccra se szukseg, se lehetosegem.
Talan kettovel ezelotti expediciot csinaltam a normal save-vel, akkor az anomalyn az expedition terminalnal volt copy multitool es copy ship gomb, amivel csinaltal egy-egy masolatot ezekbol (az expedicioban) es at tudtad igy vinni a normal savebe a multitoolt es a hajot, plusz ott volt a gomb, hogy switch back to normal save - vagy valami ilyesmi, amivel egy kattintasra vissza is tert a karaktered az "eredeti" karrierhez es mar tudta is hasznalni a hajot es multit. Aztan ujra megnyomtad a gombot es folytattad az expediciot. Annyiszor valtottal, amennyiszer akartal.
Van egy meg regebbi mentesem, azt eloveszem este es azzal belekezdek a mostani expedicioba es megnezem most mar konkretan, hogy mi valtozott es mennyire, mert tenyleg minden nagyobb patchben jonnek a modositasok az expedicios rendszert illetoen is, igy lehet, hogy amit en tapasztaltam kvazi szuk egy eve, az mar nem aktualis.
Freigther slotokat (bulkhead valami) en leginkabb vagy a foldon talalt lezuhant freighterek "cargo pod" rakomanyainak a fosztogatasaval szoktam szerezni, vagy az ugras utani random civil szallitohajo elleni kaloztamadasokbol, pontosabban a vegen nem veszem meg a hajot, hanem jutalmat kerek inkabb a kapitanytol. Azok kozott majdnem mindig van egy-egy bulkhead.
Plusz a nexuson erdemes mindig szetnezni, vannak olyan missionok, amelyek rewardja ez.
Freightert nem lehet upgradelni, azt csak vagy ingyen kapod az elso kaloztamadas utan, vagy elcsereled (rafizetessel) kreditert kesobb, ha talalsz jobbat.
Nem nagyon szoktam foglalkozni a Freigtherekkel, nyilvan ha van ra lehetoseg, akkor egy S-re erdemes vadaszni, de raktarnak es mozgo bazisnak barmelyik megteszi. Egy S ugrohajtomuve azert tobb ezresre is fejlesztheto, annyi elonye van az alacsonyabb osztalyhoz kepest, plusz nyilvan a slotok szama is nagyobb. De, mivel ugyis mindent a kontenertben tarolsz, igy kvazi eddig nem volt szempont a cargo slotok szama, a tech slotok meg legtobbszor elegek az alacsonyabb osztalyuaknal is.
A fleet statja meg megint olyan, hogy ha sokat foglalkozol a fregattok kuldetesekre valo kuldesevel, akkor egy magas fleet koordinacio nem art, de egyebkent ezt alapbol ugyis modokkal noveled a tech slotban.
Ami nalam szempont szokott lenni elsosorban az a supercharged tech slotok szama, az nagyobb boostot ad, mint az osztaly jelentette kulonbseg. Legtobbszor. -
A multi-hoz nem volt 17. Talán 5 körül. Meg hajóhoz is 5 körül.
Olvasom amit írsz, de egyszerűen nem értem.
A kolléga is olyanokat szokott mondani, hogy fogalmam nincs miről beszél, de azt ráfogom, hogy amúgy is érdekesen beszél, ráadásul németül, biztos én nem értem meg.
Vagy vak vagyok és nem nézegettem a jobb felső sarkot, mint hajóvásárlásnál.
Szóval az expedíció kezdésénél úgy emlékszem, hogy semmit nem vihettem át. Nem láttam lehetőséget se muli-tool-ra, se hajóra, se egyébre. Expedíció közben egyszer megfordult a fejemben, hogy visszanézek a normál karakterre, ezért elmentem a konzolhoz az anomaly-n, de végül nem néztem vissza. Viszont úgy emlékszem, hogy minden slot szürke volt. Vagyis semmit nem tehettem bele.
Hajóra, multi-tool-ra semmi opció.
Amúgy az anomaly lehívás lehetőség az első fázis végeztével jelent meg. Legalábbis míg a holdak között cikáztam, addig nem volt ott.
Szóval nem váltottam karaktert, hanem inkább letoltam az expedíciót, mert nem akartam keverni.
A végén jött az üzi, hogy, akkor mehetek az anomaly-ra befejezeni.
Odamentem, bepakoltam a cuccot a már nem szürke helyekre (hajóra, multi-ra itt sem volt lehetőség) és nyomtam a gombot.
Jött egy elszámolás és, hogy mennyi lóvét, nanitot és QS-t kapok a rendes mentésbe. Meg a gomb, hogy akkor befejezem.
Ezután volt még lehetőség a hajóra és multi-ra. Az biztos, hogy az élő hajóval mentem az anomaly-ra, de arra már nem emlékszem, hogy a bot vagy a fegyer volt nálam. Szerintem a fegyver. A lényeg a lényeg, hogy áthozhattam volna a botot és az élő hajót, de mást nem. Gondolom, mert eleve minden megsemmisült az elszámolásnál. Mivel már mindkettőt begyűjtöttem az első végigcsinálásból, így ezeket nem kaptam meg még egyszer.
Azt nem először tapasztalom, hogy egy-két infó esetlegesen régi, elavult már. Annak ellenére, hogy pl. csak 1 éves.
A hajóépítésnél ezt nagyon tapasztalom.
Találtam leírást a Solar hajókról, de az sem tűnik pontosan.
Amúgy sikerült 3 törzset összeszednem a 6-ból. A 3 hiányzót soha nem adta be. Pedig többször is dekkoltam állomáson. Sőt, a hétvégén még hajókat sem akart adni minden állomásra, ahova meg adta, ott is ritka volt a solar. Bezzeg korábban simán megtöltöttem szinte az összes helyet solar hajóval. Na mindegy. A lényeg, hogy egy leírás szerint vannak a szárnyak, meg vannak a szárnyak kúpjai. Na én ezt most úgy tapasztalom, hogy bizonyos szárny bizonyos kúppal jön és talán nincs minden variáció. De ezt nem is néztem meg az építésnél a szürke szekcióban. Van 4 fajta szárnyam, meg összeszedtem a 3 vitorlát.
Eddig egyik variációból sem tudtam kihozni T2 közepénél, vagyis 30/18 slot-nál többet. Úgy látszik, hogy ez lesz a max. Ellenbe talán megtaláltam a megfelelő variációt, ami jó statokat és ezt a 30/18 slot-ot adja és olyan elemekből épül fel, amit szeretnék megépíteni. Még meg akarok nézni 1 állomást biztos, másikat nem tudom. Max még egyet azon felül. Talán volt még ahol ígéretesek voltak az eredmények. Azért ez már így is elég durva variációhalmaz, mi lenne, ha meglenne a többi törzs és szárny.
Ehhez az alkatrészmennyiséghez 4 különböző nevű hajót tudtam felhasználni. A nevek elárulják, hogy mivel van szerelve, így nem kell annyit nézelődni. Ha egy ki van aknázva, akkor már csak 3-at kell figyelni. Az egyiket, amiből pont a vitorla és a szárny kell, nagyon ritkán adta. Egyszer az elején, abból lett a szárny, majd pont tegnap, de már majdnem befejeztem a játékot mikor gontoltam, hogy még bedokkolok és megvárok egy hullámot. Aztán a hullámban hirtelen két ilyen hajó is volt.
A másik 3-at viszonylag gyakran adta, az egyiket azok közül nagyon gyakran.
Itt is biztos, hogy van egy paraméter, ami alapján dobálja.
Hajóbővítő modult honnan lehet szerezni?
Arra már rájöttem, hogy teherhajóhoz érdemes az űrben sodródó teherhalyót átkutatni. De jó lenne, ha nem kerülne rengeteg sok millióba feltornázni a slot-ok számát legalább olyanra, mint a mosanimon van. Azon így is kevés a tech hely. Pedig 24. A 18 ahhoz képest, ehh. Ezt-azt be kell áldoznom. Főleg, hogy a vitorla miatt egy hely eleve foglalt.
Teherhajóosztályt lehet növelni? Egyáltalán van értelme ott figyelembe venni az osztályt? -
"A ruhám kapott vagy 17-et és még a multi-tool-hoz is van, bár ott nem tudom, hogy melyik legyen. "
Mindketto? :) Multitoolok kozott is instant tudsz valtani, hogy melyiket akarod hasznalni, en mind a kettot hasznalom, a palca jol nez ki screenshotokon, aztan visszavaltok a regire.
"Az áru és technológia áthozásánál vannak korlátok. Egyrészt stack korlát, másrészt hely korlát. "
Hat, nem probaltam ki az uj expedicioban, mert azt most uj mentessel csinaltam vegig es szerintem a meglevo karakterrel mar nem kezdek bele a maradek 8 napban (bar a hetvegen lehet, meglatjuk), de az elozoekben mindaddig, amig az Anomalyban az exp. terminalnal/vagy a vegso rewardot nem veszed at, vagyis kvazi amig nem veglegesitetted az expedicio veget (es jelenik meg az a 3-4 soros szoveg, hogy veget ert, terj vissza az anomalyba, stbstb), addig annyiszor transferelhetted a cuccokat, ahanyszor akartad. Hajo es multitool eseteben detto, mindig azt a hajot es MT-t hozod at, amit eppen hasznalsz (duplikalni mar nem lehet).
A normal save es az expedicios mentes kozott meg tudsz valtani es ujra athozni a hajot.
Trukkok koze tartozik az is (legalabbis regen), hogy az osszes tech modult raraktad a hajodra es a MT-ra, meg akkor is, ha overcharge lett emiatt, a transfer idejere belefer, igy amikor athoztad oket, akkor a "store modul" opcival vissza/le tudod venni es fel tudod ujra hasznalni. Ez kvazi ugyanaz, mintha a transfer reszen a cargo boxba raknad, de igy sporolsz kis idot es helyet.
De, mondom, ezek regi, 1-2 expedicioval elotti megoldasok, azota nem tudom, hogy a fejlesztok mit varialtak, eleg sok dupe es exploitot mar megszuntettek, emiatt folyamatosan valtozik ez az oda-vissza transferelos rendszer is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.17. 11:33:34 -
Azért ez így nem volt mindegy. Összeszedtem az összes bővítőmodult felhasználás nélkül és átvittem a fő karakterbe. Így majd új hajót is jobb lesz építeni, van kapásból 5 modulom.
A ruhám kapott vagy 17-et és még a multi-tool-hoz is van, bár ott nem tudom, hogy melyik legyen. A pálca sem rossz, de a puskám is A osztály és több a hely. Így tényleg csak max a kinézet miatt éri meg a pálcára váltani.
Jött jópár milla is és egy csomó nanit.
Azért így másodszorra egyszerűbb volt. Igazán nem kellett túlparázni semmit, mert minden ott volt, adott volt. Mondjuk a csontos feladatot megcsináltam a kezdő bolygón. Most kivételesen nagyon jókat dobott. 6-ot kellett összeszedni, 1 arany volt, 4 lila, az 5. fehér. Ha ilyen lenne mindig, akkor ez tényleg jó lenne.
Még a 7400 nanit miatt sem kellett aggódnom, mert pont kaptam a jutalmakból is annyit, hogy minden gond nélkül összejött.
Az áru és technológia áthozásánál vannak korlátok. Egyrészt stack korlát, másrészt hely korlát. Azért a fontos dolgokat így is át lehet hozni, a többit meg átváltja pénzre és nanitra a rendszer.
Hülye voltam, mert ami kell a ruha exocraft lehívóhoz, azt persze nem hoztam megammal. Úgy voltam vele, hogy úgyis megkapom a bázisaimat, amit létrehoztam. De nem így lett. Azok nem elérhetőek. Van egy olyan tippem, hogy csak az expedició lezárta után lesznek elérhetőek, hogy ne legyen annyira terhelve a terület. Vagy valamit benéztem... Nemsokára úgyis kiderül. -
A silveres mellett, kb. a nexus mögött találtam rá. Nem is igazán kellett keresnem, eleve arra mentem.
Azt írta, hogy a végén megkapom a fő mentésembe a felfedezéseket és bázisokat. A hajót és multi-tool-t meg klónozhatom.
Úgyhogy most nekiálltam megint, kíváncsi leszek rá.
De most abba kellett hagynom, mert rendesen bebugolt. Az egyik állomásra nem engedett leszállni. De hajók meg jöttek ki róla. Mondjuk mikor először leszálltam rá, már akkor is fura volt, hogy sok az npc hajó és nem mennek el. Másik játékos sem tudott leszállni.
Aztán meg valami kalóztámadás volt egy másik játékossal. Gondoltam besegítek, a pajzsot leszedtem, de a hull már nem sérült. Otthagytam. Elvileg kaptam egy megépítendő modult, de nem jelenik meg. És nagyon csúnyán elkezdett akadni a játék. -
Anomalyn a foldszinten van, Expedition Terminal vagy vmi ilyesmi.
Lehet hulyeseget irtam, mert csak tech es cargo-t lehet atvinni, hajot es multit nem, azokat csak az expediciobol lehet a "jelenbe" atorokiteni. Anno az elso ilyen "kozos" expediciot probaltam ki, de mar nem emlekszem pontosan, vagyis amikor elinditod, azert nezd meg jol, mit ir. -
Köszi!
Akkor azt a konzolt meg kell keresnem, még nem találkoztam vele.
Épp ma voltam már úgy vele, hogy hagyom a dolgot, mert, mint kiderült, a falucskámat tudom tovább fejleszteni. Valamiért a játék nem dobott jelzőt az "építsem meg az új épületet" feladatra. Én meg szépen otthagytam sok időre. Ma belefutottam az építkezésbe, úgyhogy elkezdtem. Most már nem pár perc az építési idő. De talán lassan pozitívba át tudom billenteni a mérleg nyelvét és, akkor nem csak az adósságot gyűjtöm.
Még előtte azért vacakoltam a terület megtalálásával. Az egyik bázist az expedició alatt a föld alá csináltam. Illetve nem is egyet, hanem kettőt. A felszíni terepre visszarakta a bontható sziklákat, így a hajóban is volt, meg mindenfele. Elkezdtem felfele építkezni, hogy ne legyen akadály a későbbiekben, erre az alsó nagy üreget visszatemette. Míg áthordtam a cuccot lentről, addig is többször visszatemette. Volt, hogy engem is betemetett. Rettenetes volt. Azért megoldottam és sikerült egy normális bázist építeni, amit az ilyen elemek nem tesznek tönkre. Aztán fellőttem a felhőbe. Nem számítottam sokra, nem jelent meg a célhelyek között. Elmentem egy másik helyre (emberi bázis, de teleport nélkül), egy portálhoz. Mivel az expedició alatt is volt ilyen. Mint kiderült, ez pont átellenesen volt az én kezdőpozíciómmal. Az expedició területével viszont egy háromszöget kapnék, szóval...
Aztán meglepődtem, hogy mennyi bázis elérhető teleporton (állomás) keresztül onnan. Van, aki minden ércre csinált egy bázist és fellőtte a felhőbe. Az én régiómban egy akármilyen teleportról nem is érek el más bázist. Az anomalyn van csak erre lehetőség. Mondjuk nem bánom, nem annyira zsúfolt.
Ezentúl az expediciókat szerintem a fő mentéssel fogom csinálni. Az nem gond, ha nulláról indulok. Van benne kihívás. Magammal sem fogok vinni semmit, hogy átéljem azt, amit a készítők kitaláltak. Viszont a végén az összegyűjtött cuccokat azért jó lenne visszahozni, illetve az ott megépített bázisokat megtartani. -
Az expediciok lenyege az uj tartalmak megismerese, felfedezese, ez ugy mukodik ugyebar, hogy nullarol kezded es ugy fejlodsz megint.
Volt sok - teljesen ertheto - visszajelzes es felhaborodas amiatt, hogy a tobbszaz oras mentesekkel miert nem lehet ezt csinalni, miert kell mindig uj mentes?
1-2 eve valtoztatott a HG, es most mar minden expedicio elerheto a regi "standard" mentesekkel is.
Az anomalyn van a konzol, ami inditja.
De, hogy az alapfelallas ne valtozzon, minden expedicio elejen, nullarol kell kezdened, itt is.
A csavar annyi a dologban, hogy amig uj karriert kezdesz, eleve nincs semmid, regi mentessel viszont a jatek ideiglenesen(!) atrak egy masik dimenzioba, nevezzuk igy, ahol szinten nem lesz semmid, de a karaktered megmarad. Kvazi klonoz teged. Annyi konnyites van, hogy az Anomalyn van egy tarolo/locker, abba rakhatsz cuccokat, azokat viheted magaddal a masik "dimenzioba", megkonnyitve az eletet odaat az expedicioban. Ez lehet fegyver, hajo, stb. Ami fontos, hogy ezt az expedicio soran csak akkor tudod elerni, amikor a sztoriban ujra elersz az Anomalyra, vagyis csak a tutorial utan tudod atvenni ezeket a magaddal hozott cuccokat, szinten a tarolobol.
Aztan szepen megcsinalod az expedicios feladatokat, fazisokat, begyujtod a jutalmakat, es amikor vegzel, akkor amit vissza akarsz vinni a valodi dimenzioba, azokat berakod a taroloba, majd a normal karaktereddel kiveszed.
A tarolon keresztul oda-vissza pakolas naniteba kerul, igy azt erdemes gyujteni.
Expediciot a normal mentessel csak a rewardok miatt csinalunk, a tartos rewardok miatt (exp. vegi hajo, berendezes, titulus, ilyesmik), emiatt nagyon fejleszteni a klonodat, azok cuccait felesleges, erdemes azokat megtartani es majd amikor visszatersz a valodi menteshez, a lockeren keresztul magaddal vinni es majd akkor hasznalni. De, ha akarod es talalsz egy jo multitoolt egy jo hajot, stb. azokra is kolthetsz, ezeket magaddal tudod majd vinni.
Ami meg erdekesseg, hogy a "main save/karrier" es az "expedicios save/karrier" kozott barmikor tudsz oda-vissza valtani az Anomalyn (ilyenkor cuccot nem tudsz vinni oda-vissza, az csak az elejen es a legvegen lehetseges), nem egyiranyu az ut, vagyis nem csak a vegen tudsz visszajonni, hanem amikor akarsz.
Amikor vege az expedicionak, eldontotted, hogy mit viszel magaddal/tartasz meg, akkor azokat berakod a lockerbe majd kesz. A tobbi cuccodat (hatrahagyott hajokat, nyersanyagokat, techeket, barmit) a jatek atkonvertalja fizetoeszkozokke, nanite, quicksilver, stb. javakat kapsz ertuk. Amit meg magaddal vittel, azokat kiveszed, bekerul az inventorydba es az csinalsz vele onnantol, amit akarsz.
Hat, nem tudom mennyire ertheto igy, de remelem azert fogyaszthato a dolog. :)
En nagyjabol a premier ota jatszok, picit meguntam par eve, de minden expediciora visszaterek, de azokat en uj mentessel szoktam vegigcsinalni a poen es a kihivas kedveert. Ha olyan az exp. vegi reward, akkor mindezek utan vegigszaladok a main save-vel is, akkor mar sokkal konnyebb es tudom, esetleg mit kell vinnem magammal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.12. 16:59:27 -
Normál mentéssel expediciót kezdeni? Azt hogyan?
Én eddig úgy tudtam, hogy minden expedició egy új kezdést jelent, amiből normál mentés lesz, ha vége. -
"Ha az expedicióban vagyok, akkor ki tudom választani, de a normál játékban eltűnik az opció."
Normal mentessel is tudsz kezdeni expediciot, ha mas nem inditsd el megint az ujat, a Titant es akkor latod az utvonalat a randevu 1-2-3-4 pontokkal kapcsolatban. -
Csak azért gondolom, hogy népszerű, mert az van elől.
Ha az expedicióban vagyok, akkor ki tudom választani, de a normál játékban eltűnik az opció. Legalábbis nálam nincs. Az expediciós mentés is átalakult normállá, ott sincs már ilyen.
Nálam mindig jön utánam a hajó. Ha nincs leszálló a kapu körzetében, akkor leteszi valahova a közelbe.
Az egyik feketelyukkal szép nagy távot tettem meg, de a bázisaim között járkálva mindig jön a hajó is. Akkor is, ha épp nullán áll a hiperhajtómű üzemanyaga.
Asszem az expedició utolsó helyszínével jutottem el a galaxis középpontjától kb. 5000 fényévre. 700k fényévről. A hajó jött velem. Mikor az ott lévő állomásról visszautaztam egy bázisomra, akkor is jött.
Lehet, hogy akkor nem megy veled a hajó, ha olyan csillaghoz ugorsz, aminek a bővítése még nincs rajta. -
Persze, ha feltoltod, akkor publikussa valik a bazisod.
Hogy mitol nepszeru? Azt passzolom, ennyire sose folytam bele a dolgokba.
Az expedicios teruletre anelkul is el tudsz jutni, a galaxis terkepen lehet valtoztatni, hogy mit jelenitsen meg, ha bekapcsolod az expedicios jelolest, akkor tervez neked ugro-utvonalat az adott szakaszhoz.
Teleport kapunk mar jartam ugy, hogy gyalog igy eljutottam messzire, de a hajom hyperugras tavolsagon kivul volt, igy nem tudtam lehivni, anelkul meg maceras. Nem tudom ez azota valtozott e. -
"van akinek csak egy base computer van lenn meg kapu, van akinek 10 fpst generalo egesz varos"
Akkor nem értem, hogy miért kerül be a lehetőségek közé.
Van valami beállítás vagy csak egyszerűen sokan mennek oda?
Az én bázisomat is be tudom juttatni?
Mintha láttam volna valami feltöltés gombot a bázis computer-nél.
Akkor ezzel a módszerrel el tudnék jutni arra a területre, ahol az expedició zajlik. -
"Vajon abba belemélyedt már valaki, hogy hol tárolódik ez az adat, amikor belép az ember a szerverre?"
Szerintem elsodlegesen a szerveroldalon, de biztos, hogy lokalban is van rola "masolat". Azert gondolom, hogy mindketton van tarolva, mert a jatekot lehet offline is jatszani. Volt mar ra pelda, hogy nem volt netem, viszont a jatekot tudtam a steambol offline modban is futtatni. Minden bolygot, azokon florat es faunat en fedeztem fel, sehol senkinek a bazisa, stb. Nyilvan, ahogy visszajott a net, szinkronizalta a dolgokat a kliens es visszallt a kozponti adatbazisban tarolt adatokhoz, viszont a jatek altal generalt allatok megegyeztek az en "offline" es a szerveroldali "online" vilaggal. Na most ezeket az elolenyeket es kornyezeti jellemzoket elore definialt ertekek alapjan generalja a jatek, amely ertekek ezek szerint a kliensben (lokalban) is megtalalhatok.
Ekkor meg nem volt hajoepites a jatekban, de ezek alapjan el tudom kepzelni, hogy az adott systemhez rendelt alkatreszek statjai is mar ott figyel valahol lokalban a kliens filejai kozott. Mondjuk, azota nem probaltam offline jatszani, nem tudom, hogy van erre meg lehetoseg.
"Van valami mód arra, hogy rákeressünk egy rendszerre, hogy célirányosan oda menjünk?"
Bazisugrassal maximum, rendszer keresot a terkepen en sem talaltam egyelore, ha van is, ugy eldugtak, hogy tobbszaz oranyi jatek utan sem talaltam meg :)
"Elmentem egy "kedvelt" játékos bázisára, de semmi extra nem fogadott."
Hat, ez mindig lutri, van akinek csak egy base computer van lenn meg kapu, van akinek 10 fpst generalo egesz varos. -
Most nézem, elírtam, nem szerverre lép be az ember, hanem a rendszerbe. -
Vajon abba belemélyedt már valaki, hogy hol tárolódik ez az adat, amikor belép az ember a szerverre?
Letöltődik a gépre (memóriába) azonnal vagy csak akkor lesz lekérve, amikor összeraktam a hajót és rányomok az elkészítésre?
Mondjuk ebből a bonyolultságból ítélve úgy tippelem, hogy az utóbbi eset állhat fenn.
Van valami mód arra, hogy rákeressünk egy rendszerre, hogy célirányosan oda menjünk?
Gondolok itt arra, hogy az expedíció alatt tök jó helyekre vitt az útvonal, a mostani környékemen viszont semmi ilyet nem találok.
Elmentem egy "kedvelt" játékos bázisára, de semmi extra nem fogadott. Volt egy vityilló, ráadásul a levegőben egy csomó sziklával, így pl. a hajómat nem is láttam a sziklát borító leszállón és közlekedni is nehéz volt emiatt. Kicsit odébb már minden rendben volt, ez nem az a bolygó volt, ahol lebegő szikladarabok vannak.
A rendszer ásványok/affluent kategória volt, még hajóból sem tudtak semmi jót összerakni.
A bolygón meg alig tudtam összeszedni az utolsó állatkát, mert ahol megtaláltam, ott a közelben volt ez a bázis és védett hely volt, a lény meg megbújt a sziklában, amit nem vájhattam ki. -
Igen, azt a rendszert ahogy le(procedural)generalta a szerveroldalon a szerver, abban a percben kapott minden alkatresz ahhoz a rendszerhez fixen kotott "rejtett" valtozot/erteket/tol-igot, ami alapjan keressuk mi a jatekosok a legjobb helyeket, ahol az alkatreszek komboja a legjobb erteket adja. Ezert is irtam korabban, hogy ha mindenki, te, en, es meg vagy tucat jatekos elmegy egy fix helyre, fix elemekkel akarunk epiteni hajot, minimalis elteressel kapjuk meg a hajohoz generalt statokat. Ezt mar teszteltek korabban youtuberek.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.09. 14:20:31 -
A stat-ok és slot-ok maradtak a játék újraindítása után is.