3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • RJoco
    Milyen win-t használsz?
    De a legfontosabb kérdés talán, hogy naprakész?
    .Net keretrendszer fenn van?
    Nem szokásuk a wineknek csak úgy feltenni.
    Több ötletem tényleg nincs.
    A gépem hasonló, kicsit talán erősebb, de ugyanazok a driverek kellenek. És én nem tartom naprakészen az nvidia-t, csak néha frissítem, mikor kedvem van. Eddig nem volt gondom egy játékkal sem.
  • Kronos79
    Akkor tényleg nem tudom mi lehet még.
  • Hexex86 #2207
    Próbáltam egy "régebbi" gog-os verziót és annál is ugyan az a hiba. Vagyis nem az 1.3-as update miatt lehet gubanc.
  • Hexex86 #2206
    Igen az van fent nekem is. Lassan újra lejön a játék. Töröltem a roamingból amit írtál. Aztán próba.
    Nem tudom mi lehet a gond, ha így sem fog menni.
  • Kronos79
    Nekem is kb. két hete lett újrarakva a Windows. A NMS-t pedig ma raktam fel. Nekem steamen van meg. Indításkor valamit telepített. Valamelyik Microsoft Visual C++-t. Ha jól rémlik.

Edit: közben megnéztem a 2013-ast 12.0.30501-es verziószámmal.
    Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2017.08.17. 20:51:07
  • Hexex86 #2204
    Töröltem, de így is ugyan az a hiba. Megpróbálom majd újrarakni majd.
    Köszi a tippeket! Akkor elvileg kéne mennie, ha ilyen géped van. Nem értem ezt. Érdekes.
    Esetleg valami driver csomag nincs ami gamekhez kell? Mármint olyasmi mint a direct-x meg a visual c. Csak az hogy egy pack. Mivel friss a gép és lehet valami nincs rajta. Ami a játék mappába volt azt felraktam.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.08.17. 20:33:49
  • Kronos79
    Nem tudom, hogy olvasod-e még, de nekem pont ilyen gépem van és nálam gond nélkül megy. Próbáld meg, hogy a c meghajtón a felhasználói fiókodban van egy, bocs csak angolul megy, appdata mappa. Azon belül egy Roaming, majd egy Hello Games mappa. Ezt töröld! Ha így se, akkor esetleg egy uninstall után próbálj egy windows regeditbe belépni és a játékkal kapcsolatos bejegyzéseket törölni! Aztán újra telepítés.
  • Hexex86 #2202
    Most jött egy patch, de továbbra sem indul. :/
  • FartingSquirrel
    MerlinW, RJoco:
    Akkor ebből valószínűleg új játék lesz.
    Kösz a tippeket! :)
  • Hexex86 #2200
    :/ Azért köszönöm a segítséget.
  • RJoco
    Akkor az én ötleteim kifújtak.
    Nekem elindul. Bár a mentést még nem sikerült betöltenie.
  • Hexex86 #2198
    Friss a driver. Próbáltam ezelőtti drivert is azzal sem volt jó.
    Azóta telepítettem 3x no mans skyt és ellenőriztettem is.
  • RJoco
    Gondolom az nvidia driver is friss és nem is béta.
    Ellenőriztesd steam-mel a letöltött tartalmat. Lehet, hogy ott van gond.
  • Hexex86 #2196
    A gépem: i7 6700, Gtx 1060 3 gb, 16gb ram.
    Más gamekkal nincs nagyon gond. Amit írtál fájl az nincs a mappába. :/
    Minden directx, visual c++ telepítve van.
    Hibakód.
    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: NMS.exe
    Alkalmazásverzió: 0.1.0.0
    Alkalmazás időbélyegzője: 598de48d
    Hiba – modul neve: NMS.exe
    Hiba – modul verziója: 0.1.0.0
    Hiba – modul időbélyegzője: 598de48d
    Kivételkód: c000001d
    Kivétel – eltolás: 0000000001310543
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: d1ea
    További információk 2: d1ead01b9712fadc44e3eefa3eb0c004
    További információk 3: 7536
    További információk 4: 753679add29053ffdd44eee3a15c0f54

Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.08.17. 15:18:22
  • RJoco
    Hopp, korábban meg elírtam, bocsánat.
    Nem Survival-ban kezdődött a játék régen, hanem Normal-ban.
    Én most is abban játszom, máshol nincs mentésem.
  • RJoco
    Így, hogy a gépedről nem írtál semmit, elég nehéz megmondani, hogy jó e.
    Ha a minimum gépigénynek megfelel a géped, akkor mennie kell.
    Lehet ellenőrizni driverekt, frissek legyenek fenn. És magát a játékot is lehet csekkolni steam-en keresztül, hogy a fájlok épek e.
    Illetve a "c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\No Man's Sky\GAMEDATA\SHADERCACHE\" tartalmát is törölheted, ilyenkor újra felépíti magának.
    Nekem olyan volt párszor, hogy nem volt hajlandó betölteni, csak suhantak tova a csillagok. A fájlok törlése után nem volt gondom.
    Egyéb indulási gondom nem volt.
  • Hexex86 #2193
    Nekem sajnos nem indul el. Új gép, de közbe bejött az update 1.3. Nemtudom, hogy az update miatt nem indul el és az elején appcrash-el vagy a gépem miatt. Keresgettem megoldásokat, de nem nagyon találtam semmit.
    Valaki tapasztalt hasonlót?
  • RJoco
    Én is hideg bolygón kezdtem, de Plutonium-mal legalább megszedtem magam. Sosem szálltam fel úgy, hogy nem volt nálam legalább még egy felszállásra való, de inkább több, mert nem csak ahhoz kell.
    És régen még nem volt választási lehetőség, mindenki túlélőben kezdte.
    Úgyhogy az első pár feladat, hogy menjen a hajó, nekem sem volt egyszerű.
  • MerlinW
    Jaa :) Survival az direkt kemény. Azoknak való, akik már "végigjátszották", tudják mi, merre, mi a pálya. Indíthatsz egy normált, megmarad a survival mentésed. Majd visszanézel később, miután megismerted a játékot. A drónokat egyébként ki lehet cselezni, csak türelmesen kell osonni:) Illetve legközelebb plutonium mellé teszed le a hajót vagy egy bázisra / trading központra és nem a semmi közepére:)
  • FartingSquirrel
    Ja, még eléggé az elején vagyok, de muszáj volt eljönnöm a kezdőbolygómról, mert ott meg -65 fok volt, és nem lehetett megmaradni. :D
    Jó, igaz, hogy survival módban játszom, mert gondoltam, kéne egy kis kihívás... de most úgy érzem, hogy eléggé megszopat, jó mélyen... :D
  • RJoco
    Jah, az a kutyarobot 3 csillagtól jön. Egy jó pisztollyal mindegyik leszedhető és akkor van pár pillanat nyugi.
    De én is úgy érzem, hogy kezdened kell egy új játékot, mert így elég kilátástalan a helyzeted.
    Esetleg próbáld meg még a ruha szkennerét használni, hátha talál üzemanyagot.
    Viszont, ha jól értem, akkor sokat még nem játszottál vele, hogy csak alap pisztolyod van.
    Én az elején nagyon sokat kaptam volna, bár ez még a nagy update-ek előtt volt és azóta változott a rendszer.
    És nem is tudom lecserélni, mert mindegyik rosszabb, még ha több a slot is rajta.
    A mostanin nincs is lőfegyver, csak gránátvető meg a bányászlézer. De az nagyon szedi az őrszemeket is, nem csak az anyagokat.
  • FartingSquirrel
    Persze, valahol biztosan találok, de azok a lebegő kis köcsögök esélyt sem adnak, hogy találjak...

RJoco: Igen, sajnos abban a szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy egy alap pisztolyom van, és barlangot még nem nagyon láttam a környéken. (Növényekből sincs túl sok, ráadásul még agresszív állatok is vannak, ha a sentinelek nem lennének elegen. Sőt, még valami panzerhoundszerű sentinel is van. :D)
    Nagyon úgy érzem, hogy rábasztam, és kezdhetem elölről... :/
  • FartingSquirrel
    Az, hogy nincs rá időm, nem azt jelenti, hogy nem nekem (az én ízlésemnek) való.
    Az, hogy időszipolyózó, nem azt jelenti, hogy a játék szar.
    Az pedig, hogy azt mondom, hogy fasza az atmoszférája... nem tudom, neked mit mond, de szerintem ez lesz a mondandóm lényege, amit keresel. ;)
  • RJoco
    Barlangokba, ha jól emlékszem, akkor nem mennek be a sentinelek. Ha eljutsz egy olyanhoz, akkor van esélyed üzemanyagot gyűjteni.
    De, ha ilyen gyenge a pisztolyod és nincs a közelben barlang, akkor nagyon kicsi az esély a túlélésre.
  • MerlinW
    Farmolj más bolygón. Plutoniumot a felszálláshoz mindenhol találsz.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.08.16. 21:29:05
  • horika
    Miért? Azt írod ez is időszipolyozó játék, fasza atmoszférával, de nincs rá időd. Akkor?
  • FartingSquirrel
    Most nagyon úgy érzem, hogy elakadtam...
    Leszálltam egy bolygóra, amin a sentinelek azonnal megtámadnak. A hajómból kifogyott az üzemanyag, szóval farmolnom kell. De kb. 10 m-ert nem tudok anélkül menni, hogy ne vegyenek célba. Egy sentinelt nehezen tudok leszedni, ha már ketten vagy többen jönnek, akkor végem.
    Jelenleg ott tartok, hogy kb. mindenből kifogyam, de még csak farmolni sem tudok, mert ha valamit szétlövök, egyből ott vannak a lebegő kis szarok... És egyszerűen ennyi... Nem tudok mit csinálni. Nagyon remélem, hogy csak én vagyok még hozzá hülye, és van valami megoldás, mert ahogy nézem, csak három mentést raktároz el, és mind a három néhány perccel ezelőttről van.

horika: Szerintem olvasd el még egyszer azt a hozzászólást.
  • horika
    Nagyon egyszerű, ez a játék nem neked való és kész. Valakinek meg az nem jön be ami a másiknak tetszik. Nincs ezzel semmi probléma, el kell fogadni és ennyi a történet.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2017.08.16. 18:16:48
  • FartingSquirrel
    Ebben még mindig nem látom a tartalmat – farmolsz, craftolsz, utazol.
    Azt hiszem, ez is olyan időszipolyozó, mint a Fallout 4, ami elé leülsz este, magával ragad az atmoszféra, aztán kicsivel később felkelsz, hogy "Mi a... Már reggel van? ...de milyen nap...?". Ami mondjuk nem feltétlen rossz, mivel a Fallout 4 az egyik kedvenc játékom, de kizárólag az atmoszféra miatt, amit egyszerűen nem lehet megunni, játékmenet tekintetében viszont egyszerű, unalmas...
    Kár, hogy nincs időm az ilyen játékokra. :D

Azért azt a 60 eurót én még mindig sokallnám érte. Oké, hogy beleteszel 100 órát (valaki beletesz 500-at is), de nem mindegy, hogy milyen élményt kapsz az az idő alatt. Mármint mennyire változatosat.
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.08.16. 14:30:47
  • MerlinW
    NMS egy nyugis felfedezős, utazgatós, grindelős játék. Ez volt mindig is a célja. Farmolsz, hogy tudj utazni. Ha nem utazni szeretnél bázist építesz valahol. Amihez farmolsz. Mostanra van a játékban 1000+ nyers/kraftolható alapanyag. Tudsz kereskedni, autókázni, megismerheted a fősztorit (Atlas), amit a legutóbbi patch tovább folytat. Ha kihívásra vágysz van survivor mód, ha legózni szeretsz van kreatív mód, stb.

Ha megunod megunod. Én is meguntam, de 100+ óra kellett hozzá. És a jelenlegi update-el még nem is igen foglalkoztam, abban is van minimum 30 óra.

Ez egy felfedezős indie játék, minimális akcióval és gondolkodással. Kikapcsolódásra tökéletes, és annyi. Egyedi, kellemes látványvilág, 10/10-es hangok és zene és nagyon sokáig folyamatosan tolja alád a felfedezni/megismerni valót. A jelenlegi állapotában alapból, benne van a 100 órányi játékidő (én elmentem a középponba az vitt el sokat). Ami már bőven lefedi a 60€-s árat.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.08.16. 14:16:40
  • FartingSquirrel
    Nagyon sok content? Mi az a nagyon sok content? Ez most egy komoly kérdés. Csak mert tegnap megint elkezdtem vele játszani, de attól félek, hogy elég hamar meg fogom unni az üressége miatt. Kéne valami, ami meggyőz az ellenkezőjéről. :D
  • Hexex86 #2178
    Kitudja még akár bele is kerülhet komolyabb repülés modell. Főleg, ha az updateket elnézem elképzelhető egy komolyabb irányításbeli átszabás. Nagyon sok content van benne és, ha egy két játékkal összehasonlítjuk akkor egy két játék igencsak példát vehetne content terén. Updatekről nem is beszélve
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.08.16. 13:36:31
  • FartingSquirrel
    Ja, hogy még csak tesztelik... Akkor megértem.
  • Ainz
    Buta kérdés, de nekem miért vannak vízszintes csíkok a játékban ? Vagy ez valami feature ? Kurva idegesítő és nem tudom mit kéne kikapcsolni, hogy ne legyen..
  • MerlinW
    Tudom defenzív és igazad is van, de még mindig egy 10+ fős kis csapatról beszélünk. Szakmai hasonlítási alapként felhozok egy példát, miszerint egy 10 fős fejlesztőcsapat 2+ évig fejleszt egy - ehhez a játékhoz képest - fakocka egyszerűségű vállalatirányítási rendszert. És Itt a 10+ főből kb 5-6-an fejlesztenek, a többiek a körítésen dolgoznak (vizualitás, cégvezetés, marketing, stb).

Tehát a Sony által kivert 60€-s ártól eltekintve még mindig egy pure indie játékról van szó.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.08.16. 11:05:58
  • MerlinW
    Ahogy írja is a portálnál a képernyő közepén nagy betűkkel, ez egy multiplayer teszt, az első lépés. Egyébként az volt mindenkinek a vágya, hogy együtt fedezhessenek fel, az interakció másodlagos. Ebben a teszt módban 16-an tudtok együtt repkedni a galaxisban. Stay tune for more.
  • TokraFan
    Nem errről van szó, de egy alapvetően "repülős" játéknál annyit már csak elvárhatna az ember 2017-ben, hogy a játékos irányíthassa a gépet ahogy akarja. Komolyabb flight modell van egy GTA 5-ben, amiben ez a rész csak egy mellékes és lényegtelen elem. Nem kell Elite szintű fizika, tudjuk, hogy ez a game nem szimulátor. De legalább hagy repüljek már én a hajómmal ahogy akarok, ha éppen úgy tartja kedvem, akkor törhessem is össze (még izgalmasabb is lenne, hogy elveszthetem a hajót így). Sokat dobna a hangulaton az is, ha a környezeti paraméterek hatással lennének a hajóra, mert ehhez tkp. minden adott. Rengeteg lehetőség lenne a játékban az élmény fokozására.

"A megjelenés óta rengeteget beleraktak."

Ez így igaz! De azt azért ne felejtsd el, hogy ezeknek a tartalmaknak az igéretek szerint már az 1.0-val érkeznie kellett volna, tehát egyelőre még csak behozták magukat. Az viszont hatalmas piros pont nekik, hogy a balhé ellenére nem fogták meg a pénzt és léptek le a fenébe, hanem azóta is fejlesztik a játékot! És ez a hozzáállás be is jön, látható az értékelélsekből.
  • Hexex86 #2172
    Vagyis inkább ez a lidércfény se lett volna benne? Így nem csak "hitegetnek" hogy bekerül majd multi lehetőség, hanem látni hogy alapvetően a mechanika müködik. Szerintem. Értem én, hogy nagy az elvárás, de azért már lassan a tökéletes játékot várják el az emberek. Rendes repülés modellel meg minden bolygó más legyen meg legyen rendes multiplayer. xDDD Ha tovább foltozgatják párját ritkitó alkotás lesz. Egy végtelen univerzum amit tudnak menet közbe fejleszteni és változtatni. A megjelenés óta rengeteget beleraktak.
  • FartingSquirrel
    Mármint az a lebegő lidércfény?

Én ezt nem értem... Nehéz lett volna odatenni egy rendes karaktert?
  • MerlinW
    Viszont működik a multi :)