3250
-
TokraFan #2169 Nem igazán, éppen ma próbáltam ki. Annyit sikerült csinálniuk, hogy egyrészt közelebb repülhetünk a felszínhez, illetve szinte meg is állhatunk a levegőben (ezt eddig nem lehetett), cserébe így is magától repül. Pl. nem repülhetsz át egy "kifli" alatt, nem repülhetsz be egy barlangba, de még egy szurdokba sem, mert amint közeledik egy ojjektum, magától kikerüli.
Persze a korábbi elképesztően gagyi irányításhoz képest ez javulás, de ennél használhatóbb repülési modell már 1996-ban alap volt olyan játékokban, ahol repülhettél egy repülővel vagy űrhajóval.
Viszont csomó új tech van, meg új építési elem. A portálokat még nem próbáltam, meg egy csomó minden mást sem. Alakul a game, de még mindig tartom, hogy majd az NMS 2 lesz használható...Ha lesz egyáltalán.
Viszont megtörtént a csoda, Steam-en az újabb értékeléseknél már "Mostly positive"!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.08.15. 23:33:34 -
Giles #2168 Amennyit bénázik, attól nem sokan kapnak kedvet. :D -
#2166 Mostani updateben úgy mész a bolygón ahogy szeretnél.
-
TokraFan #2165 "NMS-ben nem lesz, mert nem az a játék."
Ok, nem kell szimulátor jellegű flight modell, de az elvárható, hogy én irányíthassam a hajót. Ha egy játék még ezt sem tudja, az még árkádnak sem nevezhető.
-
Giles #2164 Bocsáss meg, hogy ilyet feltételeztem rólad. :) Ez tényleg nem motion blur effektus. Nálam Nvidiával nincsenek ilyen problémák. A kikapcsolási lehetőség is ott van, csak átsiklottam fölötte. Egyébként most ez a frissítés arra volt jó, hogy kicsit elővettem a játékot, kb két órát bíbelődtem vele és megy is vissza a "polcra" :( Sok látványos változás nincs. -
#2163 Mindegyik az Elite Dangerous-ben meg a Star Citiszens-ben. NMS-ben nem lesz, mert nem az a játék. A látótávolság meg ugye technikai téma, ott a kérdés hogy lehetséges-e/meg tudják-e csinálni. Bár sokat javult a kezdetekhez képest. -
drakulalugosi #2162 Kicsit nehéz elsőre. Nagyon tetszik! -
drakulalugosi #2161 A megoldás az AMD driver eltávolítása (AMD Clean Uninstall Utility), majd a legújabb driver (17.7.2) feltelepítése. Legalább is nálam működött. -
gebali #2160 A kezdetekhez képest ezeket szeretném így vagy igy kijavítja látni:
1. Grind helyett a hangsúly a felfedezésén.
2. Normális látótávolság a bolygókon.
3. Sokfelé bolygó és égitest amik azért gyökeresen különböznek.
4. Nem korlátos bolygófelszíni repülés.
Ezekből mi lett megvalósítva? -
#2159 Mindig lesznek olyanok akiknek sose lesz jó, és olyanok is voltak akik már a megjelenéskor is simán beletettek száz órákat és jól szórakoztak. Neked kell eldönteni, hogy Neked milyen a játék, más nem tudja megmondani. -
gebali #2158 Ez jó hír, köszönöm.
Viszont tényleg nem tudom eldönteni, hogy megérné-e az árát. Anno engem hihetetlen felkúrt amit Murray leművelt, és oké, hogy rengeteget fejlődött azóta a játék, de van már olyan szinten, amilyenen megjelenéskor kellett volna lennie? Vagy csak eszetlen grind az egész a tökugyanolyan bolygókon. Nekem a koncepció anno nagyon tetszett, még egy modot is felraknék, ha mondjuk az rendbe hozná a dolgokat. -
#2157 Természetesen kikapcsolható a beállításokban, sőt még az erőssége is állítható, nem csak on-off lehetőség van... -
drakulalugosi #2156 Ezt most komolyan gondoltad, hogy nem tudom mi a motion blur?? Ez sajnos nem az vagy hibás.
Motion blur error
Egyébként elvileg kikapcsoltam, mert nekem nem jön be.
beállítások
-
foxxi #2155 UE. minden kikapcsolható és átvariálható. Csak kézi irányítással... -
gebali #2154 Nekem az első dolgom minden játéban a motion blur kikapcsolása (a második meg a film grain). Ha itt kikapcsolhatatlan, akkor még messzebb kerültem, hogy megvegyem valaha. -
Giles #2153 Ezt most komolyan hibaként róvod fel?? A motion blur kifejezetten jót tesz minden játéknak, az nem bug. :) A kamerák is így rögzítik a valóságot. Bár egy kapcsolót tehettek volna bele, ha valakinek még sem tetszik kikapcsolhassa.
Én is megnéztem az új verziót. A texturák szebbek lettek, már adnak egy kis viszonyítási alapot, kicsit jobban lehet érezni már a távolságot a felszineken. A víz még mindig ugyanolyan ronda. A hajók műszerfala holografikusra váltott. Nekem a régi, csak monitoros jobban tetszett. Egyelőre ennyit láttam, még jobban nem mélyedtem bele.
-
drakulalugosi #2152 51 perc. Még mindig nem játszottam, csak próbálgattam a bugfixeket (amik nem váltak be). Közben a Steamen létrejött a No Man's Sky károsultak egyesülete. Úgyhogy nem vagyok egyedül a problémával. -
drakulalugosi #2151 Oké,adjunk egy esélyt, most hogy leárazás van! Maximum visszakérem az árát, ha nem tetszik. Eddig 41 percem ment rá a 2 órából, de játszani még nem játszottam, a textúrák ugyanis elmosódnak, amint megmozdulok. -
#2150 Mekkora lett az új verzió? Leszed egy teljes játékot?
A steam nem indul el, csak azt látom, hogy már 3 GB-ot szedett le kezelőfelület nélkül. -
#2149 Ha valaki kedvet kapott, steamen 60% kedvezménnyel kapható.
Megvárom a 90% leértékelést. :D -
#2148 Van új verzió: Atlas Rises:
-
#2147 Ha igaz a pletyka, jönnek a procedurálisan generált küldetések is! -
#2146 PS4en ma húztam be 4 ezerért. :D -
pett3rson #2145 nocsak, senki sem játszik már ezzel a "csodával"? :) -
pett3rson #2144 hali,
Anno az "alap" játékkal nyomtam pár órát, most valahogy elővett a hangulat ismét, de találtam egy másik, új verziót vagy mit, Path finder.
Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy közepesen nehéz szinten csak Én nem tudok hosszabb távon túlélni vagy ez direkt ilyen szopatós? :D
Eddig kezdtem vagy 5 új játékot, mert vagy túl hideg volt vagy túl meleg, 2 perc alatt lement a pajzsom, nem találtam vagy csak nagyon kevés értelmes cuccot amivel vissza lehetett tölteni a rendszereket. Magyarán a hajómat egyszer értem el, annál is addig jutottam, hogy 3-szor meghaltam mire találtam valamit. Egy picit túl nehéznek találom, de lehet csak Easy-n kellene játszanom és annyi :) -
TokraFan #2143 Teljesen jogos! :-) Bár cloud-ot nem használok, Steam-en is le van tiltva. Fizikailag szoktam kimenteni a fájlokat, de akkor sajnos elfelejtettem.... -
#2142 Vissza lehet tölteni korábbi mentést. Van lokál mentés, cloud mentés :)
Valamint, ha az ember mod-ol, az első dolga, hogy másolatot készít a játékról és mentéseiről. Ugyeugye:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.07.28. 14:54:38 -
#2141 Ejj ez nem hangzik valami jól xD Akkor jogosan féltem az ilyen modoktól mivel 1 mentési lehetőség van lényegében xddd
Grafikai moddal próbálkoztál vagy olyannal ami megváltoztatja a pálya generálást? Olyat nézegettem ahol dínókat rak le meg hatalmas fákat, hegyeket. De nem mertem kipróbálni. :) -
TokraFan #2140 Egyszer feltettem valami modot, ami a repülést hivatott javítani, de végül a komplett játékom bánta, mert beragadtam vele egy sziklába az egyik bolygón, és semmilyen módon nem tudtam kijönni onnan. Buktam egy jó 15órányi játékot. :-) -
#2139 Egy jó térképért én is egy imát mondanék az egyszer biztos. :) A repülés az valóban árkádos. Modokat nézegettem amikkel "rendesen" lehet repülni, de az irányításon az sem sokat változtat. Az ürcsaták azok nem valami élvezetesek enyhén szólva. -
TokraFan #2138 Na igen, ennek a játéknak a vonzereje a világok felfedezésében volt, ezt várták legtöbben, hiszen ilyesmire még nem volt példa ilyen léptékben és ilyen szinten randomizált módon. Minden más feature létezik már ezer éve más játékokban is. Nem lett rossz a végeredmény ebből a szempontból, de nem is hozza azt, amit az előzetesek alapján vártam volna. Már az első trailer azt állítja, hogy "every atom procedural". Ez messze nem igaz sajnos. Alapvetően nem sok assetből dolgozik a játék, így nagyjából 20-30 bolygó után már ismétlődik minden, csak nem nagy gombát látsz, hanem kicsit, de pont úgy néz ki mint a másik bolygón. Ebből a szempontból a leginkább kiábrándító számomra a barlangok generálása, melyek ha megnézed, teljesen azonosak! Maximum 5-6 féle asset van csak, így bárhová mész, a barlangok ugyanúgy néznek ki.
Az irányítás hiányosságai miatt én nem is harcolok a játékban, eleve nincs semmiféle joystick támogatás, nemhogy HOTAS, egérrel meg már 1996-ban sem játszottam repülős játékokat. A felszíni repdesés a legrosszabb, tulajdonképpen magától repül a hajó. Az utolsó patch javított valamicskét, de nem sokat, maximum már beleütközhetek egy hegybe, mert korábban azt is kikerülte magától. De repülni tkp. most sem lehet rendesen. Ezek engem nagyon zavarnak, még akkor is, ha nem szimulátorról van szó. Egy alap repülési modellt megérdemelne egy ilyen game, még akkor is, ha nem kifejezetten szimulátor. Egy árkádosabb játékban is láttunk már rendes gázvezérlést pl.
Nagyon rossz még a térkép! Konkrétan használhatatlan. Össze-visza ugrál, nem tudom honna-hova megyek, sokszor már az előző helyet sem találom, ahonnan érkeztem. Nem tudom ezt miért így csinálták meg, de ebből a szempontból nálam az Elite az etalon.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.26. 13:33:39 -
#2137 Nem kell elfelejteni persze, de még mindíg azt állítom, hogy sokkal pofátlanabb early access gamek vannak "életben" és azt meg nem "gyűlölik", pedig feleannyi kreativítás szorult azokba mint mondjuk a NMS-be.
A gamer közösség nagy része meg a tömegek után megy, de ez mindig is így volt. Ha az IGN megírja, hogy szar valami akkor az nem fog tetszeni nekik. A nagy része.
De ez már lassan off téma. :)
Én várom a híreket és biztos vissza fogok mászkálni rá mert bejön. Te meg gondolom nem fogsz felnézni rá.
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.07.26. 09:50:38 -
lammaer #2136 Hát.... ha tudatosan, pislogás nélkül végighazudják a marketingkampányt, elég nehéz utána nem gyűlölni őket (nem jó szó eza gyűlölet, a lényeg inkább a bizalmatlanság). Vagy szerinted 3-4 hónap múlva mindenki felejtse el hogy mit csináltak, mitt igértek és ahhoz képest mi lett a vége?
Hálistennek a gamer közönség nem olyan mint a társadalom tönni része, akik 3 hónap alatt mindent elfelejtenek (lásd pl a magyar átlagpolgár a politikai hírekkel kapcsolatban) vagy olyan könnyen meg lehetne utána vezetni őket.
Arról ne is beszéljünk hogy a játék még mindig 60 EUR... pofátlanság a köbön azok után.
-
#2135 Mikor láttam az első trailer-t, akkor azt mondtam, hogy hú de jó, de nem kell, mert hamar ráunnék. Aztán el is felejtettem ezt.
Kijött a játék, megnéztem pár gameplay-t és nagyon tetszett. Így megvettem. Jó a látványvilág, szép és élénk.
Aztán később eszembe jutott, amit az első sorban írtam.
Az irányítás nem zavar, ha szimulátorozni akarok, akkor Elite-zek. A harc is teljesen jó, ha komolyabbra vágyom, akkor szintén Elite-zek.
Nekem ezek a részek is bejönnek és nem akadok fenn olyan fogalmakon, hogy arcade, meg rpg.
A bázis építés is tetszik, de jó lenne, ha több helyre is letehetnék. Mert így jó, de kicsit gagyinak is tartom. Elmegyek másik bolygóra anyagot gyűjteni és nincsen bányász járművem. Ha meg vinném a bázist, akkor lényegében mindent újra kell építenem.
Aztán van pár egetverően nagy hibája a játéknak, aminek a javításához nem sok reményt fűzök. -
#2134 Mondjuk igazad van abban, hogy sok dolog nem került bele, de ezek mellet valóban egy jó game-et sikerült kihozni belölle. Szerintem!
Kiváncsian várom én is a további updateket.
Az, hogy lényegében végtelen az univerzum ahol lehet utazgatni és ott mindenhol le is lehet szállni azért az dicséretes. Nem igazán van ehhez hasonló. Elite Dangerous ugye ott van, de ott meg nem is arra hegyezték ki, hogy változatos legyen a bolygó leszállásos cucc mert ott aztán tényleg minden ugyan olyan csak a színe más a felszineknek.
A hangulatot, hogy lényegében az "ismeretlent" fedezed fel benne azt nekem hozta. A zenékről nem is beszélve. Persze lehetett volna sokkal jobban átgondolt az egész. De reménykedve figyelem az infókat továbbra is róla. Néha vissza vissza járogatok rá.
És ami még jó pont (persze merték volna máshogy csinálni xD ) hogy a nagyobb updatek nem fizetős pack-ként kerültek bele. Mondjuk a bázisépítés 15 euró. A kocsikázás meg 10 xD Érdekes, hogy nem hagyták magára a játékot a nagy "bukás" ellenére sem és ez valóban reményre adhat okot.
Na de túl sokat írtam a szokotthoz képest. :) Bár az értelmes társaságba jobban elbeszélget az emberfia, talán ezért is írtam ennyit! XD
Kíváncsi lennék, hogy ki mit szeret a játékba. Apró dolgok is akár.
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.07.25. 22:50:25 -
TokraFan #2133 Szerintem a technológia amit létrehoztak, meglehetősen zseniális. Csak nincs tapasztalatuk abban hogyan kell jó játékot csinálni. Ha lenne eszük, nem Ferrarikra költik a pénzt, hanem befektetik és felvesznek pár profi fejlesztőt. Akkor talán a 2.0 már tényleg zseniális lesz. Ezt a programot szerintem már nem lehet helyrehozni, alapvető hibákkal van tele, és el kéne előbb dönteniük azt is, hogy tulajdonképpen milyen játékot szeretnének, mert jelenleg ez RPG-nek harmat gyenge, arcade lövöldének sok és a harcrendszer ahhoz gyenge, szimulátornak ismét nagyon kevés, kalandjátéknak meg nem jó, mert nincs sztori. Egy jó vezető fejlesztő és játéktervező kéne, ezek a srácok pedig maradjanak a technikai kivitelezésnél, mert ők abban profik.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.25. 18:22:11 -
#2132 Mint ahogy egy bölcs (volt) főnököm mondta, nem az a lényeg, hogy elrontottál valamit, hanem, hogy hogyan hozod helyre. -
TokraFan #2131 Ha visszaolvasol részletes elemzést találsz erről, mert már hónapokkal ezelőtt kitárgyaltuk a kérdést.
A legnagyobb baj azzal volt, hogy számos beígért feature nem létezett a játékban megjelenéskor, tehát a kommunikáció nyilvánvalóan hazugságok sorára építkezett. További probléma az irányítás, mely a bolygókon mai napig extrém árkád, a harc is gyenge, és hát a procedurális generálás sem pont olyan lett, ahogyan az a trailerekben kinézertt.
Ezzel együtt én is elvoltam vele kb. 80-100 órát ami szerintem bőven jó egy játéktól, de nem tudott a szívemhez nőni, mert néhány bolygó után kezd unalmassá válni a game és az irányítás is katasztrófa. Majd a v2.0! Az viszont tetszik, hogy nem álltak le! Már az előző update is sokat javított a játékon. -
#2130 Azért a bázisépítés meg a szárazföldi járművek nem lettek rosszak annyira szerintem. Csakhát fun életünk végéig gyűlölni a gamet mert mindenki ezt teszi :P
Sok dolog máshogy lett mint ahogy ígérték, de jópár early access sokkal szégyenítőbb contentel rendelkezik. DayZ standalone? Az kb semmit nem fejlődött és az arma2 mod része jobb ami ingyenes ugyebár. Meg van pár early game ami ár/érték arányba nem igazán megfelelő és finoman fogalmazta :)
Vagy az a baj, hogy nem lett az évszázad játéka ahogy ígérték? Hmmm sok játékotot hasonlóan hypeolnak.
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.07.25. 10:33:46 -
#2129 A Hello Games kitűnő a hype keltésében, azt el kell ismerni....