828
  • Shep
    Nekem a legnagyobb bajom az ,hogy nem érzem ,hogy hú most itt az élien mennyire félelmetes, itt annyi van ,hogy na dübög már megint a hülye és akkor mi történik 1. még nem mászott elő csak dübög a szellőzőben => kit érdekel megyek tovább. 2. már dobbantott na jó akkor bújjunk el => várakozás amíg vissza nem mászik óriási ricsajjal. Ezzel szemben az Outlastban (ha már mindig azt hozzuk fel példának :)) folyamatosan ott volt az az érzés, hogy hú most siessünk mert elkapnak, itt ez nincs. Ja és amit még elfelejtettem, mennyezeten lévő szellőző alá ne menjünk.
  • priluki
    igaz.. de igy csinálták meg .. az outlastba is lecsapnám azokat a bohocokat ne aggodj.. :P :D

ott volt pl a criminal orgins ha jol emlékszem.. na az jo volt.
    Utoljára szerkesztette: priluki, 2014.10.10. 11:31:20
  • Nesuten
    Szoktátok a hangcsapdát használni (noisemaker) ?
  • Shep
    Hát ok, csak így vicces, mert azzal a kézi ágyúval az élien is max 1 tárból megfeküdne.
  • priluki
    revolver tök jo pl a droidok ellen,meg az ellenséges emberkék ellen.. engem meg pont az idegesitett az otutlasba ,hogy semmivel nem lehet védekezni.. pff akár pl egy széklábbal.. itt legalább lehet ! ha meg nem is ölni az alient elzavarni.. teljesen rendbe van igy :)
  • Shep
    Na de akkor mi a búbánatnak adnak neked egy ember fejét ellövő revolvert? Ráadásul nem az a gond, hogy lopakodni kell, hanem ,hogy gyenge a kivitelezés és unalmas. Ha már az Outlast volt megemlítve, ott érdekes módon jól fel volt építve az egész, nem mégsem kellett hosszú perceket a dobozban kuksolnod, vagy ott van az Amnesia. Az a helyzet, hogy ha nem Alien lenne akkor nem izgult volna rá ennyire mindenki. Csak hát mivel a gyerekkorát idézi, meg a CM olyan gyenge lett most mindenki maga alá pisilt a gyönyörtől.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.10. 09:16:35
  • Shep
    Nem, nem csak szerintem van így :)
  • Betyar070
    Azoknak akinek még nem esett volna le, ez a játék egy túlélő horror és nem egy akció gém alien környezetbe bújtatva. Aki szeretné darálni a cicusokat ott van a Colonial Marines. Ott kilehet élni a COD hajlamokat !!!! Ez egy türelem és ÉSZ játék, nem valami agyatlan FPS !
    Mellesleg megjegyezném, hogy a dög egy alfa ragadozó,tehát nem kiscica. Ráadásul a Prométeuszban kiderül, hogy az emberiség kiirtására alkották. Ezért okos,erős,kegyetlen ragadozó, egy ilyen szörnyet illúzió romboló lenne 2 shotgun lövéssel elintézni, más taktika kell a túléléshez. Bujkálsz, menekülsz vagy meghalsz !!!!
  • Pares
    Ma én is meglátogattam Szevasztopolt... Kiba**ott nagy ez a játék. Hangulat nagyon durván adja az első két Alien filmet...
  • grebber
    Szerencsére nem így van csak szerinted.
    Az Outlasttal egyetértek jó game volt kb 20 percig azt onnantól 0.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.10. 00:23:51
  • Shep
    Outlast egy kiváló játék, ez erről nem mondható el, ez egy erős közepes.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.09. 23:48:29
  • hiper KOCKA
    Több kevesebb sikerrel próbáltak egy jövőben játszódó realisztikus történetet összedobni. Talán nem passzol minden, de csak állj meg fél percre és gondold át mennyi ideig szarakodnál a továbbjutással ha ez valós szituáció lenne. Szerintem sokan a hajó legkisebb zörrenésére is a szellőzőbe bújnának ijedtükben és csak órák múlva bújnának elő boci szemekkel hogy most mi van...

Ez a haladási sebesség szerintem teljesen oké, nem szupermenek vagyunk, korlátozottak a lehetőségeink, be kell osztani az erőnket, direkt ez volt a cél... én is kuksoltam 20 percet is már egy-egy szekrényben, és még így is szétkapott a dög, mert alighogy kiléptem pont arra jött. Türelemjáték ez, csakúgy mint az Outlast... csak itt még annál is kacifántosabb a továbbjutás, tekintve hogy egy űrállomáson vagyunk.
  • mester1987
    Vicc, de tényleg így van.
  • Shep
    Hát az nem kifejezés, a fél bázist fel kell forgatni hozzá, hogy legyen elég összetevőd.
  • Evoluti0N
    Jah meg az EMP gránát is jó végső megoldásként, csak sok alapanyag kell hozzá.
  • Shep
    Alien Locker, ez a cím jobban passzolt volna a játékhoz. Értem már miért 15-20 óra a játék, mert ebből legalább 10-et a szekrényben várva kell eltölteni, 5-öt a nem tudtam menteni kezdhetem előröl mókával a maradékot meg idióta minijátékokkal. A játékban a legnagyobb félelemfaktort az szolgáltatja, hogy vajon hány percet kell az utolsó mentéstől számítva a kukába dobni, mert az élien az aztán marhára nem okoz semmilyen felfokozott lelkiállapotot. Egyébként a készítőknek tudnék javasolni egy óriási ötletet. Csinálnak egy Predator modellt lecserélik rá a jelenlegi élient és kész is a Predatoros túlélőhorror, akkor legalább a dübögések is passzolnának.
  • Evoluti0N
    A legegyszerűbb bujkálni előlük. Rosszabb esetben elfutsz. Elég lassúak. BTW amint meglesz a shoti, egy lövés közelről a fejükbe és nyekk.
  • BoneDragon
    4-5 golyó kell a fejébe. Amúgy simán ki lehet őket kerülni lopakodással.
  • mégvadabbdisznó
    A droidembereket ki lehet nyírni? Mert az egyik jelenetnél, amit az ablakon keresztül nézek, a fickó megpróbálja lelőni, de egy fejlövés meg se kottyant az ipsének, utána fogta és belegyakta a falba a szerencsétlent. Annál a résznél ahol most járok már eléggé ellenségesek ezek a kiborgok és jó lenne tudni hogy milyen esélyeim vannak ha szembeszállok velük.
  • priluki
    ja nekem se gond hogy trappol.. jobban adja a stresszt :D de tényleg mászkálhatna a falon.. csak köröz jön megy .. de igy is bejön :)
  • scomcomputers
    Totál igaz én a (real) 5.1 headset-tel nagyon jól hallom , hogy merre kalimpál az alien!
  • scomcomputers
    Nagyon-nagyon köszönöm.......örök hála!
  • davids014
    Lefuttattam és kurva sok hibát talált. Aztán egy windows update és megy a game! Köszi!
  • Evoluti0N
    Én így is parázok folyamatosan. Hallom, hogy fut "tüp tüp tüp" és közben megáll bennem az ütő. :D
  • BoneDragon
    Szerintem sokkal jobb lenne, ha csak néha a sikolyát lehetne hallani épp merre jár, vagy ha a plafonon akkor épp merre csöpög a nyála... Ezerszer jobban meg lehetett volna csinálni, hogy parásabb legyen. ... és igen nagyobb haszna lenne a mozgásérzékelőnek is, mert majd be szarnál miközben nézed merre járhat.
  • Evoluti0N
    Szerintem kb. lehetetlen lenne végigjátszani, ha hangtalanul közlekedne az Alien. Vagy maximum úgy lehetne, hogy folyamatosan a kezedben tartod a mozgásérzékelőt, és azt bámulod, a játék többi része helyett. Képernyőt folyamatosan betöltő mozgásérzékelő vs. patkós Alien közül szerintem még mindig a második a jobb megoldás. Ugyanakkor abban egyetértek, hogy a falon is, plafonon is mászkálhatna.
  • mester1987
    Köszi. El sem merem már képzelni addig mennyit kell bújkálni
  • Lunki88
    Én már a játék felénél járok mert megkaptam azt az achievementet, de még mindig nincs lángszóróm...
  • mester1987
    Azt kihagytam.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Amúgy a Dr. Morley-s résztől még messze van a lángszóró vagy bármi amivel vissza lehet tartani azt a dögöt, lopakodás helyett?
  • grebber
    "Nincs kijelölt útvonala, de ha meglát már nincs esélyed"

Ez így ebben a formában csakis akkor igaz ha nincs még nálad a lángszóró miután megvan lásson meg azt jöjjön csak egyből futhat vissza a plafonba
  • mester1987
    Pár tipp az Alienről! Aki idegesítőnek találja vagy esetleg elakad. Kiegészítve!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Sokszor szerintem nem érdemes használni a mozgásérzékelőt, mert csak megzavar, közeli ellenségkor úgyis ad egy jelzést.

Nincs kijelölt útvonala, de ha meglát már nincs esélyed (szerencsére ott a mentéspont)!

Hogyha azért jön utánad valamilyen szekrényhez, mert meghallotta a mozgásérzékelőt nagyon gyorsan kell figyelni mikor kiírja, hogy nyomd meg a RMB-t, hogy visszavegye a lélegzetét és aztán rögtön a S-t hátrébbbújáshoz.

Egyes szobákban van egy kapcsoló, amivel az ajtót ki lehet akasztani és fixre zár, ezzel pár másodpercre időt lehet nyerni, ha a közelünkben van (jó eséllyel továbbmegy.)

Ha már nagyon kevés életerőd van és ilyenkor lapulsz hátra + nyomod a RMB-t, majd az S-t; már nem lehet a lélegzetet visszatartani. (Ugyanis folyamatosan csökken az életerő amikor nem vesz levegőt a karakter.) Olykor érdemes leellenőrizni mennyi életed van.
  • Lunki88
    Na úgy néz ki rájöttem miért rántott ki olyan gyakran a szekrényből az alien. A legtöbb esetben már nagyon kevés életerőm volt, és ilyenkor hiába lapulsz hátra + nyomod a jobb egér gombot, nem lehet a lélegzetet visszatartani. (Ugyanis folyamatosan csökken az életerő amikor nem vesz levegőt a karakter. ) Tehát mielőtt szekrénybe bújtok, ellenőrizzétek le mennyi életetek van. :D Ha már legalább a csík fele megvan, akkor elvileg működni fog a lélegzet visszafolytás. :)
    Utoljára szerkesztette: Lunki88, 2014.10.09. 11:31:25
  • Zenszkij
    szerintem meg félelemkeltő, mikor hallod hogy körülötted mászkál, nem csak megjelenik a semmiből, a játék célja a félelemkeltés
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.09. 11:22:58
  • priluki
    igen, komoly nagyon :D vágülis benne is volt a játékban és itt a nagy kérdés miért nem tették elérhetővé?! :D vajon pl szivroham az ijedségtől?!
  • BoneDragon
    Este végre eljutottam az alienig. Ez a szerencsétlen meg van patkolva vagy miért csap ekkora zajt? Ez most komoly? Hihetetlen illuzió romboló, mikor egy tökéletes gyilkológépet, amit nem is hallasz/ látsz, így elbasznak.. Gondolom a falon se közlekedik, csak egy kijelölt útvonalon... Pont akartam írni, hogy ez a játék 10/9, de így csak 7.5. Szerencsétlen alien, ha ezt tudná mit tettek vele...
  • nfrequency
    elnézést az újrázásért, csak nem tudom szerkeszteni az előző bejegyzésemet:

Külföldi fórumokon azt írják a HDAO azért van előbb mint a Standard mert a Standard az a HDAO+. Ellenben az az érdekes, hogy a HDAO-nál esik kicsit a framerate nálam és a Standard fix 60.

A másik ugye a SMAA T1x, SMAA T2x ez is fel van cserélve.
  • nfrequency
    Sziasztok! Jól vettem észre, hogy a grafikus beállításoknál, több esetben nem a legutolsó a legjobb? A bevilágításnál illetve az élsimításnál néztem. Mi lehet ennek az oka?
  • mester1987
    Ehhez pont passzol, 100%-osan. Ehhez tényleg reálisan tudom elképzelni az fix, mint egy Arcade Shooterhez például.
    Gondolom néha-néha kerülget a szívroham :)
  • priluki
    Hát örömmel jelentem megy Oculus Riftel a game és iszonyat brutál ... az állam a földön.. :)
  • mester1987
    Ez az Emergency Override is egy ajtónál is egy francot nem ér. Kb. 10 másodperc múlva ugyanúgy kinyílik, nem záródik le fixre.