Alien Isolation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ebben a topicban pont erről beszélnek, és had emeljem ki az egyik hozzászólást:

"And what should they say? Even if they were into games, what should they say about a videogame? Come on. It's all part of the merchandising connected to the main brand for them, so a videogame has so much value as a Hicks' doll might have. It is enough to hear the comment that Sigourney Weaver had on the movie "AVP": "It's not a movie, it's a videogame" she said. She was right, but that's not the point: she wanted to express how bad it was and so compared it to a videogame - a joke.

Only someone who is into videogames can judge ACM. Ronald Shusett is not, he doesn't play games and H.R. Giger is to disconnected from reality to even bother. lol.

This ACM fiasco was really much smaller than you might think. It was a huge blow on the videogame scene, because GAMERS were waiting for it and expected something good considering the company behind it, but that's it. Outside, for Fox & Co, it was just a sideline development. If they had a dollar for every ♥♥♥♥ty alien game that didn't sell.... And from what I've heard ACM sold much more than it was worth.

EDIT: one more thing, regarding the supposed meeting with Ridley Scott and his interest in ACM project - assuming they've really met Scott for more than 1 minute and a half and had a chance to mention him they were working on it - Didn't Gearbox said enough lies already? Do you still believe in all the marketing ♥♥♥♥♥♥♥♥ they were feeding us for years?"

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Igen, ezzel reklámozták (és verték át az embereket) a megjelenés előtt. De kíváncsi lennék, hogy most mi a véleménye róla Scottnak meg a Foxnak...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Zenszkij
hát mondjuk nem viszik túlzásba

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Lunki88
Meg akkor a kifejlődött xenomorphok sem támadnának rád.
Igen, ebben tökéletesen egyetértünk.
Utoljára szerkesztette: Lal, 2014.10.24. 23:12:26
Zenszkij
igen meg ugye én is gondolkodtam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
miután elkap az alien és kiszabadulok, ugyanúgy az arcomba ugranak az arctámadók, ugyan miért tennék, ha már bennem lenne az élősködő

Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.24. 23:08:08

Akkor viszont valóban ez a pontos válasz a "miért nem"-re.
Zenszkij
A CM valóban nem egy jól sikerült játék viszont azt tudni kell, hogy a 20th Century Fox és többek között Scott engedélyével raktak bele ilyen tényeket, tehát sajnos van alapjuk. Az Alien 3 forgatókönyvének egy nem vászonra vitt részében is benne van ez, hogy nem lehet csak úgy eltávolítani az élősködőt, mert az megölné a gazdatestet, pont emiatt az anyag miatt. Az Alien 4-ben ugye Ripley genetikailag szinte azonos a lényekkel, ezért lehetett belőle kiszedni. Ugyanakkor a gazdatestek sem feltétlenül abba halnak meg, hogy kiszakad a mellkasuk, ergo azt talán még túl is lehetne élni, hanem az előbb felvázolt okok miatt nem élik túl.

Igen, volt a történetben "némi" ellentmondás a filmekhez viszonyítva. (De bárcsak a történeti szálra lehetett volna egyedül panasz 😊)
Mondjuk ezt alapvetően megértem 😊
Bár nincs róla információ, de én azt gondolom, hogy mielőtt még az idegenek lezúzták volna a kolóniát az archeon-on, volt némi idejük kísérletezni az orvosoknak, ahogy sikerült 2 arctámadót is leoperálni az áldozatokról mielőtt beültették volna az embriókat, vélhetően megpróbálhattak embriót is kioperálni a gazdatestből, sikertelenül. De ez persze csak teória, mert sehol nem írnak róla, csupán feltétezés.
Lehetséges, nem mondom, hogy nem, de bármi olyan információt, ami az A:CM-ből származik, nagyon szkeptikusan kezelek.

Egy pár apróság, ami miatt az A:CM sehogy sem passzol a filmek közé.

Szerintem sanszosabb, hogy nagyon nehéz úgy kioperálni a lényt, hogy az alany is túlélje (ahogy az arctámadót sem lehet csak úgy leszedni sebészeti módszerrel). Később persze már rendelkezésre áll az a technológia, amivel ezt meg lehet tenni (4.film idején). A 3. részben tuti, hogy hazudott az android az operációról, szerintem soha nem kockáztatták volna a lény -pláne egy királynő- "épségét" egy emberért, simán hagyták volna, hogy a természetes módján történjenek a dolgok.
Igen, és ezt csak egy olyan játékban említették meg, aminek a franchiseban való szerepe erősen kétséges, főleg úgy, hogy teljesen megkavarja a 2-es és a 3-as rész közti eddig sem tökéletes kapcsolatot.

Tény, hogy benne volt ez, de nem tudom, hogy az A:CM-et mennyire lehet komolyan venni. Csómó kontinuitási baki van abban a játékban (igazából semmit nem köt össze a 2 és 3 rész között, csak mindent még jobban összekever), és szerintem ami a canont illeti, a filmek élveznek elsőbbséget (még ha a 3-as és 4-es is olyan, amilyen). A másik tény viszont az, hogy a filmekben tudtommal nem említik, hogy nem lehet az embriót kioperálni (meg se próbálják a 4. részig). A 3-as végén a Weylandot játszó android azt mondja Ripleynek, hogy kioperálják belőle (habár tudom, sok szavahihetősége nincs a cégnek ennél a pontnál) sőt, ugyebár a 4. részben ki is operálják a klón Ripleyből. Szóval én az A:CM alapján nem jelenteném ki, hogy nem tudnák kioperálni, ha akarnák... Az A:CM az én szememben nem történt meg. Sem mint játék, sem mint esemény. Az egy (hogy enyhén fogalmazzak) nagyon félresikerült kísérlet volt arra, amit most az Alien Isolation megcsinált...

Nem technológiai oka van, jobban mondva a technológia adott a kivételhez, ahhoz nem adott, hogy az alany túlélje (márpedig Amanda megérte az öregkort).
Utoljára szerkesztette: Lal, 2014.10.24. 22:23:51
Ha a A:CM-nek hinni lehet abban a küldiben amiben a csajt kell megmenti magyarázza az egyik WY kutató hogy nem lehet kivenni az embriót mert az valami olyan anyagot juttat a gazdatestbe ami miatt nem lehet azt kivenni mert ha kiveszik meghal a gazdatest az anyag hiánya miatt vagy valami ilyesmi.
KiruHoshino
A túlélő módhoz is jönnek új pályák. Valamint későbbiekben új játékmódot is ígértek.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

tehat akkor nem csak a tulelomodhoz jon DLC?
Már miért ne lenne meg a technológia. Nem hiszem, hogy az FTL korszakban egy ilyen operációt elvégezni bármiféle nehézség lenne. Szerintem még manapság is meg tudnák csinálni. A hármas rész végén is Weyland android másolata azt mondja Ripleynek, mielőtt leugrik, hogy kiveszik belőle (bár hogy azután mit csináltak volna Ripleyvel, szerintem mindenkinek egyértelmű)...

Nem hinném, hogy az akkori technológiával ki tudnák venni. Shaw-ban a Prometheusban nem arctámadó által beültetett idegen embrió volt, nem is a mellkasából vette ki a gép, hanem a hasából (méhéből?). A 4. filmben a technológia pedig már jóval fejlettebb, mint Amanda (vagy épp Ripley) idejében volt, nagyon sok év telt el a sztori szerint, már a wy cég sem létezett többé "felvásárolta a walmart. 😊 ". Szerintem simán megúszta a dolgot embrió nélkül.
KiruHoshino
A DLC történetek is az Isolation történetéhez kapcsolódnak csak egy másik karakter szemszögéből.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Ki tudják venni belőle. Ahogy a játék utolsó jelenetében látszódott, megtalálták Ripleyt, szóval két lehetőséget látok: Vagy szerencséje volt, és még nincs benne az alien embrió, vagy benne van, de később sikerül kioperálni belőle (mint Shawból a Prometheusban és mint a 4-esben az anyjából is ki tudták szedni), ez a lehetőség akkor lenne még érdekesebb, ha a Cég találja meg őt...

shaddam

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Zenszkij
Végigtoltam én is. Mit mondjak, hosszú hosszú évek óta ez volt az a játék, ami a monitorhoz szegezett. Vérfagyasztó izgalmak, folyamatosan pörgő események jellemezték. Hozzáteszem epikus hosszúságúra sikerült. Sokszor azt hittem, hogy most lesz vége, de nem, mindig történt valami, ami csavart adott a történethez. A vége pedig igazi horror a maga nemében, biztos várható folytatás. Felidézte a régi Alien filmek világát 100%-ban. Csak gratulálni tudok az alkotóknak, és köszönöm, hogy végre az AVP 1-2 után csináltak egy vérbeli Alien játékot. Aki most kezdi annak jó játékot, és kitartást kívánok. Nem fogtok csalódni, minden forintot megért! <#taps> 5/5

A végén szerintem belénk is ültettek egy dögöt, lehet egy királynőt <#alien2>.

Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.23. 10:05:06

en is gondolkodtam rajta, de eddig ugy lattam hogy nem normal tortenethez jonnek dlc-k mint itt valaki alabb irta. igy mar nekem nem biztos hogy megeri megvenni. maximum csak a nostromo dlc-t veszem meg, az csak 750ft.
Sziasztok!

A játék elején járok .Lefut a videó hogy bejut a hölgyike a Sevasztopol állomás zsilipén.
És itt töltés közben szépen megáll a játék!
Mi lehet a megoldás? Próbáltam rendszergazdaként futtatni, akkor is lefagy.
Windows8.1-et használok.
KiruHoshino
Azt hiszem be kellene szerezni egy Season Pass-t. 😄

http://www.gamestar.hu/alien-isolation-the-creative-assembly-dlc-season-pass-corporate-lockdown.html
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2014.10.22. 19:48:16

Zenszkij
<#taps>

Bokafix2
Így viccesebb. <#nyes>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Lunki88
Az a baj hogy ezek a dlc-k már mind csak a survivor módhoz fognak jönni. Egy a storyt folytató dlc-nek jobban örülnék.
Nesuten
Már bejelentették hogy Október 28. -án jelenik meg az Alien Isolation: Corporate Lockdown DLC

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Lunki88
Téged nem zavar ez a 'film grain' beállítás? Én azzal kezdtem hogy kikapcsoltam teljesen.
Zenszkij
<#eljen> Pár nap és én is a végére érek, de közeleg a véleményem a tiédhez, életem egyik legfrusztrálóbb és legizgalmasabb játéka, mondom ezt 33 évesen. Én is írok egy kis összefoglalót ha odajutok a the end-hez. Gratula a befejezéshez.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.21. 17:59:11

Na, sikerült végigjátszani hardon... és hát... eszméletlen jó volt. Az A:CM után nem vártam sokat, de ez minden várakozásomat felülmúlta. Arra meg végképp nem számítottam, hogy ilyen hosszú lesz, de egyre csak jöttek a balszerencsés fordulatok, amiknek valahogy nagyon örültem. 😄 Az A:CM-el ellentétben szerintem ez nyugodtan besorakozhat az első meg a második film közé. Nagyon remélem, hogy lesz folytatása (az utolsó jelenet erre utalt). Minden elismerésem a Creative Assembly-é. Így kell ezt csinálni! 10/10

Zenszkij
a játék vége gyakorlatilag olyan, mint a survival mód, sőt sokszor nehezebb és parásabb

shaddam
Jaaa... nekem így a küldetés számáról nem maradt meg hogy mi hol van

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Biztos ideges lesz az ALIEN hogy allandoan meglep elole a JATEKOS, ugyanis hiaba kapja el a szerencsetlen, a jatek-visszatoltesek miatt a JATEKOS ujra es ujra a palyan van. Azert az ALIEN is elfarad az allando maszkalasban a folyosokon. Tele van a toke az egesszel (ha fiu-alien, ha lany akkor meg a nunija), mindenki utalja, fel tole, stb. Arrol nem is szolva hogy az emberek meg azt elvezik hogy a langszoroval megegetik ami meg faj neki. 😞

😊)))
Zenszkij
igen, de ez már a 15. küldetés
ugyanis vissza kell oda térni és enyhén szólva frusztráltabb már az Alien

shaddam
A kórházas rész? Na azon a részen szívtam sokat, máshol annyira nem volt jellemző. Mindenesetre nem bántam meg hogy elsőre hardon kezdtem

ez a game kikesziti az ember idegeit. es nem azert elsosorban mert nehez... 😊
Zenszkij
Pillanatkép abból amit a mai napon 90%-ban tapasztaltam:

<#alien>

Zenszkij
ismét nekiveselkedtem, sikerült túljutni 😄

extra sensory
Eldobsz a másik irányba egy noisemakert (amennyiben már meglelted a blueprintet hozzá) és míg az szörcsögve magára vonja a bestia figyelmét te szépen elsunnyogsz a naplementébe. <#awink>

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Zenszkij
Itt a 15. küldetésben erősen beégtem. Egyszerűen folyamat a folyosón van a mocsok. Fél órát kempelek egy öltözőszekrényben, előjövök, kimegyek a folyosóra már ott van, éppen elérek a liftig, nyomógomb le, persze nem erre kell jönni, vissza a lifttel, kinyílik, erre ott áll. Halál. Sunnyogok egyfeszt, de folyamat megtalál, 1 óra rettenet után mára ráhagytam, már nem bírtam idegekkel 😄. 20 métert nem tudok megtenni a folyosón.

nameg ha nagyon rohangalok akkor elokerul az alien is aztan akkor joccakat 😊
Zenszkij
ez egy marhaság, ez a robot nem is ellenséges, mellesleg a többivel ezt nem tudod megcsinálni...

shaddam
Hát pazarlás beléjük az anyag, de ha nincs más... Próbáltam a franciakulccsal is megölni őket, de ez nem jutott az eszembe

Androidot is öltem meg lángszóróval, de nem épp az a legmegfelelőbb módszer ellenük. 😄
shaddam
Ha androidra ráfújsz akkor néha mondja is hogy csak az állatok félnek a tűztől, meg egyébként is neki hány száz fokig bírja a hőt a borítása 😄