828
  • Evoluti0N
    Igen, a lángszóró az egyetlen hatásos fegyver ellene. Ami pedig a többi túlélőt illeti, tényleg gondolkodás nélkül megtámadnak, akár rájuk fogod a fegyvert, akár nem. Az igaz, hogy amikor meglátnak, akkor először mondják, hogy tűnj el, hátrálj vissza, stb., de nekem egy olyan alkalom nem volt, amikor ne kezdtek el volna utána rögtön lövöldözni.
  • shaddam
    Ez a döngő léptű alien szerintem ilyen megengedett kis ferdítés. Ami kicsit jobban fájt hogy a bónusz misszióban aktiváljuk az önmegsemmisítőt, majd beugrunk a hajóba és vége. Igazán belefért volna egy kis backtrack az önmegsemmisítés sikertelen kikapcsolásához. Meg a macskát se mentettük meg :'(
  • Prof William
    Ha az Alien méla kussban van és csak néha vágódik elő és meríti hátadba pengéjét, vagy ugrik a képedbe egy szellőzőből az csak sima JumScare...

De amikor hallod hogy ótt ólálkodik valahol a közelben, az folyamatos parafaktort biztosít.

Nálam legalábbis, amikor maghalottam hogy mászkál, onnantól már csak hason csúszva közlekedtem fél szemmel a mozgásérzékelőt figyelve.

Amúgy csak a lángszóróval lehet elkergetni vagy más fegyvertől is megijed?

Még valami. A játék több ponton írja, hogy a többi túlélő is csak életben akar maradni, szóval ha nem cseszegeted őket, ekkor ők sem akarnak megölni. Ettől függetlenül eddig ha random emberekkel találkoztam, azok amint megláttak meg akartak ölni.
  • Zozo76
    igy van, nyilvan a keszitok sem tevedesbol adtak neki ekkora hangerot. nekem a dobogasa kicsit olyan volt mint mas jatekban a szivveres vagy a lelegzet vetel hangja. biztos hogy vegigfosom majd az egeszet de ez igy is van jol, hiszem ezert vettem es ez is volt a keszitok celja. elkezdtem ejjel a tortenetet, atmentem a sevastopol-ra, de mikor a folyoson robbanas volt es egy nagy tuz keletkezett abbahagytam. majd ma este... :)
  • Zenszkij
    sokan szidták, hogy nagy hanggal közlekedik, így a játék 80%-nál tartva kijelenthetem, hogy sokkal parásabb, hogy hallom ott ólálkodik körülöttem, mintha csak nagy csönd lenne
  • Zozo76
    hat gyerekek! tegnap rogton a tulelo modot probaltam elosszor mert az ocsi is latni kivanta az alient es ugye olvastam hogy eleg lassan indul be a tortenet az elejen. mit mondjak fostam vegig, persze a nagy hangero, jo nagy tv meg a sotet megvolt ahogy kell. nen az volt felelmetes ahogyan elkap, hanem amig elkap. nem lehet ezt nyugodtan jatszani, pedig nyomtam mar par horrort de ez nem semmi. ja es azok a hangok/zenek.... :)
  • Zenszkij
    nincs dns lánca a droidnak, ergo nem fejlődne ki semmi, ugyanis köztudott, hogy az alien 90%-ban a gazdatest dns láncával rendelkezik, magyarul jelen esetben majdnem ember
  • hiper KOCKA
    A Xenopédia azt írja a filmbeli droidokról hogy biomechanikus humanoidok, akik emberszerű viselkedésre és szokásokra lettek tervezve. Azaz tudnak enni és inni is egy mesterséges gyomorüregnek köszönhetően és képesek bizonyos tápanyagokat kinyerni az ételből. Bár ez nem szilárd kaja hanem valószínűleg valami pépes massza, mint a bébiétel.

Ezek alapján akár alkalmasak is lehetnének keltetőnek, hisz a pete a nyelőcsövön át a gyomorba kerül és ott fejlődik ki. Cain is az első részben már akkor dögéhes volt amikor felkelt mivel a parazita elszívta tőle a táplálékot. És mivel egy droid is tud enni, akár az ő gyomrukban is kifejlődhetne egy alien hiszen kapna táplálékot és a környezet is hasonló lenne neki mint az emberben.

Más kérdés hogy mi születne meg egy ilyen kombóból, hisz az alienek köztudott hogy átveszik a gazdatest bizonyos tulajdonságait és ötvözik a sajátjukkal. Vagyis minél fejlettebb testbe kerül a pete, annál fejlettebb alien is születik meg. Mondjuk egy szintetikus alien elég vicces lenne, így ezt a vonalat nem véletlenül hanyagolták a készítők így mindig csak emberekbe került a parazita, droidba nem.
  • Zenszkij
    igen a csillagjegyem eltaláltad, lottózni szoktál? :D
  • BoneDragon
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Te is szűz vagy még.
  • Zenszkij
    Vetkőzni fogtok? Akkor nézzük ;).
  • LinaRiaGameplay
    Sziasztok hamarosan fent lesz a tegnapi LIVE az Alien: Isolation című játékról a csatornánkon.
    Akit esetleg érdekel nézzen be.

Youtube: Lina & Ria Gameplay

• Zenszkij
    viszont ugyanúgy az a fehér trutyi folyik belőlük, azonban gondolom, mivel nem jók keltetőnek, és nem elfogyaszthatók, valamint nem lépnek fel vele szemben támadólag ezért ignorálja őket
  • Prof William
    A könyvben volt magyarázat (hogy milyen azt már nem tudom) de a filmben nem.

Viszont a Sevastopol szintetikusai tényleg robotok. Nem ilyen félszerves izék mint Bishop volt hanem gumiborítású, teljesen mechanikus alkatrészekből álló robik. Ebben az esetben lehetséges hogy az Alien nem tekinti őket élőnek.
  • Zenszkij
    ez a helyes, én is így emlékszem
  • yesname #610
    Lehet rosszul emlékszem, de a könyvben mintha a magyarázat pedig ez lett volna, de megnézem.
  • Betyar070
    Rosszul tudod, azért vállalta mert csak ő volt képes távvezérléssel lehozni a hajót. Sőt még meg is jegyzi: Szintetikus vagyok, de nem hülye. Vagyis tisztában volt azzal hogy szétkaphatják az idegenek.
  • Evoluti0N
    Jaj! Az a rész volt a legparásabb. :D Na meg ott is haltam a legtöbbször.
  • Zenszkij
    lesz pár hely ahol nemigen lesz időd tötyörészni, sőt örülni fogsz ha hamar sikerül elillanni :D

gondolok itt a kedves fészkükre, ahol kvázi a detektor xart se ér, mert mindenhonnan jönnek mint a fene

Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.19. 10:25:31
  • Zozo76
    Azzal nem lesz gond, meg en amugyis szeretek tokoreszni, nalam siman lesz 40 ora is mire vegigmegyek rajta. En mindent megnezek, atnezek, atvizsgalok. Nagyon keves jatekkal jatszom de azokkal alaposan. Pl XO-ra csak BF4 van (megveve, az ingyeneseket nem szamolom), X360-ra meg BF3, Mirror's Edge. Szoval ennyi. :)
  • yesname #605

Van izgalom benne rendesen, de azért gyújts hozzá 3x annyi türelmet és nyugalmat is. :)
  • yesname #604
    Aliensben éppen Bishop mondja, hogy Ő átmászik a távvezérlés miatt a járatokon, mert Őt nem bántják mivel szintetikus és volt is egy jelenet ahol ez bebizonyosodott. Gondolom a királynő az más tészta. Ő dönti el, hogy iszik vagy vezet. :) Viszont a többiben van igazság. Ha kell, akkor nem bántják, ha nem kell akkor szétcincálják.
  • Zozo76
    Megvettem vegre en is az XBOX LIVE-rol, XBOX ONE-ra. Most megy a letoltes, delutan/este fele nekikezdek, tok sotetben, nagy hangerovel... :)
    Az eddig osszeszedett infok alapjan ez nekem valo jatek lesz!
  • Synchronous
    Én úgy tudom hogy azokat nem bántja akik alkalmasak... mivel azokat elviszi és kikötözi abba a nyálkás dzsuvába hogy belekerülhessenek a peték... de azokat nem öli meg, és nem bántalmazza. Ripley-t sem bántotta már a 3-dik részben mikor érzékelte hogy benne van a "magzat". Akik meg nem alkalmasak, vagy épp nincs rájuk szüksége, azokat megöli. A filmben egyébként volt droidbántalmazás is, mikor a királynő kettécsapta Bishop-ot.

Ergo mindegy ezeknek hogy droid valaki vagy ember, mivel extrémen agresszív organizmusról van szó írtanak mindenkit maguk körül... A Prometheus 2-re leszek majd kíváncsi, mert állítólag abból több dolog ki fog derülni ezeknek a lényeknek az eredetéről.
  • yesname #601
    Én is megfigyeltem ahogy próbál egy szót kicsikarni belőle a droid. Az hogy nem bántja őket normális, mivel alkalmatlanok a keltetőgép szerepére. Ez a filmben is így volt. Elvileg akkor kéne bántania őket, ha megtámadják.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.19. 06:23:58
  • mégvadabbdisznó
    engem a szájbakúrós polipok idegeltek fel... elpazaroltam rájuk egy csomó flamethrower-t, az élienre meg nem maradt... pedig szükség lett volna rá, mert már több is van a vége felé
  • Evoluti0N
    Jah. "Kedvencem", amikor egy android és az alien ellen nyomok egyszerre 1vs2-őt.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.18. 22:57:16
  • Zenszkij
    jah én nem csak hallottam, de láttam is az asztal alól, még azt is megjegyezte, hogy ismeretlen fajhoz tartozik a srác :D
  • Bokafix2
    Én meg azt tapasztaltam hogy az androidokat nem bántja. Az embereket elkapta mindig, de a droidokat le se szarta. xD
    Az egyik droid még beszédbe is elegyedett vele mikor a dög leugrott fentről... a szekrényből hallottam meg láttam is. Elkezdte kérdezgetni az alientől hogy "ki vagy, honnan jöttél, jelentenem kell az Apollónak" stb...
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2014.10.18. 21:46:21
  • Zenszkij
  • yesname #595
    Ez a dög most nagyon megugrasztott. Egész eddig azt hittem, hogy a lenit szellőzőkben teljes biztonságban vagyok. Szóval mászok-ászok a medical centerben tök sötétben, hogy spóroljak az elemmel. Hallom, hogy dörömböl a ló a közelben. Na mondom biztonság kedvéért el ne tévedjek felkapcsolom a lámpát és a szemét ott van előttem pofáját felém meresztve. Tisztára mint Dallas az Alien-ben. Akkorát ugrottam borult a szék. :D:D:D
    Egyénkét a legizgalmasabb az amikor közelítek egy emergency box fel és ahogy közeledek felé úgy görcsöl a gyomrom, hogy odaérjek 10 perc sikeres lopakodás után. :)
  • Ironman2
    De elijeszteni jó vele őket! Én kimondottam majdnem befostam,mikor kinyitotta elöttem a szellőzőjáratot ahova bújtam,és egyből rányomtam a lángszórót,utána hátat fordított,és eliszkolt a rohadt dögje!
  • XeroX
    A lopakodást már mesteri szintre hoztam, csak akkor látom, ha a programban megírt helyen megjelenik vagy ráuszítom valakire.
    Az érdekes, hogy járkálnak beszélgetnek az emberek és nem támad rájuk, de ha odadobok egy hang modult, akkor szétkapja őket.

Más: (OculusRift kérdés)
    Átraktam a FOV -ot, 90,100,110,120 -ra, de nem igazán látom a különbséget, valakinek működik ? hogyan ?
  • Lunki88
    Igen ez nekem is feltűnt. Annyi itt a különbség hogy
    mi magunkat lőttük ki az űrbe. :D
  • extra sensory
    Ne légy meglepve, a fejlesztők is mondták hogy az első Alien film történéseit másolja a játék, csak más szereplőkkel és más helyszínen... a film vége is az volt hogy az alien bejutott Ripley hajójára mikor kilőtte magát, és ki kellett nyitna az airlockot hogy kiszippantsa a dögöt a világűr. Szerintem kísérteties a hasonlóság a filmmel, még ha nem is pont ugyanúgy történt.
  • Lunki88
    Pedig valahogy el kell szaladni mellettük, mert semmi nem használ ott ellenük. Használd a szellőzőket. Egyébként nem kell sokáig ott lenned, hamar meg lehet találni azt a pár kapcsolót.
  • Evoluti0N
    Egyetértek a spoilerben leírtakkal és nekem se világosak azok a dolgok. DLC-k meg még biztos lesznek, mivel van Season Pass.
  • mégvadabbdisznó
    Annál a résznél hogy lehet továbbjutni mikor jönnek ilyen speckó overálba öltözött droidok, amikre sem az emp, sem a molotov sem a sokkoló nem hat a ruhájuk miatt... a fegyvereimet le kellett adnom, nincs nálam semmi, erre jönnek ezek... egy keskeny folyosón áll még kikerülni sem tudom. Próbáltam a csavarkulccsal elpicsázni, de nem vált be... mindig lefogja a kezem.
  • Lunki88
    Na én most értem a végére. 25 óra volt hardon. Persze ebben benne volt az hogy csomószor meghaltam vagy épp nem találtam meg merre kell menni. :) Lenne viszont néhány kérdésem azokhoz akik már szintén végigvitték.

Amikor lemegyünk a reaktormaghoz ugye ott van már egy marha nagy alien "fészek" tele tojásokkal. Ezek szerint valahol kellett lennie egy királynőnek is? Mert tudtommal csak az tud tojásokat rakni.

A másik dolog, hogy a fenébe jutott be a Torrensre az alien? Már gyanús volt hogy Verlaine nem válaszolt, amikor szóltunk neki hogy fent vagyunk a hajón, de akkor is váratlanul ért. Ez meg hogy befejezésnek egy cliffhangert kaptunk eléggé elszomorít. Kilőjük magunkat az űrbe és gondolom felvesz minket a Weyland Yutani hajó, de ezt csak úgy elhintették. Egyszóval eléggé összecsapottra sikeredett a vége szerintem. Összességében én végig élveztem a játékot, bár voltak frusztráló pillanatai. Annak azért örülnék ha mondjuk egy dlc formájában kapnánk valami folytatást.
  • yesname #586
    Eredeti a játék, mert nekem nem jött elő ez a dolog.