828
-
#345 Szerintem ha az élient lecserélnék egy disznóra akkor legalább hihetőbb lenne a dobogás :D -
Zenszkij #344 A kultfilmeket végignézve elmondható, hogy az alienek egyetlen esetben sem üldöztek senkit, kivéve a 3. epizódban a runner. Mindig ott voltak lesben elbújva, ahova tévedtek, ergo ott campelt a dög végig valahol. A 3. részben a runner mikor kergetett viszont hanggal tette azt, ergo nincs miről beszélni. Hulladék gané AVP 1 meg 2 támpont szempontjából egy nagy nulla. Ez az izolációs játék gyakorlatilag az Alien 1-re épül, és mivel ott a dögedék sohasem kergetett vagy mászkált (mivel nem láttuk), csak egyfeszt campelt, ezért messzemenő következtetéseket ebből nem tudunk levonni. Amúgy az alienek feltehetően 90%-ban lopakodva közlekednek (Aliens plafonos jelenet), de ahogy olvasom ebben az izolációs játékban ez a rohadék egy kicsit ingerültebb, feszültebb, ezért nem rejtőzködik, hanem jön megy, mint a barom. Itt gyakorlatilag a játékos csinálja azt amit az aliennek kéne, az alien meg megy mint a mérgezett egér, mint valami fps-ben :D. Jó ez! Valszeg Chuck Norrisból mászott ki, mert ad 1 halhatatlan, ad 2 nem finomkodik a léptekkel :D.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.07. 13:12:54 -
#343 szőrszált hasogatni jöttem: a filmben emlékeim szerint, csak egyszer lopódzott a lény, mégpedig Dallas kapitány csatornás jelenetében. Minden más esetben már eleve ott volt, ahova a kis csoport tagjai betévedtek (éppen dalolászva hintázott a láncok között, vagy bújócskázott a mentőhajóban.. talán még Lambertéknél oda sunnyogót, de azok amilyen hangerővel kiabáltak és dobálták a csöveket, nem csoda hogy nem hallottak semmit)
Ettől függetlenül szerintem is baromság, reméljük egy patch után majd ki-be kapcsolható lesz -
Ironman2 #342 Állati ahogy kinéz a játék! Utoljára talán a Doom 3 tetszett ennyire! Amúgy csak én érzem hogy Ripley karaktere hasonlít Charlize Theronra ? Pedig ő nem Ripley volt a Prometheusban -
#341 Na ilyennel a dlc-ben nem találkoztam. Mondjuk engem az is zavar, hogy állandóan a térképet kell bogarásznom. Nem lehetett volan berakni egy minimapot, vagy van csak én nem vettem észre? -
SZUsszan #340 Ezért kell coopban játszani a bughuntot hardon, oszt lehet csodálkozni, hogy nem jutsz tovább 4 álig felfegyverzett harcossal a 10. hullámnál.
Meg multiban tolni és a humánok által irányított alienek nem cécóznak, darabokra szednek egy szemvillantás alatt. -
Skyline #339 Akkor tegyék kikapcsolhatóvás...Bármit csak ne kelljen már azt hallgatnom hogy egy halálosan csendes gyilkológép dogob mint valami 500 tonnás barom...
Gyakorlatilag ilyen lett volna a filmben akkor például Brett nem azzal foglalkozott volna a vizes résznél hogy hol van Dzsonszika a kiscica hanem meghallotta volna a dobogást és rohan a többiekhez....
Ehelyett a filmekben az Alien simán hang nélkül belopózik bárki mögé....
Egyszerűen baromira rontja a játék élményfaktorát, hogy simán hangból megmondható hol van az a hülye, kell-e parázni vagy sem...Gyakorlatilag nyugodtan rohanok mindenhol, meghallom a dobogást és akkor lassítás... -
#338 Pedig igaza van. A filmben is feltűnően szemléltetik, hogy egy osonó, halk gyilkológép és rendkívül élményromboló hogy egy vágtázó ló hangjával közlekedik. A megfelelő megvalósítás az lett volna, hogy nem "teleportálgat" és halk. Akkor nem kéne állandóan mozgásdetektort használni azért mert tudjuk, hogy egyik pillanatban ott van másikban pedig itt. Ez így nagyon el lett szarva. -
#337 ekkora gyökérséget.. az aki türelmetlen az ne játszon vele... teljesen relistic az egész.. ha igazából egy hasonló helyzetbe kerülnél te sem futkosnál hanem szépen kivárnál egy olyan helyen ami biztonságos :D sajnos egyes emberek mindig elégedetlenkednek.. a játék zseniális és gyönyörű... -
#336 Állítólag azt írtátok ,hogy az Alien nem lát és ,hogy agyhullámokat érzékel ,ami érthetövé teszi azt a jelenséget amiszerint mindíg ott ólálkodik a közelünkben ...
ha viszont túl közel van ,és nem mozogsz ,akkor nem tudja behatárolni azt ,hogy hol is vagyunk ....
ami ellentmondásba ütközik ...
de ez egy tudományos fantasztikum ,ami azt jelenti ,hogy Sci-Fi ,vagyis összespekulált tudományos fantasztikum ...
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.10.07. 11:51:02 -
KaOz #335 Szerintem az lerontaná a játék élményt, legalábbis sok embernél. Látom akkor te a türelmes típus vagy, aki kihasználná teljes mértékben a játék adta lehetőségeket de szerintem sok ember amiatt abba is hagyná, pont mert türelme nem lenne hozzá, hogy lapuljon nézegesse a detektort, stb... -
Skyline #334 Nem kellett keresni az első pillanatban feltünt.
És nem, abszolút nem lennék felháborodva, sokkal jobban élvezném mert nem tudnám állandóan mindenféle detektor nélkül hogy jujjdelapulni kell és merre van az elefánt--> sokkal nagyobb a para-élményfaktor...
-
KaOz #333 Próbáljátok meg élvezni a játékot. Nekem nagyon bejön a feeling.
Az meg hogy dobog??? ki a retket érdekel. Ha a készítők nem jeleznék hanggal, hogy jön, akkor ti azon lennétek felháborodva, hogy a mozgásérzékelős billentyűt hányszor kell lenyomni, hogy lássátok merre jár. A filmekben mindenki meghalt még aki mozgásérzékelőt használt az is. Ezt, hogy a filmeben ez volt meg az felejtsük már el, ez játék, ne már.
Olyat nem tudtok, hogy csak játszotok és nem keresitek azt hol kell belekötni?
Amúgy szerintem jó a game, élvezhető és nekem pont annyi kell. -
Skyline #332 Hardon elméletileg keményebben tolja az Alien ezt a meglátás dolgot, vagyis ott több értelme van a kihajolásnak...
Nagyon remélem hogy valami modder hamar rendbeszedi a játékot, legalább árnyékok szempontjából ha lehet, valamint megoldják hogy ne úgy közlekedjen halálos kis ellenfelünk mint az elefánt a porcelánboltban... -
#331 srácok megvettem a játékot, de az elején nem nyílik ki az ajtó amikor Taylorral kellene beszélnem... wtf?? -
#330 Az ilyen megoldásokat mint ami ebben is van (sok más játékban is jelen van) elfelejthetnék már mert nagyon gagyin hat.
El vagy bújva (az mindegy hogy hol ,a sarokban az árnyékban,szekrényben ,dobozban, asztal alatt) és oda jön az android vagy az alien vagy az ember ez is tök mindegy. Leri róluk,hogy nagyon jól tudja hogy ott vagyunk mert farkasszemet néz velünk meg le is áll egy percig ott aztán elmegy. Akkor ha odanéz jöjjön oda találjon meg mert ez így egy fos (legalábbis engem baromira idegesít) -
#329 Ezért volt a mozgásérzékelő a filmben is mivel fingjuk sem volt hogy merről közelít éppen az alien, úgy lehetne igazán átélni a filmes érzést. -
#328 Egyébként ez engem is zavar hogy ilyen nagy hanggal közlekedik, miközben a filmekben arról volt híres hogy csendben közelítette meg az áldozatát. Gondolom azért kellett ez hogy mozgásdetektor nélkül is tudja a játékos hogy el kéne bújnia gyorsan.
-
#327 Azért ez a kamu árnyék dolog kemény :)
Ilyet utoljára a 2005-ös starship troopers nevű budget csodában láttam. -
Skyline #326 Három apró (???) észrevétel a játékkal kapcsolatban az Alien teleportálgatásán kívül...
1. A látvány brutális lenne ha a ríltájm árnyékok nem parasztvakítások lennének - értsd te nem is vetsz árnyékot, és a többi szereplő is elvétve...
2. Nem tudom hol és mit néztek a készítők, de az Alien nem úgy közlekedik mint egy ló...Mi ez a dobogás???:D Komolyan ezt minek kellett? pam pam pam pam pam...Megjött az Alien...:D
3. Az Alien hangja...Egyszerűen...röviden..szar. Nem az Alien 1-2-3 filmekből való hanem vagy az Alien 4-ből vagy az AvsP hulladékokból... Az az oroszlánüvöltés szerűség..Na az vicc...
Egy végigtolást megér mert a hangulat príma, de sajnos jócskán vannak benne dolgok amik lerontják...
7/10 nemtöbb.
Utoljára szerkesztette: Skyline, 2014.10.07. 01:39:30 -
Evoluti0N #325 Most néztem a napokban meg mind a 4 részt. Egy szó se volt arról, hogy sosem járt az űrben. Attól még, hogy a Földön halt meg, nem jelenti azt, hogy nem járhatott az űrben, majd térhetett volna vissza a Földre.
@Shep Automatikus mentés nincs a játékban. Vannak ilyen telefonok a falon, ilyen vészhelyzeti akármik, amiknél le tudod menteni. -
#324 Azt nem tudjuk, hogy ment-e az űrbe. Csak annyit, hogy állítólag 70 évesen meghalt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2014.10.06. 23:37:37 -
hiper KOCKA #323 Az Alien második részében mikor Ripley évtizedekig volt hibernálva utazás közben, akkor miután rátalálnak, Burke elmondja neki hogy a lánya 70valahány éves korában meghalt a Földön... szóval a filmben a lánya az első és a második rész között meghal és sosem megy az űrbe. -
#322 Amúgy Ripley lányát csak ide alkották meg, vagy valamelyik könyvben is volt már? -
#321 Na óriási, ebbe meg tosztak mentést rakni, kiléptem és előröl kell kezdeni, hát akkor asszem erről ennyit. -
#320 Nostromo DLC. Meg kellene várni, hogy bemenjen ez a szerencsétlen a légzsilipbe. Na de hát rohadtul nem jön elő, hiába mászkálok. Akkor most mi van? Ja ez a mindig ott az élien ahol én vagyok már most idegesít és marhára illúzió romboló is. -
mester1987 #319 Közben jött egy ilyen:
-
#318 Az kafa... jó tudni. -
#317 Én sehogy ők csinálták a vadállat optimalizálást.
Bár szerintem nem csúcs a kinézet ,de legalább jól fut 30-60 fps között.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.06. 22:17:06 -
#316 És olyan pöpecül fut full hd-ba 4 gb rammal? Azt hogy csinálod? -
#315 Na leszedtem pc-re is csak hogy emgnézzem hogyan fut.
Pöpecül full HD minden maxon élsimitás az csak 2x. -
mester1987 #314 Köszönöm. Az ACM az kritikán aluli hulladék volt. A Stasus Interrupted DLC fura módon megfogott.
Most találtam kommentár nélküli videót, ha jó a történet akkor kapós lesz! -
#313 Egy túlélő horror olyan, hogy lehet tízpercekig el kell szarakodni a továbbjutással egyes helyeken ha nem akarod hogy elkapjanak... vagy kerülgetni kell a körbe-körbe sétáló monsztát, illetve bújkálni előle. Ennek is megvan a maga izgalma. Ha rambózni akarsz akkor az Aliens: Colonal Marines-t ajánlom bár az ótvar gyenge ehhez képest, grafikailag is, és játékmenet tekintetében is.
A Colonal Marines-ban lehet haladni ezerrel és jönnek is tömegestől az élienek, hogy aztán teátrális pátosszal a shotgunod elé vessék magukat, azután pedig elhaláloznak egy gyenge animáció keretében. Szerintem ez a fajta Alien csak vérpityuknak ajánlott mert értelmes player nem fog sok szórakozást találni benne.
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2014.10.06. 21:57:32 -
#312 Hogy neked minden nap más logód van. Hihetetlen! -
#311 Na meg van a Nostromo két küldetése Hard fokozaton !
Eszméletlen jó lett és a hangok teljesen visszaidézik a film keltette élményeket!
Igaz most néztem meg a múlthéten a Prometeus -t ,az Alien 1. és Alien 2. részeit .
Nekem kevés lapulás rengeteg futással jött össze! Nem szaroztam ,de az is igaz ,hogy meghaltam százszor!
Most jöhet a nagy Kampány!
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.10.06. 21:39:10 -
mester1987 #310 Nem annak szántam.
szerk.: Ha nem érthető, akkor majd talán marad a YT-on nézés. Nem létkérdés.
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2014.10.06. 21:21:16 -
#309 Olyan, mintha a Google fordítaná a kommentjeidet. -
mester1987 #308 Mennyire szórakoztató amúgy maga a mű?
Én ált. akkor ülök le játszani valamivel, ha halad a sztori is vagy ha lassú kimenetelű akkor legyen akció elem, ne ilyen pl. hogy lopakodsz és míg résznyi ellenfelet ki nem iktatsz, addig nem történik semmi a történetben (persze fegyvered közben meg nincs).
A 2010-re könnyen rá tudtam hangolódni, persze az csak egy túlélő horror.
Amiket olvasok lehet egyáltalán nem az én játékom főleg hogy itt írtátok, hogy idegesítő is. Ha már játszok ne hergeljen hanem szórakoztasson.
Az érdekelne, hogy halad folyamatosan a sztori vagy lassabb kimenetelű?
Remélem valamennyire érthető mire gondolok. -
Evoluti0N #307 Egy alien van. Bujkálni kell előle. Ezenkívül vannak emberi ellenségek és androidok is. Azok ellen harcolhatsz is, mivel szerzel egy idő után lőfegyvereket. Azonban sokszor velük se érdemes felvenni a harcot.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.06. 20:07:59 -
#306 Én tuti nem hardon fogom kezdeni, elég idegesítő lesz normalon is, legalábbis az eddigi információk alapján.