Alien Isolation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

extra sensory
Elakadtam nem gyengén. Ott tartok hogy felküldenek reaktiválni a transit systemet, és fel kell menni egy terembe... elkezdem a műveletet, visszahozom a powert, ekkor feljön utánam valaki pisztollyal gondolom a zajra... mivel itt nincs alien, nyugodtan elkaszálom a fickót és haladok tovább.... odamegyek a gépekhez és elkezdem az aktiválást.

Még be sem fejezem, mikor hallom mintha valaki püfölné a hátamat... gyorsan hátranézek, hát egy kibaszott android áll mögöttem és elkezd ütögetni meg szövegelni hogy ne tegyem próbára a türelmét... mintha lenne neki olyan... köcsög szintetikus buzernyák... nagyon felcseszte az agyam mert több mint a fele HP-m elment erre a hülyeségre. De itt jön a gond... ugye érte kell menni a gas torch nevű kis küytüért amivel lyukat tudunk vágni a sarokban található ajtószerűségbe és csak ott lehet továbbmenni mert a lift nem működik, már próbáltam. De mire bemegyek érte abba a szűk kis hosszú szobába és felkapva jönnék kifelé addigra ez a köcsög robot mindig odaér és elállja az utam... nem lehet mellette elmenni... megütni nem lehet, mert mindig elkapja a kezem, kicsavarja és még tovább csökken a hp-m. Pisztolytöltényből kemény 2 db maradt, el is lőttem mindet a fejébe, de csak a joghurt kezdett belőle folyni, megborítani nem tudtam sajnos. És akárhányszor odafutok a gas torcért visszafelé mindig elállja az utat, beragadok és vége... újra kell mindig kezdeni... kurva idegesítő. Nincs erre valami tipp hogy lehetne kicselezni a droidot?

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Igen. Nekem volt olyan rész, amikor ki kellett vágnom plazmavágóval egy ajtót. Ott állt egy ember ellenség. Ha felvettem vele a harcot, akkor az alien beindult a hangra és mindkettőnket megölt. Ezért inkább elvonultam egy eldugott helyre, odadobtam egy noisemakert, rárohant az alien, megölte a csávót és szépen elvégeztem a dolgomat, miután lecsendesedett a helyzet.
Akkor látszik kiemelten odafigyeltek a lény AI-ára.
Lunki88
Ha emberek közé dobod olyankor azért szétszedi őket (is) az alien nem? Még nem próbáltam mert csak nagy ritkán sikerült összerakni egyet.
Rosszul hiszed, a monster is ráharap, mint jó kutya a csontra! Nekem ez a legfőbb csalim. Akkor hatásos, ha a közelben van a monster.
grebber
Volt hogy én is szoptam 1.5 órákat az útvonalak keresgélésével majd miután már véresre kapartam magam az idegbajtól kiderült mintvégéig ott volt előttem a megoldás csak nem vettem észre. És ilyenből volt sok 😞

Next PC upgrade: 2022

Az csak a droidokra érdemes. A monster nem hinném hogy ráharap.
totyak
Szerintem én ahol lehet megpusztulok 3x is, szóval akkor nekem minimum 30 óra <#crazya>

grebber
Attól függ mennyiszer halsz és kezdesz újra részeket 15+ óra lesz mindenképpen (szerintem)! (Nekem 19.5 volt)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.10. 19:28:23

totyak
Ma én is belepillantottam a játékba és ugyan még csak az elején tartok, szinte semmi nem történt, de nagyon megfogott a hangulata, eltalálták a filmeket. És a gépemen is tök jól fut, pedig tartottam kicsit tőle, mert nincs egy erőgépem. Mostanában nem nagyon játszottam semmi komolyabbal, de ez azért pörgeti rendesen, úgy zúg, mint egy fűnyíró <#szomoru1>.
Egyébként egy átlagos (vagy átlag alatti) képességekkel rendelkező játékosnak mennyi idő végigtolni?

Shep
Azért, hogy téged idegesítselek vele. Na de egyébként mitől kellene félni, mikor hangosan közlekedik, mindig tudod hol van?
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.10. 13:22:53

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Én is remélem, hogy tisztázódik az ügy, mert elég sok a találgatás így is. =)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Kötekedő ellentábor mindig kell ! 😄
A Prometheusnak elméletileg lesz még 2 része, ha jól tudom, remélem ott majd tisztázódnak az összefüggések. Annyi biztos, hogy az Alien egy biológiai fegyver.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Alap cucc, kötelező segédeszköz .
Hú nagyon kemény vagy. Már elégszer leírtad, hogy mennyire nem félsz, csak az a kérdés, hogy miért írkálsz még mindig ide és nem a drága jó Outlastoddal játszadozol?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Shep
Tudtam, de asszem az már nem lett olyan jó.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Úgy rémlik Vasquez az Aliensben kinyír egy Alient egy darab .45-ös pisztollyal egy tárral.

A Prométeuszt meg csak egyszer láttam, de abból is úgy rémlik, az alienek nem tudatos fejlesztés részei, hanem génkeveredésé.
A hajón lévő "vázákban" valami génturbósító lötyi van. Amikor valami organizmussal találkozik, feldúsítja a génjeit.
Amikor a levegővel érintkezett, jöttek azok az arctámadó kígyószerűségek. Aztán az ember megitta, lett belőle a tulok, de előtte meghágta a nőt.

Abból lett a polip. A polip rácuppant az idegenre, abból lett az alien szerűség.

Ezt nem nevezném annak, hogy az emberiség kiírtására alkották az alient. A cuccal újrakezdték volna az életet a Földön ez tény.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

van igazság perzse amit mondasz.. semmi se tökéletes de jobb mint a semmi.. nekem összevetve bejön.. a criminal orgins .. jaja az ott volt a szeren nagyon.. tudtad ,hogy volt 2. része? de sajna csak konzolra jött :S

Shep
Na igen, az nagyszerű volt, volt fegyver de mégsem lettél tőle Rambo, hanem továbbra is ott votl az érzés, hogy húha most elkapnak és végem. Ott megtalálták az egyensúlyt.

Shep
Nekem a legnagyobb bajom az ,hogy nem érzem ,hogy hú most itt az élien mennyire félelmetes, itt annyi van ,hogy na dübög már megint a hülye és akkor mi történik 1. még nem mászott elő csak dübög a szellőzőben => kit érdekel megyek tovább. 2. már dobbantott na jó akkor bújjunk el => várakozás amíg vissza nem mászik óriási ricsajjal. Ezzel szemben az Outlastban (ha már mindig azt hozzuk fel példának 😊) folyamatosan ott volt az az érzés, hogy hú most siessünk mert elkapnak, itt ez nincs. Ja és amit még elfelejtettem, mennyezeten lévő szellőző alá ne menjünk.

igaz.. de igy csinálták meg .. az outlastba is lecsapnám azokat a bohocokat ne aggodj.. 😛 😄

ott volt pl a criminal orgins ha jol emlékszem.. na az jo volt.
Utoljára szerkesztette: priluki, 2014.10.10. 11:31:20

Nesuten
Szoktátok a hangcsapdát használni (noisemaker) ?

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Shep
Hát ok, csak így vicces, mert azzal a kézi ágyúval az élien is max 1 tárból megfeküdne.

revolver tök jo pl a droidok ellen,meg az ellenséges emberkék ellen.. engem meg pont az idegesitett az otutlasba ,hogy semmivel nem lehet védekezni.. pff akár pl egy széklábbal.. itt legalább lehet ! ha meg nem is ölni az alient elzavarni.. teljesen rendbe van igy 😊

Shep
Na de akkor mi a búbánatnak adnak neked egy ember fejét ellövő revolvert? Ráadásul nem az a gond, hogy lopakodni kell, hanem ,hogy gyenge a kivitelezés és unalmas. Ha már az Outlast volt megemlítve, ott érdekes módon jól fel volt építve az egész, nem mégsem kellett hosszú perceket a dobozban kuksolnod, vagy ott van az Amnesia. Az a helyzet, hogy ha nem Alien lenne akkor nem izgult volna rá ennyire mindenki. Csak hát mivel a gyerekkorát idézi, meg a CM olyan gyenge lett most mindenki maga alá pisilt a gyönyörtől.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.10. 09:16:35

Shep
Nem, nem csak szerintem van így 😊

Azoknak akinek még nem esett volna le, ez a játék egy túlélő horror és nem egy akció gém alien környezetbe bújtatva. Aki szeretné darálni a cicusokat ott van a Colonial Marines. Ott kilehet élni a COD hajlamokat !!!! Ez egy türelem és ÉSZ játék, nem valami agyatlan FPS !
Mellesleg megjegyezném, hogy a dög egy alfa ragadozó,tehát nem kiscica. Ráadásul a Prométeuszban kiderül, hogy az emberiség kiirtására alkották. Ezért okos,erős,kegyetlen ragadozó, egy ilyen szörnyet illúzió romboló lenne 2 shotgun lövéssel elintézni, más taktika kell a túléléshez. Bujkálsz, menekülsz vagy meghalsz !!!!
Ma én is meglátogattam Szevasztopolt... Kiba**ott nagy ez a játék. Hangulat nagyon durván adja az első két Alien filmet...

grebber
Szerencsére nem így van csak szerinted.
Az Outlasttal egyetértek jó game volt kb 20 percig azt onnantól 0.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.10. 00:23:51

Shep
Outlast egy kiváló játék, ez erről nem mondható el, ez egy erős közepes.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.09. 23:48:29

Több kevesebb sikerrel próbáltak egy jövőben játszódó realisztikus történetet összedobni. Talán nem passzol minden, de csak állj meg fél percre és gondold át mennyi ideig szarakodnál a továbbjutással ha ez valós szituáció lenne. Szerintem sokan a hajó legkisebb zörrenésére is a szellőzőbe bújnának ijedtükben és csak órák múlva bújnának elő boci szemekkel hogy most mi van...

Ez a haladási sebesség szerintem teljesen oké, nem szupermenek vagyunk, korlátozottak a lehetőségeink, be kell osztani az erőnket, direkt ez volt a cél... én is kuksoltam 20 percet is már egy-egy szekrényben, és még így is szétkapott a dög, mert alighogy kiléptem pont arra jött. Türelemjáték ez, csakúgy mint az Outlast... csak itt még annál is kacifántosabb a továbbjutás, tekintve hogy egy űrállomáson vagyunk.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Vicc, de tényleg így van.
Shep
Hát az nem kifejezés, a fél bázist fel kell forgatni hozzá, hogy legyen elég összetevőd.

Jah meg az EMP gránát is jó végső megoldásként, csak sok alapanyag kell hozzá.
Shep
Alien Locker, ez a cím jobban passzolt volna a játékhoz. Értem már miért 15-20 óra a játék, mert ebből legalább 10-et a szekrényben várva kell eltölteni, 5-öt a nem tudtam menteni kezdhetem előröl mókával a maradékot meg idióta minijátékokkal. A játékban a legnagyobb félelemfaktort az szolgáltatja, hogy vajon hány percet kell az utolsó mentéstől számítva a kukába dobni, mert az élien az aztán marhára nem okoz semmilyen felfokozott lelkiállapotot. Egyébként a készítőknek tudnék javasolni egy óriási ötletet. Csinálnak egy Predator modellt lecserélik rá a jelenlegi élient és kész is a Predatoros túlélőhorror, akkor legalább a dübögések is passzolnának.

A legegyszerűbb bujkálni előlük. Rosszabb esetben elfutsz. Elég lassúak. BTW amint meglesz a shoti, egy lövés közelről a fejükbe és nyekk.
BoneDragon
4-5 golyó kell a fejébe. Amúgy simán ki lehet őket kerülni lopakodással.

mégvadabbdisznó
A droidembereket ki lehet nyírni? Mert az egyik jelenetnél, amit az ablakon keresztül nézek, a fickó megpróbálja lelőni, de egy fejlövés meg se kottyant az ipsének, utána fogta és belegyakta a falba a szerencsétlent. Annál a résznél ahol most járok már eléggé ellenségesek ezek a kiborgok és jó lenne tudni hogy milyen esélyeim vannak ha szembeszállok velük.

De szép bauxit, honnan van?

ja nekem se gond hogy trappol.. jobban adja a stresszt 😄 de tényleg mászkálhatna a falon.. csak köröz jön megy .. de igy is bejön 😊

scomcomputers
Totál igaz én a (real) 5.1 headset-tel nagyon jól hallom , hogy merre kalimpál az alien!
<#eljen>

* Scomcomputers the future of computing!*

scomcomputers
Nagyon-nagyon köszönöm.......örök hála!
<#worship>

* Scomcomputers the future of computing!*

Lefuttattam és kurva sok hibát talált. Aztán egy windows update és megy a game! Köszi!
Én így is parázok folyamatosan. Hallom, hogy fut "tüp tüp tüp" és közben megáll bennem az ütő. 😄
BoneDragon
Szerintem sokkal jobb lenne, ha csak néha a sikolyát lehetne hallani épp merre jár, vagy ha a plafonon akkor épp merre csöpög a nyála... Ezerszer jobban meg lehetett volna csinálni, hogy parásabb legyen. ... és igen nagyobb haszna lenne a mozgásérzékelőnek is, mert majd be szarnál miközben nézed merre járhat.

Szerintem kb. lehetetlen lenne végigjátszani, ha hangtalanul közlekedne az Alien. Vagy maximum úgy lehetne, hogy folyamatosan a kezedben tartod a mozgásérzékelőt, és azt bámulod, a játék többi része helyett. Képernyőt folyamatosan betöltő mozgásérzékelő vs. patkós Alien közül szerintem még mindig a második a jobb megoldás. Ugyanakkor abban egyetértek, hogy a falon is, plafonon is mászkálhatna.
Köszi. El sem merem már képzelni addig mennyit kell bújkálni <#circling>
Lunki88
Én már a játék felénél járok mert megkaptam azt az achievementet, de még mindig nincs lángszóróm...
Azt kihagytam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amúgy a Dr. Morley-s résztől még messze van a lángszóró vagy bármi amivel vissza lehet tartani azt a dögöt, lopakodás helyett?
grebber
"Nincs kijelölt útvonala, de ha meglát már nincs esélyed"

Ez így ebben a formában csakis akkor igaz ha nincs még nálad a lángszóró miután megvan lásson meg azt jöjjön csak egyből futhat vissza a plafonba<#eplus2>