828
-
TomStorm #224 Szerintem ez kimondottan Alien film kedvelőinek készült játék.Aki azt nem szereti netalán nem is ismeri/látta annak bizony lehet nem fog tetszeni.
Rajongóknak viszont kötelező! -
#223 Mellesleg ez a játékidő nagyon relatív. Biztos vagyok benne hogy lesznek itt akik kevesebb mint 10 óra alatt végigmennek rajta és követelik majd vissza a pénzüket. :) -
#222 Hát nem tudom, amit eddig olvastam töled nem hozta meg a kedvem a jétékhoz. Az is igaz nekem nem jönnek be az olyan játékok ahol nincs töke a föhösnek / itt ez szó szerint értendö / és állandóan csak bújkál meg menekül. -
#221 Hát nem hazudtak igen, ilyen is rég volt már.Ők 12-15 órát írtak hogy aköré akarják belőni.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.03. 19:05:45 -
#220 Na de most akkor nem hazudtak mikor azt mondták, hogy hosszú lesz. -
#219 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én kb a 10-11 órában értem "ide".Ez egy visszaemlékezés egy rab részéről.Derítik fel a terepet és egy arcmászó lecsap így van vége a visszaemlékezésnek.A filemkből kiindulva meg felviszik a hajóra azt kikel az Alien a csajból. -
#218 A spoilerre:
Nagyon király! Most már körvanalazódott az is hogy került az állomásra az idegen. -
bundaskenyerrrr #217 az alap játékban benne van a Survivor mód?
Utoljára szerkesztette: bundaskenyerrrr, 2014.10.03. 18:34:16 -
#216 Az biztos hogy rövid nem lesz. 13 óránál vagyok és nincs vége. Bár lehet már a 3/4 túl vagyok nem tudom.Rengeteg helyen elkurok nagyok sok időt az útvonal keresgélése miatt
Van benne ismerős helyszín is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.03. 18:29:09 -
#215 Kellene, és jól kiegészítenék egymást a Aliens: Colonial Marines-el, de mivel azt elbaszták... -
Evoluti0N #214 Eh, akkor már inkább AvP2. :) BTW ,ha már a filmek (különösen az első rész) hangulatát akarják átvinni a játékba, akkor pont ezzel az egy Alienes módszerrel, ami szinte elpusztíthatatlan, járnak a legjobb úton. Az AvP 2 nagyon hangulatos volt, és félelmetes a tengerészgyalogossal, de a tömegesen ölhető Alienek képe nem volt éppen összhangban a filmben szereplőével. Szóval jó lesz ez (szerintem). Egy kis rettegés, bujkálás, barna gatya. Kell az ilyen is. -
#213 egy nyomorult alien és nem lehet kinyírni... Pfff ..
értem én, h erről szól, de akkor is :)
maradok ennél:
-
#212 Az AvP2-őt is felrakhatnák steamre -
mester1987 #211 Tedd fel az AvP Reduxot a pába :D -
#210 Lehetne egy spoiler kérdésem?
Kiderült már hogy hogyan került az idegen az űrállomásra? -
#209 Elakadtam rendesen :( (No de mindegy nem is ez a lényeg)
Ilyen scriptelt szart te jó ég.Ki kell nyitni egy android kabinját ,hogy segítsen nekünk erre belemegy az áramozott folyosóra szétrázza és felrobban. (Mondjuk azóta se tudom itt mi a lószart kell csinálni ennél a résznél már kőkeményen 1.5 órája itt agyalok de nem jöttem rá )
Mondom akkor előre sprintelek és hatástalanitom az áramforrást így már nem lesz áram alatt az a rész. Erre jön az android bemegy ugyanoda majd elkezd rázkódni mintha rázná az áram és ugyanúgy felrobban
Kezdem is gyűjteni az ilyen szarokat és lejáratom ezt is mint a Fosomle marines-al tették. -
#208 Hehe :)
Három arc volt az utamba.Beálltam egy szellőző mellé egyik tagot fejlövésel leszedtem bebujtam a többit a lövés hangjára kiérkezö alien intézte el.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.10.02. 17:09:49 -
SZUsszan #207 A Farcry 1-2ben tapasztaltam végre olyan AI-t ami itt-ott tényleg meseszerű volt.
Teszem azt egy domb tetején a nagy susnyából rálövök egy halom ellenségre. Azok meg mint a hülye rohannak fel a dombra. Én lesunnyogtam a domb aljára takarásban és onnan rákempeltem a dombra.
Erre egy része felrohamozott, egy pár meg megkerülte a dombot és onnan is feltámadt. Aztán amikor felértek a tetejére és észlelték, hogy nem vagyok ott, elkezdtek tanácstalanul lézengeni, keresni.
Eddig kiváló, aztán az, hogy beraknak egy bizonyos időt, ami után az AI elfelejti, hogy egyáltalán kerestek engem, az sz*r. Mellettük lőttem fejbe a legjobb barátjukat, az ilyet nem lehet elfelejteni, mert nem találnak meg 1 perc alatt... -
Evoluti0N #206 Tudtommal: Vannak emberi ellenségek, meg androidok, de azoktól is inkább érdemes bujkálni, óvatos felvenni ellenük a harcot, mert könnyen meghalsz, ők nem halnak túl könnyen és alig van lőszered. Emellett van az Alien (egyetlen egy darab), amit nem lehet megölni, csak elterelni a figyelmét, bujkálni és menekülni előle. Téged instakillel (szépen magyarul), ha elkap és ugyanúgy a többi emberi ellenséget is. Azt nem tudom, hogy vannak-e olyan emberek a játékban, akik nem ellenségek, de gondolom, hogy igen. Nyilván nem mindenki ellenséges. -
#205 A "körítéssel" nincs gond szerintem. Hangok nagyon jók minden apró neszre előveszed a "szonárt" nem Alien jön-e éppen onnan ahonnan a zajt hallottad.
Feeling is egész jó pl egy esemény: Az emberek keresnek minden stukerekkel miközben ránk ill őrájuk vadászik az Alien sunnyogunk ezerrel majd szépen kivárjuk amíg a népeket kinyírja ,mi meg csak lesből figyeljük az egészet.
Egyszer volt,hogy meg akartam nézni egy grafikai elemet ,mondom mi a rák folyadék csöpög a plafonról erre lelógott azt kinyírt az alien mert az a nyála volt :( Tehát ha csöpögést láttok alá ne menjetek.
Fegyvernek nem sok értelmét látom a single playerben.Egyszer egy részt már ezerszer kezdtem újra mondom most már szarrá lövőm a droidot 8 skulo se hatotta meg hagytam is a p.....ba.
Fel lehet venni cuccokat és abból valamiket csinálni ,de debil vagyok és 7 óra gameplay után se jöttem rá hol lehet mindezt.
-
#204 jól értem, h
ez a game azért túlélő horror, mert
ahelyett, h szétb.sznánk az Alien búráját vmilyen spéci cuccal
alig van fegyvered és hozzájuk lőszer? -
#203 És mi az ami nem erről szól? :D:D:D
Minden játék arról szól, hogy csináld ezt és csináld azt. Ez és az ismétlődik vagy már láttad máshol. Többnyire a cél, hogy keresd meg ezt, vedd fel azt, menj ide, menj oda. :D:D:D
A lényeg az, hogy miként van ez előadva. Milyen keretet ad hozzá a történet, grafika, design, hangok, zene. -
#202 Attól a véleményét még leírhatja. Főleg ha már játszik is vele, mi meg egyelőre csak a videókra csorgatjuk a nyálunkat. -
ArmaGeddonfo #201 ha nem tetszik nem kell játszani vele ennyi -
#200 Egyébként kiismerhetetlenre írták meg az Alien AI-ját. Van hogy sunnyogok az asztal alatt és észrevesz és game over és van hogy ott sunnyogok tőle 3 centire a kis doboz mögött és nem vesz észre.De az a dobozos bármilyen sarokba bújós észrevétlenség az emberi ellenfelekre is igaz mert azok se vesznek észre ha kicsit sötétbe vagyok (bár az is igaz hogy nem tudom mennyire vagyok sötétbe mert a brightnesst feltoltam szinte maxra mert sokszor szart se látni)
Sajnos nem valami nagy eresztés a játékmenet. Ebből áll: Menj a retekbe majd ha ott felszedted ami kell menj el a világ végére majd ha ott megvan a keycard meny vissza a halál halál f....ba mindezt gyök kettővel mert ugye vadásznak ránk. -
#199 Hát én ezzel nem értek egyet. Elég csak a FEAR-t, vagy akár a FarCry 1-et mondani ahol pont attól volt jó a játék ,hogy elindultak keresni, körbevetek és simán hátba támadtak és eszembe sem jutott, hogy na mögém teleportálták, mert jól volt megcsinálva a játék. Persze amilyen könnyülés fedezhető fel a játékokban annyira nem csodálkozom az ilyen mögém spawnolnak dolgokon, lassan tényleg csak a press x to win a játékok többsége. -
Evoluti0N #198 Nem is szabad túl jónak lennie az AI-nak, mert az embereknek csak elmenne a kedve a játszástól. Most képzeld el, hogy olyan okos lenne, mint egy ember, és emellett még egy Alien képességeivel is fel lenne ruházva. Képtelenség volna végigjátszani. Nem rég olvastam egy cikket, ahol fejlesztők beszéltek a túl intelligens AI veszélyeiről (nem az Alien fejlesztői és nem az Alien játékról, hanem úgy általában). Azt mondták, hogy nem szabad túl jó AI-t programozni a játékba, mert azt tapasztalták, hogy sok játékos rögtön "lecsíterezi" a játékot. Olyan példát mondtak, hogy mondjuk sokszor megfigyelték, hogy ha több ellenséges karakter összedolgozik, és némelyikük a játékosok háta mögé kerül, akkor sok játékos rögtön fel van háborodva, hogy biztos mögéjük spawnolta az ellenségeket a "csíter játék". Egyszerűen túlságosan le vannak foglalva azzal, hogy a többi ellenséget figyeljék és észre se veszik, amikor néhány mögéjük lopódzik. Szóval meg kell találni az egészséges egyensúly a jó AI és a játszhatóság között. Most képzeld el, hogy játszol egy játékot és szembetalálod magad 5-10 ember intelligensségű AI-val (persze tudom, hogy olyant még nem tudnának csinálni, de tegyük fel). Ez kb. olyan lenne, mintha multiban egyedül játszaná egy csomó másik játékos ellen. Sőt, talán még jobban össze is dolgoznának, mint egy random valós emberi csapat. Teljesen elvenné az élvezeti faktort. Maximum úgy lehetne megoldani, hogy brutálisan sok élete legyen a te karakterednek, az ellenségnek pedig kevés. Szóval a buta AI a jó AI, de azért ne legyen túl buta se. -
#197 Egy a lényeg, ne várjatok túl sokat a játéktól és akkor nem fogtok csalódni.
"Szuper inteligens Alien AI"... ja persze. Nem szabad eldobni az agyat egy ilyen kijelentéstől.
A survival módban mit is láttunk?
Hogy mászkál az alien a pályán, random bemegy a szellőző járatokban ahol valami hihetetlen sebességgel tud haladni. Ha valami zajt csapsz akkor valószínűleg a közeledben fog újra felbukkanni és ott tesz egy kört. Ekkor nem szabad hogy a látóterébe kerülj. És ennyi.
Bár amint láttam a videókban a "szuper ai" alien valószínűleg vak, mert nem veszi észre amikor tőle 10 méterre -a lopakodó programozás szerint- elbújtál egy doboz mögött, de a fél tested vagy az egész fejed meg kint van a takarásból, pittyeg veszettül a mozgásérzékelőd meg fényt is ad....
Szóval mint mondtam, ne képzeljünk bele olyan inteligenciát mint amit beharangoznak, mert nem tart még ott a számítástechnika hogy megteremtsenek egy tényleg igazi értelmes mesterséges intelligenciát. Ez egy játék, és egyenlőre az emberi agy még mindig okosabb mint egy játékbeli AI.
Vegyétek úgy minthe egy Outlast lenne csak Alien bőrbe bújtatva.
Jó lesz ez a játék. Már én is alig várom hogy tolhassam
Remélem, hogy a megjelenése után kiadják az oculus-t is alkalmazó demó verziót is -
#196 Hát engem nem nyűgözött le..... -
#195 Nem is szándékoztam -
#194 A GTA V-tel úgyis ráérsz jövőre. Idén már nem játszol vele PC-n. :)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.01. 16:36:24 -
#193 Eh úgy voltam vele hogy idén már csak GTA5-öt veszek, de az alien az alien. Elcsábultam :D -
#192 mi lesz ez a survival mod? asszem le vagyok maradva -
Evoluti0N #191 Köszi. Akkor a játék jó, FPS és töltési idő prevgenen gáz. Utóbbin nem lepődtem meg. -
#190 Az egyik hazai torrent oldalon találtam ezt a hozzászólást. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!4 óra játék után:
Pozitívumok:
A hangulata nagyon pazar, teljesen magába szippant és ott is tart. A sötét, pislákoló fényekkel teli folyosókon és szobákban, a szűk szellőzőrendszerekben érzed, hogy teljesen védtelen vagy, ha elkapnak akkor ott neked bizony reszeltek. Ezen felül a főszereplő hangja sokat dob ezen az érzésen, mikor hallod a hangjában a rettegést, a szorongást, a félelmet az ismeretlentől és azt a kiszolgáltatottságot, minek hatására már a saját indulatait és érzelmeit sem tudja kontrollálni. A csipogó mozgásérzékelő pedig tovább növeli a feszültséget, mikor hallod és látod a radaron, hogy előtted kell lennie az ellenfélnek, de te mégsem látod hiába keresed.
Grafikailag szerintem kihozták belőle a maximumot, a fények nagyon szépen vannak kidolgozva és még az utolsó kis lámpának a fénye is tökéletesen illeszkedik a környezetbe. Az árnyékok letisztultak és szerencsére nem akkora pixelekből állnak, mint az ujjam begye.
A hangok nagyon jól megteremtik az atmoszférát és a realitásérzetet. Különösen tetszett, mikor egy doboz mögött bújtam el az egyik ellenfél elől és véletlenül hirtelen megfordultam, mire a karakter csizmája megcsúszott a földön és a nyikorgó hangra már ott is termett a hátam mögött az előbb még kiszemelt "áldozatom".
A fegyverekről eddig nem tudtam meg sokat, mivel konkrétan egyet sikerült szereznem, de annyi bizonyos, hogy minden golyó számít, pocsékolni itt nagyon nem szabad. Szerencsére a fejlövés azonnali halállal jár az emberek esetében, ami a könnyű és simulékony irányítással nem nehézkesen kivitelezhető. Egyes ajtók "hackelése" pedig új fajta kis-játékot mutatott, ami nekem személy szerint nagyon tetszett.
Negatívumok:
Az ajtók és zsilipek betöltési ideje egy azon pályán néhol meghaladja a 20-30 másodpercet is. Nem tudom, hogy ezt most direkt így tették bele, hogy ezzel is növeljék a "parafaktort" vagy csak a konzol tölt 2 pályarész között, de kifejezetten zavaró volt, mikor éppen futottam az üldözőim elől és hosszú másodperceket kellett várnom egy szellőzőnyílás zsilipjénél, mire végre kiadta a "Climb" funkciógombot, aminek véleményem szerint azonnal ott kellett volna lennie.
Az FPS néhol elég csúnyán leesik, főleg mikor a "Flare" használatban van. Annyira végül is nem zavaró, csak kizökkenteni a játékost, persze ez betudható a konzol korának is. Bugok jócskán vannak a játékban, de remélhetőleg ezt egy későbbi patch majd orvosolja.
Összességében nagyon jól eltalálták az alien hangulatot, változatos, egy percig sem érezheted magad biztonságban és a folyamatos feszültség amit a karakterrel együtt élsz át nagyon meggyőző eddig.
Remélem, hogy a játék további része is ilyen szintű lesz. -
Evoluti0N #189 Elkezdted? Milyen? -
#188 Amúgy a játék szavatosságát az tolhatná ki igazán ha kiadnának hozzá egy pályaszerkesztőt is. A survival módhoz biztos sok jó pálya születne, csak sajna a SEGA nem nézi jó szemmel az ilyesmit mert akkor nem tudnák a DLC pályákat eladni... -
#187 Akkor lehűtelek ... :D
Utoljára szerkesztette: a.carkey, 2014.10.01. 07:22:16 -
TomStorm #186 Mi van máár?Jöjjön már PC-re,ennyit már régen remegtem játékért mint ezért:)) -
#185 Eladni? Nagy hiba volt inkább kötném fel magam...