-
Az egyik hazai torrent oldalon találtam ezt a hozzászólást. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!4 óra játék után:
Pozitívumok:
A hangulata nagyon pazar, teljesen magába szippant és ott is tart. A sötét, pislákoló fényekkel teli folyosókon és szobákban, a szűk szellőzőrendszerekben érzed, hogy teljesen védtelen vagy, ha elkapnak akkor ott neked bizony reszeltek. Ezen felül a főszereplő hangja sokat dob ezen az érzésen, mikor hallod a hangjában a rettegést, a szorongást, a félelmet az ismeretlentől és azt a kiszolgáltatottságot, minek hatására már a saját indulatait és érzelmeit sem tudja kontrollálni. A csipogó mozgásérzékelő pedig tovább növeli a feszültséget, mikor hallod és látod a radaron, hogy előtted kell lennie az ellenfélnek, de te mégsem látod hiába keresed.
Grafikailag szerintem kihozták belőle a maximumot, a fények nagyon szépen vannak kidolgozva és még az utolsó kis lámpának a fénye is tökéletesen illeszkedik a környezetbe. Az árnyékok letisztultak és szerencsére nem akkora pixelekből állnak, mint az ujjam begye.
A hangok nagyon jól megteremtik az atmoszférát és a realitásérzetet. Különösen tetszett, mikor egy doboz mögött bújtam el az egyik ellenfél elől és véletlenül hirtelen megfordultam, mire a karakter csizmája megcsúszott a földön és a nyikorgó hangra már ott is termett a hátam mögött az előbb még kiszemelt "áldozatom".
A fegyverekről eddig nem tudtam meg sokat, mivel konkrétan egyet sikerült szereznem, de annyi bizonyos, hogy minden golyó számít, pocsékolni itt nagyon nem szabad. Szerencsére a fejlövés azonnali halállal jár az emberek esetében, ami a könnyű és simulékony irányítással nem nehézkesen kivitelezhető. Egyes ajtók "hackelése" pedig új fajta kis-játékot mutatott, ami nekem személy szerint nagyon tetszett.
Negatívumok:
Az ajtók és zsilipek betöltési ideje egy azon pályán néhol meghaladja a 20-30 másodpercet is. Nem tudom, hogy ezt most direkt így tették bele, hogy ezzel is növeljék a "parafaktort" vagy csak a konzol tölt 2 pályarész között, de kifejezetten zavaró volt, mikor éppen futottam az üldözőim elől és hosszú másodperceket kellett várnom egy szellőzőnyílás zsilipjénél, mire végre kiadta a "Climb" funkciógombot, aminek véleményem szerint azonnal ott kellett volna lennie.
Az FPS néhol elég csúnyán leesik, főleg mikor a "Flare" használatban van. Annyira végül is nem zavaró, csak kizökkenteni a játékost, persze ez betudható a konzol korának is. Bugok jócskán vannak a játékban, de remélhetőleg ezt egy későbbi patch majd orvosolja.
Összességében nagyon jól eltalálták az alien hangulatot, változatos, egy percig sem érezheted magad biztonságban és a folyamatos feszültség amit a karakterrel együtt élsz át nagyon meggyőző eddig.
Remélem, hogy a játék további része is ilyen szintű lesz.