1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • DFX
    Akkor lehet h a win 10-el van baja?
  • priluki
    nekem 0.8 sdk a játék meg 5.0.0.0.1103 (virágbolt) win7 64bit :D igy biztosan állítom ,hogy müködik
    Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.02.04. 16:57:02
  • DFX
    0.6.0.1 es sdk és p carsbol a legújabb patch

Utoljára szerkesztette: DFX, 2016.02.04. 16:35:35
  • priluki
    milyen verzio van fenn neked? mert nekem ha be van kapcsolva a rift automatikusan ugy indul
  • DFX
    Még a régebbi kérdésemhez hozzáfűzve: nem tudja valaki hogy hogyan lehet oculus riftben side by sideként elindítani a project carsot?
    Utoljára szerkesztette: DFX, 2016.02.03. 17:58:16
  • DFX
    Szia! Én is ezügyben érdeklődtem valamelyik nap az oculus ügyfélszolgálatánál , és azt mondták hogy az oculus rift végleges verziójának kijöveteléig csak a megadott országokba lehet előrendelni, a késöbbiek során(oculus rift kijövetele után) rengeteg elektronikus boltban lehet majd oculus riftet vásárolni PL( 576, gamestore ,...). De lehetséges hogy személyi rendelés alapján kiküldik neked, vagy ha mindenképp szeretnéd az előrendelői verziót ami csak annyival több hogy van hozzá Xbox one controller akkor ha van a megadható országokban valamilyen ismerősöd/családtagod akkor megtudjátok oldani szerintem.
  • DonPedro22
    Mikor bővítik az előrendelős országok számát? nem konkrétan MO-ra gondolok én Svájcban lakok de még itt sem lehet előrendelni :(
  • priluki
    Az a véleményem ami játék maga nem támogatja a vr-t (oculus) az nem jó.. vorpx is egy nagy nulla... lehet késöbb jobb lesz de ég és föld ha egy támogatott játékot próbálunk vagy pl a vorpx. project cars támogatja valamint a dirt ralli is .
    Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.01.31. 16:29:32
  • DFX
    Sziasztok! lenne egy kérdésem:
    hogy lehet megoldani hogy a project cars riftben side by sideként jelenjen meg.
    Illetve még hogy ugyan ezt hogy lehet megoldani dirt 3-ban?
    Jah és még a 3. kérdés hogy: van e olyan software ami sima lyátékból side by side képet csinál és lehetőleg ingyenes (VorpX pluginon kívül)?
    Utoljára szerkesztette: DFX, 2016.01.31. 13:50:34
  • Balazs02
    Érdeklődni szeretnék, hogy létezik e olyan program ami ingyenes és sima nem riftes játékokból lehet vele rifteset készíteni. Találtam egy progit de sajnos az fizetős.

Az másik kérdésem az, hogy találtam egy pár olyan játékot ami riftesként van bejelentve. Viszont a elindítom abban az esetben simán csak a monitoron jelenik meg a kép. De úgy ahogy a rendes játékok amivel rift nélkül játszik az ember. Erre van valamilyen megoldás.

A harmadik kérdés pedig. Elindítok egy riftes játékot és a monitoron osztva van a kép. Mintha rift - ben nézném, de sajnos a szemüvegben nem jelenik meg a kép. Ha átállítom ablakban a képet és áthúzom akkor viszont van kép de nem egyben látom, hanem szemenként szétválasztva. Szóval mind a 2 szememmel mást látok, nem egyben látom a képet.

Előre is köszönöm a választ.

• Balazs02
    Szia !

A végén meg oldódott, mert felvettem a kapcsolatot az oculus supportal és kiderült, hogy az az oculus rift amit vettem az utolsók között jött ki. És más a frimware verziószáma mint a többinek. Ezért kellett vele egy kicsit szórakozni. De távsegítségel megoldották, hogy elinduljon. És készítettek nekem egy új runtiemot amit elneveztek 8.1 nek. Az a poén, hogy úgy csinálták meg, hogy be kell írnom a rift sorozatszámát és feltelepiti magát.
  • priluki
    kösz .megpróbáltam de igy is tükrözi.. nem várok jelentős változást csak egy picike is jól jönne..
  • korea
    Szia! Tudtommal nincs, viszont arra van mód, hogy a rift, mint anno a 0.6-ig külön monitorként működjön. Ha jól tudom akkor nem fogja tükrözni a képet. Nyomd meg a win+R kombót és írd be, hogy c:\Program Files (x86)\Oculus\Tools\DirectDisplayConfig.exe off . Arra figyelj, hgy előtte állítsd le a runtime-ot. Bár szerintem jelentős változást nem fogsz emiatt tapasztalni.
  • korea
    Van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy olyan win10 verziót használsz amivel nem megy a rift. Ha jól emlékszem volt egy olyan frissítés amivel nem működött az oculus. Szóval szerintem nézd meg azt is, hogy a Windowsból is a legfrisebb legyen fent, windows update szedjen le mindent amit csak talál. Más ötletem nincs:\
  • priluki
    üdv, olyan kérdésem lenne.. pl a dcs, project cars, dirt rally, mikor riftel tolom, a monitoron is kinnt van ugye az osztott kép.. azt nem lehet kikapcsolni? csak mert kéne egy kis teljesítmény még, és hát gondoltam az is eszi az erőforrásokat?!
  • Balazs02
    Szia korea ! Az a bajom, hogy ha felrakom Windows 10 - alá a 0.7 - vagy a 0.8 as runtime-ot akor úgy kezdi, hogy egy csomó szám szerint 3 dll - t hiányol. Melyek a következők: OCUSBVID.sys, OVRDisplay32.dll, OCUSBVID.sys kitaláltam azt, hogy ezeket lementem és bemásolom a system32 meg a system32/drivers mappába. Annyit elértem, hogy müködik a demó rész. Viszont, játékoknál nem tudja bekapcsolni a riftet. És ezáltal azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatva.

Ha rá tudnál nézni azt megköszönném mert sajnos nincs ötletem, hogy hogy csináljam meg. Már kifogytam.
    Utoljára szerkesztette: Balazs02, 2016.01.21. 21:45:10
  • goldboy
    Oki vs. Vive
  • korea
    Windows 10-en nem tudod használni a 0.6-os verziót...Viszont a 0.7-es és 0.8-as tökéletesen működik nekem, egyszerűen felteszed a videókártya driverét, majd a runtime-ot és még csak újra indítani sem kell már megy. Esetleg ha no hmd-t ír ki akkor a riftet kapcsold ki meg be és hátha. Illetve van egy Oculus switch nevű "progi" amivel anélkül tudod (Win 10-en is!!) használni a korábbi sdk-val írt játékokat, hogy folyton uninstallálni majd feltenni kellene a runtime verziókat. Szóval alapból fent van a 0.8-as majd két kattintás után indul az 0.5-ös vagy a 0.6-os. Én így játszok pl az Elite Dangerous-el (ami már nem támogatja a 0.7+-os runtime-okat)
  • Balazs02
    Feltettem a Windows 8.1 pro 64bit - es oprendszert és láss csodát tökéletessen működik a rift. Szoval ez egy ujabb felmerülő problémát vet fel, hogy lehet, Windows 10 - alatt müködtetni a riftet.

Ha valakinek sikerült írja meg légyszi. Mert a Windows 10 - valami miatt nem fogadja el a 0.6.1 meghajtót.
  • Balazs02
    Eszerint valószínű, hogy Windows 8 alatt működni fog a rift.
  • zimapeti
    0.8-nál már nem látja külön monitorként, a programba lesz beágyazva, ha elindítasz egy rifthez írt programot automatikusan felismeri. Én egy hónapja próbáltam win10-el, nem találtam olyan progit ami támogatná, visszatettem a win8-at és a 0.6.1 drivert, amíg nem jelenik meg cv1 szerintem felesleges idő pocsékolás próbálkozni vele, de te tudod. Én úgy tudom, (nem biztos) hogy még nem kompatibilis visszafele a 0.8 driver dk2-höz.
  • Balazs02
    Szia !

Tudnál nekem segíteni, hátha rájössz mit rontottam el. A 0.8 Runtime - nél hogy működik a dolog. Van olyan menü pont, hogy meg tudod osztani a képernyőt, mint a 0.6 nál. Hogy a riftet úgy lássa a Windows, mintha kijelző lenne??
  • korea
    Szia! Nézd meg, hogy a legújabb Runtime ( 0.8 ) illetve, hogy a Nvidia driveredből is a legújabb van-e feltéve. Ha igen, akkor működnie kellene.
  • Balazs02
    Sziasztok !

Adott egy GTX 760 4GB - s vga kártya. És egy oculus rift Dk2 mindez Windows 10 alatt. Sajnos nem tudom beüzemelni a riftet, hogy működjön. Ezért ha valaki tudna nekem segíteni a beállításban azt megköszönném.

Az email címem:
    [email protected]

Előre is köszönöm a segítséget.
  • goldboy
    Palmer interjú

• goldboy
    Siker vagy sem
  • goldboy
    Előrendelés...
  • Maala
    Szabvány nincs, de a felhasználói igények és az érzékenységük eléggé behatárolja a technológia korlátait.

Ahogy korábban leírták, tulajdonképpen egy két telefonkijelző, némi műanyag és kábel. Ami ebből a szempontból jól jön.
  • lac coo
    Nyilvan , ezt ertem, de van valami szabvany ?
    Gondolom nincs , mindenki gyart amit akar, egyelore, aztan majd eldol melyikbol lesz valami , vagy mit hoz a jovo.
  • MasterMason
    Minél nagyobb lesz a verseny ezen a piacon vagyis minél több szereplő lesz, annál olcsóbbak és jobbak lesznek ezek az eszközök. Ez piaci törvényszerűség, szóval én igazából drukkolok azért, hogy mind az oculus mint a HTC és egyéb más ezzel foglalkozni akaró cég megtalálja a számításait.
  • lac coo
    Most a legnépszerűbb, nyilván ha beindul lesz itt tolongás nem kicsi :)

De csak érdeklődöm, egyelőre tuti nem izgat a dolog, drága, és a fene se tudja mi lesz belőle 2 év múlva...
  • unrealnoise
    Hülye kérdés ;) Amúgy meg írhat itt alá akármit, akárkivel, óriási bukó lenne pont a legnépszerűbb VR szemüveget nem támogatni. :)
    Pláne, hogy a HTC az ami szerintem életképtelen.

Az Oculus jó, fun, szimezéshez, VR játékokhoz fasza. A HTC mászkálós, szoba VR-ja engem nem nagyon foglalkoztat, pláne, hogy horror ára lesz még a Rifthez képest is.

Az Oculus már csak a multiplatform címek támogatása miatt sem lesz/lehet halott. (Szinte minden valamire való szim, játék, ami érdekelt ebben, vagy hasznos, látványos lehet VR-ban, támogatja a Riftet. Olyan ez, hogy PS4-re sokáig egy érdemleges exkluzív (kritikus és közönségsikerre gondolok!) sem jött, és mégis veszik a gépet, mint a cukrot. Mert jó a gép, mert jó a reklám, mert most "az" a legjobb konzol.

Amúgy futni fog itt minden mindennel.
    Lac coo: Az Oculus és a HTC felbontása, látószöge és "frissítési ideje", Hz száma is megegyezik... OPersze más SDk, stb, de áthidalható itt minden. Engem a HTC nem mozgat meg még mindig...

Plusz ha a HTC köt pár exkluzív valamit (kétlem), akkor nehogy azt hidd, hogy a népszerűbb és rengeteg tőkével és már lassan bevétellel rendelkező Oculus nem tenne meg mindent pár ütős exkluzívért... Ugyanaz lenne, mint konzoloknál... De szerintem nem ez lesz a jövő, remélem legalábbis. A VR potenciális vevőtábora akkora (még ha most drága is), hogy bőven megférne egymás mellett akár 2-3 nagy is... Szerintem. :)
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.09. 21:40:42
  • lac coo
    És a HTC-re írt is fut oculuson ? :)
  • DonPedro22
    Az Oculusra megírt játékok ugyan úgy futnak a HTC Vive-al vagy más hasonló VR szemüveggel kivéve Gear VR vagy a PlaystationVR
    Ha nem ismered még akkor ajánlom figyelmedbe a TheVR youtube csatornáját és TheVR Tech csatornát
  • lac coo
    Amugy az mitol biztos, hogy akar rovidtavon is eletben marad a rift ?
    Gondolok arra, higy a jatekfejlesztok egyertelmuen kivarnak az egesszel, mi lesz ha mondjuk jovore egy ket nagy studio ( ea, ubi...stb..) alair valami partneri szerzodest teszem azta htc vel ?
    Es teszem penzt is kap fejlesztesre , onnantol kezdve meg letojjak a riftet ?
    Nekem kicsit korainak tunik ebbe a cuccba ennyi rengeteget befektetni, olyan rohadt bizonytalan az egesz....
  • unrealnoise
    Nagyon-nagyon optimista vagy. Szerintem mi lehet a 3. körbe kerülünk csak bele. Hónapok, vagy akár már idén nem is...
    Lásd a Microsoft egy konzollal mennyit tudott szerencsétlenkedni mire legálisan megkaphattad itthon.

Mindegy, én nem veszek idén semmit, erre meg a PC-mre gyúrok. :D
  • Solt
    Nem ismerjük a pontos forgatókönyvet, de valószínűleg addig nem lesz kereskedelmi forgalomban, amíg az előrendelők meg nem kapják. Amint ez megtörtént, rá hamarosan jön majd a játékok nélküli verzió ugyanennyiért az üzletekbe. Szerintem!

#664: Gyönyörű lenne! :D
  • DonPedro22
    Ha megjelenik más országokban is akkor előbb fogják kiszállítani? vagy nem változik semmit és ugyan úgy várni kell hónapokat?
  • hungary27
    Talán addigra lemegy 350 $-ra. Aki most rendeli, az a kickstarteresek ingyen riftjét is fizeti.
  • Solt
    Szerintem pár hét...