1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • DonPedro22
    Szerintetek mikor fogják kibővíteni az országok listáját?
  • zimapeti
    Töröld a mostanit, és a 0.6.1-et telepítsd. Nézd meg a tools-advanced-update firmwaret, ennek kell lennie: DK2Firmware_2_12.ovrf
    Nekem így működik, többiről fogalmam nincs.
    Hivatalos oldalon is írták, hogy dk2-őt ne frissítsük még nem fog működni.
  • priluki
    info
  • Balazs02
    Szia !

Az alábbi hibaüzenetet kaptam a help / about menü pontban.

Display Driver Version: C:\Windows\system32\OVRDisplay64.dll not found
    Positional Tracker Driver Version: 1.0.11.0

Megpróbáltam megkeresni manuálisan a OVRDisplay64.dll fájlt lehet, hogy ez a baja, de sajnos nem jártam sikerrel.
  • zimapeti
    Szia, a 0.8-as csak a cv1 megjelenésekor fog működni, még nem írták meg a játékokhoz a progikat, vagyis amig nem jelenik meg addig senki se frissíti a programját, minek kinek. A 0.6.1, vagy 0.7 azt hiszem az az utolsó amivel működik a dk2 a meglévő programokkal.
  • Balazs02
    Adott egy Oculust Rift Dk2 - letöltöttem az Oculus PC SDK 0.8.0.0 Beta - meghajtót. És bekötöttem a riftet a gépre a beállító szoftvert elindítva amikor fel kelet volna ismernie a riftet a következő üzenetet kaptam:

HMD powered off, check HDMI connection.

A riftbe belenézve láttam képet szóval nem tudom, mi a baja a HDMI csatlakozással.

Ha valaki tudja a megoldást és segítene megköszönném.
  • skinnyman
    lol
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.01.07. 22:18:50
  • nortsen
    Arról ne is beszéljünk ha Fanatecket cakk-pakk még hozzáadod.
    Feleségem tuti elválna.
    Végül is kinek kell egy robot? :D

Utoljára szerkesztette: nortsen, 2016.01.07. 20:23:39
  • goldboy
    Mondjuk az a Fanatec pedál is 360 euro Európában, szemben az amerikai 300 USD-vel ugyanilyen okokból...
  • skinnyman
    Azzal is boven kozelebb van a 180 fokhoz, mint ahhoz, amit mondjuk egy monitor vagy akar nagy tv-nel latsz, ami annak a toredeke, negyede nincs meg :)
    Csak hogy legyen rola fogalmunk, hogy mennyire vagyunk messze az optimalis felbontastol: a tudomany allasa szerint a szem felbontasa kb 0.3 szogperc, ami 180 fokhoz ~32000 pixelre jon ki. :) Ez ~8x8=64-szer nagyobb felbontas a manapsag is alig elerheto 4k-nal, es akkor ehhez meg kell ~100+ Hz...

Abban igazad van, hogy a kijelzok mellett a megfizetheto aru gepek is messze vannak attol, hogy ilyen felbontasu tartalmakat ilyen frekvenciakon szolgaltassanak.
  • unrealnoise
    Nekem annyi mákom van, hogy engem most nem is érdekelne más, mint a szimezés. Nekem arra bőven elég lenne, csak azért is megvenném. Azoknak a gépigénye meg nem lesz hirtelen húdenagy'. Nah de jah, pénz. Remélem az új GPU-k nem csak annyiból állnak majd, hogy kevesebbet esznek, teljesítményre azonosak, árban meg drágábbak... Abból már elegem van.

Kellene egy ütős kombó, fejlődés is, ne is csúcs ár, és VR-hoz is megfelelő...
  • priluki
    azért mondom ,hogy alsó hangon.. vr-is beleértve 500. na de,én nem venném meg pl az alap gépet hozzá mert pikk pakk az is kevés lesz,amint jönnek a komolyabb játékok, min gtx 980 ,i7.. de ki se számoljuk mennyi az annyi mert botrány..
  • unrealnoise
    Egy VR képes gépet kihozni már 300 k-ból is. (i5 4690 + GTX 970 =160 ezer+táp, lap, ram, doboz.) Plusz a Vr szemcsi ugye. Úgy már megvan az 500 ezer :D

mondjuk nekem már egy vagyon így is a gépem, pedig még sem i5, sem GTX 970/980 nincs.
    Ugye TZX 458-as kormány, GT Omega Racing cockpit...

Még szerettem volna egy Fanatec fém Clubsport V3 pedált is (100 ezer :D), de Oculus miatt jegeltem a témát.
    Most spórolás lesz, aztán meglátjuk mire cseszem el a pénzt. :D
  • priluki
    ez igaz a pixelek látszodnak.. de nincs hányinger és nem folyik ki a szemed.. ha pl kicserélnénk csak a kijelzőt azt mondanám tökéletes lenne.. engem csak a felbontás ami zavar.. de igy is mérföldkő a játékokban, hl2, alien isolationt is végig nyomtam vele, pl alien isolationnal mivel nincs nagy játéktér és sötét maga a játék is, egyáltalán nem volt zavaró a pixel se.. a probláma,hogy vr forradalomról beszéltek, de ezt csak az engedheti meg magának akinek van erre meg komoly gépre pénze ami alsó hangon is 500 k beruházás Én meg várom mit hoz fel a konkurencia.. HTC vive és társai..
    Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.01.07. 14:21:43
  • unrealnoise
    Azért a 110 messze nem 180 fokos látószög. :) Mindegy, kinek mi. Én nem látom értelmét 144 Hz-es monitornak (nem vagyok FPS buzi), IPS-re sajnálom a pénzt, a plazmán elszimezek jelenleg. De itt csak ugye 60 Hz-es a frissítés. Ami kevés. Ehhez képest újfent előrelépés lesz az Oculus, még ha a felbontás nem is lesz az igazi.

Amikor a Dinos demót próbáltam még hátra is rántottam a fejem amikor az a bogár nekem jött. Egy DK2-es panel elhitette velem, hogy ott vagyok. Ezt semmi más nem tudja...

Azért nem fogok 16k-s panelra várni, hogy tűéles, és élethű legyen minden. 4-5 éve is 1680-as monitor felbontáson játszottam, most is ott tartok GTX960-al, hogy örülök, ha a fullHD-t tudom 60 FPS-el. nagyon messze van az a 4K-s VR dolog is. Mozizni azzal már lehet jól lehet, de játszani a bikábbnál is bikább hardver kellene hozzá.

Idén megveszem az OR-et, akkor 2-3 évig lehet le se cserélem, mert hiába jön ki akár 4K-s VR cucc, ahhoz hardvert is kéne újfent tuningolni. Addig meg elleszek vele. :)
  • skinnyman
    En is probaltam a DK2-t, es szerintem is eleg jo, poen, boven elvezheto. De azert boven latszodtak rajta a pixelek, es nem tudom, hogy naponta ha orakat akarnam nyomni, akkor nem lenne-e hanyingerem tole, vagy nem folyna-e ki a szemem tole.. Az biztos, hogy most is elvezheto, de az is biztos, hogy ez a felbontas nagyon messze van meg az optimalistol.

"Egy 4k-s panel már szinte pixelmentes képet jelenthetne."

Kozel 180 fokos latomezo mellett? Az hogy jott ki? :)
    4k-s panelu telefonnal meg pont nem probaltam vr-t (csak egy olyan van tudtommal meg, a sony z5 premium), de qhd-val mar igen (aminel a CV1-nek sincs jobb felbontasa sztem), es boven latszodtak meg rajta a pixelek - onnantol meg nagyon-nagyon messze van, hogy tenylegesen tokeletesnek lasd.
  • priluki
    csatlakozom.. nekem is dk2 van, és nem ülnék már be a monitor elé.. repszim meg autoszimet is nyomom vele.. de nagyot csalódtam most az or-be.. az ár is meg ,hogy nem küldték magyarba
  • unrealnoise
    Nah azért ne túlozzunk. Próbáltam a DK2-t, és tökéletes volt a dinós demo. Annál a OR CV1 még jobb. 90 Hz-es panel, nagyobb felbontás.
    Van aki DK2-vel iRacingezik, azóta nem ül már monitor/TV elé szimulátorozni. A kereskedelmi verzió meg azért jóval jobb!

Pixeles még a kép kicsit? Igen. De ez játék közben sokkal kevésbé zavaró, mint egy statikus, fix, játékmenettel nem rendelkező "tájat" bámulni valamiben. Ne csináljunk már úgy, mintha csak 16k-ban lenne élvezhető a VR, mert ez nagyon nem igaz. Egy 4k-s panel már szinte pixelmentes képet jelenthetne. De nekem ez a "2k"-s OR is megteszi majd, még ilyen állapotában is sokkal többet nyújt szimezéskor, mint bármilyen más TV-s, monitoros megoldás...

Szóval nem, a technológia adott, az árakkal elszálltak. Pl. Miért kellett rá a füles? Miért kellett hozzá az EVE? Miért kellett hozzá a gamepad? Ezek felárak. Így vagy úgy de biztos. Ezeken vágni kellett volna és kiadni 500 $/EUR-ért egy alap OR-et.
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.07. 13:30:00
  • skinnyman
    Szerintem meg nagyon a kezdeti idoket eli a VR, ez az oka hogy az Oculus ilyen draga lett (cserebe probaltak a jelenlegi legjobbat kihozni amit tudnak - es meg az is nagyon keves), ez az oka, hogy sok gyarto meg inkabb var vele, es ez az oka, hogy sok gyarto inkabb meg ilyen kiserletezos poennak fogja csak fel (google cardboard). Majd ha 16k mobilkijelzok lesznek, es melle vas ami mindezt meghajtja 90+ fps-el 3d-ben, akkor kezd el ott tartani a dolog, hogy lehetosege legyen tenyleg jonak lenni, de ez nem fog 5 even belul bekovetkezni. Plane, hogy az oculus meglevo mobil kijelzot hasznal, es klasszikus ertelemben a mobilkijelzok fejlesztesenek 4k-nal vege van, mert szabad szemmel valo hasznalatra az mar perfekt meg a sas szemueknek is. Nagyobb felbontasnak az egyetlen motivaloja a VR, ami pedig meg nem tart ott, ahol kene...
  • unrealnoise
    Úgy-úgy... Igazából azt sem értem, hol vannak a többiek... LG egy csomó panelt elad TV-kbe, itt lett volna ennek vagy annak a lehetősége, hogy a VR piaccal is nagyot durrantsanak. Sőt. Lehetett is volna... De alszanak még... Mindegy, ezen nem mérgelődöm, majd jön valami jobb ár/érték arányú, mert ezt én is szimplán átverésnek érzem. És igen, szinte mindent készen vettek egy valamin kellett dolgozniuk, az összerakáson meg a kinézeten. Elég jó órabérrel szerelgethettek ott.. Röhej...
  • Sith
    Szerintem is túl van árazva, ettől függetlenül a készülékek árában soha sem csak a nyersanyagokat, vagy a gyártási költséget kell megfizetned.
    Nevezheted berhelésnek, kókányolásnak, aminek szeretnéd akkor is egy elég komoly KF van mögötte, -amivel előttük nem nagyon foglalkozott senki- attól teljesen függetlenül hogy a hardver elemeket nem ők gyártják.
  • MasterMason
    Amit ezek fejlesztésnek hívtak az is egy vicc kategória. Nem egy processzort fejlesztettek, hanem egy szimpla telefonkijelzőt berheltek, inkább ez lenne a helyes szó a fejlesztés helyett. A telefonban használt panelt vették meg az érintőfólia nélkül. Egy szimpla kínai telefonban is tízszer annyi technológia van a processzornak és memóriának meg az alaplapnak köszönhetően mint ebben. Gondolj bele, hogy ma már még egy sima okos telefonhoz is nanotechnológiával előállított processzorokat meg memóriamodulokat kell nagyüzemben gyártani, stbstb. Hol van ehhez képest mindaz, amit a szétszerelt OR-ben láttunk? És mindezek ellenére plusszban még megmaradtak ugyanannál a nagyon picike kínai összeszerelő üzemnél, ami még 100 ezres tételeket sem tudott produkálni?

Nem lennék meglepve, ha a kínaiak is beszállnának a VR buliba, és lelépnék az oculust de úgy, hogy garantáltan bukja azt a kétmilliárd dollárt, amit egy olyan "technológiáért" fizettek, ami soha nem is volt az oculusé, hiszen a paneltől kezdve minden alkatrész más telefon vagy egyéb gyártók fejlesztése...
  • Jim Morrison
    jo olvasni a kommenteket
    Htc vive hype incoming... alamennek legalabb 150usd vel szerintem mar le is aratjak a baberokat.
  • Yserac
    Szar! Egy Ono Sendai megérne ennyit, de ez back to the past :(
  • unrealnoise
    Jogos. A két lencse lehet nem olcsó buli, de nagyban véve az is aprópénz. Jah, hogy a fejlesztés sokba fájt. Értem én, de tudtommal az részben finanszírozva volt közösségileg, meg befektetőügyileg is.

De a pofám leszakad nekem is. Ahogy mondod, két sima telefonos panel van benne, röhej, hogy ennyit kérnek érte. Legyen rajta hasznuk... no de ennyi??!! Hát én pedig nagyon rá voltam buzulva, de kurvára unszimpi, hogy beharangozzák egyfolytában hogy így olcsó, úgy olcsó, vagyis inkább megfizethető lesz, aztán nesze nekem 600-700 $/EUR. Még a kintieknek is sok...

(Persze így is megveszik tömegek...) De grr... Legszívesebben OR-et nem is vennék már...
  • priluki
    nekem aztán az verte ki a biztositékot ,hogy nem tudtam magyarba rendelni.. aztán hipp hopp május lett a kiszállitás had ne soroljam.. én se fogom már meg venni ,majd konkurens terméket, csesszék meg az egészet .
  • MasterMason
    Ha már ennyit kell rá költeni, akkor már tökmindegy, hogy még egy kicsit több de akkor egyértelműen a HTC megoldása a nyerő. Azon van kamera elől is stbstb.
  • MasterMason
    Anno én írtam itt, hogy kár volna bárkinek is azt gondolni, hogy a facebook egy jótékonysági egyesület, de hogy több mint ezerszázalékos haszonkulcsot tegyenek rá azért ahhoz pofa kell, ugyanis nincs több 50 dollárnál mindaz ami benne van, egy telefonkijelző meg némi műanyag hulladék...
  • lac coo
    Pedig de, most eladnak hirtelen rohadt sokat, ki lenne hasznalva a kapacitas, utana meg nem, egyszeru ez.
    Ez olyan mint a szilveszteri sms, lehetne akkora kapacitasu a rendszer, higy elbirja az extra nagy terhelest, de minek, kesobb nem fog kelleni.
  • unrealnoise
    "költséghatékonyság terén az optimumon vannak már most."

Az az optimum, ha minél több soron megy a gyártás, minél nagyobb tételben. Így tud a gyártó hatékonyan költséget csökkenteni, hibákat kiszűrni, satöbbi, satöbbi. (A vevő meg jobb áron venni.)

Meg hagyjuk már... Megtérülés satöbbi. "A kereslet alább fog hagyni"? Mivan?!

Most nem linkelek tízmillió cikket arról, hogy a VR mekkora durranás előtt áll, és hogy ami idén megy az semmi ahhoz képest majd, ami történni fog. Hiába lesz többszereplős a piac, ha az igények egyre nagyobbak és nagyobbak, most ezer féle dolgot említhetnék, mondom a legkommerszebbet: iPhone. Ezer szereplős a piac, még is képesek majd minden évben rekordokat dönteni.

Persze pénz, nem kevés pénz az új sorok telepítése, és idő is, de utána robbanásszerűen lehet sokkal többet gyártani... És különben is. Az nem az Oculus feladata elsősorban, hogy ezeket a gyártási gondokat megoldja. Hanem azé a vállalaté, aki legyártja. Neki érdeke, hogy kielégítse a vevői igényeket, mert különben a nagy fejek' majd szépen elviszi legyártatni máshová a cuccot. Persze csak abban az esetben, ha az Oculus nem saját maga gyártja le a kütyüt, de ebben nem vagyok képben, és egyébként is ez már az ő gondjuk...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.06. 18:36:46
  • lac coo
    Ha eszuk van nem kapacitast emelnek hanem arat ! :))
  • Maala
    A realitások talaján. Hiába emelem meg most a duplájára a kapacitást, ha a befektetés megtérülése előtt csak a jelenlegi felére lesz igény. Akkor feleslegesen adtam ki a pénzt a duplázásra. Márpedig maga a duplázás nem csak pénz, hanem idő is, a megtérülés csak at új sorok elkészültétől fog ketyegni. Addigra meg már lesz más is a piacon, a kereslet alább fog hagyni.

Tudnak várni az emberek, legalább "exklúziv" marad a cucc hosszabb távon. Jelenleg meg még ugye egyeduralkodók is. Valamennyi (most még) potenciális vásárlót persze veszítenek. De ezek szerint úgy gondolják, ez belefér.

Hidd el, nálad és nálam sokkal jobb közgazdászok kötöttek kompromisszumokat nálunk sokkal jobb mérnökökkel a jelenlegi gyártókapacitás elérése érdekében, és biztos, hogy költséghatékonyság terén az optimumon vannak már most.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.01.06. 18:23:34
  • unrealnoise
    Most nem szentírás amit írok, pláne, hogy idézőjelesen értettem. Miért? Ezért:

De emberek, ti nem tudjátok, hogy működik egy gyártó üzem?
    Kalkulálnak X darabszámmal.

Most kiderül, hogy lehet sokkal többre van igény. A rendszer a jelenlegi termelés alapján adja a kiszállítás várható idejét.
    A termelési kapacitáson szerintetek nem lehet, illetve nem fognak növelni?

Jézusom... Nem tudom hol éltek...
  • zimapeti
    Igény felmérés mi? Már Májusnál tartanak.:)
  • goldboy
    Majd lesz az 576-ban
    De az 4K-s lesz, és nem a felbontásra gondolok
  • zimapeti
    Ha igény felmérés lenne akkor mindenki leadhatná az előrendelését, akkor valóban látnák mennyit kell gyártaniuk.
  • Solt
    Ráharaphatna a puli a blankolt cerkájára!
  • hungary27
  • unrealnoise
    Ne parázz, ez szerintem részben igényfelmérés inkább. :)
    Ha valamire kurva nagy kereslet lesz, akkor majd a gyártósorokon megoldják, hogy ne ezer készüljön el egy soron egy hét alatt, hanem kettő... aztán három, aztán majd még több és még több... Én ettől nem félek. :)
  • unrealnoise
    Most egy ideig inkább a GPU-kra leszek ráizgulva, először legyen meg az állat PC-m hozzá, aztán majd jön a Rift is. Új generációs GPU-król beszélek persze. Addig kivárok egy sort, nem váltok GTX970-re sem...

Meg hát igen, én főleg szimeznék. Assetto Corsa, iRacing, rF2, pCARS. Ezek közül ahogy olvasom a pCARS áll a legjobban, sokan azt mondják referencia szintű ahogy megoldották az UI-t meg ilyesmit. Nem tudom, nem láttam.

Szóval türelem... HTC nem tudom mennyire fog érdekelni, majd meglátjuk.
    A többi ismeretlen még jó is lehet, majd meglátjuk, de az Oculussal nem lehet mellényúlni. (SDK, támogatások, support háttér...) A többinél (akik nem olyan nagy nevek) ez nem olyan biztos....