7903
-
Rae Apofisz #7616 Sziasztok.
A hydrogen kapcsán szeretnék javaslatot és egy kis helpet kérni. A kérdésem az lenne,hogy a vezérlőpultban a hydrogen tanknál van egy kapcsoló. Raktározni lehet. Ez a funkció pontosan mit jelent ?
A másik kérdésem az lenne,hogy szeretnék egy olyant tankolási dolgot kiépiteni hogy a földi bázison lenne pár db large hydrogen tank. Ezt úgy szeretném kiépiteni ha lehet ilyent, hogy az űrhajómmal ha leszállok tankból tankba hogyan lehet egyből hydrogént át tőlteni ? Azt szeretném hogy ne kelljen megvárnom mig az űrhajó jégből megtermeli a hydrogent hanem a földi bázisom tankjaiból át tölteni ?
Lehet ilyen csinálni ? Ha igen hogyan ? Mi kell ehhez ? Előre is köszönöm. -
Jóózsf István #7615 Hiába indítgatjuk újra. Attól nem lesz jó. Ha felhegesztős és immár bizonyítottan levágós módszert használjuk, akkor igen.
Mondjuk így élhető. Ennél több energiát nem szeretnék pazarolni a játék egyik rejtelmére!
A nem meghibásodó felderítőjárműnek az egyik szerepe az lett volna, hogy ezekkel a kicsikkel tömjük és ez hozná el a bázisra. De végül feleslegesnek bizonyult ez a ficsőrje. A lényeg, hogy négy nagygömböc van azon is. És az ráadásul nagyrácsos! Mit ahogy írtam, hatmillió tonna, ha tele van rakva.
De azt most per-pill nem használjuk semmire. -
#7614 Nem lehet, hogy pont ez okozza a problémát?
Rendesen fut a script?
Programozható blokk sem szokott hibát írni?
Következő alkalommal érdemes lenne a scriptet újra betölteni és újra futtatni a programot.
A leírtak alapján blokk rárakásnál újrainicializál a script. Gondolom újraszámolja a jármű adatait, tömegközéppontot, stb.
És mivel a tömege és középpontja a fúrás alkalmával folyamatosan változik, így bebugosodhat. Illetve, mint írtam, a motoros fúrók is bekavarhatnak. A scriptnek is.
Míg a másik, nem bányász járműnek fix a tömege, ha jól értettem.
Ha valahova felteszel egy blokkot, akkor a játék azt a teljes tömegével számolja függetlenül attól, hogy behegesztetted vagy sem.
Legalábbis nekem így rémlik.
Ennek utána lehet járni könnyen, csak a jármű súlyát kell figyelni 3 fázisban. -
Jóózsf István #7613 Driving Assistance Systems. Ez egy szkript, amit kerekes járművekhez találtak ki. Folyamatosan figyeli és állítgatja felfüggesztést, a giroszkópokat és a többi. -
#7612 Akkor valami gond van a járművek alapjával. Jó lenne részletesebben látni.
Mi az a DAS?
A piston-ok és motorok régen nem voltak az igaziak. Sokat javítottak rajta, de tökéletesre sosem sikeredett. Legalábbis mikor utoljára próbálkoztam velük.
A konténerek lerakásánál figyelni kell, hogy a nyílásméretek, melyeket összekapcsolsz, megegyezzenek.
Sőt, kis blokkos építménynél a kis csöveken nem is megy át minden. Az ércek mondjuk igen. De egy nagy cső elem már nem.
A konténerek feltöltésének fúrás közbeni mikéntjének utána kellene néznem. Nem nagyon szereltem konténereket a fúró hajóimra. A kerekesen mondjuk volt, de csak azért, mert ott kevés fúrófejjel dolgoztam.
De egy 7x7 területen simán elfér 42 fúrófej, ami még éppen nem is tesz be a játéknak sem.
10x raktérszorzóval játszva (nem tudom, nálatok mennyi), elég szép mennyiséget be lehet gyűjteni a fejekbe.
A biztos megoldás, ha a fúrókból mindent átnyomsz egy szortírozóval a konténerekbe. Az biztos, hogy a hozzá legközelebb esőtől kezdve megtölti az összeset. A kerekes fúrómnál ezt tettem. -
Jóózsf István #7611 Minden irrelevánsá vált, mert megvan a félmegoldás, amit többször igazoltunk. Szóval a jelenség az azonos alapú járműveken egyszerre jelentkezik. Függetlenül attól, hogy használatban vannak-e, vagy sem. Még az is mindegy, hogy a főkapcsolójuk be van kapcsolva, vagy sem. VISZONT!!!! A javítás, javulás, már egyedi.: Mégpedig az, hogy kiszállunk és akár egy páncéllemezt odabiggyesztünk rajta valahova. Meg sem kell készre hegeszteni. Ilyenkor látszik a DAS monitorán, hogy újra inicializál... DE, ha mi kézzel újraindítjuk, akkor nem oldódik meg a probléma.
Ez egy másik típusú járműre (Nagy rácsos felderítő (Rakva hatmillió tonna!!! ) nem vonatkozik. Annak nem lesz semmi baja. De a kis tornyos járműre, amiből immár öt darab van, (mert azon teszteljük a háromdés nyomtatót.) mindegyikén egyszerre jelenik meg!
A következő teszt arról szól majd, hogy ha megint előjön a hiba, elég lesz-e lefűrészelni a korábban javítás céljából felhelyezett páncél elemet és azzal ugyanazt az eredményt érjük-e el?!?!?
Amúgy az is egy hiba volt, hogy az egyébként helyesen összekapcsolt kisrácsos nagygömböc (Nagy konténer) nem töltődött fel! Így csináltam egy alternatív útvonalat az ércnek-kőnek és már jó.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.05.08. 17:12:12 -
#7610 Szerverbugok.
És lehet, hogy valami nem kerek a járművön sem.
Az ércek útját hogy variáltad át? Betettél néhány szortírozót? -
Jóózsf István #7609 Hupsz! Ezt most kaptam a cimborámtól, akivel együtt játszuk.:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Leírom ide most, hogy friss emlékekkel pontosabb legyen a leírás: Az egyik sárga gravedigger be volt ugye hülyülve, tegnap óta már. Ma reggel is még rossz volt. 2 perccel ezelőtt is még rossz volt. De támadt egy ötletem, miszerint felemelem pistonokkal, leszedem az összes kereket és újrarakom. Az egyik oldalára felraktam a pistont előre és hátra, még meghegesztetlenül. Átsétáltam a másik oldalra, hogy akkor oda is felrakom őket. De még mielőtt lerakhattam volna a másik oldalon a hátsó pistont, elkezdett dőlni felém az autó. Hátrébb szaladtam, hogy lássam, mi a p.csa történik. Valamilyen fokos dőlésszög után megnyugodott és vissza dőlt a vízszintes pozícióba az autó, tehát folytathattam volna a jobb oldali 2 piston felrakását, de ekkor már sejtettem, hogy b.meg tuti megjavult és pontosan így is volt, megjavult. Így most tökeletesen jó 2 meghegesztetlen pistonnal a bal oldalán, illetve hát leszedtem a pistonrácsot és jó maradt. Ez a hiba nem engedi magát leleplezni.
Szóval van olyan, hogy megjavul, "magától". A közös a két eset között az, hogy mindkétszer valamit barkácsoltunk a járművön. -
Jóózsf István #7608 Hát akkor itt.
Csókolok mindenkit!
A baj az, hogy mindegy mekkora a tömege. Inkább mondom én.:
Ez a jelenség egyik pillanatról a másikra jön elő. Amikor előjön, akkor a másik nagyjából ugyanilyen járművel ugyanez a probléma. Aminek semmi köze ehhez. Ezek a járművek egy közös őssel rendelkeznek, amiből ez a pirosas tovább lett fejlesztve.
Amúgy ez a jármű nem a nevetséges háromszáz tonnával, de ötszázzal is hatékonyan tud viselkedni. (A holdon!)
Olyan eset is volt, hogy... Ja igen. Pont ebben a körben. Lent voltam a "tárnában" és egyszer csak beüt ez a jelenség. Talán félig volt rakománnyal az utó. "Jó, akkor úgysem tudok mit csinálni, kicsit variálok rajta." Pár üres konténert levágtam, de vissza is tettem. pont azért mert nem akartak megtelni. Kicsit átvariáltam az ércek útját benne. Visszaülök, és hoppá! Működik! Ilyen csak egyszer fordult elő a világtörténelemben.
Mert egyébként az a metodika, hogy (Dedikált) szerver újraindít. És ez meg is oldja a problémát, egy ideig.
Mi a DAS-ra gyanakodtunk, de ha kikapcsoljuk, akkor is marad a jelenség. Ami amúgy az, hogy vagy haladunk, vagy ha elfordítom a kormányt akkor megállunk, mint a cövek. Ami azért is furcsa, mert ha én akarnék így megállni, akkor az nem sikerülne!!!
Hát ennyi.
Ja igen és erre van valami megoldás, a halálon kívül? >0.01 (ebből már tudnotok kell(ene)) Az meg az, hogy ezt a mennyiséget nem tudja kezelni a játék. Egyszer valamikor beragadt nálam ennyi kő és nem tudok szabadulni tőle. Ha csak nem ölöm meg magam! -
#7607 Egy nagy blokkos űrfúró 7x7 területű fúrófejjel 629 tonna.
A te kerekesed 229 tonna és kis blokkos. -
#7606 Vezetés?
Nincs ezzel semmi gond.
A járművednek van egy tömegközéppontja. Ezt meg is lehet jeleníteni, ha teszel rá egy antennát és az infó fülön bekapcsolod az opciót.
A járműved kicsit orrnehéz a kiálló fúrók miatt. Ha visszafordítod a test felé, akkor kicsivel jobb lesz.
Emellett kisblokkoshoz képest elég nagy a súlya.
És ugye a gravitáció is kevesebb, mint a földi. -
thebestgergo #7605 A hónapban jön egy új fejlesztés. Fegyverekkel kapcsolatban. Bár eddig csak két darab kézi fegyvert mutattak be. Remélem lesz azért hajóra szerelhető is.
Skin
KP
RPG -
#7604 Ez nagyon pöpec, kár, hogy nem csinálták meg a hajó törését is, úgy brutális lenne! :D -
#7603 Hupsz, lebuktam -
Kancsalborz #7602 Hüüülyee.....XD
Ez qrva jó...XD -
#7601 a marsjáró ma reggeli felvétele...melyikőtök volt?
-
#7600 Vannak benne scenario-k.
És, ha jól tudom, akkor a műhelyből is leszedhető más által készített.
Én sosem próbáltam őket, csak olvastam, hogy ezeknél lényegében egy bizonyos célt kell teljesíteni.
Ott vannak az acsik, amik célt adhatnak.
Pl. látogass el mindegyik égitestre. Egyszerűnek hangzik, de a Hold 160 km-re van, az alien bolygó meg vagy 2000 vagy 4000 km-re. Már nem emlékszem pontosan. De ilyen távolságon majdnem mindegy is, hogy csak 10x töltöd vagy 20x.
Amúgy igen, a saját céljaid határozzák meg a játékodat. Ha nincs, akkor nem fogsz vele játszani.
Én beletoltam több, mint 1000 órát. Egy jó ideje már nem szedtem elő.
Az érkező tartalom nem olyan, ami miatt nekiálljak.
A játék határait meg már többször feszegettük szerveren. Sajnos 1-2 hónap után kihalnak a szerverek.
Annak lehet még értelme, hogy gyakorol az ember egy kicsit, majd meghatározott időben összejövünk páran és adott szabályok mellett építünk valamit kreatívban, majd egymásnak rontunk. Na nem azonnal, előtte lehet kis ügyességi/gyorsasági versenyt is csinálni és csak utána a lövölde. 3 "életig".
Egyszer volt ilyenben részem, nagyon jó volt.
Viszont erre rá kell szánni az időt. Mi 3 órát játszottunk egyfolytában. Ebből, ha jól emlékszem, akkor úgy 1 óra volt az építésre. -
kipeti #7599 Igen sandbox az egész egy csapattal szervereken lehet célt találni. Az idő amit beleöl az ember az hogy kitalál valamit, vagy látott valamit és meg építi az adott lehetőségekhez képest. -
lammaer #7598 Köszi az ötleteket....
Hát lehet nem az én játékom lesz... az elején érdekes, aztán vhogy nekem ellaposodik hogy igazából nincs benne cél az "önszórakoztatós" épitkezésen kívül.
Gondolom az egyetlen objective az hogy mondjuk tudjak szerezni olyan nyersanyagot ami mondjuk a földön nincs (pl uránium). Kéne vmi sztori vagy challenge, igy a survival is igazából sandboxosépítkezésnek tűnik számomra... -
#7597 A tömegközéppontot meg lehet jeleníteni is.
De azt nem tudom, hogyan. Nézd át a beállításokat, mivel lehet bekapcsolni.
Lehet, hogy az egyik tutorial feladatban is benne van.
Ha az 5 motor nem bírja el felfele, akkor oldalirányban az 1 hajtómű édes kevés lesz.
A girót érdemes felülírásra rakni. Ebben az esetben a fizikának ellentmondva elvileg meg kell tartsa a hajót.
Illetve, ha elég erős(ek) a giró(k), akkor akár talpra is tudják állítani.
Érdemes többet rátenni. Ha túl érzékeny az irányítás, akkor meg kikapcsolni, ami nem kell.
A hajó teherbírása számolható képlettel.
A tömegét meg kiírja a HUD-on.
Érdemes szortírozó rendszerrel kavicskidobót rászerelni, hogy csak a hasznosat vidd.
Amúgy, ha nem vízszintes a talaj alattad, ami ritkán az és a súlypontod magasan van (itt a szimmetria nem elég), akkor simán burít a játék.
Ezért is írtam, hogy először egyedül érdemes megismerni a játékot, így nem buksz annyit, mint szerveren. Csak szokj hozzá, hogy az akciók előtt mindig mentesz egyet. -
lammaer #7596 Köszi.
Azt meg tudja vki magyarázni, az miféle fizika, hogy a Földön (tehát 1 g gravitációban), ha túlterhelődik a kis légköri repülőm nyersanyaggal, akkor nem az van hogy nem tud elemelkedni a talajtól (mert kevés az 5 jet motor által termelt felhajtóerő). hanem elkezd oldalra borulni majd fejreállni. Mindig :)
Pedig szimmetrikus a jármű, a raktér a közepén van és oldalra minf a 4 irányba 1 hajtómű van.... plusz 1 giroszkóp...
-
#7595 Kezdőknek nem ajánlom a szervert, mert csak a játékélményt fogják elrontani neked.
Először építgess magadban és, ha már jól megy a játék, ismered a miértekre a válaszokat, akkor lépj fel szerverre.
De ajánlani akkor sem fogok tudni semmit, mert eléggé lutrik, hogy melyik, mennyi ideig fog üzemelni.
Officialon nem voltam.
Ha szerveren játszol, akkor kell a kriókamra. Ha abban lépsz ki, akkor nem halsz meg. Természetesen a kriónak kell ellátás is. O2 és energia.
A másik megoldás az orvosi (medical). Ez létezik valamelyik basic modulban is. De be kell, hogy legyen kapcsolva és természetesen áram kell neki. Halálkor a legközelebbinél éledsz újra.
VISZONT!!! Ha a szerveren olyan beállítás van életben, mely szerint halálkor az illető elveszti a tulajdonait, akkor ezek sem segítenek. Egyszerűen nem szabad meghalni. Vagyis kell a krió, egy stabil energiaforrással és O2 ellátással.
Föld szerű és alien bolygón ez nem gond, ventilátorral kinyerhető a levegőből. Egyéb helyen jég kell és finomító hozzá, illetve tartály.
A krióban nagyon minimális a fogyasztás, kevés jéggel is sokáig ki lehet húzni.
Egy ilyen cucc összerakása azért beletelik pár órába.
Energiaforrás meg napelem vagy szélerőmű. Utóbbi egyenletesebb. És természetesen akku a tároláshoz. Főleg, ha napelem van csak. Emellett kilépés előtt nem elfelejteni lekapcsolni a fogyasztókat, amik az éjszakai órákban lemeríthetik az akku-t.
Az endgame horizontot a játék határai fogják megszabni. Minél jobban megy a játék, annál nagyobb és komplexebb dolgot akarsz majd. És egy idő után nem fogja bírni a motor.
A modok legtöbb esetben meggyorsítják a folyamatot. Vagyis hamarabb érhetsz a végére.
A beállításokkal játszva lehet nehezíteni az indulást. Minél nehezebb, annál tovább fogsz játszani az adott kezdéssel.
De bárhogy is kezdd, mindig igaz, ha elérsz egy bizonyos szintre az építmények, járművek terén, akkor onnan kezdve már könnyű lesz.
Ez alól akkor van kivétel, ha úgy állítod be és olyan modokat használsz, amik nagyon megnehezítenek mindent.
Pl ilyen, mikor a bolygón nem működik a jetpack. A tatyó mérete 400, illetve semmi nem kap szorzót. Bizonyos elemek hiányoznak egyes bolygókról. Nincs jég és urán az űrben. Utóbbi csak egy bizonyos helyen van, de az nem respawn pont.
Nagyon meg tudja nehezíteni a játékot, de egyben nagyon élvezetessé is tudja tenni. Sajnos ez a szerver sem megy már.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.14. 13:34:59 -
lammaer #7594 Skacok, noob kérdés mert noob vagyok, már van 2 órám a játékban, nagyon tudok fúrni :D ....
Tegnap elkezdem official szerveren (jobb ötlet hiján), kiléptem, ma folytattam volna onnan ahol tegnap de megint csak random respawnoltam vhol droppodban.
Szóval mi kell hozzá hogy oda szülessek ahova szeretnék?
(B kérdés: újoncnak esetleg szerverajánló officialon kívül? Nincs kifogásom modok ellen ha azok bővítik a tartalmat - mondjuk tágítják az endgame horizontot - de nem rontják el az újonc vanilla élményét... :) )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.14. 10:01:13 -
#7593 Jó reggelt! Én már be is szereztem. A lámpák elég jók lettek. A dupla szemű pont úgy világít mint a sima reflektor. Ezért kis hajóknál rendkívül előnyös tud lenni, ráadásul nem kell hozzá sok alkatrész sem. A többi kacatot még próbálgatom. -
#7592 Az új DLC már elérhető.
Nem csak skineket kaptunk.
Elég jónak néz ki a tartalom. -
#7591 Ahogy nézem lesz rozsdás festés is. -
thebestgergo #7590 Novemberben jön egy újabb frissítés
SE
Előzőleg fagyott bolygó jött, most szerintem nagy kreatívan jönni fog egy sivatagos bolygó is. Gondolom ez valami Mad Max-s dolog lesz. Remélem nem csak egy fényszóróval és egy abroncs skinnel akarják majd kiszúrni a szemünk. -
Rae Apofisz #7589 Ami lényegesebb lehet azt elmentettem blueprintbe. Töröltem az összes cuccomat és kivettem magam adminból.
Nem tudom meddig játszok még ezzel. 1 hét múlva lejár a szerver előfizetése. 7.-én meg elvileg lesz egy update a dinós játékban, szóval nem tudom, lehet vissza térek abba a játékba. Mindenesetre érdekes volt megismerni ezt is. Örülök,hogy rátok találtam. Nélkületek semmire se jutottam volna. Legalábbis nem ilyen rövid idő alatt. Majd még elválik mi lesz a folytatás. Addig is, köszönöm a sok segitséget. -
#7588 Arról nem is beszélve, hogy az űrben is csak hátráltat. -
thebestgergo #7587 Én mondjuk a bolygó elhagyásához csak hidrogén hajtóművet használok. Pár ezer méter magasságban már csak felesleges súly az atmo hajtómű. -
Rae Apofisz #7586 Nem a legszebb lett de elkészült. Bár még nincs kifestve. Megvolt az első próba út. Kellett neki 8 db hajtómű hogy kijussak az űrbe mert 4-el vissza esett de szerencsére megállt féluton. Fegyverzeten kivül kb minden megvan rajta. Az kalózok ellen jól jön majd. Első űrjárműnek nem is rossz :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.25. 02:44:07 -
Rae Apofisz #7585 Hm, ez elég csúnyán össze tört. -
#7584 Az nem olyan biztos.
A videóban épp az történik, hogy mikor a hajóm beér a másik hajó gravitációs terébe, akkor az bevonzza, ezért jól össze is törik.
LookUsArts jól összevágta a videóját, ha figyeli a fórumot, akkor talán belinkeli.
A gond abból eredt, hogy a hajóm elejére mesterséges tömeget tettem és nem kapcsoltam ki.
A bal oldalon látható a gravitációs erő.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.10.24. 17:54:51 -
Rae Apofisz #7583 Köszönöm. -
thebestgergo #7582 A voxel a talaj, aszteroida felszíne. Azok fix pontok. Nem esnek le, nem mozdíthatóak el. -
Rae Apofisz #7581 Vagyis ha jól értem nem fog összeütközni két űrhajó,sem aszteroida nem fog oda vonzani. Köszönöm.
Azt a voxelt még nem ismerem,hogy az mi. Valami kockákkal kapcsolatos dolgot találtam neten,csak nem értem mi az. -
#7580 A mezőnek van egy kiterjedése, amit a generátorban tudsz beállítani. És az erősségét is be tudod állítani egy bizonyos szintig. Valamint ezzel az értékkel tudod az irányát is megfordítani.
A mező erőssége és mérete meghatározza az energiaigényét is.
Voxelekre és blokkra nem hat. A blokkok esetén kivétel a mesterséges tömeg, arra hat.
Elszórt komponensekre, kiszórt ércekre, kéziszerszámokra és játékosokra hat.
Természetes gravitációs térben csökken illetve teljesen el is tűnik az "ereje"
Több generátorral nagyobb gravitációs erő is létrehozható. De egymást ki is olthatják.
Két fajtája van. Az egyik gömb alakú mezőt hoz létre és mindent a középpontja felé vonz vagy onnan taszít.
A másik tégla alakú mezőt hoz létre, ahol csak egy irány létezik. Vagyis adott esetben le tudsz esni a saját állomásodról, hajódról. Általában ezt használjuk állomáson, hajón. -
Rae Apofisz #7579 Bocsi a dupla posztért de szeretnék kérdezni ismét. :) A gravitációs generátorról. Az űrben ha esetleg túl nagy a beállitott gravitációs mezőm, nem fogok oda húzni magamhoz mondjuk aszteroidákat vagy nem fogok én az felé sodrodni ami belekerül az én gravitációs mezőmbe ? -
Rae Apofisz #7578 Köszönöm. Pedig végig próbáltam már mindegyiket. Sikerült :) -
#7577 Látható, hogy az oldalsó háromszög nem jól illeszkedik a többihez.
Rosszat használtál oda.