7903
Space Engineers

Katt a képre
  • Rae Apofisz #7576
    Sziasztok.
    Épitkezés közbe adódott egy kisebb probléma. Épitettem egy üvegfal szerüséget de nem bírom befejezni. A két szélére nem tudom beforditani a dölt tetőt. órákon át próbálkoztam már tegnap is. Végig páztáztam minden lehetsges vélt pontot de ha a végét lezárom a függöleges 3szögletü elemmel akkor nem tudom berakni. Ha azt kiveszem a tetőt betudom rakni de akkor meg a függöleges nem megy be.
    Van valami trükk erre ? Vagy mit nem jól csinálok ?

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.24. 11:28:33
  • Rae Apofisz #7575
    Kicsit lassan tanulok,de megvan végre
    Köszönöm
  • Giovanni #7574
    Amúgy mennyire publikus ez a szerver, lehet hozzá csatlakozni? :)
  • thebestgergo
    Egyszerűbb ha az űrben építed meg :D
  • Rae Apofisz #7572
    Nem csesztetem a szervert. Raktam be pár modot amiből kettö behalt. Azóta szerencsére eddig nincs gond. Hogy egyedül vagyok nem panasz volt, én elvagyok egyedül is. :)
    Olyan védett kereskedelmi állomás a szerveren is van. De mondjuk igy tényleg nincs értelme a kereskedésnek.
    Napokig bányásztam meg termeltem.Már nem tudom hova rakni annyi van. Igy neki álltam egy nagyobbacska űrhajót épiteni. De lehet hogy űrállomás lesz belölle az eddigi méretei alapján :)
    Tudom használni a sci-fi épitőelemeket. Abban is vannak szép nagy lcd-k. Ha kész vagyok a hajóval azért neki veselkedek, mert szeretném használni ha már van és szerintem jól mutatna. Igazi vizsga anyag lesz ezt kijuttatni az űrbe éppségben :)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.23. 02:50:50
  • RJoco
    Szerintem, ha már a C valamelyik ága megy, akkor el lehet boldogulni a script-ekkel.
    Wiki-n van segítség és szerintem fórumokat is találni.
    De akinek nem megy az angol, annak felejtős.
    Én arduino-val bíbelődöm, ami szintén C nyelvet igényel.
    A legtöbb leírást angol oldalakon találom meg.
  • RJoco
    Mivel elég rendesen cseszteted a szervert, ezért nem csodálom, hogy nincs senki, aki felmenne rá.
    Én sem szívesen tenném.

A kereskedelmet nem is értem, hogy minek hozták be. Meg úgy eleve a pénzt. Nagy hülyeségnek tartom, de hát ez van.
    Arról nem is beszélve, hogy nincs NPC csomagküldés.
    Vagyis, ha valamit felteszel eladásra, akkor ahhoz másnak el kell mennie. És, ha már ott van, akkor pusztíthat is....
    Kivétel, ha találsz egy védett NPC kereskedelmi állomást. Single-ben van ilyen.
    A csomagküldést pedig contract-ot segítségével akár más játékosok teljesíteni tudják.
    Viszont az ehhez szükséges létszámot egy bérelt szerver soha nem fogja ellátni.
    Egy saját szerver sem biztos, mert a játék motorja nem igazán bírja.
    Te is tapasztalhattad már.
  • thebestgergo
    Mire gondoltál? Hát ehhez talán C#-t kell tudni, de nem akarok hülyeséget mondani.
  • Rae Apofisz #7568
    Hm,nem is rossz ötlet. Én már azonnal tovább is gombolyitottam a dolgot. :) Van egy ötletem,de még megkéne tanulnom a blok programozást vagy mi az.
  • thebestgergo
    Am ha megnézed a komponenseket, hogy mihez mennyi nyersanyag kell akkor kb tudsz következtetni, hogy miből mennyit kell begyűjteni. Nyílván vasból rengeteg kell, de a többiből közel sem kell annyi. Ennyi szilíciumból mondjuk csinálhatsz egy üvegpalotát :D
  • Rae Apofisz #7566
    Értem. Köszönöm.
    Amugy ez a lelőhelyem. És még nincs behatárolva az egyik része de nem kizárt hogy 2x ekkora az egész.
  • thebestgergo
    Nem lenne sok értelme kereskedni. Ahogy neked is, úgy másnak is rengeteg nyersanyag áll rendelkezésre. Kb végtelen. És mégcsak nem is kell messzire menni érte.
  • kipeti
    Más szerverre nem tudsz kereskedni max az npc állomásokon tudod eladni de nagyon keveset vesznek meg. Viszont gondolj bele te találtál ennyi nyersanyagot akkor valószínüleg más is. Maximum az extrém módon átalakított szervereken tud megvalósulni a kereskedelem
  • Rae Apofisz #7563
    Lehet ebben a játékban nyersanyaggal kereskedni ? Eladni vagy cserélni, például más szerveren játszó playerekkel ?
    Mert most az van,hogy találtam urániumot. Szép szürke szinü. De becsapott a figyelmetlenségem. Nem tünt fel hogy a szilicium is szürke egy árnyalatnyi eltéréssel és más a felülete.Szépen elkezdtem körbe ásni az egészet.Feltúrtam az egész környéket mire feltünt hogy bár van uránium de majdnem egybe ér az uránium a sziliciummal. A játék egy helyre, egymás mellé rakta az urániumot, sziliciumot és magnéziumot. Magnéziumnak egyértelmü szine van de a sziliciumot és urániumot összetévesztettem. Igy most baromi sok sziliciumom lehetne ha kitermelném. Csak kérdés mi a jó fenét kezdjek ennyi sziliciummal. Elkéne cserélni,de a szerveren kb én játszok egyedül. Igy nincs kivel kereskedni.
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.22. 09:46:46
  • Rae Apofisz #7562
    Köszönöm.
  • RJoco
    Nem.
    A girot be lehet állítani felülbírálásra, de erre a célra nem alkalmas.
    Arra viszont teljesen jó, hogy ne tudd megdönteni a hajót. Igaz, forogni sem tudsz vele úgy.
    Viszont a felülírás vezérlését ki lehet tenni toolbar-ra. Így egészen lassú forgás is megoldható.
    Ez pl. akkor jó, ha egy barlangot akarsz létrehozni, melynek egyenes az alja, hogy ide építsd a bázisod.

Amiket építek fúrókat, azokon mindig be lehet kapcsolni a felülírást. Ez azért jó, mert, ha a kellő sebességgel haladok lefele, akkor nem mozdul el a hajó. Így kiemelkedésnél sincs probléma.
  • Rae Apofisz #7560
    Igazság szerint van egy ilyen hajó mert vaskalap csinált egyet,de 2x fejre álltam vele intelme ellenére :)
    Pedig tényleg figyeltem a vizszint jelzőre... Erről jut eszembe egy kérdés. Azt a giroszkopot vagy valami mást, be lehet úgy állitani hogy felülbirálja az én irányitásom és magátol vissza álljon vizszintesbe ha egy bizonyos szögnél jobban bedöntöm ?
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.21. 16:06:51
  • RJoco
    Sokkal élvezetesebb lenne csinálni egy hajót, amivel ki tudod szedni a telért anélkül, hogy a tetejéről ledarálnád a követ.
    Bár neked lehet, hogy nem lenne annyira élvezetes.
    Nekem annál inkább.
    A köveket meg amúgy is hagynám a csudába. Minek bajlódjak a lefúrásukkal és szállításukkal, mikor sokkal több anyagot tudok célirányosan összegyűjteni.
  • Rae Apofisz #7558
    A játék adott egy új kihívást :) Urániumot szerettem volna találni,ezért épitettem egy tornyot,amin van érc detektor meg anntenna. Kiderült nem is kell messze mennem,sőt itt van helyben alig pár méterre a bázistól. Egy modnak köszönhetően van uránium és platinum bolygón is nem csak ürben.Szerencsére kiváncsi ember vagyok. Elöször kézzel fejtettem ki, aztán gondoltam géppel körbe ásom a helyet hátha van még. Igy derült ki hogy egy hatalmas kb 2-3 méter vastag rétegben van. A jelölés kb a szélét jelölte meg. Mindössze 20-30 méter mélyen van. Igy elkezdtem feltérképezni hogy mégis mekkora lehet ez a tellér. Még keresem a szélét. Aztán leszedem a felső kőréteget,és utána egyben kitermelem az urániumot. De már azon is filozok hogy ez irgalmatlan sok kifejtett kő amit talán érdemesebb lenne hasznositani.
  • Rae Apofisz #7557
    Köszönöm. Még nincsen, csak elöre megkérdeztem hogy érdemes-e ebben gondolkodnom. De jegyzem.
  • thebestgergo
    Kapcsold be a stockpilet abba a tartályba ahova át akarod tölteni a hidrogént.
  • Rae Apofisz #7555
    Ma végre találtam egy olyan repülő bányagépet amit könnyü irányitani, telepakolva is kitudok emelkedni a lyukból. Az oldalirányú mozgatása elég gyengusz volt,ezért kapott plusz 2-2 hajtómüvet. Raktam rá antennát és érc detektort. Rajta van minden amire szükségem lehet. Sőt voltrajta valami automatizáló idözitőakármicsodaingyombingyom,azt kikapcsoltam mert nem kell. Meg nem tudom mi az,...
    Átfestettem és most olyan mintha én épitettem volna. Bár nem, mert adminból addoltam, de már unom akármit épitek nem elég jó.
    Szeretnék kérdezni is. Ha felvan töltve egy hydrogén tartály, azt átlehet tölteni egy másikba ? Arra gondolok hogy a a bázison müködne egy hydrogén generátor ami töltené a tartályokat. Azt áttölteném az űrhajó tartályába és felvinném majd az űrbázisomra. Vagy ez olyan hogy mindig ott helyben kell megtermelni ahol éppen kell ?
  • RJoco
    És baromira örülhettek neki, hogy nem esett szét.
    Azért egy-két résznél látszott, hogy inog itt-ott.
  • Rae Apofisz #7553
    Basszus. Nem gyengén nyomják. Még a videó is tökéletes.

• RJoco
    A conveyor-ok gyengék. Erősítsd még acél blokkokkal.
  • Rae Apofisz #7551
    Ugy ahogy müködik. Olyan Apofiszos megoldással:) Már csak tökéletesíteni kéne mert még kézzel bányászva is többet fejtettem volna ki :D 78 méterig sikerüt lemenni törés nélkül.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.19. 20:23:20
  • thebestgergo
    Naplemente

Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.19. 19:44:54
  • Rae Apofisz #7549
    Szia.
    Azért kerestelek,mert elnézést akartam kérni a múltkori galiba miatt a játékban. Sajnos bekrepált 2 mod is és restart után összeomlott a szerver és nem sikerült vissza álliani a világot. Nem tudom mid és mennyi volt de bocsi a veszteségekért.
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.19. 12:16:36
  • kipeti
    A hidrogén motor nem gazdaságos felejtsd el nyugodtan inkább szélerőművel termelj energiát a bázis aksikra, és az aksikról töltds fel a hajó aksikat. Aksiról aksikra viszonylag hamar átmegy az energia.
  • i robot
    Szasz! Vassmadar én vagyok. Itt nem írtam át a Steam-es névre.
  • Rae Apofisz #7546
    Éppen tegnap próbálkoztam azzal a hingeval. Érdekes volt,összekapcsolva a szeleppel. Az lett volna az alapötlet,hogy ha mondjuk 50 méter mélyre szeretnék leási ahhoz 5-6 szelep kéne. Első probálkozásnál túl sok volt a fúró és nem birtam felhúzni,eltört az egész amikor megnöveltem a nyomatékot. Kő és jég termeléshez felszini fejtés nem nagy ügy. Csak ez a mélyből kitermelni. Csak most meg közbeszólt ez az energia ellátási probléma. Csináltam hydrogénes autót. Pillanatok alatt kifogyott a tankból a hydrogén. Azt viszont nem értem miért nem tölti reaktor az aksikat. Mutatja reaktor kimenet 1,5MW de aksik nem vesznek fel áramot. Ráadásul a hydrogén engine is leáll ha lemerül az aksi.És tök mindegy hány aksi volt. Mind a 8 lemerült. Raktam rá napelemet hogy feltöltse de nem töltötte. Nálam valami nem stimmel mert hol ez hol az nem müködik :)
  • kipeti
    A gyroszkop segít stabilizálni a motor álltak forgatott dolgokat. Nálam egy 30fúrós sugarú bányászomnál még nem fordult elő törés ( miután megtaláltam a megfelelő beállítást )
  • thebestgergo
    A napelem kb semmit nem ér nem még akksit tölteni. Valamit nem jól csinálsz. Nekem a nagyblokkos szedőmön 5 akksi van. Semmi más. És soha még csak a közelében sem voltam hogy lemerüljön. Az akksival hajtott dolgokat a bázisodon kell tölteni ahol van elegendő termelés. Konnektorral bedokkolsz és a hajódon lévő akksikat át kell állítani újratöltésre. Ez nagyon fontos. Ha egy akksi auto-n van akkor akkor egyszerre tud adni és venni energiát. Semmi értelme egy hajón. Vagy töltésre vagy kisülésre kell állítani. És majd itt jön az ami nekem is előfordul. Amikor leveszem a konnektorról de elfelejtem az akksikat kisülésre állítani. És akkor mint egy darab kő úgy esik le :D

Am igen ebben a játékban jobb használni a fix dolgokat. Ezért sem értem miért akar sok ember folyékony vizet a játékba amikor így is éppenhogy csak használható. A hinge blokk am nem rossz. Nekem most az hajtja rá a hajómra a konnektort elég menő. És stabil is eddig.
    Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.19. 08:37:08
  • Rae Apofisz #7543
    Én is épitettem,2 -t is. Mindkettön van aksi meg napelem. Lemerül az aksi és nem tölti fel. Se kis reaktor nélkül se azzal.pedig csináltam jégbányász szánt, mire megnyomtam volna videó felvevő gombot hogy megmutassam totál lemerült.pedig süti a nap a nepelemet és egy deka áram nem megy,se be se ki az aksikba. Úgy tünik nekem a kézi szerszámok lesznek a nyerők :)
  • RJoco
    Minden ilyen jellegű dolog, mint szelep és motor, instabil a játékban.
    Bár sokat javítottak rajta, de közel nem tökéletes.
    A minap, mikor először leraktam a fúróautót BP-ből, azonnal összetört és szó szerint darabokra repült.
    Másodszorra már csak csúnyán megingott a piston-os rész és a kocsi be volt ragadva a valamibe. Meg sem moccant.
    Harmadszorra sikerült úgy leraknom, hogy működött is.
    Különböző okok miatt jobb szeretem a fix dolgokat, ezért építek inkább repülő fúró egységeket. Amúgy is gyorsabbak. A megépítésük és a közlekedés velük. Valamint még a fúrás is.
  • Rae Apofisz #7541
    Köszönöm az infót.
    Ismét próbálok össze rakni egy gép szörnyet fúró toronynak, csak mindig eltörik a szelep. De még van pár ötletem :)
  • RJoco
    Ezek szerint mégis csak ott van az, ahol hagytam.

Viszont akkor nem értem, hogy mi Apofisz problémája.
    Bár, mintha nem láttam volna nála, mikor együtt játszottunk.
  • thebestgergo
    Kép

Jobb alsó sarok.
  • thebestgergo
    Nalam mutatja az ossz tomeget. Azt szoktam nézni amikor begyujtok 300 tonnarol felmegy 1700ra ott már nehezen mozog.

Jah igen a 100ra figyelni kell de ott már felmerul, hogy kevés energia van. Akkor még rakni kell rá valamit.
  • RJoco
    Így is lehet nézni a dolgot.
    Ha eléri az 51-et, akkor nem tudsz vele már emelkedni.
    Viszont arra is figyelni kell, hogy ha elindulsz vele, akkor mennyi az energiafogyasztás.
    Mert, ha bemegy 100-ba, akkor nem biztos, hogy az előregyorsításnál tartani tudja a magasságot.
    Mondjuk nem értem, hogy miért vették le a HUD-ról az össztömeg kijelzést. Korábban az ott volt.
    Esetleg körbe kell nézni mod-ok terén, hátha valaki csinált egyet rá.