Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyant is tudsz ajánlani ha van olyan, ami pluszba berak bolygókat, aszteroidákat,esetleg a meglévők mellé, valami nagyon szépet ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.12. 18:00:37
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Azért nézd meg hogy mikor lett frissítve az adott mod. Ha túl régi ne használd.
Ha jól rémlik én ezt használom:
Sequence Nebula
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.12. 15:59:53
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.12. 11:34:07
Egy hatalmas jeges tó mellett, kb 500méterre van a bázisom. Úgy okoskodtam ha elég széles akkor nem kell mélyre fúrni. Előzöekből okulva eredetileg valami önjáró fúró toronyra gondoltam de végül a közelség miatt feleslegesnek tünt a jármü.Azt hittem hipp hopp megtankolok és repülök tovább,de ezek szerint ez volt a baj. Az egyik bolygón találtam egy monolitot, érdekes felirattal. Mintha láttam volna ilyent az egyik filmben. Egy hatalmas fekete téglalap alakú valami. Az mi lenne ? Ha jól rémlik a marson van. Használható valamire vagy csak disz ?
Transporter
A hidrogén palackokat csak a karakter tudja hasznosítani a jetpackhez. Annak a te inventoryban kell lennie. A repülők hidrogén hajtásához O2/H2 generátor kell. Abba kell jeget rakni. És persze legyen hidrogen tank is a hajódon. Szóval először is várd meg még a hidrogén tank feltöltődik maxra, majd rakd tele jéggel az O2/H2 generátorod és persze legyen még jég tartalékban is konténerben. Természetesen mindezt össze is kell kötni.
Jah és még annyi hogy a jég beszerzéséhez szerintem felesleges ilyen fix építményeket használni. Sokkal gyorsabb és hatékonyabb egy bányász hajóval megoldani a beszerzést.
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.12. 08:24:30
Kipróbáltam pár hajót. Találtam is egyet ami tökéletes számomra. Tud repülni légkörben, űrben és könnyü irányitani és viszonylag kicsi. Az elözőekkel meg ezekkel is egy kicsit a tankolással még gond van. Hiába rakosgattam hidrogén palackokat ide-oda, nem tudtam feltölteni az üzemanyagot. Ez utobbinál talán sikerülni fog a tankolás csak most meg egy újjabb galibát generáltam magamnak. Csináltam egy állványt egy befagyott tó jegén hogy jó sok jeget tudjak gyüjteni. Lefelé még nem is volt gond. Viszont nem akarta felhúzni. Szerintem nem birta el. Adtam rá egy kis energiát erre meg eltört a szelep. Úgyhogy most az egész lent van 10-15méter mélyen :) Még agyalok rajta mi legyen vele :) Valahogy összekéne hegeszteni.

Ezt a kis repcsit találtam magamnak. Kis egyszerü masina. Nem lesz egyszerü szerintem de megszeretném tanulni megépiteni manuálisan fejből.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=688428054
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.12. 02:53:26
Viszont a hajód érc érzékelője és antennája beállítható úgy, hogy közvetítse a kapott jeleket neked akkor is, mikor kiszállsz a hajóból.
Bolygón lévő érc lelőhelyek észrevehetőek a magasból, mert ott sötét színre festi a talajt.
Érc detektorral megtudhatod, hogy mi van benne.
Célszerű nagy hajóval ércet keresni, mert az a mélyebben lévőt is felfedi. A kis detektor nem igazán.
Az aszteroidákat kis hajóval alaposan körbe kell repülni, míg nagy hajónál elég csak elé állni.
Ilyen célra bőven elég egy fürge, minimalista hajó. Utána már egyszerű egy kis fúróval a koordinátákra repülni és bányászni.
Nem tudom, hogy nézted e, de az NFC tud bányászni is.
Mondjuk ez is kivesz egy csomót a játékból és a szervert is talán jobban terheli, de kényelmesebb.
A csillagkapukat elég messze kell építeni egymástól, hogy működjenek. Ahogy a filmben sem tudja az azonos rendszerben lévő két kapu egymást tárcsázni, úgy a játékban is hasonló van.
Annyi különbséggel, hogy itt meghatározott távolság van, mivel csak egy rendszer van.
Elvileg 50 km fölött mennie kellene. Legalábbis a bolygó melletti kavicsról le tudtam még korábban tárcsázni a bolygón lévő kapura.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Régen csak 40 km körül volt az antenna hatótávja. Pont nem érte el az ember az űrbe épített dolgát.
Az antenna legnagyobb hátránya, hogy ezzel kivilágítod magad.
Egy szerveren nem túl előnyös.
Ellenben (most néztem) a lézerantenna kicsiben 200 km-ig, nagyban 2000 km-ig visz el. Régen ez rövidebb távot tudott, mint az antenna. Mondjuk nem is baj, hogy változtattak rajta.
A lézerantenna jelét nem látja senki. Viszont a két antenna között nem lehet semmi. Egy antenna csak egy másikhoz tud csatlakozni és a csatlakozáshoz pontos koordináták kellenek. Utána már forognak megfelelően, ha pl. egy mozgó hajóra teszi az ember.
Igen, késön vettem észre én is hogy pont a kamerába logott bele a hologram. Reggel 6 kor van autó szerver restart. Gondolom ez miatt nem fejezte be. De egyenlőre annak is örülök megtudtam tanulni. Egyenlőre az a tanulási dolog fontos számomra,ezért vetem be néha a kerativ modot. Aztán ha úgy érzem eleget tudok, lesz egy szerver wipe és minden elöröl indul.
Kár nem magyarok és nem tudok külföldiül. Most már látom, túl bonyolitottam a dolgokat. Ez a fickó jóformán egy hidrogén tartályon ült és azzal repült. A respawn podhoz még szinte hozzá se nyúltak. Azt a nanitos modot mégsem raktam be. Viszont jó lenne legalább az űrben gyorsabban utazni.
És egy fura kérdés. Lehet müholdat csinálni és pályára állitani ami valami okosságot tud ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.10. 16:03:00
A szerver egyik tulajdonsága, hogy nincs visszaút. Mint minden online játékban.
A biztonsági mentések inkább csak arra jók, ha valami történne a szerverrel. Pl. crash-sel. Bár néha jól jön, ha az ember elbarmol valamit, de, ha többen játszanak a szerveren, akkor nem megoldás, mert egy ember miatt szív 5 másik.
A játék csak egy bizonyos távolságot kezel ténylegesen. Asszem olyan 15 km-t.
Utána csak akkor tölti be ismét, ha valaki arra jár.
Ha minecraft-oztál és láttál olyat, hogy egy kockányi terület fekete, mert nem töltötte még be a játék, na akkor ilyensmi van itt is.
Szóval, lehet, hogy csak el kell menni, majd vissza és jó lesz.
Ha mégsem, akkor ez egy elég rossz hír nekünk.
Valamit nagyon nem jól csinálsz azzal a futóművel.
Bárhova le tudod tenni a talaj közelében.
Nem kell, hogy pontosan illeszkedjen hozzá. Ha zöld a keret, akkor lerakható.
Állomásra azért akarod fejjel lefelé lerakni, mert a játék azt gondolja, hogy az állomásra akarsz futóművet tenni. Teljesen normális. Nézz el a talaj fölött és úgy válaszd ki a futóművet a toolbar-ról.
Mennie kell.
Egy aprósághoz szeretnék ötletet kérni. A szerver beállitás szerint jelenleg 5 percenként csinál mentést a szerver. Viszont maximum 5 mentést csinál gportál. Igy viszont 25 perc amiről folyamatosan van mentés. Ha átállitom,mondjuk óránként mentsen az elég kellemetlen tud lenni mert egy esetleges galiba után mindent elbukik mindenki aki játszott. Még a 10 perc is sok néha, ha azt veszem hogy pillanatok alatt össze tudoktörni egy járgányt :) Ismer valaki olyan okos kis programot ami ftp -n keresztül egy magott idöközönként letölti nekem a gépemre a mentés mappát ? Hogy ne kelljen nekem. Valami olyasmi lenne a legjobb hogy amig bevan kapcsolva a gépem folyamatosan sziknronizálna a tárhellyel, hasonlóan mint a google drive.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.10. 13:32:51
Sikerült megtalálnom egy bugot a játékban. Elmentem bányászni ezzel a géppel. Elöször találtam egy felszini követ ami nikkelt adott. Simán ment a dolog, szép lassan ráereszkedtem. Felbuzdulva a sikeren elmentem egy másikhoz is. Egy szép nagy szikla aminél ezüstöt mutatott. nagy boldogan elkezdtem a fúrást,de már a elején furcsa volt hogy nem fogyott alattam a szikla. Kiszáltam és manuálisan kezdtem el fejteni. Csak szikrázott a gép.Gondoltam megpróbálom újra a géppel. Ekkor már át tudtam fúrni rajta magam. Azonban ahogy mentem lefelé fölöttem újra megjelent a szikla,lezárta a vájatot. Hajnal 5 ig azzal szenvedtem kitudjam hozni a gépet onnan. Folyamatosan javitottam a gépet de hiába. Végül feladtam a harcot. Egyszerüen nem tudtam felfelé átmenni ezen a sziklán,pedig manuálisan is probáltam,de nem fogyott el. Átlaggoltam rajta és a közepében csak remegett a karakterem mintha fulldokolna. Még elötte elmentettem a gépet a ctrl+b -vel és adminból újra spawnoltam hogy meglegyen. Ilyen az én formám. Ha egy bolygón akár csak egyetlen egy bug van azt én tuti megtalálom <#nemtudom>#nemtudom>
Kép
A képen látszik is hogy amit a talajhoz, aszteroidához építesz az automatiksan station lesz. Szóval nem mozdítható. Ezért kell Landing gearre építkezni. De én még mindig jobbnak tartom ha átmész kreativba, megépíted a járművet, leteszteled és ha jó lemented blueprintbe és egy projektorral megépíted survivalbe.
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.09. 22:21:41
Először lerakod a futóművet, megépíted és arra építesz mindent.
Azt lenne még jó kideritenem mi a csudáért van az hogy megépitek valamit és nem mozdul. Kiszedem allóla az épitő támasztékot és ott marad a levegőben, nem esik le. Én meg csak szivok vele mert megsem mozdul.
Repülni sem olyan egyszerű, sem helikopterrel, sem repülővel.
Ráadásul itt nincs szél, ellenben van inercia csillapítás.
Vagyis képes a madár magától megállni és tartani a pozícióját.
Ha kikapcsolod a csillapítást, akkor neked kell magasságban is tartanod. Úgy pedig elég macerás közlekedni.
Arról nem is beszélve, hogy valahogy meg is kell állnod, márpedig ebben a játékban teljesen megállni csillapítás nélkül igencsak nagy szakértelmet igényel.
A sok kapcsoló a repülést, fúrást könnyítik és spórolnak az energiával.
A hajtóműkapcsolók pont a csillapítás miatt vannak. Ha kikapcsolod a fékezőket, akkor egyenletes sebességgel siklasz és csak a magasság tartásához használsz energiát, nem kell a W-t nyomnod. Ellenkező esetben vagy folyamatosan gyorsítasz, de 100-nál jobban úgysem megy vagy lassítani fogsz, ha elengeded a W-t.
A giroszkóp kapcsoló lezárja a girót. Így fúrás közben kevésbé mocorog a hajó, az egérre egyáltalán nem reagál. Egyenesen le lehet fúrni és könnyen vissza lehet jönni.
Az Y-nal minden járműnél a csillapítást kapcsolod ki. De lehet, hogy nálad a Z lesz az. Ez például akkor jó, mikor leteszed a fúróhajót parkolni. Futóműve nincs, konnektoron nem célszerű hagyni (bár, ha csak akkuról megy, akkor a töltés miatt épp ott célszerű hagyni), így mindig megy a hajtómű és fogyasztja az energiát. Ha kikapcsolod a csillapítást, akkor leáll a hajtómű.
Azért nem tudsz felszállni a jégről, mert túl nehéz a hajó.
Az öntömegének a kétszeresét bírja el, ha jól emlékszem. Ha több a cucc, akkor ki kell szórni.
Nem láttam tömegmérőt a HUD-on. Eltüntették volna?
Nem gond, hogy összetörted, más is törte már össze a hajóimat.
Én is törtem már össze a hajóimat.
Meg kell tanulni velük repülni, illetve bizonyos szabályokat érdemes betartani.
Mint pl, hogy soha nem repülünk közvetlen a célnak, mindig mellé kell célozni, ha esetleg nem tudnánk megállni, akkor legalább el tudjunk mellette siklani.
Az üzemanyag az én hibám is.
Olyan szortírozó rendszert akartál, ami mindent kiszed és szétszór. Én általában nem ilyet csinálok, de most úgy állítottam be a konnektor után lévő szortírozót, hogy a kézi eszközökön és palackokon kívül minden átmenjen. Így valószínű, hogy az urán rudak is átmentek a reaktorból. Amúgy több órányi repülésre elegendő urán volt benne.
Mondjuk ez is lehet az oka, hogy nem tudsz felszállni. Az akku nem bírja ellátni elég energiával a hajtóműveket.
Gondoltam elmegyek gyüjtök egy kis jeget azzal az új géppel amit csináltál. Még oda se értem már leamortizáltam <#szomoru1>#szomoru1>
Leástam a jégbe, onnan meg nem tudom kihozni...Miért ennyire bonyolult itt repülni ? Ark Survivalban felülök a dinó hátára ha nem evett meg, és repül. <#wink>#wink> Itt meg ilyen kapcsoló, olyan gomb, mire repül kifogy az üzemanyag.... Pár év és talán belejövök <#whatever>#whatever>
Conveyor sorterrel tudod irányítani a cuccokat. Whitelistben kell megadni mi mehet rajta keresztül vagy blacklistben hogy mi nem és minden más igen. Ha bekapcsolod a Drain all-t akkor az adott cuccot kiszívja a rendszerből az adott irányba. Pl össze ore vagy összes ingot vagy egy adott item. Viszont arra figyelni kell ha ilyet használsz vissza felé sem enged semmit. Pl ha beállítod hogy szívja ki az összes jeget "A" konténerbe akkor egy másik "B" konténerbe nézve nem tudod kivenni az "A"ból a jeget.
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.09. 15:19:31
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.09. 14:12:59
https://discord.gg/NGkVHf
Van arra lehetöség hogy beolvasszak alkatrészeket ? Hogy például egy motorból ismét fém rúd meg ilyenek legyenek ?
Még abban szeretnék segitséget kérni,hogy a föld alá épitett konténerek össze vannak kötve és továbbitó csövön tudom kezelni,de egy olyant szeretnék hogy probáltam szürőket berakni,hogy mondjuk az egyik konténerbe csak nyersanyag legyen. Hogy berakom a követ és magátol feldolgozza aztán ami lett belölle magától rakja be abba a konténerbe de valamiért nem automatizálodik. Lehet ilyent ?
Nem a legszebb,de kb az első komolyabb bázisom lett. A szerver ip cime 94.250.211.18:28400 A szerver neve Asgard.
Kicsit nyomin néz ki,de sebaj :) Lehet odébb kéne költöznöm mert a környék már tiszta lyuk, mint a sajt :)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.09. 09:20:51
A korábban megadottra most próbáltam csatlakozni, de nem ment.
Sőt, a gépeden is indíthatsz szervert, így biztos, hogy meglesz a fájl.
Sandbox.sbc tartalmazza a beállításokat. A világ mentésében megtalálod.
Amúgy az androidos telefonok a google fordítóval röptében képesek lefordítani az angol szöveget.
Se fénykép, se macera, csak a kamerát a szövegre irányítod és ő azonnal lefordítja.
Helyi játékban próbáltam, inditottam szervert. De nekem az magyar igy nem mindenről tudom mi az amire a gportálos webadminban gondol.
Dinós játékomban meglehet csinálni azt hogy inditok egy helyi játékot és annak a beállitásai bekerülnek egy fájlba, ami ugyanaz mint a bérelt szerveren. Berakom oda és müködik. Hát itt ennél még nem találtam meg ezt a fájlt :)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.08. 14:42:09
Ezt leszámítva jó nyersanyagforrás.
A T betűvel az automatikus forgatást lehet kapcsolni. Én sosem szerettem. Ez a blokkok lerakásánál lényeges.
Mikor kiválasztasz egy blokkot a toolbar-ról, akkor nyomd le még egyszer a gombját. Ekkor átvált kis méretűre.
Viszont, ha nagy blokkos építmény felé fordítod, akkor hajlamos visszaváltani nagyra.
Nem minden blokknak van kicsi verziója. De ezt ki is írja.
A listád elég hosszú. Single-ben indíts egy világot. Illetve nem is kell indítanod. Elég, ha csak elkezdesz egy világot beállítani. Ott nézd meg, hogy mit ír a buborék adott beállításra húzva a kurzort.
Mondjuk van ami nem lesz ott, mint pl. a ClientCanSave, bár ennek azért egyértelműnek kellene lennie.
A kliens is tud menteni.
Az alatta lévő kettő a környezetet állítja.
A Voxel a fix dolgok a világban. Bolygók, aszteroidák.
Pontosan a kalózok drónjaira gondol a játék.
Megpróbálom ezeket átalakitani úgy hogy a légkörben is tudjanak rendesen repülni.
Szokásom szerint kérdezni is szeretnék. Amikor beülök egy jármübe,a pilotafülkéből látok ki, vagy v gombal külsö nézetre tudok váltani.
Viszont a külsö nézetből nekem nagyon hiányzik hogy tudjam forgatni a kamera képet. Hogy ne csak hátulról egy fix nézőpotról lássak. Jó lenne például landoláskor ha láthatnám kivülröl a szerkezet talpait,vagy akár a gép hasát hátulról. Szóval hogy körbe forgathassam. Ezt be lehet valahogy állitani ? A másik, a képernyő alján középen van 3 jel. Megnyomhatom az N a T betüt. Ezek mik ?
Amikor szerver vissza állitást csináltam 2x is megkellett tennem. Első alkalommal, kb 10 perc múlva villám csapott be és darabokra hullott az egyik tároló konténer. Tudok választani idöjárást de nem marad azon hanem tovább folytatódik és elöbb vagy utobb villámlik. Akármelyiket választom. Hogy a fenébe tudnák megszabadulni a villámlásoktól ? Esetleg mit és hogyan kéne épitenem hogy ne okozzon kárt ?
Ha nem probléma ide másolok pár beállitási lehetöséget amit nem sikerült megfejtenem. Hátha erre is tudsz választ
ProceduralDensity
ProceduralSeed
VoxelGeneratorVersion -Mi az a voxel ?
MaxDrones - Milyen dronok ? a kalozók ?
EnableStationVoxelSupport
Scenario - Milyen történet ?
CanJoinRunning
EnableVoxelDestruction
EnableSubgridDamage - mi az a subgrid ?
EnableStructuralSimulation - mit szimulál ?
MaxActiveFracturePieces
ExperimentalMode - Mi az a experimental mod ?
AdaptiveSimulationQuality
EnableVoxelHand
TrashFlagsValue
BlockCountThreshold - Milyen küszöb ?
PlayerDistanceThreshold
OptimalGridCount
PlayerInactivityThreshold
PlayerCharacterRemovalThreshold
EnableGoodBotHints
EnableBountyContracts
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.08. 11:21:26
Ez sem kivétel.
A hidrogén palack neked kell a tatyódba, hogy onnan töltse fel a jetpack-et, ha kiürül.
A tartályban hidrogénnek kell lennie. A tartály telítettségét ki is írja százalékosan a kontroll fülön.
Az űrben kb. a legegyszerűbb az élet.
Az aszteroidákban minden anyagot megtalálsz, amire csak szükséged lehet. Viszont érdemes egyértelmű GPS koordinátákat lementeni, hogy mindig visszatalálj. Az állomásodra is.
Nem biztos, de talán a red ship-es kezdésnél van fúró hajó is, Ha nincs, akkor meg nagyon gyorsan össze kell/lehet rakni egyet. És máris nem kell vacakolni a kavicsok összeszedésével.
Kis blokkos hajót kell építeni az elején.
És, ha már van elég nyersanyag, akkor jöhet a nagyblokkos.
Mondjuk szintén egy fúróhajó.
A szerver előnye, hogy telefúrod a konténereket és mire megint játszol, minden le van finomítva.
Ennek a játéknak mindig csak az eleje kicsit nehézkes. Utána már rém egyszerű lesz és a veszteségeket sem érzi meg annyira az ember.
Arra gondoltam talán megkéne próbálnom hogy úgy kezdem a játékot hogy birtokba veszem a red shipet. Ahhoz viszont akkor az űrben kéne üzemanyagot találnom nagyon gyorsan. Viszont akkor is kéne valami jármü amivel ingázhatok bolygó felszinre nyersanyagért.
Az űrben kicsit macerásabb a kézi bányászat. A kövek mindenfelé elrepülnek. Kéne valami porszivó ami össze szedi :)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.07. 22:21:50
Akkukkal már más lehet a helyzet.
De, ha érdekel, akkor nem feltétlen kell feladni.
Első körben nézelődj a HUD-on.
Nagyon sok infó van rajta.
Pl, hogy mivel tudod kapcsolni a futóművet, konnektorokat (bal felső sarokban volt), így nem kell a toolbar-ra rakni. A vezérlő panelon be kell állítani, hogy automatikusan kapcsoljon vagy ne (futómű).
A jobb alsó sarokban pedig azt láthattad volna, hogy az a két szem akku, amit a gépen láttam, nem bírja el a hajtóműveket. Gondolom wikin nem néztél utána az energiaigénynek, így most több napi farmolásod veszett kárba.
Amúgy 100%-ra volt terhelve az energiarendszer, míg hajtóműcsóva meg alig volt valami. Amúgy a hajtómű sebzése is kikapcsolható. Kezdőként előnyös, tekintve, hogy nem nézed a wikit, így nem tudod, hogy milyen messze lehet építeni a hajtómű mögött, hogy az ne sebezzen.
Szerintem itt megint egy bug lehetett vagy nagyon a határon egyensúlyozott a hajó, hogy lebegni tudott kevés energiával.
Elindulni meg azért indulhatott el, mert fix nyomatékot állítottál be a hajtóműnek. És azért oda is juttatott valami kis energiát. A fix nyomaték miatt viszont állandó gyorsulása volt.
Itt nincs bolygó körüli pálya, csak egyenes. Mivel a bolygó gömb alakú, ezért a hajó elkezd emelkedni, ahogy halad egyenesen.
Érdemes lenne megpróbálnod kis hajóval kezdeni. Sokkal kevesebb komponens kell hozzá, így nem fáj annyira, ha összetörik.
Egy kis vadászra elég két-két nagy hajtómű, melyek felfele és előre hajtják és 2-2 minden egyéb irányban. Illetve hátrafele érdemes 4-et tenni, mert ezzel kell tudnod megállni is.
2 girót rá, ha túl érzékeny, akkor még mindig kikapcsolhatod az egyiket. Viszont, ha haladási iránnyal szembe fordulsz, akkor a két nagy hajtómű olyan gyorsan állítja meg a hajót, ahogy felgyorsította.
Lefele irányuló hajtóműből elég egy is. De érdemes rárakni, erősebb, mintha megvárnád, míg a gravitáció lassítja le a felfele mozgásod.
Kreativ módban felejtettem a dolgot de rajtam még az sem segít. Több napi farmolásom csak úgy elszállt <#lookaround>#lookaround>
Utólag megtaláltam a roncsokat. Repült 67km-t pilóta nélkül <#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.07. 17:15:00
Van egy olyan trükk, hogy a föld szerű bolygón egy o2 tartályra szerelt ventilátor szívásra állítva feltölti azt.
Így eleve sok o2-vel mehetsz ki az űrbe.
Mondjuk mire megtöltesz egy h2 tartályt, addig megtelik pár o2 is ugyanabból a jégből.
A 300 urán nem kevés, egy jó darabig el lehet belőle az ember.
A játék kezeli a fizikát, szóval nem mindegy a súly és a hajtómű.
Wikipédián megnézheted, hogy melyik hajtómű mekkora erőt képes kifejteni. És, hogy mekkora az önsúlya, valamint, hogy mennyi energia kell neki.
Képlet alapján kiszámolható, hogy adott hajtómű meghatározott tömegnél milyen gyorsulást tud elérni.
Ez az űrben sem mindegy, mert ott is van gyorsulás, lassulás.
Ha a hajót megpakolod, akkor változik a tömege is. Ezt látod is a HUD-on kiírva, mikor beszállsz. De elvileg a jármű konzolját megnyitva az infó fülön is ott lesz.
Elvileg kezel a játék súlypontot is. Én általában szimmetrikus hajókat építettem. De kerekes járműnél sem mindegy, adott esetben felborulhat.
Szóval wikipédiát kell nézegetni, illetve a képletre rá kell keresni. Fejből most nem tudom. De wiki-n az is meg lesz.
A bolygókon figyelembe kell venni a gravitációt is. vagyis nem elég egy 10 m/s gyorsulású hajót építeni (ami felfele irányba gyorsul ennyit), mert a gravitáció miatt a föld szerű bolygón 9,81 m/s-ot el kell érni, hogy lebegj.
Én anno csináltam egy számolós táblázatot erre. Nem tökéletes, de legalább hajóm nem esett le a kevés hajtómű miatt.
Hogy mennyi súlyt bír a jármű, azt nem tudod megnézni, csak így számolással.
Itt van pár általam készített videó.
Talán találsz köztük számodra hasznosat is.
De szerintem sok videót találhatsz a témával kapcsolatban. Sokkal jobbakat.
Van némi uránom. Hogy honnan pontosan nem tudom,de vagy az fix bázis-ról, valami Medical room a neve, vagy valamelyik kalóz bázisról.
Párat szétkaptam. Éjszaka nem látnak csak ha bekapcsolom a zseblámpát. Oda szoktam osonnia sötétben és szétdarabolom amennyire csak tudom :) Jet-el kimentem egy-két aszteroidára és találtam az egyikenurániumot,csak elfelejtettem megjelölni a helyet és már nem találom :) De kb 300 db rudam van. Mire lesz elég még nem tudom.
Ha nem nagy gond szeretnék még kérdezni :) Ha épitek egy jármüvet,hol tudom megnézni hogy mennyire van leterhelve és hogy mennyi súlyt bir el ? Elöször ugyis csak egy teszt űrrepülőt csinálok de nem tudom eldönteni hány hajtómüves legyen. A teher autóm kiváncsiságból elkezdtemmegpakolni teher kontérrel. 9 millió kg súlyt tudtam berakni. 5 aksival vigan elment volna de féltem lerobban.
Egy űrhajónál jobban számit a súly. Feltételezem egyrészt az önsúly is fontos másrészt meg teher amit rárakok.
Ha hajóval kijutok az űrbe ugy gondoltam urárniumot gyüjtök. Jó lenne ehhez egy támpont hogy hány hajtómüves legyen.
A másik kérdésem az lenne,hogy kezdéskor amit kaptam kabint,amivel lepottyantam,annak a survival kittnél ha energiát töltöttem akkor töltötte a H2-is. A bázisomon amit épitettem az nem. A hidrogén tartályt kell rákötni survival kittre hogy töltse a H2 is ?
Én olyan rég játszottam vele, hogy akkoriban nem volt benne villám.
Amúgy sem hiányzik a vizes idő. Bőven elég belőle, mikor kinézek az ablakon.
Hajóból többfélét építhetsz.
3 féle hajtómű van. Ebből a bolygó elhagyásához a legjobb a hidrogén.
Elvileg el lehet hagyni légköri+ion kombóval is, de az rengeteg energiát igényel. És asszem a bolygón nincs urán hozzá. De lehet, hogy tévedek.
A sebesség a játék játszhatósága miatt van korlátozva.
Amúgy modokkal ez is növelhető.
Vagy a mentésbe kell kicsit belepiszkálni.
2-400 m/s környékén én nem tapasztaltam problémákat.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.10.07. 12:53:20
Van erre egy kapcsoló a világ beállításaiban is.
Érdemes lenne egy single világ beállításait átböngészni. Lehetőleg angol nyelven, mert nem tudom, hogy magyarul működik e.
Elméletileg, ha a beállítás fölé viszed a kurzort, akkor megjelenik egy ablak, amiben röviden közli, hogy mire való.
A lényeg, hogy a készítők az "élethűség" érdekében lehetővé tették, hogy ami objektum nem kapcsolódik voxel-hez (bolygó, aszteroida, melyeknek fix helyük van), az "hajóként" kezelendő. Ez az űrben azért macerás, mert egy kicsi, könnyebb állomást simán el tud tolni egy nagy hajó. Illetve bizonyos bugok esetén magától is megindulhat. Így nem célszerű a semmi közepére tenni állomást, mert úgyis csak hajó lesz. Hozzá kell kapcsolni egy kavicshoz.
Ha viszont ez a kapcsoló nem aktív, akkor te döntheted el, hogy mi lesz. Alapvetően asszem minden állomás lesz és úgy kell átkapcsolnod az említett módon hajóvá.
De az is lehet, hogy bug volt és ezért nem kapcsolt át, ha másodszorra sikerült.
Palackokat az összeszerelőben lehet gyártani, de nem a basic-ban. Assembly vagy Assembler néven is ismert.
Mind a kettőt megtöltheted az O2/H2 generátorban. A generátorba kell jég és a palackokat is be kell tenni.
Külön-külön is megtölthetőek, az O2 az oxigén tartályban, a H2 a hidrogén tartályban. Mind a kettőben legyen az adott anyagból, melyet a generátorral lehet előállítani jég segítségével.