7884
Space Engineers

Katt a képre
 • RJoco
  #7884
  Itt találsz pár dolgot, ami segíthet.
 • RJoco
  #7883
  Ha visszaugrik alapállapotra, akkor már nem fut a játék. Ha kép sincs, akkor egyáltalán nem tudja elindítani a játékot, csak megpróbálja.
  Próbáld meg a saját könyvtárából indítani, akkor mit csinál?
  C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SpaceEngineers\Bin64

  Gondolom a Steam friss.

  Van neki egy log fájlja is. Abba is érdemes lenne belenézni.
  Utoljára szerkesztette: RJoco, 2022.05.19. 15:52:20
 • VonGabo
  #7882
  A feladatkezelő párhuzamos figyelése még nem volt meg. Azonban ha a steamen belül indítom a játékot akkor kb 2-3 másodpercig kiírja hogy fut utána vissza ugrik alapállapotra. Nem jelenik meg kép és nem is indul el a játék.
 • RJoco
  #7881
  Feladatkezelőben mit látsz?
  Elindul a játék és úgy marad vagy egy idő után bezáródik?
  A HDD azért elég rendesen meg tudja toldani az indítási időt.
  A tényleges játék indulása előtt megjelenik egy kép, majd jön a játék.
  Ez nálam jelenleg kb. 5s volt. Ami igencsak sok idő. Szóval HDD-nél lehet, hogy sok percet kell várnod.
  Amikor váltottam HDD-ről SSD-re, akkor a HDD-nél vártam vagy két percet, SSD-n meg éppen csak megjelent a kép és már indult a játék.
 • VonGabo
  #7880
  Szia!

  Valós a meglátás természetesen a steam-ről beszéltem,
  A win 10 egy frissítés után folyamatosan kék halált halt ezért kellett újrahúzni, igen ennek volt értelme azóta stabil.

  "Az SE több okból nem indulhat el. Hibaüzenet nélkül ezt elég nehéz lesz meghatározni. Így először a rendszer körül kellene körbenézni. Minden driver fenn van? Nyilván fent vannak, ha a többi programnak nem volt baja, csak az SE nem indult el.

  Aktuálisak? Lásd fent

  A W10 a legfrissebb? Igen
  SSD-n vagy HDD-n van a játék? HDD, bár ez a kérdés csak sebesség szempontjából lehet fontos, csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezzel a konfiggal már több száz órám van a játékban.
  A mod-okat is letöltötte a steam, amire fel vagy iratkozva? Igen
  A játék indításánál nem nő meg az internet adatforgalmad? nem
  A steam a játékok első indításánál mindig futtat egy beállítást. Ez nálad lefutott? Igen
  Van elég virtuális memória? Az SE legalább 4GB-ot igényel. Akkor is, ha nem fogja használni. Van, korábban is futott a játék.
 • RJoco
  #7879
  Szia!
  Először tisztázzuk, hogy ki, miről beszél.
  Steam, ahol játékokat vehetsz, a kliens segítségével telepítheted és futtathatod őket. Egyéb funkciói is vannak. Néha gőznek is szokták becézni, mert a steam magyarul gőzt jelent.
  Stream-elni olyan emberek szoktak, akik a játékukat online, valós időben osztják meg más emberekkel.
  Az SG nálam általában a StarGate-et jelenti. Ennek a játéknak a rövidítése SE. De a fórum is SG, viszont nem újratelepíthető.

  Win 10-et általában nem kell újrahúzni. De, ha már megtetted, akkor megkérdem: Volt értelme? Megjavult, ami nem volt jó? Ez csak úgy kíváncsiságból érdekel.

  Az SE több okból nem indulhat el. Hibaüzenet nélkül ezt elég nehéz lesz meghatározni. Így először a rendszer körül kellene körbenézni. Minden driver fenn van? Aktuálisak? A W10 a legfrissebb? SSD-n vagy HDD-n van a játék? A mod-okat is letöltötte a steam, amire fel vagy iratkozva? A játék indításánál nem nő meg az internet adatforgalmad?
  A steam a játékok első indításánál mindig futtat egy beállítást. Ez nálad lefutott?
  Van elég virtuális memória? Az SE legalább 4GB-ot igényel. Akkor is, ha nem fogja használni.
 • VonGabo
  #7878
  Ezen a gyaluláson már túl vagyok, megtörtént. Magát az SG-t is 3-szór telepítettem újra, Nincs hibaüzenet semmi.
 • thebestgergo
  #7877
  Ha előtte működött akkor a telepítés során ment félre valami. Hibaüzenetet dob? Ha semmi más megoldás nem lesz akkor le kell gyalulni a teljes gépet és kezdeni előlről. Olyan nagy gond nem lehet.
 • VonGabo
  #7876
  Mint írtam már korábban is mindent megcsináltam ami a streamen fent van megoldás képen.
  Ez az első javaslat.
  A géppel van probléma, ez azért sántít, mert gyakorlatilag ez az egy progi nem akar elindulni minden más gond nélkül megy a stream és online játékok egyaránt. És újra is telepítettem a játékot.
 • thebestgergo
  #7875
  Ott akkor a gépeddel lesz a probléma.

  Ezt kipróbáltad már? Link
 • VonGabo
  #7874
  Sziasztok!
  Van egy megoldásra váró problémám remélem tud valaki segíteni.
  Közel ezer órát játszottam már a játékkal, de sajnos újrakellet húznom a win 10 oprendszert, azóta nem indul el a játék. Végig csináltam már a stream fórumon javasoltakat, újra telepítettem többször is a játékot semmi eredmény. Van valakinek jó megoldási javaslata? Ha már kifizettem, játszanék a játékkal.
 • RJoco
  #7873
  Nincs neked energiaellátási problémád? Ennyi hajtóművel szerintem simán tudnia kellene lebegni két nagy konténerrel is.

  Lehet, hogy a nanite mod-nak van valami bugja. És lehet, hogy a múltkor én is pont ebbe ütköztem bele. Vagy inkább:
  A játékba betettek egy korlátozó hülyeséget. Valami PCU a neve vagy mi. És minden blokknak van egy ilyen értéke, neked meg van egy max értéked, amit, ha elérsz, akkor nem építhetsz tovább. Ezt lehet, hogy meg tudja kerülni a kivetítés és a nanite építő. De használni már nem engedi.
  Még a limit előtt én leraktam vagy 20 nanitét egymás mellé és mind működött. Utoljára meg már nekem is szenvedés volt, ha többet építettem közel egymáshoz.
  Elvileg a limit állítható a világ beállításaiban.

  Esetleg kreatív módban töltsd be a hajót, szedd le az NFC-t és mentsd el a BP-t. Így a játékodban eleve NFC nélkül tudod megépíteni.
  A kis drónos szállítók építése szintén így menne, bár kis blokkot nagy blokkal nem lehet összekapcsolni. Szóval oda kell egy külön kis blokkos kivetítő egy merge blokkal. Erre a merge blokkra épül rá a drón merge blokkja és ehhez a drón többi része. A merge blokk leválasztásával a drón máris repülhet.
  A remote control blokknál kell keresni az autopilóta lehetőségeket.
  Távirányítani pedig kétféleképpen tudod. Az egyik, hogy lézer antennát szerelsz a saját hajódra és a másikra is. Összehangolod őket és amíg látják egymást, addig távirányítható. A hatótávot jelenleg nem tudom, asszem ez változott az idők során, utána kell nézni. Ha viszont a lézer útjába kerül valami, akkor a kapcsolat megszakad. Ellenben ezek nem láthatóak a HUD-on.
  A másik módja, hogy antennát szerelsz rá. Ennek, ha jól tudom, akkor 50 km a hatótávja. Legalábbis a nagynak. De lehet, hogy változott. Viszont 50 km-es körzetben mindenki tudni fogja, hogy merre van a hajód. Bár single-ben ez úgysem számít. Az NPC amúgy is megtalálnak.
  Természetesen a hajóra kell a remote control blokk is, hogy távirányítani tudd. Azon keresztül fog menni a dolog, így megfelelő irányba tedd le. És kelleni fog kamera is a hajóra, különben nem fogod látni, hogy mi van előtte, ha már kiment a karaktered látótávjából.
 • RaeApofisz
  #7872
  Köszönöm. Igen egy olyan hajót épitettem amin van nanite. Azon kivül van össze szerelő és kivetitő is rajta. Önmagára rátudom vetiteni a hajót és bármikor megtudom épiteni újra, ha tulzottan sérült. Bányászni is szoktam vele, bár az kicsit lassú. A bontással csak az a baj,hogy a hajóm nem bir el annyi súlyt amennyit elfér a két nagy teher konténerben. Vagy elszállitom valahova és kipakolok vagy ott helyben felhasználom valamire, vagy.... tök jó lenne ilyen kis mini hajók, drónok amiket haza tudok küldeni.
  De azt csináltam, hogy elkezdtem össze gyüjteni azt a mennyiséget ami kell hogy megépitsek egy tök ugyanolyan hajót amim már van. Azzal csak az az egy kis apró gond van,hogy nekem ugy tünik van valami limit a nanite használatában. Hogy egy embernek csak egy lehet talán... nem tudom, de ha kettő van egymáshoz közel valamelyik mindig leáll. Egyet elinditok akkor a másik leáll. Vagyis a többi hajót már nanite nélkül kéne megépitenem. De még nem jutottam azzal semmire, hogy valahogy táv vezéreljem, automatizáljam. Azt még megkell tanulnom.

  Amugy ez a hajóm amit én épitettem. Nem szép de saját :)
  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2807737719
  Utoljára szerkesztette: RaeApofisz, 2022.05.18. 19:39:54
 • thebestgergo
  #7871
  A Nanite Control Facility moddal lehet bontani is.

  Link
 • RJoco
  #7870
  Megoldható, bár scriptelés nélkül elég nehéz lesz.
  Én akkor már azt csinálnám, hogy a hajóra tennék egy nanite repair modult és, ahogy fogy a hely, úgy rakosgatnám le a konténereket a hajón. A gyár meg majd megépíti.
  Az alkatrészeket elemeire csak az összeszerelő tudja bontani. És csak az tud újakat előállítani, de egy időben a két funkció nem működik. A gyorsaság miatt esetleg két összeszerelőt érdemes építeni.
  Bár eddigi tapasztalataim alapján a bázisok és hajók nem adnak annyi értékes nyersanyagot, amennyi az embernek kellene.
  Természetesen a hajtómű komponens mindig jól jön, de konténerből sem nagyon tudsz többet összerakni, mint amennyi volt az objektumon. Ellenben rengeteg acéllemezed lesz.
  Amúgy kis blokkos konténerbe sokkal kevesebb cucc fér, mint nagy blokkosba. És a drónokhoz is kell hajtómű komponens. Egy hajtómű nélküli bázison ilyet nem fogsz találni.
  Ha esetleg gravitációban csinálnád, akkor meg nem lesz elég motor a sok hajtóműhöz. És akkor valamivel tankolni is kell a járgányokat. Űrben még esetleg kivitelezhető, bolygón viszont alaposan meg kell tervezni a drónt és az útvonal sem 1 pontból fog állni.
  A nanite hátránya, hogy túl gyors ahhoz, hogy jól ki tudd gondolni a dolgokat. Előnye, hogy gyorsan lehet vele építeni, ha már tudod, hogy mit akarsz építeni.
 • RaeApofisz
  #7869
  Köszönöm a választ.
  1 hajóm van amin van egy nannite szerkezet. Kalóz bázist tettem ártalmatlanná és arra gondoltam lekéne bontani,hogy ne vesszen kárba. Még a töredékét se bontottam le mikor már túlsúlyos lettem. Aztán az jutott eszembe milyen egyszerü lenne 1 konténeres kis drónokat gyártani, amik ha megtelnek haza küldöm öket. Még ugyan nincs fix bázisom csak ötlet szintjén született meg ez a gondolat. Az is elég lenne ha egy fő bázison landolna, nem kéne hogy dokkoljon. Közben folyamatosan dolgozna nanite, bontaná a kalóz bázist, esetleg le is darálná az alkatrészeket nyersanyaggá. Közben gyárthatna is ilyen kis drónókat ott helyben a nanite.
  Utoljára szerkesztette: RaeApofisz, 2022.05.14. 16:44:34
 • RJoco
  #7868
  Szia!
  Van robotpilótára lehetőség. Ha jól tudom, akkor scriptelni sem kell. Csak távirányító kell rá. A blokk pontos nevére most nem emlékszem. Elvileg még dokkolni is tud.
  Én amúgy inkább egy nagy bontóhajóval mennék eleve és nem kézzel bontogatnám. Persze ehhez először célszerű teljesen ártalmatlanná tenni.
  A hajókövetés már más kérdés. Az szerintem csak script segítségével megy. Ennél talán egyszerűbb megoldás, ha konnektorral csatlakoznak a fő hajódhoz. Így az anyag eleve átküldhető rájuk. Kijelzőn meg figyelemmel kísérheted mindegyik telítettségét.
  Másik megoldás, hogy merge blokkot használsz. Ilyenkor a kis hajók hajtóművei is segítenek téged, míg a konnektor esetén vagy ki kell kapcsolni őket vagy a tehetetlenségi csillapítást kell kikapcsolni, különben éppen, hogy akadályozni fogják a haladásod.
  Utoljára szerkesztette: RJoco, 2022.05.13. 14:53:15
 • RaeApofisz
  #7867
  Sziasztok.
  Valaki tudna javasolni olyan modot vagy szkriptet, ha egyáltalán van olyan, hogy egy adott koordinátára el lehet küldeni automatán egy hajót ? Valami olyasmit szeretnék,hogy gyártok sok kicsit nyersanyag szállitó hajót és ha megtellik haza küldöm. Pl pirate bázist ha lebontok. Vagy valami olyasmit amivel követ engem a saját másik hajóm.
 • RJoco
  #7866
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Features

  New Camera Overlay
  Added Weldless Armor Skin
  Added Corrugated Metal Armor Skin
  Added new Blocks - Base Game

  New Armor shapes (S + L grid, Light + Heavy, 10 shapes, 40 blocks total)
  T Junction Conveyor (S + L grid, 2 blocks total)
  Round Windows (S + L grid, 4 shapes, 16 blocks total)
  Small advanced rotor (S grid, 1 block)
  Conveyor Converter (S grid, 1 block)
  Half Cover Wall Mirror (L grid, 1 block)
  Plushie Engineer (S grid, 1 block)
  Ladder Shaft (L grid, 1 block)
  Reinforced Conveyors (S + L grid, 3 shapes, 6 blocks total)

  Ezért a tartalomért nem is lett volna szép pénzt kérni. Ahogy látom, az alap játékelemek variációit bővíti. És "all Major updates are free".
  A DLC-kbe is került új blokk. Természetesen az kapja meg, akinek a DLC megvan.
 • thebestgergo
  #7865
  Most kivételesen fizetős tartalom nélkül jött egy nagyobb frissítés.

  Update 1.201

  YouTube
 • DrPolihisztor
  #7864
  Üdv
  A helyzet hogy én is szívesen játszanék együtt másokkal. Dc:Bagoly#6727 Én inkább szerepjátékos vagyok, illetve közösen szeretek együtt játszani másokkal.
  Minden mód megvan, mindegyik tetszik, régóta játszom a játékkal!
  Támogatom a fejlesztőket, megveszek mindent amit piacra dobnak, Marek Rosa jól eltalálta a goodAi-t tudtátok hogy magyar nyelven is lehet beszélni vele? Egy béna chatbot szinten áll!
 • RJoco
  #7863
  Február 3-án jelentős frissítés jött Warfare 2 Broadside néven.
  Változtattak a játékmechanikán. Javítottak a harcokon.
  Új fegyvereket és lőszert kaptunk. Valamint pár új egyéb blokkot is.
  A Beacon hatótávja 200 km lett és JD-nél kiválasztható célnak.
  Új kezdés és még pár egyéb dolog.

  Hogy ne csak az ingyenélőknek legyen jó, jött egy ilyen nevű DLC (Pack) is.
  Hajtómű, reaktor, hangárajtó, új skinek és egyebek találhatóak benne.
 • RJoco
  #7862
  A TIM nem bírja az értékeimet és állomásomat rendesen kezelni.
  Beállítottam, hogy 200k lemezig meg se álljon, de 107k-nál nem nagyon akar többet csinálni.
  Pedig van anyag is hozzá, meg jó 200 összeszerelő, amit használhatna.
  Az inventorys kijelzőt meg nem használhatom, mert lefagy a script.
  Pedig Load-ra 0%-ot ír. Mindig.
 • ntamas94
  #7861
  Hali!
  Van még valaki a vanilát játszik?
  egyedül nem olyan mókás :)
  Monolith-szerveren vagyok.
  Utoljára szerkesztette: ntamas94, 2022.01.10. 15:53:47
 • RJoco
  #7860
  Szia!
  Érdekesen néz ki.
  A toolbar ikonok színesek? Meg a G-re előjövők?
  Ha jól értem, akkor te csinálod a szervert?
  Milyen hosszútávra van tervezve a dolog?
  Szeretek szerveren játszani, de az időm elég kaotikus. Van, amikor minden nap tudok játszani egy kicsit, van amikor akár egy egész napot is átjátszhatok, máskor meg hétköznap egyáltalán nem, csak hétvégén. Nagyon ritkán, de van, amikor a hétvége is kimarad.
  Most is utoljára vasárnap játszottam, igaz, akkor 11 órát. Azóta semmi, bár némi szerencsével úgy néz ki, hogy holnap megint leülhetek játszani.
 • Man100
  #7859
  Sziasztok!
  Van egy kiválóan beállított magyar szerver nem hostingos tehát garantáltan nem laggos.
  Wipe a közel jövőben nem várható.
  Szerver neve [EU/HUN] MonolithSE PVP
 • lammaer
  #7858
  Van, de nem túl pörgös az se
  https://www.facebook.com/groups/208752136284296
 • Alanw
  #7857
  Van esetleg valami facebook csoport ami magyar?
 • igor1
  #7856
  Köszönöm!
  Ezt akarttam tudni...kár vele foglalkoznom.
  Nagyon bonyolúltnak tünt.
  Szép napot!
 • RJoco
  #7855
  Lehet, hogy régiek a videók, a játék azóta változott.
  Jobban jársz, ha építesz egy frankó bányászhajót és magad csinálod, mint drónozol.
  Itt nem hiszem, hogy nagyon foglalkozott ilyennel bárki is.
  Scriptet kell írni rá, ahhoz meg C-ben tudni kell programozni.
  Volt olyan tagunk, akkor tudott scriptet írni, de sajnos ellépett Minecraft-ba és azóta sem jött vissza.
 • igor1
  #7854
  Sziasztok!
  Tudna valaki segíteni hogy automata banyászdrónt építsek?
  Minden meg van hozzá....
  Ezer videót megnéztem,de valahogy elveszek a beállítasokban.
  Nekem nem ugyan azok a beállítasi lehetősegek vannak mint a videókban...
  Annyi megy hogy tudom távvezérelni a szerkezetet...de hát az nem nagy kunszt
  Vagy dlc nelkül nem lehet?
  Az is nagy segítség lenne ha tudnátok egy oldalt ahol le van írva.
  Előre is köszönöm.
 • thebestgergo
  #7853
  Nincs mit. Ezért van ez a fórum Írj ha problémába ütközöl. Szép napot neked is.
 • Profi1000
  #7852
  Nagyon kedves és rendes ember vagy Gergő!! Sok kellene belőled Magyarországra. Tisztelettel köszönöm hogy fáradoztál azért hogy nekem segíts!!!! Minden megoldódott! Vannak aszteroidák!!, Szép napot neked.!! Üdvözlettel Bíró József
 • thebestgergo
  #7851
  Nem tudom mi lehet a probléma. Csináltam egy gyors videót nálam, hogy megy. Még kell neki pár perc mire feldolgozza a HD felbontást.  Amint a videón lehet látni az aszteroidák csak abban a pillanatban jelennek meg amikor kiteleportálom a karaktert. Ugyanis csak akkor generálódnak le ha ott vagy.
 • Profi1000
  #7850
  Bármit csinálok egy aszteroida sincs mindent a leírtaknak megfelelően csinálok. 4000 km-ig mentem fel ott sem volt
 • Profi1000
  #7849
  Fent vagyok 76km en egyetlen aszteroida sincs
 • Profi1000
  #7848
  Teljes törlés után néző és kísérleti mód bepipálva
  Utoljára szerkesztette: Profi1000, 2021.10.13. 11:06:29
 • Profi1000
  #7847
  A kísérleti mód is fekete nem lehet bejelölni
 • Profi1000
  #7846
  Végigcsináltam amit írtál és a viveót is nincs egy db aszteroida sem.
 • thebestgergo
  #7845
  A kísérleti módot kapcsold be nyugodtan nem lesz semmi. Én mindig bekapcsolva tartom. Az aszteroida sűrűséget fel szoktam venni maxra.