Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    #7897
    Szia!
    Elképzelhető, hogy egyes helyekre nem elosztót, hanem szortírozót tettél?

    A másik, ami inkább elképzelhető, mint ez a bagatel baki, hogy nem vetted figyelembe a komponensek méretét. Mert van nekik. És kis hajónál számít.
    Mind a konténereken, mind a csatlakozón van nyílás kis csőnek és nagy csőnek is. Kis csövön a kis dolgok mennek át. Nagy csövön pedig minden.
    Az olyan, mint a "nagy cső" komponens, nem fog átmenni kis szállító csövön. Ezt biztosan tudom. Ha jól emlékszem, akkor a rakéta sem megy át a kis csövön.
    Szóval erre mindenképp figyelni kell.

    Azt nem tudom, hogy az állomás elemei miért jelennek meg sárgán neked. Biztos valami frissítés, már rég játszottam vele.
    Egyrészt a konnektorral csatlakozni kell az állomáshoz. Zölden világít a konnektor amúgy fehér része. Ha csak sárga, akkor már csatlakozásra kész, de nem csatlakoztattad. Másrészt az inventoryban a felső részen tudod választani, hogy mit láss. Jól kell beállítani.
    De a konténereknél van láthatósági kapcsoló is. Ha véletlen kikapcsoltad a lista láthatóságot, akkor nem fog ott megjelenni.

    Amikor konnektorral csatlakozol az állomáshoz, akkor az állomás a hajó energiaforrását is használni fogja. Nehogy csúnya meglepetés érjen, hogy indulnál, de nincs nafta a hajóban, mert az állomás elhasználta. Viszont az állomás így képes feltölteni az akkukat is.

    Teljesen természetes dolog, hogy a tornyok behúzzák a lőszert. Kell nekik, ha lőni kell. A szállító szalag használata kikapcsolható tornyonként.
    Másik megoldása a TIM használata, amivel minden tárolásra képes blokk szabályozható. A finomító és gyártó egységek is.
    Így megmondhatod a tornyoknak, hogy egyszerre mennyi lőszer lehet bennük. Mindig "max"-on tarthatod hajóid reaktorában az uránt is. Nem kell a fent említett esettől félni. Kivétel, ha az állomásodnak sincs már uránja.