Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt akarttam tudni...kár vele foglalkoznom.
Nagyon bonyolúltnak tünt.
Szép napot!
Jobban jársz, ha építesz egy frankó bányászhajót és magad csinálod, mint drónozol.
Itt nem hiszem, hogy nagyon foglalkozott ilyennel bárki is.
Scriptet kell írni rá, ahhoz meg C-ben tudni kell programozni.
Volt olyan tagunk, akkor tudott scriptet írni, de sajnos ellépett Minecraft-ba és azóta sem jött vissza.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Tudna valaki segíteni hogy automata banyászdrónt építsek?
Minden meg van hozzá....
Ezer videót megnéztem,de valahogy elveszek a beállítasokban.
Nekem nem ugyan azok a beállítasi lehetősegek vannak mint a videókban...
Annyi megy hogy tudom távvezérelni a szerkezetet...de hát az nem nagy kunszt
Vagy dlc nelkül nem lehet?
Az is nagy segítség lenne ha tudnátok egy oldalt ahol le van írva.
Előre is köszönöm.
Amint a videón lehet látni az aszteroidák csak abban a pillanatban jelennek meg amikor kiteleportálom a karaktert. Ugyanis csak akkor generálódnak le ha ott vagy.
Utoljára szerkesztette: Profi1000, 2021.10.13. 11:06:29
Aztán kiválasztom a föld nevű bolygót a bázissal. Majd indítok a játékot eddig van hiba????
By default its F8 for 'free' spectator view (F6 to exit spectator), and CTRL+SPACE to teleport to the current position.
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2021.10.13. 08:25:31

Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2021.10.12. 14:24:12
Repülj tovább.
A világ beállításainál meg lehet adni, hogy milyen sűrűn jelenjenek meg aszteroidák. Ott tudsz rajta állítani, ha nagyon kevés jelenne meg.
Az egyéb égitesteket meg látnod kellene a bolygóról. De lehet, hogy rossz oldalán vagy.
Kopaszt is próbáltam meggyözni, de ő a szenvedés nagy híve inkább háromszor körberepüli az objektumát mire egyszer rendesen megépíti.
És akkor hangoztatja hogy ez a játék időmiliomosoknak való :)
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
De nem kell a teljes blokkhoz az anyag.
Elég, ha csak az első eleméhez megvan nálad az anyag.
A legtöbbször acéllemez és beltéri lemez kell.
Az üveghez gerenda.
A kreatív egy kicsit más. Ott beletehetsz dolgokat a voxel-ba. Csak sajnos azokkal gond lesz.
Ha még nem tettél le nagy antennát hajó belsejében, akkor nem tudod, mi a legrosszabb.
A letételnél tényleg van finommozgás. Ezt be tudod állítani, asszem mindjárt helyben egy billentyűvel.
Az is állítható, hogy a blokkot forgassa magától egy "megfelelő" irányba vagy ne.
Ha nem jelennek meg a billentyűparancsok a HUD-on, akkor a "h" nyomogatásával lehet elővarázsolni.
Nem tudom, melyek a konkrét betűk, melyekkel nálad ezek kapcsolhatóak.
A billentyűkiosztást amúgy is érdemes áttanulmányozni.
Kreatívban lehet tükörben építkezni, de több tengely is megadható, így lehet egyszerűen szimmetrikusan építeni dolgokat.
Vagy én vagyok a gyagya vagy most ezek szerint ez így működik.?
Ha aktív a tereptárgyak másolása a játékban és le szeretném tenni a másolt objektumot valahová lehet valahogy finom hangolt beállítást csinálni vagy ez a kb 25 fokos ugrálós beállítás létezik? Régebben mintha lehetett volna kis mozgásokkal meghatározni hova szeretném letenni a másolt alakot.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
tényleg zavaró az a dolog is ha pl egy kavics belsejében épp egy fúrót szeretnék leteni egy dugatyúra és látom hogy piros elkezdhetek gondolkodni hogy vagy alapanyag hiány vagy belelóg a fúró valahol a falba ebbe az esetben sajna nem tudom teljesen körbelátni a fúró határait hogy lássam merre van a probléma így elég macerás az építkezés :) a vicc az hogy kreatív módba ilyenkor meg símán lerakja a fúrót a falba a játékot nem érdekli hogy belelóg és nem fog elindulni vagy szétrázódik :)
Vagyis gondolom a hajtóműre gondoltál.
Ami baromi nagy, 3x3x3 kocka. Lehet, hogy a mod-olt hajtómű még nagyobb.
Sajnos a lerakásnak, illetve illesztésnek van egy maximális hatótávja.
És ekkora blokkok esetén nagyon kicsi a mozgástér a lerakás és a már belelógok a lerakás helyébe között.
Ha meg messze vagy, akkor azért nem megy.
Elvileg az egérgörgővel ezt a határt ki lehet tolni vagy épp közelebb hozni. De csak bizonyos keretek között.
Ha egy blokk már "ragasztható" lenne a másikhoz, de nem olyan az oldala, akkor is piros keret jelenik meg, mint mikor valami az útjában van és azért nem lehet letenni.
Lehet hogy modhibába estem de nem az első mod használatakor jelentkezett ez a jelenség.
köszi megtaláltam a leírást odafennt :) igaz már a kedvenceim közt volt.
TIM: Klikk a bannerra, ott találsz infót, magyar nyelvű leírást. A pontos nevét nem írom le, mert azt én sem tudom pontosan.
Elvileg csak modok esetében és kreatív építkezés során lép fel a baj
Kérdés
Egyes blokokk mért nem tapadnak hozzá az oldalukkal a kiszemelt blokk oldalára?
TIM script ? mi a pontos neve ami alapján megtalizom?
A jeladó amúgy nem légzáró. És igazán nem is jó semmire.
Oké, hogy közli az építmény helyzetét, de kommunikálni nem tudsz vele. Cserében kevesebbet fogyaszt, mint az antenna.
Amit beadsz a finomítóba, azt hívjuk ércnek. Ami kijön az nem érc, hanem finomított rúd. Általában rúdként jön ki. A sóder kivétel, az zsákolt.
A rúd kell az összeszerelőnek, ami a komponenseket-alkatrészeket gyártja. Meg a flaskákat, eszközöket és fegyvereket.
A szortírozó jó cucc.
Ha kicsit jobban belemélyedsz, akkor akár el is hagyhatod és használhatod helyette a TIM script-et.
A konténerek beállítása kicsit macerásabb, de sokkal egyszerűbb a darabszámokkal játszani.
Pl. nem kell, hogy egy hajón több ezer urán rúd legyen, hacsak nem valami bázis hajó. Ettől eltekintve általában reaktoronként 100 urán bőven jó. Ezt a TIM script-tel ügyesen be lehet állítani. Amikor a bázisodhoz csatlakozol, akkor mindig feltölti uránnal.
Építőhajóknál alapanyaggal, stb.
mert én az épület falába terveztem gondoltam ad némi fényt a tornya az épületben. (bár akkor nem lenne stabil az oxigén a bunkerben.)
Aztán kezdett gyanúm támadni feléje és két darab járólapot tettem fel rá lehet a járólakok széleinél még így is eresztene?
2 magas hangár ajtó van a bunkeren a kétajtós ki be járkálás megoldható lenne de az nem űrmérnöki meló :) (max meg lehetne bolondítani némi időzítő rendszerrel)
most a rendszeremet valahogy úgy alakítottam ki hogy:
Jön a hajó kidobja a szerzett rakományát egy begyüjtőbe a gyűjtő alján egy nagy konténer ebből a konténerből a jég és o2 palackok mennek a hidrogén generátor és életbentartó rendszer kis konténere felé.
a nyersanyag alapban befut a nagy finomítóba amin van két gyártást gyorsító modul meg egy energia modul.
inenn mennek az ércek egy szortin keresztül egy nagy gyüjtőbe ahol csak az elkészült ércek vannak tárolva.
ebből a konténerből táplálkozik az összeszerelő üzem a kicsi is meg a nagy is, a nagyon van egy gyártást gyorsító modul inenn megy tovább a kész alapanyag a gyűjtő konténerbe ahonann ki tudom venni a cuccot építkezéshet.
elvileg mindennek megvan a helye és a szortír is mükszik.
Anyagmozgató csatorna rendszert meg a kocka alakú conveiorból készítettem a bunkeren belül csak az o2 szaladgál a kör alakú közvetítő csövön.
A wiki meg sokat tud segíteni.
A ventin, ha piros, akkor ki van kapcsolva vagy nincs áram.
Ha sárga, akkor kifújásra van állítva, de lyukat érzékel, ezért nem fúj ki. Ergo, az űrbe sem tudsz levegőt kifújatni vele.
Ha zöld, akkor légmentesen zárt a helység, így kifúj. A pöttyök rajta azt jelzik, hogy milyen szinten áll a helységben a levegő mennyisége.
A kék a beszívás. Csak akkor tud beszívni, ha van hova. Ez elég egyértelmű. Vagyis, ha minden tartályod tele, akkor nincs hova beszívni. Ha kinyitod a helység ajtaját, akkor kiszökik a levegő. Vagyis kiengedted az űrbe. Ezért szoktunk dupla ajtót tenni, hogy a lehető legkevesebb levegő menjen ki.
Ha külön tartályra kötsz egy ventit, ami elszív, akkor ki tudod szívni a helységből a levegőt. Nagy helység esetén sok idő. A kapcsolgatását is meg kell oldani. Macerás. Na meg, ha megtelik a tartály, akkor...
A szortírozót kell megnézni. Jó régen még visszafele is átment rajta a levegő. Lehet, hogy ez változott.
Viszont ez is macerás, ugyanis:
A tartályok jelölése:
Piros - Kikapcsolva a blokk vagy nincs áram.
Zöld - A pöttyök száma jelzi, hogy milyen szinten van. Ha jól emlékszem, akkor a kiürítés a zöld.
Kék - A pöttyök száma, mint a zöldnél. Ilyenkor elvileg betöltésre van állítva. Vagyis mindenhonnan beszívja a cuccot. Viszont onnan nem tud beszívni, ahol szintén ez van beállítva.
Azt nem tudom, hogy van automata fokozata vagy nincs.
Alapesetben úgy működik, pl. a hidrogén tartály, hogy a generátor feltölti, a hajtómű meg elviszi.
Ha viszont feltöltésre állítod, akkor a hajtómű nem kap belőle.
Az oxigén elvileg ugyanez.
Vagyis kapcsolgatni kell a tartályokat is, meg a ventit is, hogy mit akarsz. Annak nincs értelme, hogy az egyik elszív, a másik meg kifúj.
A blokk kontrol lapját kell áttanulmányozni a pontos infókért. Már rég játszottam.
Érdekes modon a feltöltés működik viszont a kiszívást nem tudom orvosolni
Jelenleg úgy oldlttam meg hogy egy oxigén tartály mellé felcsaptam két ventillátort.
Lehet az a baj az oxigén tartályal hogy mind az 5 jel zöld rajta azaz tei a tartály és nem tudja elnyelni a beszívandó levegőt?
egy kék pötty van rajtuk. az okés hogy ha piros ki van kapcsolva meg ha zöld és növekszik akkor pumpálja fel a helységet. a Sárga meg kék jel okoz néha fejfájást. Azt hiszem a sárga lenne az amikor elszívja?
a kék meg tényleg a telítetség miatt jelenik meg hol egy hol 5 jelel.
Hogy ürítem a tartályt? kéne egy ventillátor ami kifele ürít az ürbe? de így nincs értelme a tartálynak.
Ha egy venti van bent ami együttműködik a kifele fújóval az veszteséges megoldás lenne.
mindenképp tartályba lenne jó szívni a levegőt.
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2021.10.05. 08:47:07
A konténerből anyagot és creditet lehet kiszedni.
Kb. ennyi a jel.
Szerintem csak 1 gomb működik rajtuk.
A konténer tartalma meg spawn-kor kerül bele véletlenszerűen.
A piston most jobb, mint régen volt.
Van neki egy rugalmassága is, így kevésbé sérülékeny.
Az nyomatékállítás sem hülyeség rajta. Csak meg kell szokni.
Mod-ok terén van, ami megjelenhet NPC járművön, van ami nem.
A pajzs nem szokott, de ugye attól is függ, hogy melyik pajzs mod-ot használod.
Az OKI-s fegyverek megjelennek. Bár gyakran nem működnek.
azt filóztam a multkor hogy némelyiken egynél több gomb van elképzelhető hogy a gombok megnyomása számít más és más van esetleg a ládában ha nem jól választok?
Leszállótalppal lefogom őket kiszedem a cuccost belölük és feldolgozom utánna.
Most a legbajosabb hogy bizonyos alkatrészeket pl rácsot nem tudok gyártani valami kellene még hozzá nyersanyag ami az alap kavicson nincsen <#hamm>#hamm> eddig a 10 méteres pistonnal meg egy fúróval lukasztgattam a kavicsod de nagyon gyorsan eljutottam oda hogy vagy nagyobb fúrót vagy hosszabb szelepet keresek módban mert ez borzalom. a játékban tényleg megváltozott pár dolog pl az a piston amit annó használtam elindítottam és működött megadtam a sebességet neki és elindult most meg még a nyomással is játzani kel? <#confused>#confused>
néha ényleg túl van spilázva egyes blokkok működési elve. Csodálom Kopasz mért akad ki néha de kezdek igazat adni neki :)
Elhatároztam hogy párszor meghalok és az újjraéledő hajót szétszedem és az alkatrészeit használom Legutoljára fogtam magam és lemásoltam a hajót persze túlélőben kockáról kockára :) hátt ember legyen a talpán amire megtanulom a kormányzását. első éles bevetése a hajónak kudarc volt. igaz könnyű páncélból csináltam rápattintottam nehézpáncélú lemezeket ahova lehetett kapott 3 megymagköpködőt de nem volt esélye :) így vagy kereskedelmi hajókat torpedózok vele vagy maradnak az ismeretlen jelek. Vagy átalakítom és kap egy pajzsot. bár azt nem tudom hogy a telepített blokkok megjelenhetnek e az npc-ken is?
Szerveren szoktam, ha épp indít valaki, de általában az is hamar meghal.
Sajnos a játéknak vannak korlátai, amit viszonylag hamar el lehet érni.
A harc rendszer nem az igazi, tekintve, hogy a gép mindig pontosan tudja, hogy hol vagy és oda lő. Te meg nem választhatod ki, hogy épp mire célozzanak a fegyvereid. Manuálisan meg hát...
Az új NPC-s kereskedelmes rendszer éppen nem rossz. Lehet feladatokat felvenni, amikért lóvé jár, amiből ezt-azt tudsz venni.
Igazán a túlélő játék addig érdekes, míg el nem tudod látni magad gyorsan, nagy mennyiségű nyersanyaggal. Onnan kezdve már nincsenek akadályok. Minden csak idő kérdése.
Asus RX460 4GB DDR5 STRIX-RX460-4G-GAMING
Asus B250G Gaming (Strix B250g Gaming)
Intel I5-7400 3GHz 6MB CACHE(Intel HD 630)
16 GB DDR4 2133 LC14 288
Azóta úgy emlékszem, hogy kapott pár optimalizációt is a játék.
Most, hogy fut?
Vagy vettél új gépet?
a fene tudja már mikor játszottam ezzel a játékkal legutoljára
talán akkor amikor a notimon építgettem ezt a szépséget 5 10 fps társoságában :)
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=668201189
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2021.09.30. 19:46:01
Amúgy, ha megvan a fa, akkor elég egyértelmű, hogy mihez mit kell megépíteni.
Nem nagy ördöngösség, hamar ki lehet pörgetni a fát.
Bár van egy-két gagyi rész. Egyes dolgokhoz meg kell olyat építeni, amit adott esetben nem használ az ember. Lehet, hogy soha. Mondjuk az ilyet megépíti az ember, aztán elbontja.
Ha valamit még nem "fejlesztettél" ki, akkor egy idegen hajó esetén hiába akarnád használatba venni a jó öreg kicsit leflexelem, visszaépítem módszerrel, mert visszaépítésnél reklamál, hogy te ezt még nem ismered.
A kérdéshez csak annyit tennék mellé hogy baromi régen játszottam.
Kicsit fura most nekem a világindító rendszer.
Kérdés
magányos túlélőt szeretnék indítani.
hogyan állítsan be a játékot az elején mit kell ki vagy be ixelni hogy minden blokot elérhessek és ne a kifejlesztéssel bajlódjak?
az nem baj hogy a nyersanyagot ki kell termelni hozzá.
Tehát úgy szeretnék építkezni mint kreatív módban csak anyagkitermelés segítségével.
Pl elösször szembesültem azzal amikor elfogyott a reaktoromban az urán és már megvolt a napelem a bázison mégse volt energia
kerestem az akkumulátorokat de nem találtam.A fejlődésfán ott volt.
pl a hajókra való fúró egységet se találom.
Vagy segítsetek abban hogy kell kifejleszteni a hiányzó blokokat?
Azt hittem ha meghalok és az ujraéledő hajóban szétszedem ezeket az elemeket akkor megkapom őket de nem.
Ha valami állomás volt, de elvált tőle, attól még lehet állomás.
Illetve az állomásnak lehet fix pozíciója, nem hat rá semmilyen erő.
A konzolt megnyitva az infó fülön át lehet konvertálni az állomást hajóvá.
De ez csak akkor működik, ha nem lóg bele a voxel-be.
Voxel az a dolog, amit a játék generál, mint a bolygók, aszteroidák. Ezeknek fix pozíciójuk van, nem mozgathatóak.
Ez a fix állomás dolog a világ beállításaiban állítható.
Ha átállítod, akkor onnan kezdve csak az lesz fix, ami kapcsolódik egy voxel-hez. Ha levágsz belőle egy darabot, ami már nem kapcsolódik, akkor automatikusan hajó lesz és hatni fognak rá az erők.