Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    #7870
    Megoldható, bár scriptelés nélkül elég nehéz lesz.
    Én akkor már azt csinálnám, hogy a hajóra tennék egy nanite repair modult és, ahogy fogy a hely, úgy rakosgatnám le a konténereket a hajón. A gyár meg majd megépíti.
    Az alkatrészeket elemeire csak az összeszerelő tudja bontani. És csak az tud újakat előállítani, de egy időben a két funkció nem működik. A gyorsaság miatt esetleg két összeszerelőt érdemes építeni.
    Bár eddigi tapasztalataim alapján a bázisok és hajók nem adnak annyi értékes nyersanyagot, amennyi az embernek kellene.
    Természetesen a hajtómű komponens mindig jól jön, de konténerből sem nagyon tudsz többet összerakni, mint amennyi volt az objektumon. Ellenben rengeteg acéllemezed lesz.
    Amúgy kis blokkos konténerbe sokkal kevesebb cucc fér, mint nagy blokkosba. És a drónokhoz is kell hajtómű komponens. Egy hajtómű nélküli bázison ilyet nem fogsz találni.
    Ha esetleg gravitációban csinálnád, akkor meg nem lesz elég motor a sok hajtóműhöz. És akkor valamivel tankolni is kell a járgányokat. Űrben még esetleg kivitelezhető, bolygón viszont alaposan meg kell tervezni a drónt és az útvonal sem 1 pontból fog állni.
    A nanite hátránya, hogy túl gyors ahhoz, hogy jól ki tudd gondolni a dolgokat. Előnye, hogy gyorsan lehet vele építeni, ha már tudod, hogy mit akarsz építeni.