Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    #7873
    Nincs neked energiaellátási problémád? Ennyi hajtóművel szerintem simán tudnia kellene lebegni két nagy konténerrel is.

    Lehet, hogy a nanite mod-nak van valami bugja. És lehet, hogy a múltkor én is pont ebbe ütköztem bele. Vagy inkább:
    A játékba betettek egy korlátozó hülyeséget. Valami PCU a neve vagy mi. És minden blokknak van egy ilyen értéke, neked meg van egy max értéked, amit, ha elérsz, akkor nem építhetsz tovább. Ezt lehet, hogy meg tudja kerülni a kivetítés és a nanite építő. De használni már nem engedi.
    Még a limit előtt én leraktam vagy 20 nanitét egymás mellé és mind működött. Utoljára meg már nekem is szenvedés volt, ha többet építettem közel egymáshoz.
    Elvileg a limit állítható a világ beállításaiban.

    Esetleg kreatív módban töltsd be a hajót, szedd le az NFC-t és mentsd el a BP-t. Így a játékodban eleve NFC nélkül tudod megépíteni.
    A kis drónos szállítók építése szintén így menne, bár kis blokkot nagy blokkal nem lehet összekapcsolni. Szóval oda kell egy külön kis blokkos kivetítő egy merge blokkal. Erre a merge blokkra épül rá a drón merge blokkja és ehhez a drón többi része. A merge blokk leválasztásával a drón máris repülhet.
    A remote control blokknál kell keresni az autopilóta lehetőségeket.
    Távirányítani pedig kétféleképpen tudod. Az egyik, hogy lézer antennát szerelsz a saját hajódra és a másikra is. Összehangolod őket és amíg látják egymást, addig távirányítható. A hatótávot jelenleg nem tudom, asszem ez változott az idők során, utána kell nézni. Ha viszont a lézer útjába kerül valami, akkor a kapcsolat megszakad. Ellenben ezek nem láthatóak a HUD-on.
    A másik módja, hogy antennát szerelsz rá. Ennek, ha jól tudom, akkor 50 km a hatótávja. Legalábbis a nagynak. De lehet, hogy változott. Viszont 50 km-es körzetben mindenki tudni fogja, hogy merre van a hajód. Bár single-ben ez úgysem számít. Az NPC amúgy is megtalálnak.
    Természetesen a hajóra kell a remote control blokk is, hogy távirányítani tudd. Azon keresztül fog menni a dolog, így megfelelő irányba tedd le. És kelleni fog kamera is a hajóra, különben nem fogod látni, hogy mi van előtte, ha már kiment a karaktered látótávjából.