503
EverQuest NEXT ( MMO )

• Fpocok
    szkeptikus vagyok.
  • TDC Geronimo
    Továbbra se értem mi olyan meglepő rajta. BF4 kaliberű játékok is lesznek rá Day 1 60 fpsel. Akkor nehogy már egy EQ-t ne vigyen el.
  • Fpocok
    Meglepne... de majd meglássuk.
  • TDC Geronimo
    PS4-ről beszélünk. Nem lesz ott semmi gond. Ennél sokkal különbek jönnek majd rá.
  • Fpocok
    Hatalmas gépigény, durva rombolás...
  • TDC Geronimo
    Miért lenne az? Mint mondtam, minden SOE termék jön.
  • Fpocok
    Szerintem kizárt, hogy jön konzolra.
  • TDC Geronimo
    PS4 bejelentést várok. Összes SOE játék jön rá, Planetside 2 is. Ezért remélem ez se marad ki.
  • EnxTheOne
    Mondjuk az is jó lenne ha a sima item bank nagyon korlátozott lenne, és a cuccok többségét ládákban kéne tárolni amit el lehet ásni, vagy a guild házban/kastély kincses termében tartani. (ebben az esetben egy stealth karakter sokkal szimpatikusabb lenne mint a heal/support/summon trio :D
  • DragonKnight
    Aki nem fogta volna fel még hogy mi készül itt, annak ez egy jó review.

EQNext
  • DragonKnight
    Amúgy jelenleg az az irány hogy a világ minden négyzetcentimétere elvileg kiadó.
    Van egy földesúr vagy valami hasonló nagykutya akitől sok sok grind és quest után kapsz egy kis hűbér birtokot vagy sokat vagy a 100 fős guild minden emberkéje összedobja a maga telkét és az egészből kijön egy városnyi giga telek, oda azt építesz amit akarsz, de az adott zóna stílusában (Gondolom a Landmark tool olyan assettekkel lesz feltöltve amik passzolnak az adott zónához)
  • DragonKnight
    no ja elég nagy kérdés. Remélem nagyon messzire el lehet menni. Persze nem dákóerődre gondolok, De ha fel lehet építeni az EQ2beli Queynos városát ezzel a motyóval, akkor szerintem megérkeztük :D.

Amúgy itt egy twit a Rosie-től az Art Directortól ami azért jót sejtet:

"Guild cities! You better believe it- you better BUILD it. As your future Art Director, don't disappoint me."
  • Torzonborz
    viszont kérdés hogy a saját content gyártással meddig mehetnek el és hogy lehet azt ebbe a perzisztens világba beemelni.
  • DragonKnight
    Igen ahogy emlegették teljesen szabad a vagy a felhasználási engedély keretein belül meg a moderátorok izlése szerint.
    Amúgy a jelenlegi player studioba is submittelni kell a cuccot és ha ok akkor jelenik meg a store-ban. Szóval lesz moderálás.
  • Fpocok
    Nálam a rendes játék meg ez a pénzkeresés összeegyezhetetlen. Jó, dio3-ban csináltam és nem is élveztem a játékot.
  • DragonKnight
    Ez nem új dolog és nem öli meg a játékot. Sőt igen jó alternatíva arra hogy az egyetemisták pénzt keressenek legálisan a játékkal ahelyett hogy powerlevelezzik a n+1. WOW karit.

Amúgy a SOE-nél sem újdonság a dolog, mivel a player stúdió az EQ2-ben pont ezen alapul. Az EQN-be alapból benne lesz a player studió míg a EQ2-ben külön dolog. Viszont ott sem láttam anyázást emiatt.
    Itt csak azt adhatod el amit csinálsz nem azt amit lootolsz. Az általad elkészített itemek pedig csak fluff dolgok, mondjuk egy franciaágy a házadba oroszlánfejes baldachim díszítéssel. Akinek ez kell és hajlandó érte pénzt adni az a te embered, viszont semmiféle előnye nem származik belőle a játékban. Ahogy mondtam semmilyen formában nincs jelen a pay2win.
  • WhiteStar
    penis fortresst akarok
  • WhiteStar
    azért nem is játszok a blizzard szarjaival. minden mmo cég gané, de ők még büszkék is rá. az aljanép meg imádja őket meg a pénztárcafogyókúrás játékaikat mintha valami istenek lennének
  • Torzonborz
    Amit a landmarkban csinálsz azt eladhatod ,gondolom itt is lesz vmi ellenőrzés hogy pl dákóerődöt mégse vehesd meg. :D
  • Fpocok
    Nem arra gondolok. Hanem mint a diablónál... emberke felrakja eladásra a cuccot, a másik emberke megveszi, cég meg leveszi a hasznot. Ez a játékok halála.
  • DragonKnight
    No mit akartak eladni neked? Nincs még EQN store amúgy, és a SOE-nál nem volt és nem lesz soha P2win.
  • WhiteStar
    mire gondolsz?

az én agyam már reflexből dodge-li a mikrotranzakciós f@szságokat, nem láttam semmit
  • Torzonborz
    F2Ptől mit vársz ? Ez kell a népnek hát egyék is meg.
  • Fpocok
    Amúgy ti mit szóltok ehhez a baromsághoz, hogy még meg sem jelent a játék, de már nyomatják az igazi pénzes szarokat? Szerintem eléggé visszataszító.
  • Torzonborz
    De itt nem a leiskolázáson van a hangsúly hanem az iránymutatáson.
    Mindenki nyivákol hogy újdonságot akar de senki sem tudja megmondani hogy mi is legyen az.
    Na tessék a soe most megmutatta. Bár tény hogy még sok részletet kell felfedniük de az irányvonal megvan ( környezet változtatás játékosok által szoros összefüggésben a játék által generált tartalommal ...álá MC csak nagyban , szebben ).
    Lehet hogy nem lesz jó az EQN , ki tudja. De innentől kezdve a kommersz mmoknak lőttek.
    Ezek után meg a blizz szerintem végképp vakarhatja a fejét hogy mit csináljon a titánnal .
  • DragonKnight
    Lehet, DE.
    1. AAA MMO-t f2p-re fejleszteni nem örömünnep és egy raklap pénzbe kerül. A Titan-t holdolja a Blizzard. Mutass még valakit akinek erre megvan a pénze és eltökéltsége a SOE-n kívül, akinél a EQNext már a 3. reboot-ot éli meg.

2. Én személy szerint örülök neki hogy nem jön ki hamar és hogy beleszólása van a népnek a fejlesztésbe. Persze ehhez idő kell, de az EQ franchise már megmutatta hogy életképes. Mutass nekem még egy MMO-t ahol ekkora lojális userbase van mint pl az eredeti EQ-ban.

3. Nem félek tőle hogy lekoppintják. Rizikós és veszett sokba kerül. Persze ha majd bejön és leiskolázza a jelenlegi MMO-kat akkor majd lesz sok EQN klón. De ha lekoppintják az sem baj a userek szempontjából hiszen ha ez jól meg van csinálva akkor az nagyon nagy királyság lesz hivják a vendort SOE-nak vagy akár EA-nak.
  • Torzonborz
    Akkor viszont bazi korai volt a bejelentés és felesleges. Csak ellőtték a puskaport aztán viszlát. Akinek van egy csepp esze no meg pénze hozzá és mmo-t akar fejleszteni annak fix hogy valami hasonlóval kell előrukkolnia.
    Egyszerűen a templateshitekre már ráunt a nép és várják az újdonságot.
    Ez meg az nem is kicsit ( bár úgy néz ki sokaknak nem nagyon esik le a tantusz ).
  • DragonKnight
    Szia Torzi.

Aki végighallgatta Debut-ot az hallhatta ahogy Smed elszólta magát amikor azt mondta hogy az "elkövetkező 2 évben". Szóval én nem hinném hogy jövő karácsonykor ezt kell kérni a Jézuskától.
    De ha komolyan veszik az open development-et akkor a 3 év is elképzelhető, hiszen inkább kapjuk meg később mint buggosan. A Landmark ez év végén még csak bétában fog kijönni, és azt is tegyük hozzá, hogy kell egy kis idő mire a Landmark userek ki grindelik a SOE-nak megfelelő tartalmat.

Szóval én reálisnak tartom a két évet, de ha három lesz az sem fog meglepni.
  • Torzonborz
    ha már most lehet jelentkezni a bétára akkor ingen valószínűtlen hogy 3 év múlva jelenik meg...
  • Fpocok
    De nem is baj. TESO-zni is kell :D
  • Fpocok
    Szerintem elég naiv aki azt hiszi, hogy jövőre kijön.
  • cataflam02
    Rombolható környezet: Oké oké.. fasza meg minden, csak kár hogy 2 nap után mindenki meg fogja unni, már ha bekerül.
    Grafika: Nem rossz tetszik ez a rajzfilmszerű cucc.
    Épületek Építése: Jól hangzik, bár nem sokat fogadnék rá, hogy bekerül.. Ha be is teszik csak pár cuccot lehet majd felhúzni.
    Harcrendszer: Az eddigiek alapján nem tetszik, semmi nagy világmegváltó dolgot nem láttunk.
    Kövezetek meg, de eddig nem tűnik olyan forradalminak.
  • Torzonborz
    Ahhoz már a disney is kell.
  • a.carkey
    Azért egy SWG2 bejelentésének jobban örültem volna, ha már Sony és Sandbox ...
  • EnxTheOne
    elvileg 40 kaszt lesz, és többet lehet választani. (gondolom kettőt)
  • WhiteStar
    volt valami ami komplett maptervezgetős volt meg akármit csinálhattál végtelen számú univerzumot a saját szájad ízed szerint, valami otherworld vagy mi... nem rémlik pontosan a neve. arról se hallani már semmit, gondolom az is elfüstölt...

a többi felkapottról pedig csak annyit hogy azoknak volt olyan mézesmadzagjuk, ami után igen keserű szájízzel teltek el a kipróbálós órák..
    például a korlátlan repkedés az aionban... csak hogy egyet említsek.

azért kíváncsian várom, majd néha ránézek hogy merre fejlődik
  • SzirmosSzisza
    Reméljük igaz is lesz, nem nagyon van normális sandbox MMO (pedig rengeteg volt tervben régen)
  • Ashyn
    Igen, én is. Ezért is vagyok kíváncsi, mit sikerül összehozniuk. Kicsit szkeptikus vagyok, de hátha ezúttal kellemesen csalódom.
  • WhiteStar
    hallottam én már szép ígéreteket :DD
  • Tenkory
    Remélem a pvp is openworld lesz...nekem nemkell MOBA játék. Arra ott a LoL, Dota stb.