37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • bgabor
    Agyonveri teljesítményben ja, kétszer háromszor annyi pénzért. Ami a csóró Magyarországon nagyon nem mindegy. Ár/érték arányban éppen hogy az AMD veri laposra az Intelt.

A magyar gémer körökben nem véletlenül vesz mostanában mindenki AMDt.
    Lehet persze konzumidiótaként viselkedni és megvenni az Intelt(iPhonet stb, ez egy jelenség) sokszorosáért, de akinek számít az ár, az AMDt vesz. Akinek nem számít annyira, többnyire az is AMDt vesz és a felszabaduló összegből másik alkatrészből(videókártyából, RAMból, SSDből) vesz jobbat vagy nagyobbat.
  • bgabor
    Tudok róla hogy trükközéssel kevesebb RAM-al is elindítható az új COD, de szerintem te is érted, hogy ha egy mainstream játékfejlesztő nem volt szívbajos 6 Gigát megadni minumumgépigénynek akkor hamarosan a többiek sem fognak.
    A trendet szerintem te is érzékeled, ezért játékgéphez 8 giga kell ha valaki ma vesz gépet.
  • Glo
    Itt van az új launcherhez egy link:http://warthunder.com/en/news/499-War-Thunder-Ground-Forces---Join-Closed-Beta-en
  • Caterpillar
    Én csak annyit mondok, i7 920... Még most sem tudok olyan játékot ami megfogná! Oké van mellette egy GTX 760-OC meg 6GB -ram (De azok is csak 1333MHz -en) és valóban, eddig minden futott ahogy elvártam tőle.

Magok/szálak, elvétve van olyan program (WinRAR xD, PS) ami rendesen használja az összeset.... :(
  • YeLo
    Bocs a tudatlanságomért,de ma megvettem a zárt bétát!Viszont nem tudom hogy an kell átváltanom a repülőgépekről a földi erőkre!Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Coral Springs
    Meglehet hogy az az AMD a vásárlás pillanatában jó vételnek tűnik, de a bgabor kolléga trendekről beszélt ami a gépigényeket illeti. Míg egy jó Intel processzorral évekig elvagy, addig ez az AMD -ről nem feltétlenül mondható el, így még az se kizárt hogy rá is fizetsz. Továbbá nem tudom hallottál-e róla, de a processzor magja idővel öregszik ami valamennyi teljesítménycsökkenéssel jár. Régebben olvastam erről egy cikket, és az AMD ebben is elvérzett az Intel -el szemben.
  • Jacek
    Sajnos papíron jól hangzik de nem ez a valóság... ha rendesen rendesen használnák a magokat jó lenn az AMD is, talán mostanában megtörténik az új API-al. De jelen helyzetben agyonveri az Intel az AMD-t..
  • TomDantes
    Ez bizony így van. Ha valaki egy drágább, erősebb gépet akar, kimondottan játszani, akkor újabb intel i5, vagy méginkább I7 kell. De aki nem egy komoly játékos, és inkább munkára, olcsóbb gép kell, annak megfelel az AMD.
  • Fura Alak
    Nyah, lemaradt:
    8350: 47k
    :)
  • Fura Alak
    4 mag 8 szál? Azaz i7. Ami 70k FELETT kapható.

6 magos 3,9GHz AMD FX 6350: 32k
    8 magos 3,5GHz AMD FX 8320: 37k
    8 magos 4,0GHz AMD FX 8350:

Nem mindegy.
    Hiába vannak a legjobb procijai az Intelnek, drágák, így ár/érték arányban az AMD-k jobbak.
  • Coral Springs
    Közbe megnéztem teszteket arról az AMD FX-6350 -ről, végül is érthető hogy miért ilyen kúrva olcsó. Az Intel 4 magos (8 szálas) processzorai megeszik reggelire, ennyit ér az az AMD 6 mag. Az én i5 760 -as procimat is csak épphogy veri.
  • Tarczay78
    én 49 eu ért vettem.
  • MitsuMishi
    Bocsi, hogy ennyire visszamegyek, de melyik csomagot vetted, hogy ennyiért még béta meghívást is kapsz?
  • Coral Springs
    Úgy 6Gb RAM igényű játékok mint a legújabb Call of Duty ? Kicsit megpiszkálod azt lazán elfut 4Gb RAM -al is.

Megy a parasztvakítás és a hardver lobbi ezerrel.
  • Fura Alak
    AMD -hez az alábbi lapokat ajánlom:

ASRock 970 PRO3 R2.0
    Gigabyte GA-970A-UD3P
  • Glo
    Bőven elég lesz :)
  • Fura Alak
    Nincs még hivatalos rendszer igénye a WT:GF -nek, illetve nem vagyok benne a CBT -ben, így nem tudok komolyabban nyilatkozni, hogy elég lesz-e az amit összeírtál, ajánlottunk, de én is inkább AMD párti vagyok!
  • Fura Alak
    Vannak nagyon is használható ASRock lapok, és vannak gagyibb (főleg az ócó kategóriában) Gigabyte -ok (főleg az ócó kategóriában) is. :)
  • Tarczay78
    Tehát:
    Irodai munkára használnám elsősorban. Viszont, ha időm engedi, akkor játszanék is a tankossal, gondolom ehhez nem kell azért olyan nagy gép!
    Illetve ebben az összegben azért benne van egy jó minőségű monitor is, egér, billentyűzet, hangfal. ezeket se felejtsük el. :)
  • Caterpillar
    Alapvetően irodai melóra, de néha esetleg elindítaná a WT -t is, néha-néha...
  • bgabor
    Illetve még a megadott horribilis árból is játékra alkalmas gépre következtettem, mégis csak 180 ezer forintról beszéltél. Ennyi pénzért komoly játékra alkalmas gépet lehet venni, nemhogy irodai tintanyalásra valót.
  • bgabor
    Teljesen abban a hitben voltam hogy játékhoz, netán éppen ehhez a játékhoz akar megfelelő gépet venni(és azért épp itt kérdezi), azért javasoltam neki a lenti konfigot.
  • bgabor
    Irodai munkára kell a gép? Hát ezen átsiklottam illetve fel sem merült bennem.
    Egyetlen logikai jellegű kérdés:
    Ha játék helyett irodai munkára való gépet szeretnél összeállítani, akkor miért egy számítógépes játék topikjában kérdezősködsz? :D
  • Brenor
    Lehet hogy pcx.hu-val jobban jár. Eredetileg énis ipont néztem, de 10k-val jobban kijöttem a pcx-nél. Lehet h az övé nem jönne ki jobban, de érdemes mindkettőt megnézni
  • Caterpillar
    A Gábor által javasolt alkatrészek valóban teljesen feleslegesek egy elsősorban irodai gépbe... 2000MHz, 6 mag valóban túlzás, ellenben a 8GB RAM nem feltétlenül hátrány. Viszont az állítás miszerint az ASRock nem jó, már nem igaz... 5 éve az volt, manapság nagyon korrekt és olcsó lapokat gyártanak. Esetleg tápból vennék egy erősebbet 650W körül, de egyébként szerintem nincs baj azzal a géppel.
  • Tarczay78
    Szia. Köszönöm az észrevételt. Igazából irodai munkára lenne használva a gép, és ha van idő akkor játszanék vele valamelyik tankos játékkal, tehát véletlenül sem játékhoz kell!!
    Amiket te észrevettél azok gondolom, inkább a játékokhoz kell, vagy alapból kellenek egy asztali géphez? Majd szétnézek máshol is, Jah és aki összerakta az alábbi bemásolt gépet a prohardveren ajánlották, és ő elvileg nagyker áron szedi össze az eszközöket. Ezek szerint ennyiért meg főleg drága? :)
  • bgabor
    *Alaplap típusánál nem chiefteket akartam írni hanem Gigabyteot, bocsi.
  • bgabor
    Én nem vágom őszintén szólva.
    Értem én hogy sok a kiegészítő, de ilyen gyenge gépet 182 ezer pénzért? Az ipon.hu(nem reklám, de én innen szoktam rendelni a cuccokat, és kell valami alap amire hivatkozok), 100 ezerből háromszor ilyen erős gépet raksz össze magadnak.

Néhány javaslat:
    Processzorből ne vegyél 6 mag illetve 3.8 gigaherc alattit, mert csak pénzkidobás. Fent említett weboldalon a hatmagos 3.9 gigaherces AMD FX-6350 33.000 Ft. AMD-t vegyél mert SOKKAL költséghatékonyabb jelen pillanatban mint az intel processzorai. Azért vegyél rá egy másik hűtőt mert a gyári az hangos.

Az ASRock mint márka nagyon felejtős alaplapból, válassz valami értelmeset, mondjuk Chiefteket. Amit linkeltél az 1600 Megaherces DDR3 RAMokat támogat legfejlebb, érdemes olyat nézni ami 2000Mhzet is tud.
    (EZEN az oldalon meg tudod nézni milyen alaplapba milyen típusú processzorokat lehet beletenni pontosan)

Memóriából a leggyorsabb sebességűt vegyed amit az alaplap még támogat, mondjuk egy 2000 Mhzsat. Minimum 8 Gigabájt kell manapság, tavaly elkezdtek megjelenni olyan játékok amiknél már a minimum gépigény is 6 Giga ram, ez jól mutatja a trendeket. Dual Channeles kiszerelésű memóriákat vegyél(párban adják őket). Érdemes valami jó márkájút, mundjuk Kingstont.

Tápon semmiképpen se spóroljál, a kínai 500 wattos egy vicc. Vegyél márkásat mert nagyon fontos részegség, pédlául egy Chifteket, a teljesítmény legyen minimum 600Watt.

A videókártyához nem tudok hozzászólni, ezt a típust nem ismerem.

De hogy jót is mondjak, az SSD megfelelő lesz, a winyó is, bár oda nem tudom minek egy Terrás. Szélessávú, 80-100Megás optikai kábeles netek korát éljük ma már, ha valami kell lerántod az internetről tíz perc alatt, nem kell helyben raktározni. 300-500 Megás winyó bőven elegendő szerintem.

• vajakos21
    Elöbb beraknak pár yak-ot(ill. annak gf megfelelöjét) ismerve gazsiék prioritási rendszerét ...
  • Glo
    Entak videója a Kursk Sb-ről. Elég friss, tegnapi :))

• Glo
    Biztosan bekerül, idő kérdése. Nem hinném, hogy akkora munka lenne átdolgozni a layert az optikán. De egyelőre vannak fontosabb dolgok is valószínűleg.
  • Torzonborz
    Zsír :)
    Én "csak" RB-t toltam de stuggal ott is elég rendesen mellé lövöldöztem. :D
    F-el már jobban ment .
    Nagyon kéne a rendes célzó optika távolságmérés miatt , remélem minél előbb beteszik.
    Arról van info hogy Tigrincsbe bekerül a távolságmérő optika is ?
  • Glo
    Kipróbáltam, sőt szinte csak azon mentem. Nagyon állat, olyan adrenalinnal mész mintha rendes csatában lennél.
    Ugyan van spot, de csak a mapon jeleníti meg az ellenfelet, ikon felette nincs. Távolságot jól kell becsülni, különben rámegy 2-3-4 lövésed is mire belövöd (kicsit fölé, kicsit alá, majdnem jó, ez meg mellé ment..) :))
    Su 122-ről nem is beszélve, de biztos nézted a célzóját. Itt a lapos röppályájú lőszerekkel lehet könnyebben célozni, több találatot bevinni és megnehezíteni az ellenfél dolgát (pl a T34-57 meg a PzIV F2 vagy Stug 75mm)). Én ezekkel próbáltam csak, alacsonyabb szinten a kiskaliberes sorozat lövőknél biztosan más a helyzet.

Amúgy olyan 3-400m-ekre kell lőni, a merészebbek viszont egy jó helyről 1500-ra is bevállalhatják (kérdéses találattal, az átütés meg ugye..) de minden tank látszik 1800-ról is, hogy ott mozog. Lehet sunnyogni ezerrel oldalra, meg megvannak a frankó helyek, kb azt is tudni melyik az ai tank meg melyik a human.

Viszont az már most látszik, hogy Sb-n kb Rank 2-től kezdve egy squad simán bedarálja az egész csatát, ha a másik oldalon csak magányos harcosok vannak. De ez a repcsis részen is így van.

Ha kijön tuti csak ezen tolom, de szerintem sokan lesznek így ezzel a fórumról :))
  • Torzonborz
    Glo próbáltad most SB-t GF-en ? Mi a különbség még RB-hez képest ( nincs kizoom és tag ) ?
  • Glo
    Sb-n már nem olyan könnyű leszedni őket..
  • Sherman0070
    Jól hozza az XP-t ez a kurski map :D A He-111 közt meg kacsavadászat van. Előző körben 2db He-111et lőttem ki T-34el :D
  • Torzonborz
    Nem , néha nekem is csinálja ( mint most is ).
  • Sherman0070
    Csak nekem fagy mindig ki a Kurski map? Folyton critical error-t ad.
  • PLaci #5697
    a B85 és H87 közötti legnagyobb különbség, hogy a B85 nem minden porton tud SATA 3 -t.
    MS/Libre Office -ra elég a 4GB, de ha hosszabb távra tervezel inkább 8-at ajánlok.
    A páros memóriát nem viccből mondtam, azt nagyon megéri meglépni.
  • Tarczay78
    Első körben inkább irodai munkára lenne használva. Ha van egy kis idő akkor tankoznék vele, tehát nem játékra kell elsősorban....