455
Régitől az újabbakig, körökre osztottaktól a valós idejűekig!
-
Renegade #54 azóta sok minden változott
jelenleg dosbox + patch: 1.40b23 a jóság :) -
#53 Semmiféle patch-em nem volt, Internet előtti korszakban toltam. -
Renegade #52 "Ja, hogy ennyit tudtak összesen lőni?" erre volt a válasz -
Renegade #51 már hogyne fejlődtek volna, pontos számokat nem tudok, de nagyjából így festet
játék elején pd laser 5 slot
egyharmadnál: pd laser co upgraddel 2 slot
felénél: 1 slot
mindenki által hanyagolt legopab fegyver az !alap rakéta! fast és mirv opcióval
kezdemény: volt, ezt fogadd el, vagy olvasd el és úgy fogadd el :)
természetesen nem az a kihívás, hogy creative-al ütöd a 7 impossible AI-t, mert egy idő után creative nélkül is ütöd őket.
nagyon régen játszhattál vele, mert az 1.31-től a creative az 8 (asszem most 1.41-nél tart).
ha meg kicsit rutinosabb játékos ellen játszol a régi beidegződésekkel (2 faj, kis galaxis), akkor kb a 20. körben halott vagy, akkor is ha impossiblen ütötted az AI-t. -
silverchain #50 mirv-elt nukleáris rakétékkal lőni az space monstert, csak nekem az 5 meg 8 db kishajó kevésnek tűnik -
#49 Nem értem ezt a mondatot. -
Renegade #48 nem, ennyi kellett max -
Renegade #47 és hogy további döbbenetet okozzak, ha nem akarod végig olvasni az angol linket...ezek a számok a túlbiztosított létszám, megy kevesebbel is...és pimpelt nukleáris rakétákkal (a többieknek: ez az alap rakáta).
Egyébként én is a 99%-ba tartoztam :) -
#46 Ja, hogy ennyit tudtak összesen lőni? Aztán egy szem kis vadász, akár 1-2 HP-t lelőve szépen megette őket? -
#45 Kutatás: A régi fegyverrendszerek is fejlődnek, magátol miniatürizál, különböző, jól balanceolt fegyverrendszerek, végtelen kutatás fa.
Pont az, hogy sajnos nem. Mikor kifejleszted azt a sugarat, amivel bolygót is szétkaphatsz nagy rövid ideig erősebb csak, mint a sok plazma gun. A pd, és egyéb változatak sincs túl sok értelme. A játék első harmadától néhány gun variálása az, ami belefér, de "okos" hajók gyártása és trükközve csatázás nemigen.
Az MI ellen volt, hogy háború előtt csináltam 20 db olyan hajót, amin volt 1 vagy 2 bolygóölő sugár. Az MI szétszedett, mint állat. Visszatölt, heavy plasma minden hajóra. A 20 db hajó fele nem is lőtt, az első körben szétkaptam a flottát. Na, ennyit a balanszról...
Az Moo2 legnagyobb hibája az volt, hogy emlékeim szerint nem volt a hajóknak "kezdeményező értéke", ezért mindig a támadó lőtt először. ---> Nagy flottánál teljesen kiegyensúlyozatlan volt a harc. A bolygó védelme lehetetlen volt, mert hiába volt hajód, mindig az ellen kezdett...
A fajoknál is csak az MI csalásaival volt játszható néhány, a creative képesség annyira űbertáp, hogy mindent üt. A találmányok elég nagy része szarra sem jó, de creativeként jól lehet tradelni velük... Alig pár eset van, amikor kell egy szintből az összes találmány, akkor viszont meg annyira, hogy tényleg megérte fajalkotásnál az a +6 pont. A spy ground harc és még valamire egyből - adtam custom faj alkotásnál, mert semmire sem jó. Ha már földön védekezel, akkor veszett fejsze nyele, mert erős ellenállásnál úgyis kiirt a támadó az űrből... Én meg soha nem vesződtem bolygók elfoglalásával... -
Renegade #44 akkor rád is rád fér a tovább képzés :)
Monster Frigates Tactic
Eel 10 Charge
Dragon 10 Charge
Hydra 10 Run
Crystal 8 Run
Amoeba 5 Run -
silverchain #43 Khm, mint nagy öreg, válaszolnék az űrszörnyek felvetésre: hozhattál száz kis hajót is, ha szar lézer vagy neutron ágyúd volt, az űrsárkány vagy a kristályamőba úgy ette meg őket (körönként többet is), hogy fájt nézni:) -
Renegade #42 hmm, azért nézzük mit tudott a Moo2 96-ban, a teljesség igénye nélkül:
Diplomácia (ok erősebb kutya baszik elven, de nem volt rossz)
kémkedés (a darlockok nagy kópék voltak)
bolygó foglalás/lázadások, stb
A Grand Manace megteremtője (+ az egyéb űrszörnyek), itt halkan megjegyezném, hogy tippre a nagy öregek 99%-a nem tudja, hogy ezek nagyrésze kis gyors hajókkal voltak nyírhatóak igazán
Bolygó managemnet, leaders (ugye ez a semmi extra)
Kutatás: A régi fegyverrendszerek is fejlődnek, magátol miniatürizál, különböző, jól balanceolt fegyverrendszerek, végtelen kutatás fa.
Fajok: semmi extra, 92-es MOM, itt megint csak halkan jegyzem meg, hogy a mindenki által imádott creative előny a leghasználhatatlanabb PVP-ben.
Űrharc: kezdemény, vezérlő computer, pajzsok, kritikal, szóval minden ami a mostaniakban is van, mármint az összesben van annyi mint a Moo2-ben.
Naaa, akkor tegyük mellé az újkori 4x-eket és ássuk el őket. Mert ha van bennük fantázia, akkor igyekeznek félkészen kihozni (SOTS2, SD)
aki meg azt hiszi, hogy ügyes MOO2-ben, az olvassa ezt el, és gondolja át újra :)
Moo2 strat guide -
#41 Nekem az volt a helyzet mindig, hogy az aktuális nagy öregek kb. akkor kerültek hozzám (vagy egyáltalán), amikor a gép már réginek minősült :| -
lammaer #40 Space Empires 4-ben is van multi, emlékszem annó az indexes fórumon csináltunk PBEM meccseket, napi egy kör, közben meg a fórumon ment a roleplay.
Marha jó volt, naponta csak 1 kör (esetleg 2) de közben ment a konspirálás meg a diplomácia. Azóta ízetlen nekem minden játékban az AI diplomácia :) -
#39 Természetesen lehet a lázadókkal is lenni. Benne van az összes ismertebb karakter, amelyek fejleszthetőek, az űr csata RT, de át is ugorható. A rengeteg karakter közül több erőérzékeny.
Az EPIV-V között játszódik.
Death Star(ok) hatásai pedig korrekten marha jók. -
#38 Star Wars - Rebellion
Mai napig vállalható. Szerintem a legjobb SW stratégia, ráadásul megfelelően hosszú, annyi bolygó van, és ha nem csak a lázadók likvidálására törekszünk, hanem a legdurvább győzelmi feltételeket választjuk, nem is tudom meddig tart.
Multiplayer része is van. Félig-meddig RT, de van nagyon lassú mód is, moddal pedig pause is. -
#37 Volt vagy két ájró steamen anno leértékelve? :) -
lammaer #36 Nekem a MOO2 a hajódesign és taktikai harc miatt volt nagy ász. A stratégiai része semmi különös, ki merném jelenteni hogy a legtöbb 4x legalább olyan jó mint a MOO2 ebben a tekintetben. Pl a viszonylag friss Endless space is olyan jó vagy jobb mint a MOO2.
De az hogy változatos technológiák vannak, amikből aztán saját számíze szerint építhetek űrhajókat, amelyeket körökre osztott csatában használhatok - na vhogy ezt nem sikerül összerakni senkinek sem azóta.
Nekem a Space Empires 4 volt az, ami meg tudta közelíteni a MOO2-t ebben a tekintetben, az is egy fasza 4x volt (a stratégiai rész messze komplexebb volt mint a MOO2, marha jó volt a különböző fajokat telepítgetni a megfelelő bolygóra, bolygókat vagy napokat robbantani ha meglett a technológia, vagy éppen fordítva, aszteroidmezőkből bolygókat létrehozni vagy éppen komplett gyűrűvilágokat épteni óriási mennyiségű erőforrást rááldozva). Kár hogy az SE5 nem jutott sehova a végén... -
#35 Azok közül, amiket ismerek, nekik sikerült a legjobban elszakadni az antropomorf lény kategóriáktól - nem csak ember, gyíkember, farkasember, bogárember, kőember, mittudoménmiember van (és ember egyáltalán nincs is) - a 21 fajból egy gyík, egy patkány és egy óriás szem van, ami nagyjából "emberszerű" (van karja, lába, feje), a többiek egysejtűek, membránok, folyadékok, gépek, növények, ilyesmik.
-
#34 Milyen szempontból vad? -
Borg #33 Armada II + FleetOps mod (HD textúrák, hajók stb)
A mai napig játszok vele :) -
#32 Játszható, de próbáld ki. Ingyenes, nem virágbolti, hanem valódi ingyenes.
Átkapcsolod magyar nyelvűre (ha akarod) és minden űrbázison ott a nevem :D
(Az X sorozat nekem nem sem jött be). -
lammaer #31 Mennyire játszhatő a pioneer? Egész jól hangzik, én is hiányolom a Frontier jellegű játékot manapság (az X sorozat némileg hasonlít, sok dologban többet is tud, de vhogy mégsem az) -
#30 Jeroen Tel egy zseni, nem csak a Supremacy zenéjével alkotott nagyot. -
#29 Nyugi, totál tisztában vagyok vele, lesz belőle itt poszt: link -
#28 Említetted a Supremacy-t, de a zenéjét meg nem hoztad szóba, holott abban az időben asszem mindenki azt mutogatta a haverjainak. Még most is kiráz a hideg ha meghallom :) -
#27 Az Eve online MMO játék eredeti, ingyen letölthető zenéi is valami hihetetlenül jók, vannak benne ambient, meg pörgős akciójelenetekhez való melódiák is.
Pl. itt letölhető: EVE Online music -
#26 A 2-nek állj neki, az minden szempontból a csúcs.
Amúgy ha zene, akkor az Ascendancy-t is érdemes megemlíteni, plusz ott hozták össze a legvadabb idegen fajokat is.
-
#25 Szerintem mind az IG1/2, mind a Haegemonia zenéje lényegesen jobb ennél. Kreiner Tamást nem lehet felülmúlni a műfajban. -
#24 Nemigen van története. Én az 1. részt nem ajánalám, a 2. részt anno rongyosra játszottam. -
warcat #23 Az lehet,hogy realtime,de bármikor tetszőlegesen megállítható a Space billentyűvel,valamint a kutatás/gyártás pontok tulajdonképpen körökben történik,azaz x másodpercenként ugrik a bar,ezek után max a körökre osztott harc hiényozhat de azt meg egyértelműen lenyomja a StarDrive. -
#22 Tényleg, master of orionból melyik érdemes kirpóbálni, vagy van történetileg valami összefüggés a 3 rész között? tudtommal ennyit csináltak, mert egyszer neki akartam esni, de ránéztem és láttam h nem egy éjszaka munka után fogok megtanulni vele játszani így sztornóztam és azóta nem vetettem rá maga a laptopon -
#21 Hmm, belegondolva egy 5-6 évig úgy vettem észre h nagy pangás volt e téren, sose volt olyan sok űrstratégia emlékeim szerint, de most azért a független és kis fejlesztők szívesen karolják fel a témát aminek nagyon örülök. Sőt ami még inkább tetszetős h azért évente megjelenik 4-5 épkézláb stratégiai játék megint, mondjuk ez nagy részben a paradox-nak köszönhető, de jó h nem hal ki a műfaj :) -
#20 űrstartégiákban az ambienteket általában jó érzékkel csinálják, igaz az eve az más kategória de ott is olyan jók vannak, nexusé is tetszett nagyon :). Legelső űrstratégiám ha jól emlékszem akkor az a Homeworld volt, azt is szerettem, homworld 2 meg picsa nehéz volt egy két pályán, csalás nélkül nem tudom hogyan lehetett volna megcsinálni - amúgy pont 1 éve játszottam végig megint a második részt. -
#19 Huhúú :) Öröm látni h azért nem csak engem csigáz fel a téma, ha a topik nem hal ki 1 hét után akkor majd kezelésbe veszem és adok neki egy kis külalakot hogy komolyságot sugározzon azért. valójában, persze minden játékhoz lehetne külön topikot nyitni, de ezt ilyen vegyesnek gondoltam, mert pl egy csomó régi játékét már lehet nem látogatják, itt pedig remélhetőleg mindig lesz valami kis beszéd téma az új onnan megjelenő játékok miatt. Szóval kérdésék, élmények, nosztalgiázások, elvárások hajrá ;) -
#18 A főtérkép zenéjét meg imádtam. Annyira jó zenét senki nem csinált még soha űrstratégiához. Volt, hogy erre aludtam el.
-
#17 Körülbelül ez olyan lehet, mint nekem az Elite 2 Frontier volt - pont akkor és pont megfelelő recept - azóta is azt kerestem sok játékban. Persze mire megtaláltam, már megváltozott kicsit az igényem. A Pioneer játék pont azt újítja fel (ingyenesen), így ha már régi kedvencről van szó, csináltam bele hivatalos magyarítást :) -
#16 Sins of Solar empire-vel lehet törtben multizni? -
#15 Azért, amiért a maga idejében (és sokak szerint azóta is) a Civilization (2) és a Master of Magic is utolérhetetlen volt - jól összeválogatott összetevők, jól összerakott játék, jó hangulat, ilyesmik... nem tudnám igazán megmondani, hogy mi az a pont, amire azt lehet mondani, hogy na ez az, ami az Oriont a 4X kategóira egyik csúcsává teszi, mégis kevesen szállnak vitába vele (még úgy is, hogy valóban vannak hibái bőségesen).
plusz az, hogy nagyon sokunknak pont jókor jött (életkorban, igényekben, játékkörnyezetben). Aztán a többi játék megpróbálta lemásolni (továbbfejleszteni) a sikeres receptet, általában sikertelenül.