455
Régitől az újabbakig, körökre osztottaktól a valós idejűekig!
  • nyirog
    Az egy isten játék lesz :D Unlocking the best tech in Stellaris might destroy the universe
  • Pluskast
    Nagyon jó játék lesz, szerintem korszakalkotó megoldások és elképzelések vannak benne. Én a kezdetektől figyelemmel kísérem, olvasom a fórumját, meg a fejlesztői naplókat is. Amúgy itt minden csütörtök este 8-tól élőben tolják egy órán át a fejlesztők a játékot.
  • wednes
    Én is a Stellarist várom, annak ellenére, hogy az ég világon nem tudok róla semmit. Ráadásul a közelmúltig nem is tudtam, hogy jönni fog. A paradox stratégiáit eléggé bírom, kellő tartalom (utóbbi években DLC áradattal) és kellő mélység van a játékaikban.
  • TokraFan
    Kipróbáltam ezt a Polarist, hááát...a játék nem egetverően rossz, bár nekem kicsit egyszerűnek tűnik ez már 2016-ban. A Ship Designer érdekes, kicsit talán a Space Empire 4/5 rendszerét idézi fel bennem, csak kevesebb lehetőséggel.
    Ami miatt viszont képtelen vagyok megszeretni az a GUI. Ilyen átláthatatlan bénaságot riitkán látok. A kutatási részleget percekig képtelen voltam értelmezni -bár ez lehet az én fogyatékosságom miatt is persze-, de később sem tudtam megszokni, nekem rettenetes az egész.
    A kolonizálás is furcsa, építettem egy kolonizálót ami vég nélkül képes kolonizálni azonnal, tehát nem kell bolygónként újat gyártani. Csak annyi a megkötés, hogy bizonyos típusú bolygókat a szükséges technológia kifejlesztése után lehet kolonizálni, de ebben semmi új nincs, a legtöbb 4x így működik.
    Az AI így első látásra minimum furcsa. Gyakorlatilag még el sem kezdtem a játékot de már találkoztam idegen fajjal, aki azonnal diktátumot adott, miszerint ha nem adom át neki az egyik bolygót, akkor háborút indít. Nem adtam át, erre megtámadott, amivel csak az volt a baj, hogy 5 perce kezdtem a játékot tehát egy kolonizálón és egy scout-on kívül semmi más hajóm nem volt -ő meg egyből korvettel jött nekem-. Ez így eléggé hülyeség, ráadásul csak normal módban toltam. A harc talán kicsit az ősrgi Imperium Galactica 2-re emlékeztet, realtime, a cél kijelölhető és adható néhány parancs is, pl. visszavonulás stb. El lehet vele lenni, de ez sem váltja meg a világot. Nekem a GUI miatt felejtős, inkább maradok még a GalCiv 3 vagy Endless Space játékoknál és várom tovább a szemkifolyatós Stellaris-t. :-)
  • TokraFan
    Még nincs ár, nem tudom mennyire éri meg megvenni. Értelmes ár esetén behúzom és tesztelem majd.
  • Agamemnon
    Írd meg, hogy milyen lett ha kint lesz.
  • TokraFan
    Az ma már standard sajnos. :-)
  • Renegade
    az 5. patch után, de jaja :)
  • TokraFan
    Erről itt hallott már valaki? 6 nap múlva jelenik meg, bár ára még nincs. Nem tűnik kiemelkedőnek, de rossznak sem.
  • TokraFan
    Én a Stellaris-t várom a Paradoxtól, májusban jön. Nagyon érdekes fejlesztés, ha igazak a nagy szavak -általában nem, de a Paradox stratégiák nem szoktak csalódást okozni-, akkor eszméletlen játékot kapunk.
  • lammaer
    Én má' nem várok semmire - jöjjön ki azt majd meglátjuk.
  • BladeW
    Nálam ez a várós most. Nemsokára kintvan, aki megveszi preorderben, játszhatja a MP bétát egyből.
    Battlefleet Gothic: Armada
  • TokraFan
    Nem túl jó az értékelése Steamen. :-(
  • Agamemnon
    Into the Stars - Now LIVE on Steam and GOG

https://www.kickstarter.com/projects/fugitivegames/into-the-stars
  • Ninju
    Az árban talán az az egyetlen pozitívum, hogy benne vannak a korábbi részek.
    Jingles-nek van bemutató videója youtube-on. Egyenlőre 46 EUR-t sztem nem ér.
  • TokraFan
    Új Master of Orion
  • Sunsetjoy
    Lesz elvileg Endless Space 2? Rá kéne MEGINT kérdeznem, hogy kell-e nekik a magyar nyelvű ES :D
  • lammaer
    hú, ezer éve nem olvastam már a spacesectort... mondjuk a can't miss cikkeiket érdemes visszafelé nézni (pl most a tavalyit elolvasni és megnézni mi valósult meg), általában nagy pofáraesések vannak benne.
  • Renegade
    idei termés
  • Tanisz
    Sziasztok,

Az Ancient Space c. játék honosítása lassacskán elkészül, jelenleg 75-80% körül van.
    Ha minden jól megy, akkor talán júliusban elkészül.
    Ez a nyers fordítást takarja majd, lektorálás nélkül.

Szeretném megkérdezni, hogy volna-e olyan személy,akinek lenne kedve a tesztelésben részt venni?!
    A lektoráláshoz lenne szükség segítségre, mert arra biztos, hogy nem fog időm jutni, hogy oda-vissza végigtoljam a játékot.
    Kérem olyanok kerüljenek, akik csak a magyarítást akarják és nincs kedvük tesztelni.

Aki szeretne majd részt venni benne, az kérem itt vagy az oldalamon tud jelentkezni : Ancient space tesztelés.

Üdv:
    Tanisz
  • Renegade
    mert te egy allat vagy :D

en szeretem a kis fajokat (na ezek vannak), meg a szoviket, de mivel most en vagyok abban a cipoben, mint te szoktal, kb mire ujra jatek ele keveredek addigra majd nyari akcioban megveszem, vagy duzzogok meg egy kicsit az elso resz miatt es leszedem a viragboltit maxra patchelvet :)

na jo szoktam azert neha jatszodni, mult heten is 2 orat tologattam az androidos Star Traderst, de meg valahogy nem adja.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.04.28. 11:36:18
  • lammaer
    No igen, ez már igéretesnek látszik, a kommentelők se húzták le.

Ami számomra érdekes, hogy legtöbben a diplomácia egyszerűsége és az egyfajta befejezés (csak elimination győzelem van) miatt fanyalognak. Furcsa hogy ez ennyire fontos, számomra nem annyira: vhogy a diplomácia minden játékban lapos volt eddig, max a meccsek elején próbálkoztam vele, azt a vége mindíg az volt hogy mentem és daráltam mindenkit. Szóval nekem egyáltalán nem fontos a diplomácia, az meg végképp nem hogy csak a galaxis totális uralmával lehet nyerni.
    Ha csak ennyi a baj az nagyon jó :D
  • Jockey
    nem rég találtam meg ezt a topikot, ha volt már vagy ismeritek előre is elnézést, de nekem ez játék nagyon adja és nem utolsó sorban x plattform:
    https://www.kixeye.com/game/vegaconflict/canvas
  • Renegade
    Spacesector kritika

elég korrektnek tunik
  • Ninju
    Bocsi, rosszul fogalmaztam.
    Volt űrharc. 4-5 is azalatt a kb 2,5 óra alatt amit játszottam, de nem volt nagyon változatos. Főképp azért, mert részemről kb ugyanaz a két hajó szerepelt benne végig. :)
    Szóval volt azért, de nem túl változatos.
  • lammaer
    Hány óra alatt nem jutottál űrharcig?
  • Ninju
    Picit tologattam én is a hétvégén a virágbolti verzióval.
    Nekem nagyon "ilyennek kellett volna lennie az Orion 3-nak" érzésem van. A kutatás szinte totál onnan van. A körökre osztott stratégiai mód egész hangulatos. Az anomáliák feldobják a játékmenetet. Az űrharcot még nem volt nagyon időm tesztelni, mert nincs gazdag bolygóm, és még lassan jönnek le a hajók. Sajna a tutorialt idő hiányában elnyomkodtam, így a birodalom menedzselése még bőven nem optimális.
    Viszont a kolónia menedzsment és a fejlődés nagyon hajaz a Moo2-re.
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk az is érdekes, hogy a hajók farába, avagy a hajtóműszekcióba nem lehet páncélt rakni, de legalábbis a gép nem tesz. Namost gondolná az ember, hogy akkor majd hátulról jól meg.... De nem éreztem akkora különbséget. Amúgy meg fontos azt a páncélrészt fordítani az ellenfél felé, ami még bírja, vagy hajlandóak vagyunk beáldozni. Nem is nagyon kell shield, mert mikor a masterfleetesek durva oajzsokkal jöttek, az én hajóim csak agyon voltak páncélozva, zéró pajzsgen és bezony ment a dolog. A pajzs sem tart örökké, full egységes zárótűzzel át lehet ütni/túl lehet terhelni és utána már beng, ott is csak páncélzat van a tűzerő ellen. Kis hajók ellen, vagy átfogó, széles csatában talán jó. Meg kevesebb a kijavítandó sérülés.
  • Sunsetjoy
    Én pl. szabadidőmben az űrvonalzó 2. részét fordítom :D
  • lammaer
    Steamen elég pozitiv egyelőre a megitélése, mind a szavazatoknál mind a szöveges revieweknél. Mind1, van még más a puttonyban amit tolok, addig hadd vasalgassa csak a bugokat.
  • Sir Quno Jedi
    Végülis fut szépen, csak ez lehet bug, vagy letöltési hiba, vagy félkészség is akár.
  • lammaer
    Hát, az elsőd direkt kihagytam mert olvastam hogy eléggé félkész lett. Ezek szerint akkor még a második részzel is lehet várni...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.10. 10:12:48
  • Sir Quno Jedi
    Űrharc az faja (kicsit monduk primitív, alig lehet valamit állítani és nem lehet gyorsítani, csak lassítani), főleg, hogy be lehet kapcsolni a nagy hajóknak a broadside-ot és akkor szépen oldalt fordulnak az ellenség felé és full oldalsortűz, hehe. Elején szoptam is, mert mindég szemből akartam velük támadni és az ellenfél még a nagy hajóival is gyorsabban kőröz körülöttem, mint amilyen a fordulási sebessége a hajónak.
  • Sir Quno Jedi
    Az a baj, hogy ez még nincs kész, meg bugos. Pl. a hajóalkatrészek, a felvehető admirálisok hajói stb.-stb. de rengeteg más helyen is egy-egy éktelen nagy piros kérdőjel van fehér háttéren, mert a textúrák/képek sincsenek meg. Gondolom patchelik, vagy megírják végre.

Ettől függetlenül azé próbálgattam, csak hajót nem igazán lehet így tervezni (át), szal. inkább a kész terveket használtam fel.

A fejlődési/research fa eléggé gáz, mert a különböző tudományágakból minden szintjükön három (néha kevesebb) opcióból válszthatunk EGYET és ha már válsztottunk és következő szintre kutattuk magunkat, akkor a többi kutatást már buktuk, azokból nem válszathatunk többet, szal. ez faszság. De erre fel is hívja az játék a figyelmünket.

A bolygók/szteroidákon általában a tarhonya sem terem meg, szal. általában első kolóniánkat sem tudjuk életben tartani megfelelő freighter flotta és sok-sok kajatermelés nélkül a főbolygón. Persze erre akkor hívják fel a figyelmünket a tutorialban, mikor már kolonializáltál és a kolóniád éhen is hal szépen, mire bármit tehetnél. :D

Kicsit uncsiak, hogy folyton jönnek ezek a kristály lények, meg időnként a master fleet. Ráadásul rohadt erősek és mivel tőlük kell védened a világaidat, nem mersz nagyon eltávolodni a főflottáddal. Van sok anomália, meg miegyébb is, hogy izgalmasabb és változatosabb legyen az űr, meg a kutatás.

Az AI fossa az egységeket, fogalmam sincs hogyan tud annyi nagylétszámú flottát fentartani. Viszont le lehet őket gyűrni, a taktika nyilvánvaló legnagyobb, legerősebb hajóosztályból kell a flottánkat felépíteni, fejleszteni kell ezerrel és szerezni egy jó flottaadmirálist (az hoz egy űber hajót is). Elején meg meg kell próbálni főbolygónkon harcba bocsátkozni velük (odacsalni akár őket), mert ott az állomás is beszáll a buliba és az elején az eléggé erős. Később persze már nem, nekem szét is kapták szegénykét.

A játék fura, mert még azután is békéért fohászkodott az egyik AI, miután az uccsó bolygójukat is elfoglaltam és nem volt már se flottájuk, se birodalmuk.
  • Cobra.
    Elég, khm, érdekesen néz ki, főleg a hajókonfiguráció :)
  • Renegade
    na akkor jöhet a storyteller, milyen érzés két játék áráért másfelet birtokolni :)
  • Sir Quno Jedi
    Há adnak egy kis kedvezményt, ha megvan az első rész, szal. én behúztam, max. szopoklész lesz...
  • Renegade
    naaa, ez lesz az amit letorrentezünk, hátha megint félbehagyja, hogy csináljon egy másikat :)
  • lammaer
    Meg ez is kijött, meglepően gyorsan sztem: Stardrive II
  • lammaer
    Na ez is kijött - Star Ruler 2

Az elődjével lenyomtam pár partit, voltak benne érdekességek, ezzel is futok majd...