455
Régitől az újabbakig, körökre osztottaktól a valós idejűekig!
  • BladeW
    Semmi nincs, csak szöveg.
  • nyirog
    Kicsit többre számítottam én is, de azért örültem neki és tetszett, remélem lesz kiegészítője amivel majd bővül az is, akkor már hátha fel fog érni a többi CIV-hez :)
  • nyirog
    érződik rajta picit hogy mobil platformon kategóriájának legjobbja lenne, de pc-n az ember kicsit többet vár főleg pár Civ után. Buszon játszani kurva jó lenne, de ha otthon csak 1 óra szabadidőd akkor is jó, kicsit olyan mint egy turbó sakkjátszma.
  • nyirog
    pedig van benne full screen, észre se vettem h csak 30 FPS, stratégiához sztem bőven elég, pláne körökreosztotthoz.
    Amúgy szerintem jó játék lett, kár hogy csak ilyen apró játék, gondolom próbaképp lett csinálva - tetszik, de örülnék ha Civ volumenű lenne, rengeteg lehetőség rejlik benne :)
  • Botond #331
    Hogy néz ki az a rész, ami nem a csata maga? Mit lehet csinálni a bolygókkal? Mennyire mély az a része?
  • Sunsetjoy
    Érdekes nekem is, eléggé vártam. Aztán elkezdtem egy küldetést, 2-3 napig mindennap haladtam vele valamennyit, aztán azóta semmi, elő se vettem...
  • lammaer
    Nekem is, de nem látok összefüggést a két játék között (az hogy ugyanabban a világban játszódnak nem kell azt jelentse hogy ez is rossz. Mert a BE esetében nem a világgal van baj hanem a játékkal :) )
  • Sir Quno Jedi
    - A torpedó kurva jó és eszméletlen sebzésekre fel lehet fejleszteni és csak területre hat, ámde van olyan wonder ami megvédi a flottádat a torpedórobbanásoktól és ezt sajnos az ellenfél is beveti, pl. Marauder-ek, ez meg így murva idegesítő. Viszont átlő az aszteroidákon és mindenen, csak a bolygókon nem.

- Fighterek Ai-ját érdemes fejleszteni, mert nagyon feldurvulnak tőle (ettől lesznek erősebb harci gépek, több modullal).

• BladeW
    Játszottam vele egy Moderate nehezség, Moderate mapon, teljesen fogalmatlanul nekiülve lett meg a Wonder victory hát nem is tudom... kb 15 kör alatt. Az AI egész szépen terjeszkedett, mire észbekaptam, hogy mit is kéne csinálni már több bolygójuk volt, de úgy tűnik, mintha a flottáját nem fejlesztené eléggé. A végén kettővel is háborúztam, de nem volt ellenfél egyik sem. A torpedók az elején semmit sem érnek, később esetleg nagy tömeg ellen jók lehetnek, de én inkább fightereket, meg plasmacannont (a sebzésük brutális). fejleszettem.

Szinte bárhova mész harcolnod kell, ez egy kicsit repetitívvé teszi a játékot, aminek a bonyolultsága valóban nem haladja meg egy jobbfajta telefonos játék szintjét. Sok olvasgatással, meg tököléssel így is lezavartam ~2 óra alatt egy menetet. A balance-al itt-ott még gondok lehetnek, a végére nagyon begyorsul a játék, szinte a semmiből pár kör alatt lehet nyerni. Buggal nem nagyon találkoztam (kivéve, hogy a fullscreen benthagyja a windows tálcát).

Szvsz élvezetes játék, kipróbálom majd nehezebb fokozaton, de aki Civilization szintű bonyolultságot várt a játéktól csalódni fog.
  • Cobra.
    Nekem a CIv BE is nagy csalódás volt, kétlem, hogy ez jobban sikerült volna.
  • lammaer
    No, hát kijött Sid új játéka, de steamen a mostly negative értékelés nem tűnik bíztatónak.

Mondjuk szövegesen a legtöbben olyan hülyeségek miatt húzzák le a játékot minthogy nem lehet 30FPs fölé menni meg nem lehet full screenben nyomatni, csak egy két ember fogalmaz meg olyan jogos észrevételeket mint az unalmas techtree vagy a totál ipad feeling.

Azért kiváncsi lennék az itteni véleményekre....
  • Sir Quno Jedi
    Én ma megvettem green man gaming-en fontért. VIP szekcióban volt rajta kis kedvezmény, így olyan 10.8 euro krönyékére jött ki (8.35 font). Az nem is rossz ár, figyelembe véve az alap steam-es 14.99 euro-t. De kuponkóddal is van 20% kedvezmény, azzal is hasonló árra jön ki, ha nem VIP akkor is (kicsit drágább csak).
  • lammaer
    Bennem olyan nagyon nem szokott jó érzéseket generálni ha egy játékról azt írják hogy tablet/mobile jellegű....
  • BladeW
    Egy kisebb volumenű játékról van szó, Sid egy kisebb csapattal fejelesztette. Ha igazak az infók, map mérettől függően akár néhány óra alatt lejatszható (természetesen minden új játék random). Átmenet a desktop és a mobilos játékok között. Nekem kifejezetten tetszik, hogy végre valaki nem csak 4x birodalomépítésben gondolkodik, ha körökre osztott űrstratégiáról van szó.
  • nyirog
    vagy inkább amolyan beyond earth kiegészítő/DLC mivolta van és csak azért, videókon nem tűnt amúgy annyira szegényesnek :)
  • nyirog
    basszus, ez miért ilyen olcsó????? :OOOOOOOOOOO ennyire apró játék lenne csak? o.O 2K nem szokott ennyire jó áron játékokat adni :D
  • BladeW
    Megjelenés: Március 12. 15$ baráti ár érte.
    https://www.2k.com/games/sid-meiers-starships
  • Borg
    Állat ez Homeworld1 még mindig :) Épp most toltam le egy meccset a CPU ellen, 10 destroyer, 10 missile destoryer, 5 cruiser, és mindegyiknek vagy 10-20 vadász meg korvett támogatásként :)

Viszont azt nem értem, hogy a repair korvettek hogyan működnek... ha beállítom őket egy nagyobb hajó védelmére, akkor folyton előrerepülnek, mintha legalábbis esélyük lenne lelőni valakit...
  • Agamemnon
    És már tolható is!
  • Borg
    Homeworld Remastered @ feb 25!
  • Stockbauer33 #315
    http://www.gamestar.hu/battlefleet-gothic-armada-bejelentes.html
  • Borg
    Battlefleet Gothic Armada RTS

• Agamemnon
    Into the Stars

http://sg.hu/forum/tema/1420907411?no=1

• Stockbauer33 #312
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://dirkloechel.deviantart.com/art/Size-Comparison-Science-Fiction-Spaceships-398790051
    Talán találtok köztük egy két komolyabb hajót (2x katt)
  • nyirog
    Ancient Space elég fasza, hozza azt amit anno a homeworld és a nexus!!!
  • lammaer
    Ezt is el lehet felejteni egyelőre... 2 éve voltak kickstarteren, 2 év alatt eljutottak egy prealpha valamihez amivel újabb kickstartert indítottak (kifutottak a zséből). Sztem majd 2 év múlva lesz belőle valami. Jóesetben.
  • nyirog
  • lammaer
    Hát én csak megtekintettem a steam oldalon a hozzászólásokat, az alapján asszem kihagyom (általában az egyöntetű player vélemények igazak szoktak lenni)
  • Banderas1990
    Belenéztem a játékba nem rossz, nem rossz. A diplomácia egész jól sikerült (bár 1-2 dolgot még tehetnének bele), tetszik, hogy különböző jogi törvényeket lehet bevezetni (pl. rabszolgaság, idegen bevándorlás stb.), a kémkedés feldobja a játékmenetet, vannak véletlen események, a grafika is szép.
    Az viszont nem tetszik, hogy hajóból mindössze 4 fajta van (kis, közepes, nagy, hatalmas), a fejlődési fa nem valami érdekes (pl. fegyverekből a 3 alapfajta van és annak 3-4 szintje), valamint a sok tartalom ellenére is valahogy kicsit hiányosnak éreztem a játékot.

Szóval még ez sem igazán az az űrstratégia, amire én vártam, talán majd a MORE.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2014.09.17. 07:48:58
  • nyirog
    lords of the black sunról vélemény?
  • Lysandus
    Az EU sorozat jó lett. Már a negyedik kiadásnál tart, és nem volt vele ilyen gond. (Az is igaz, hogy a HoI-val sose játszottam.)

Mondjuk az EU sorozatból kiindulva csak egy "gond" lehet. Fél évente adják ki az újabb és újabb kiegészítőket, amikért persze megint pénzt kérnek... De legalább gondozzák a sorozatot.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2014.08.25. 15:40:49
  • lammaer
    Paradox paradox... erről a cégről az jut eszembe, hogy bármely játékukat csak 1-2 ével a kiadás után, egy rakat patch után szabad csak kipróbálni. Hearts of Iron 3 vki? :)
  • Agamemnon
    Reméljük ezt nem olyan bugosan adják ki....
  • Lysandus
    A Paradox neve nagyon jól cseng a startégiai játékok piacán. Egy gond, hogy ezt éppen egy űrstratégia, a Sword of the Stars II kudarca árnyékol be...
  • Agamemnon
    Mit szóltok ehhez? http://sg.hu/forum/tema/1408722889?no=1 Ancient Space :)

• lammaer
    Amennyire fórumon olvastam, egy modder leginkább a techtree miatt akadt ki - ott okozott nagyobb "kárt" a fontméret változtatás.
  • Sunsetjoy
    Szerintem olyan rossz nem lehet mint a GC2- legalábbis szerkesztési és nem játékosi szempontból.
    A Galciv2-ben ha úgy vesszük, a felvésni szándékozott szövegekhez rajzolták meg a GUI felületét, ahonnan nem lógott ki. Nekem meg a kódsorban meg kellett találnom, hogy melyik szöveg pixelméretét kell csökkenteni, hogy elférjen a magyar :)

De erre a dologra majd ránézek- tudnál mondani példát, hogy szerinted melyik a legmacerásabb rész?
  • lammaer
    Én csak játszok vele :)

Amúgy tekintetbe véve hogy abban a játékban az UI nagyon gáz, sztem extra macera lenne a hosszabb magyar szövegek beszuszakolása anélkül hogy szanaszét törjön a képernyő.

Inkább játtsz te is :)
  • Sunsetjoy
    A DW: Universe játékot akarja valaki fordítani? Szemezek vele, de egyedül bele nem kezdek.
  • Agamemnon
    Azért, ha csináltok neki egy külön topicot, linkeljétek ám! :)
    Bár amíg nincs hatalmas infóáradat, addig itt is beszélhetünk róla.