455
Régitől az újabbakig, körökre osztottaktól a valós idejűekig!
-
#14 Ez a Master of Orion 2 miért olyan nagy ász ?
Mit tud amit már űrstratégia nem ?
Valami jó kampány vagy mi ?
Mert, ha csak multi, akkor inkább Sins of a Solar Empire -
#13 Mondjatok már olyanokat mikkel lehet multiplayerezni... legyen stratégia vagy bármi más.(akár free akárt tört csak működjön :D)
(PL az Endless Space csak eredetivel multizható?) -
#12 Realtime :( -
#11 *MOO2 -
#10 http://www.spacesector.com/
Amugy mostanaban a Stardrive nevu jatekrol aradoznak, hogy MMO2 feelingje van. -
#9 FreeOrion oldalán találtam egy ilyet: http://www.freeorion.org/index.php/Space_Strategy_Games - ha valakinek van hozzá kedve, próbálgathat - van pár ingyenes lehetőség. -
#8 Hogyne, K240 megvolt - az tényleg nem volt rossz. Supremacy pedig még C64-re is elkészült, bár az realtime volt, annyira nem szerettem. -
#7 A Master of Orion (inkább a II) alapján van egy ingyenes jó játék is, a FreeOrion.
Dzsini: K240 (meg ugye a Supremacy) megvolt neked Amigán?
Bár űrstratégia fordításokat csináltam párat (Galciv 1-2, Endless Space), de pl. a Stardrive-ba egyedül bele nem kezdenék - mintha több lenne benne a szöveg, időm meg mostanában megint kevés van. -
#6 Az MoO3-at néhány óra után feladtam. Átláthatatlan katyvasz volt és annak ellenére, hogy X év eltelt, még az 2. rész is szebb és kulturáltabb kinézete volt. Amit az első két rész felépített, a 3. rész sikeresen lenullázta. Soha nem jutottam el oda, hogy megértettem volna a játék működését. Túl grandiózus volt és túl sok pöcsölés volt benne. -
#5 A GalCivnek is volt baja balansz-ügyileg, plusz számomra mindig olyan érzés volt, hogy "Master of Orion 4 akarok lenni, de nem igazán megy..." (ahogy az Elemental: War of Magic is Master of Magic 2 próbált lenni, de valahogy Stardockék nekem nem tudták azt nyújtani, amit a régiek)
(az Orion 3 sem volt tragikus amúgy) -
#4 Tényleg jó volt az MOO2, de azért elég komoly balansz problémái voltak neki. Ettől függetlenül a műfaj egyik királynője.
Amivel még toltam és nem volt rossz a Galactic Civilizations. -
#3 Nálam az örök kedvenc a Master of Orion 2 volt és marad - az egyik első játék volt, amit eredetiben megvettem, még mindig itt figyel a polcon, még mindig elő-előszedem és építek benne egy birodalmat.
Emellett az Ascendancy-t szerettem még nagyon abból nem túl rég jelent meg iOS változat, ha valaki hozzáfér.
És persze a nagy klasszikus Star Control, és az Imperium Galactica sorozat elődje a Reunion, még az Amigás időkből. -
#2 egy-két jelenleg fejlesztés alatt álló témába illő játék -
#1 Sziasztok, mostanában olvasgattam h megint meg fog jelenni pár jónak ígérkező és pár nem éppen embert felcsigázó alkotás a témában, mivel ilyen topikot nem talált a kereső így gondoltam csinálok egyet ahol vegyítve lehetne beszélni ezen játékok élményeiről, illetve a még meg nem jelent alkotásokra való figyelemmel h ki mit vár esetleg tőle. Bízom benne azért vannak páran akiket érdekel a téma és hajlanódak is beszélgetni róla esetleg másokkal :). Horizon jónak tűnik de azért ott az a \"DE\", remélhetőleg nem a legends of pegasus sorsára fog jutni. StarDrive nem egy rossz alkotás, nekem szimpi volt igaz, csak 2 óra játékra volt időm, de tetszett annyira mint az endless space, az pedig számomra külön kuriózum volt h egyetlen (!) ember csinálta. Kicsit fura, mert kis korom óta stratégiákon nevelkedtem, minden fajtát szívesen kipróbáltam kivéve a heros sorozatot, a fantasy nem annyira az én világom - és egyenlőre még a z Imperium Galactica is kimaradt az életemből, pedig itt csücsül a gépemen és már annyiszor rá akartam venni magam a játékra .