Űrstratégiák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sunsetjoy
Ha odajutok, talán le is fordítjuk, mint az elsõ kettõt 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

nyirog
csak nem lesz benne sztori mód? o.O

na, ide is:

a Horizon közben huncut módon béta lett, a Spacesectorosok még ki is sorsolnak 5 kulcsot 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ja most nézem te is linkelted a spacesectort....

Áh, erre már nem tudnak rávenni.... DW alá már nem megyek UI tekintetében...

Spacesector elõzetes...

Nahát, már akkor eldöntöttem hogy erre nem fognak tudni rávenni 😄 (elsõ comment ott 😊)

közben fû alatt megjelent egy minimalista 4x, a Solar War

preview

honlap

khmmm, trailer

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Hát, sztem az amigás zene verte oda a c64est (ami persze nem nagy sztori, hiszen a SID chip meg az amiga zenechipje közt ég és föld ugye).

Plusz az amigásban tetszettek a kis animációk (pl amikor harc közben cikáznak a lézerek a lövészárokban és az egyik leviszi egy harcos fejét), amik 64en hiányoztak.

Persze ha úgy nézzük hogy a géphez képest a c64 konverzió többet hozott ki a masinából, az igaz.

Dzsini
A C64 változat zenéje sokkal, a játékmenet hangulata pedig egy kicsit jobb volt. Az Amigás konverzió a lehetõségeihez és a kortársakhoz képest gyengécske.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Így utólag visszagondolva nekem ez a játék lehetett az ami meghatározta a scifi rajongásomat (azon belül is a hõsies/borongos katona scifi irányt), amire utána remekül ráerõsített a Reunion hangulata, Boros & Szikszai képi világa.

Reunionban majdnem megsirattam a kis gülüszemû szimpi fajt, aztán az õ nevükben ütöttem végig a naprendszereket 😄

Akkoriban sokat toltam, de manapság sztem már kevés lenne a tartalom és a komplexitás...

Néha túlzásba esnek az emberek a retróval 😄

Fenrir
Egy Istenkirály játék még anno C64-re:

Az Amiga-s verzió sajnos már kimaradt az életembõl:

A halál csupán a kezdet...

Jakuza1
Ranezel a kepekre es egybol rajossz, hogy miert.

Timothy Zahn (SW könyvek) 4X játékot tervez, bár a spacesector is írt róla, még is alig csorog a pénz, ez azért meglepõ

kickstarter

Agamemnon
Ezt én is így érzem 😊

naná, hogy jöhet, nálam a legtökéletesebb hangulatot, amit egyjáték adhat, azt a homeworld cataclysm hozta. 😊

Agamemnon
Nem volt idom\kedvem kutatni az informaciok utan es azt hiszem most mar megvarom a megjelenest 😊 Persze, ha belefutok a youtube-on egy jo kis Horizon videoba, azert megnezem...

Horizonról már elég sok info van az alpha miatt

ugye a sztori az emberi fajjal lesz, elsõ kapcsolatfelvétel, jönnek a küldik, egyre több faj, még több küldi, faszásan kitalált fejlesztési rendszer, én nagyon várom 😊

Agamemnon
Hat azt igertek, hogy az lesz, de hogy mennyire azt nem tudjuk... en egy Homeworld, Nexus szeru jatekot varok, de hogy a Horizon mennyire lesz az, passz...

Nem, játékokat utoljára akkor teszteltem (munkaidõn kívül) amikor a magyar lokalizációját csináltuk vmi stratégiai játéknak, illetve amikor mellékállásban cikkíró voltam a pcgames/cdgames magazinban (plusz vendégszereplõként 1x-1x elõfordultam a chipben meg a pcguruban).

Kõkemény ipari munka, bár az még mindíg megmelengeti a szívemet amikor a doktor Houseban látom hogy a csapat a General Electric CT gép szoftverét bámulja keresve a tumort.. ugyanis azt mi csináltuk egy jódarabig 😊

"QA lead vagyok munkaidõben, nekem FIZETNEK ha tesztelek"

akkor most képzeld el, hogy sörözünk...nagy vagyok és erõs...bántalak 😊

na jó nem, gondolom nem játékokat tesztelsz, csak írod a csúnya SLA-kat, ilyesmi, ha mégis akkor, nos...sörözünk 😊

Félkész cuccot sohase veszek meg és alfával sohasem játszom.

Készbõl is - a multiplayer lövöldéken kívül ahol muszáj megvenni - csak azokat veszem meg utólag akciósan, amikkel sokat toltam (ilyen pl most a Don't starve).

Az elõbbit meg tudom ideologizálni (QA lead vagyok munkaidõben, nekem FIZETNEK ha tesztelek), utóbbi inkább lelkiismeret csitító 😄

nyirog
köszi 😄

semmi se nincs (vagy nem tudok róla) 😞

nálam megy a tipródás, hogy megvegyem-e az SD-t (fél-egy év mire belekerül minden amit szeretnék)

vagy a Horizon-t (szét játszam magam az alfával mire kijön a rendes)

egyébként Ninjut lehet piszkálni, hogy milyen most az SD, õ megvette 😄

Fitotékában nincs? 😊

Horizon az az lesz (mármint sztori alapu Humán meg sandbox is egyben)

melyik? 😄

Star Drive?

1.13H meg G (olvasd végig)

nyirog
lemaradtam nem is figyeltem h jött hozzá, mit tartalmaz?

Agamemnon
En egy story alapu urstrategiat varok, de nem tudok rola, hogy mostanaban adnanak ki, vagy keszitenenek olyat...

mi ez a nagy csend ûrstratégia fronton?

kint van a Star Drive nagy átformáló patche, még sem ír róla senki.
Horizon topik is pang, pedig a preorderesek írhatnának az alfáról (mellesleg pár nap és jön az új teszt verzió)

Sunsetjoy
Én pl. most az Endless Space után kicsit leállok fordításügyileg a space 4x játékokkal. Néha olyan dolgokat találnak ki pl. technológiákhoz, hogy ihaj.
Ezért most nekilátunk a Panzercorps afrikakorps+DLC-k tömkelegének xD

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

jaja, Shadowra gondoltam

optimistán látom a dolgokat, szvsz a többi is remek lesz a töltött hús meg a bejgli mellé 😊

Az "új distant worlds" alatt a már kijött shadows-ot érted, vagy van még vmi tervük az idénre?

Amúgy idén még játszható scifi szerintem csak egy jött ki (a DW shadows)...

azért picit könnybelábad az ember szeme, hogy év végéig mennyire el leszünk kényeztetve mi 4X fanok:
Horizon, Star Lords, Új Distant Worlds, tuti addig még a Star Drive is rendesen csiszolgatva lesz, ennyi máskor 10 év alatt nem jön össze

egész komoly wikije van

Stars!

Pordycus
Sziasztok!
Kicsit meghalt a topic a nyár közepére😄
Bizonyára egyikõtök se ismeri a Stars! játékot, vagy ha össze is futott vele nagyon csúnyán otthagyta pillanatok alatt😊

Én nekem a legjobb ûrstratégiás élményt adta, IG2, Sins of Solar, Endless Space mellett, pedig gyakorlatilag grafikája sincs😊

1997-es kis csodabogár, max 2-3 megabyte.
http://wiki.starsautohost.org/wiki/Main_Page
ezen az oldalon láthattok róla pár képet, és megtudhattok róla pár infót.
A cora áruházba vettem annó 500 ft-ért évekkel ezelõtt, évekig nem tudtam vele mit kezdeni mert nem értettem egy szót se belõle, de aztán rájöttem mi hogy van és azóta imádom.

Körökre osztott, van benne multiplayer lehetõség, egyetlen nagy hibája hgoy window 7 alatt bonyolult elindítani😊

A mai napig rengetegen játszanak vele online.
Akinek kell tudok adni virágbolti verziót😊 (2,7Mb)

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

ha estleg valaki nem járna WOT-topikba:

Tankos-Orionos o0

nyirog
akkor még így gondoltam a fõként a bolygók kinézete és mechanikája miatt, most már inkább supreme commander hagyatékként tekintek rá, amitõl viszont kicsit tartok is, mert számomra hiába volt jó játék annak idején, egy idõ után az SC eléggé lapos lett, második része pedig nagyon nem tetszett. Amúgy szerintem a spore jó játék volt, nagyon élveztem, csak gondolom nem volt annyira sikeres mint azt elvárták és így nem jöttek hozzá kiegészítõk amikre az alapjátéknak elég nagy szüksége lett volna, mert annyi potenciál volt benne h még azóta is bánkódom h nem fejlesztették tovább.

Spore-os <#ticking> ?? Ember...
nyirog
space sectoron követni szoktam a bejegyzéseit, kíváncsi vagyok h majd hogyan fog festeni 😊

na asszem ez egyelõre ide illik csak bele:

emberünk úgy döntött, hogy jók a 4x-ek de nem logiusak, vagy nem elég átgondoltak, stb és belevágott egy sajátba, ha jól veszem ki elég jól halad és az olvasottak alapján igen csak réteg játék lesz, ha valakinek van ideje-kedve mûvelõdjön, akinek nincs kedve sokat olvasni, az olvassa át a technology bejegyzést, hátha megjön a kedve a többihez is. 😊

fanatikus 4x

nyirog
hm érdekes lesz, nekem kicsi spore-osnak tûnik

nyirog
hm, akkor ezek szerint semmi. kár, mert kíváncsi vagyok, hogy mire jutnak.

Agamemnon
Ha találok valamit az SG-s topicjába szoktam berakni. De ha Ti találtok, légyszi Ti is posztoljátok oda is.

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1363972791

nyirog
na bakker, ez már most jó így videóról, ha még sztori is lesz hozzá akkor nexus szerûen ütni fog

nyirog
Horizon-ról tud valaki valamit? nincs róla valami hír?

Én akkor még kisfiú voltam 😛

Akkor mi ismerjük egymást, én is BKV-ztam, meg amikor átment a Szabó Pál mûvházba a Bosnyákra, plusz Csokonai 😊

Reunion ... az ex nõm beszél benne 😊