Űrstratégiák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Az Impossible Mission 2 még anno így terjedt el egész Magyarországon, de a Reunion nem tõlük volt meg 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Utána meg már kár volt megjelentetni.... 😊

CSokis voltam én is, meg az Örs Vezér téri BKV épületben voltak mégalkalmak 😊

AnuluWork
😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Dzsini
...meg a város túlsó végén a Budatétényi mûvházban 😊 (azt mi alapítottuk és vittük sokáig)

Oda pl. a Reunion demóját lehozták nekünk kipróbálni, mielõtt megjelent.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"hiába, nem volt akkoriban net, csak szombatonként a copy-partik a mûvházakban"
Csokonai .. 😊

No szóval igen abban voltak automatizmusok meg a mass transmitter, és így nem õrült meg a sok bolygótól az ember.
"Duturos" 😊 Vagy valahogy így mondta.... emlékszem, küszködni kellett vele, mert Amig600-on nem indult el az új kickstart miatt, de aztán sikerült beszereltetni egy 1.3-as kicket, azzal ment...

Nagyon szerettem, jó volt ahogy tágult a világ, elõször csak a földrõl az ürállomásra szállítgatni, aztán a bolygók, aztán másik naprendszerek meg a harc 😄

Nagyon jó ötletek voltak benne, ahogy szépen épültek egymásra a kényelmi funkciók (kézi szállítás után automata ûrhajók, kis ûrhajó, nagy ûrhajó aztán meg ha jól rémlik valami anyagátvivõ szerkezet).

Mondjuk jó sok grind volt benne, de hát a mai MMOk is arról szólnak. Ha jól rémlik végig is toltam, aztán évekkel késõbb tudtam meg hogy volt egy elõdje, a Millenium 2.2 (hiába, nem volt akkoriban net, csak szombatonként a copy-partik a mûvházakban, meg a nyomtatott sajtó: CoV meg 576 😊 )
Szóval az M2.2-rõl talán a CoVban olvastam, végigjátszás helyett inkább végigolvastam de sose próbáltam ki...

Millenium 2.2-vel sokat játszottam, tetszett is, de túl egyszerû volt. Akkori kinálathoz képest megállta a helyét.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Dzsini
Ismerõs még Amigáról, de túl sokra még képek alapján se emlékszem.

ismerõs-e nektek ez a két név: Deuteros, Millenium 2.2 ? 😊
Üdv, Vahren! 😊

Spore: azt én is nagyon sajnálom. Akkora ötlet volt, ígéretesnek indul, de az ûr része valóban egy idõ után követhetetlen, nem ad idõt a játék, hogy nyugodtan garázdálkodhass a bolygófelszíneken, felfedezz bolygókat, mert mindig jön valami fontos event, állandó támadások, mindenhol egyszerre ott lenni...

Pluskast
Hmm ez jól hangzik. Remélem nem lesz túlzottan leegyszerûsítve az elfoglalós része. Mondjuk kíváncsi leszek, hogyha saját magam választhatom ki az elfoglalni kívánt bolygót akkor az is számít, hogy milyen fejlettségi szinten van? Mondjuk pl olyan szinten mint mi vagy lesz olyan bolygó is ami mondjuk még "csak" a középkorban jár.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Deer
Nahát ti még éltek?
Én meg lefordítottam az SE V-öt, utána még egy csomó fajt, de elmaradt az érdeklõdés, így a lekesedés is alábbhagyott.
Magamnak anno az SE IV-et is lefordítottam, amennyire a lehetõségem engedte.
(Vahren)
Azért akit érdekel:
SE V honosítás

nyirog
artifact red-x szerintem kicsi túl sokat markol, de hát ki tudja, hátha...

Talán túl sokmindent raktak bele és emiatt az összes fázis csiszolatlan lett, de azért nem játszhatatlan.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

nyirog
Nekem nagyon tetszett, de tény h sokkal-sokkal jobb lehetett volna, volt is benne potenciál, szerintem tervezhettek hozzá kiegészítõket, 2 meg is jelent (sims-es formára, egy ilyen cuccok fajta és egy nagyobb volumenû) de gondolom nem érdeklõdtek iránta sokan, vagy én nem tudom, rá egy fél évre/ évre will wright el is hagyta az ea-t gondolom ez is közrejátszhatott abban h nem jött hozzá több kiegészítõ )még ha direkt úgy is volt megcsinálva h legyen mit kiegészíteni benne majd idõvel), vagy egy második rész.

Én már csak úgy emlékszem rá, mint az évtized legnagyobb kihagyott lehetõségére.
Ne hagyjuk ki a Spore-t 😄 Végülis az összes fázis közül messze az ûr része tart a legtovább. Csak sajnos itt is elkövették azt a hibát amit sok ilyen játéknál: amikor már sok bolygód van akkor 10 felé kellene szakadnod hogy haladni tudjál, épphogy elkezdessz egy küldetést máris betámad valamelyik szomszéd. Szerintem csalás nélkül nem sokan vitték végig 😄

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Rájöttem, h mi tetszett nagyon az Orion 2-ben. Az, hogy választanod kellet a fejlesztéseknél. Van benne 1-2 nehéz döntés. 😄
jav: engedted el
OFF:

Köszönöm szépen elismerõ szavaidat! Sokat kellett rájuk várni, de megérte! :-)))

Cruise missile, SDI, nuclear bomb?! Miért engedted ez az AI-t ennyire?!

A játéknak ezen a szintjén az AI-ra csak azért van szükség, hogy nehogy idõ elõtt véget érjen. Egyetlen egy AI várost kell csak hagyni, és az utolsó pillanatig várni az ûrhajó elindításával.

Nagy térképen játssz, és valóban Eurázsia a legjobb kezdõ helyszín. Onnan szárazföldön el lehet foglalni, be lehet telepíteni Afrikát is. Amerikába pedig legkésõbb akkor kell partra szállni, amikor kifejleszted a kereszteseket. Ugyanis a crusadernek (ha jól emlékszem 5/1/2) van esélye arra, hogy várfal mögül kiszedjen pikemaneket. Katapultot, ágyút vinni felesleges, mire odaérnél vele (nagy térképrõl beszélünk) már rég idejétmúlttá válik.

Félreérted a játékot. "Nagy" játéknál nem az AI ellen harcolsz, hanem azért küzdesz, hogy minél jobban kihasználd az induló helyzetben lévõ lehetõségeket. Nekem az AI talá még a puskaporig se jutott el soha. Nem kell itt bonyolítani a helyzetet atomcsapásokkal, meg cirkálórakétákkal. Sokkal jobb, ha az esélyét sem adod meg ezeknek.

ON:
Molnibalage
OFF

Mert, mint írtam, semmit nem tervezgettem, meg töltöttem vissza... Csak játszogattam. Délelõtt elkezdtem és este fél tízkor lett vége.

Csak pár példa, hogy mitõl lehetett volna sokkal jobb is az eredmény.

Lehet, hogy már korábban át kellett volna állni köztársaság államformába, de nagyon sokáig húztam királyságban, mert lusta voltam hazamenni a katonákkal és szétosztani õket különbözõ városok között, hogy csökkentsem az unhappy-t. Így visszagondolva marhaság volt, mert a jól kiépített út és minden más mellett sanszosan megérte volna. Nem érdekelt, a haderõ nyomult elõre, nem volt hozzá türelmem...

Mikor muskétásokba ütköztem légiókkal és lovagokkal akkor a semmiért feláldoztam a fél seregemet, hogy megnézzem mire mennek. Hát nem sokra. Ekkor sem töltöttem vissza, pedig simán jó lett volna az a taktika, hogy megszünteted városban a régi egységeket és a sereg fele + kis pénzzel pikk-pakk felhúzod az újgenerácoós haderõt és hent. Igen, megint lusta voltam...

A modern kori fegyverekkel mindig lenyomom a gépet, de itt is csak tessék-lássék módjára háborúztam. Ami kijött a gyárból azt kb. küldtem frontra, semmi erõfelhalmozás és jól odacsapás. Mikor megjött az advanced flight, akkor a bomberek szokás szerint letaroltak mindent, mert azokat könnyû koncentrálni...

Mikor elfoglaltam egész Európát Ázsiát és Afrikát és Ausztráliát, akkor az inváziós "erõ" tudod, hogy mi volt az újvilág felé? 2 transport 4-4 howitzerrel, 2 hordozó 2-2 sth. vadásszal és bomberrel meg 2 csatahajó és 2 AEGIS. Ennek a felét helybõl kilõtte cruise missilével... Ennyit dobtam össze 4 kör alatt és mentem, had szóljon, mert emlékeim szerint ez elég volt ahhoz, ami lent következik.

Ezzekkel is elfogaltam két várost - a lehetõ legszarabb közlekedéssel, dzsungel és hegy közelében voltak út kapcsolat nélkül, és megvédtem addig õket, hogy lett két reptér és SDI ezekben. Utána hoztam még pár földi egységet, de lényegében csak a légierõ aratott, amit a hordozókon és Ausztrálián keresztül vittem. Aztán a gépeket leszámítva az ment oda, amit a légihíd elbírt. Igen, semmi más ennyire lusta voltam lépkedni velük. Az elfoglalt városokban volt reptér, így légihíddal a maradék ellenállás már hamar megszûnt, de amíg csak két város volt...

A háború alatt az elsõ nuke támadás után lusta voltam SDI-t venni a legnagyobb városokban. A 3. atomcsapás után már megvettem õket... Persze az is vicces volt, hogy Eurázsia közepén hogyan nukeozott le, amikor városa nem volt a környéken és a legközelebbi tenger mezõ is 16 lépésnél messzebb volt asszem. Viva AI cheat...

A háború vége után sem teljes gõzzel ment a populáció növelés, mert franc lépkedett végig minden városon, hogy minden harbort és mást megvegyen.

Na, így lett 240% és úgy, hogy 10+ éve nem toltam komolyan civ2-õt.

Ha visszatöltögetném és csiszolnám, maradjunk úgy, hogy lazán az elsõ harmadban lennék.

Szóval szép, szép és gratula a 700+ százalékoz, biztos nagy munka volt, de azért nehogy azt hidd már, mások nem csinálnák meg, ha annyir akarnák. N+1 visszatöltéssel nem nagy mûvészet. Ha lenne erre fél évem én is megcsinálnám a több száz %-ot, csak nekem soha nem volt erre idõm, se türelmem. Idõpazarlás és ugyebár csalás is, amit csinálsz. A hall of fame ilyet megenged. Azért valahol vicces. A mûvészet az, hogy nem töltöd vissza és úgy csinálod meg...

Azért valahol mókás, hogy ilyen hanyag játékkal is lényegében a hall of fame végébe befértem úgy, hogy nem csaltam és célom sem volt soha.

Persze szerencse is kell hozzá, mert bevallom sokat segített, hogy Kínában rakott le. A civ1-ben is az volt a legfaszább hely, mert sok shield-es grassland van és kevés hely. Királyság államformával a játék elején valami irgalmatlan a fejlõdés.

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez valóban messze van még a tökéletestõl.
Maak
Imadtam, nalam is no1, sosem lesz szvsz olyan gama ami ennyi kellemes emleket hagyott bennem. Amugy van egy ilyen win7 alatt siman ment nalam.

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

a.carkey
Amikor elõször megláttam a képet, azt hittem errõl lesz szó:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Rohadtul jól megcsinálták anno. Annyira "epic" game volt, mint kevés stratégia.

A medve nem játék.

Molnibalage
Sanszosan nem tudnám azt --> Sanszosan meg tudnám azt

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Közepes Föld térképen pár játék után felszívtam magam, random volt minden. Kicsit lusta voltam, messze volt a tökéletestõl a játék, de így is 240%-os lettem. Ezel a Hall of Fame aljára beférnék. Kétszer fél nap alatta ennyire volt idõm. Sanszosan nem tudnám azt, hogy sokkal korábban fejezem be, ha precízen háborúzok, akkor kb. 100 körrel a vége elõtt lett meg volna a hajó és nem azt csinálom, hogy max. populáció és utolsó körös ûrhajóra gyúrok. Szóval évtizedes kiagyás után, visszatöltögetés nélkül egybõl befértem a hall of fame aljára... <#zavart1>

Fent középen a menüben van elméletileg a mentés. Ott tudod bekapcsolni a hajók kezdeményezését is a csatákban. Érdemes.
nyirog
viszont ez a gog verziós moo2 kurva jó - elmondhatatlanul tetszik, csak nem tudom hol kell benne menteni 😄. Régi Falloutos idõket idézi a menüje és a GUI 😊)) De nagyon tetszik és könnyen tanulható is, épp hogy csak kipróbáltam és már is magába szívott 1 órára... hoppácska 😄

nyirog
Igen felraktam, de csak egy 20 percet volt idõm belenézni, zenéje szerintem nem rossz, menüje és a GUI elmegy, grafika szerintem nem feltétlen a mérvadó, de azért swords of the stars 2-höz tudnám hasonlítani- sõt igazából kinézetre az egész kicsit olyan. Eddig külalak alapján ítéltem, ami mechanikájából láttam az ígéretes van benne jó sok kutatás, taktikázás terén nem tudom mennyit tud nyújtani a játék de az alapján következtetve h van sitrep fül a játékon belül gondolom az alap funkciókat mindenképp hozza. Egyébként ígéretesnek tûnik, gazdasági része szerintem nem annyira nyomasztó (habár szeretem ha komplex) de még úgy is változni fog gondolom. Ez így 20 percnyi rákukkantás gyors tapasztalata, egy 2-3 óra kéne h igazán bele tudjak mélyedni és le tudjam írni a róla alkotott véleményem, mert amit fentebb írtam az eléggé felületes, de arra most nem volt idõm 😞

Dzsini
Én nézegettem, de elsõre elég zavarosnak tûnt, mintha túl sokat akartak volna markolni. Persze még csak 0.4 -nél tart, és a kezelõfelület nem prioritás.

Sunsetjoy
Nos, kipróbáltad a FreeOriont? Mennyiben hajaz a névadójára? Azért azokat kérdezném, akik benne vannak a témában, hogy mennyire "éri meg".

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

szvsz nem erre gondolt, hanem a II. fõintrójában hátulról mutatott nagyon mosolygós hajtómûvekre, amelyek egyik gazdája feltûnik az ember intróban oldalról: w-726 elesett, elvesztettük a korvettet, készüljünk fel a leszálásra (ááá nem tudom betéve az ember intrót 😊

Az egyben hébe-hóba feltünnek mosolygó seggû ûrhajók, de azok max romboló nagyságúak és rohadtul be vannak állva úgy mert lapos szemekkel vigyorognak 8)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sippie
Sippie
elsõ részben volt.
Abban voltak a mosolygós Nebulon B fregatt utánzatok vagy az a kettõ volt?
Sippie
abban a játékban elcseszték, hogy nem lehetett fajt választani. Szívesen lettem volna az "önjáró löveges" fajjal. Na meg a földharcnál az egységek kibaszott buták. Ezektõl függetlenül atomnagy játék, pár hónapja én is toltam az elsõ részt 😊
ha már retro õrület:

tegnap lekaptam az IG1-et, az introt végiglibabõröztem, a retroagysejtek nagyon tobzódtak. 😊

Az élõszereplõs részeket persze visítva röhögi végig az ember. Na de a többi, még mindíg zseniális. Persze percekig csak két gombot nyomogattam:

bolygók listája-csillagtérkép-bolygók listája-csillagtérkép-bolygók listája-csillagtérkép-bolygók listája-csillagtérkép

😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Large galaxis mennyiségû bolygó van egy medium méretben. Közelebb vannak egymáshoz a rendszerek, gyorsabban lehet terjeszkedni az elején. Ja meg egy új kezdõ technikai szint. Az meg ha jól emlékszem annyit takar, h megvan minden fejlesztés mindenkinek 250 RP-ig. Jól jöhet, ha az elsõ pár nehéz döntést nem akarod meghozni. 😊
Molnibalage
Az az újítás mit takar?

Az 1.43b alapvetõen a multi részben javít sokat a hivatalos 1.3-hoz képest. Az egyetlen single player újítás a cluster galaxis.
persze, mi Ninjuval Dosboxon keresztül toltuk 😊

igazából nem kell paraméterezni az autoexec-et, simán ipx csatlakozás, játkék elõtt + 20 sec beállítani

Igazából ha nagyon akarod akkor beszerezhetõ a Win kompatibilis verziója a játéknak kemény 6 dolcsiért a gog-tól (van benne rendes multiplayer is).

Master of Orion 1 + 2 a GoG-tól

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Dzsini

Molnibalage
Human ellen kipróbálnám az MOO2-õt. Ez lehetséges? Van online opció?

a #42 es hozzászólásban lévõ linkben ott a patch szvsz

a MOD-ot meglesem 😊

Molnibalage
És ezt hogyan lehet elérni?

TDM-Mod

Ezt szedd le. Nem változtat a játékon, de sokkal szórakoztatóbbá teszi az AI-t. (A default AI elég szegényes a játékban.)
Azért a kimerülõ készletekkel is lehet játszani szerintem. Elég jó móka, kicsit át kell gondolni a stratégiát így 😊.

fuck, pedig kacérkodtam a fogyó készletekkel, hogy legyen értelme bányász/aszteroida koloniáknak 😞

persze még nagyon nem látom át, de így elsõ körben a kimerülhetetlen készletek miatt nagy (lélegezhetõ) gyár/bányász/kém épületes kolóniákat + pici kutató kolóniákat (nem lélegezhetõ) éri meg egyedül. Emberként meg ezek szerint nek kell rájuk kikötõ.

Egyébként normálon mire számíthatok az AI-tõl, passzív vagy agresszív?

Egyelõre össze-vissza fejlesztek, meg nincsenek satok/bázisok, csak pár gyors hajó. 😊

Pont így van, ahogy BladeW mondja.