455
Régitől az újabbakig, körökre osztottaktól a valós idejűekig!
  • Agamemnon
    En egy story alapu urstrategiat varok, de nem tudok rola, hogy mostanaban adnanak ki, vagy keszitenenek olyat...
  • Renegade
    mi ez a nagy csend űrstratégia fronton?

kint van a Star Drive nagy átformáló patche, még sem ír róla senki.
    Horizon topik is pang, pedig a preorderesek írhatnának az alfáról (mellesleg pár nap és jön az új teszt verzió)
  • Sunsetjoy
    Én pl. most az Endless Space után kicsit leállok fordításügyileg a space 4x játékokkal. Néha olyan dolgokat találnak ki pl. technológiákhoz, hogy ihaj.
    Ezért most nekilátunk a Panzercorps afrikakorps+DLC-k tömkelegének xD
  • Renegade
    jaja, Shadowra gondoltam

optimistán látom a dolgokat, szvsz a többi is remek lesz a töltött hús meg a bejgli mellé :)
  • lammaer
    Az "új distant worlds" alatt a már kijött shadows-ot érted, vagy van még vmi tervük az idénre?

Amúgy idén még játszható scifi szerintem csak egy jött ki (a DW shadows)...
  • Renegade
    azért picit könnybelábad az ember szeme, hogy év végéig mennyire el leszünk kényeztetve mi 4X fanok:
    Horizon, Star Lords, Új Distant Worlds, tuti addig még a Star Drive is rendesen csiszolgatva lesz, ennyi máskor 10 év alatt nem jön össze
  • Renegade
    egész komoly wikije van

Stars!
  • Pordycus
    Sziasztok!
    Kicsit meghalt a topic a nyár közepére:D
    Bizonyára egyikőtök se ismeri a Stars! játékot, vagy ha össze is futott vele nagyon csúnyán otthagyta pillanatok alatt:)

Én nekem a legjobb űrstratégiás élményt adta, IG2, Sins of Solar, Endless Space mellett, pedig gyakorlatilag grafikája sincs:)

1997-es kis csodabogár, max 2-3 megabyte.
    http://wiki.starsautohost.org/wiki/Main_Page
    ezen az oldalon láthattok róla pár képet, és megtudhattok róla pár infót.
    A cora áruházba vettem annó 500 ft-ért évekkel ezelőtt, évekig nem tudtam vele mit kezdeni mert nem értettem egy szót se belőle, de aztán rájöttem mi hogy van és azóta imádom.

Körökre osztott, van benne multiplayer lehetőség, egyetlen nagy hibája hgoy window 7 alatt bonyolult elindítani:)

A mai napig rengetegen játszanak vele online.
    Akinek kell tudok adni virágbolti verziót:) (2,7Mb)
  • Renegade
    ha estleg valaki nem járna WOT-topikba:

Tankos-Orionos o0
  • nyirog
    akkor még így gondoltam a főként a bolygók kinézete és mechanikája miatt, most már inkább supreme commander hagyatékként tekintek rá, amitől viszont kicsit tartok is, mert számomra hiába volt jó játék annak idején, egy idő után az SC eléggé lapos lett, második része pedig nagyon nem tetszett. Amúgy szerintem a spore jó játék volt, nagyon élveztem, csak gondolom nem volt annyira sikeres mint azt elvárták és így nem jöttek hozzá kiegészítők amikre az alapjátéknak elég nagy szüksége lett volna, mert annyi potenciál volt benne h még azóta is bánkódom h nem fejlesztették tovább.
  • BladeW
    Spore-os ?? Ember...
  • nyirog
    space sectoron követni szoktam a bejegyzéseit, kíváncsi vagyok h majd hogyan fog festeni :)
  • Renegade
    na asszem ez egyelőre ide illik csak bele:

emberünk úgy döntött, hogy jók a 4x-ek de nem logiusak, vagy nem elég átgondoltak, stb és belevágott egy sajátba, ha jól veszem ki elég jól halad és az olvasottak alapján igen csak réteg játék lesz, ha valakinek van ideje-kedve művelődjön, akinek nincs kedve sokat olvasni, az olvassa át a technology bejegyzést, hátha megjön a kedve a többihez is. :)

fanatikus 4x
  • nyirog
    hm érdekes lesz, nekem kicsi spore-osnak tűnik
  • nyirog
    hm, akkor ezek szerint semmi. kár, mert kíváncsi vagyok, hogy mire jutnak.
  • Agamemnon
    Ha találok valamit az SG-s topicjába szoktam berakni. De ha Ti találtok, légyszi Ti is posztoljátok oda is.

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1363972791
  • nyirog
    na bakker, ez már most jó így videóról, ha még sztori is lesz hozzá akkor nexus szerűen ütni fog
  • nyirog
    Horizon-ról tud valaki valamit? nincs róla valami hír?
  • lammaer
    Én akkor még kisfiú voltam :P
  • YMan
    Akkor mi ismerjük egymást, én is BKV-ztam, meg amikor átment a Szabó Pál művházba a Bosnyákra, plusz Csokonai :)

Reunion ... az ex nőm beszél benne :)
  • Dzsini
    Az Impossible Mission 2 még anno így terjedt el egész Magyarországon, de a Reunion nem tőlük volt meg :)
  • lammaer
    Utána meg már kár volt megjelentetni.... :)

CSokis voltam én is, meg az Örs Vezér téri BKV épületben voltak mégalkalmak :)
  • AnuluWork #152
    :)
  • Dzsini
    ...meg a város túlsó végén a Budatétényi művházban :) (azt mi alapítottuk és vittük sokáig)

Oda pl. a Reunion demóját lehozták nekünk kipróbálni, mielőtt megjelent.
  • YMan
    "hiába, nem volt akkoriban net, csak szombatonként a copy-partik a művházakban"
    Csokonai .. :)

No szóval igen abban voltak automatizmusok meg a mass transmitter, és így nem őrült meg a sok bolygótól az ember.
  • lammaer
    "Duturos" :) Vagy valahogy így mondta.... emlékszem, küszködni kellett vele, mert Amig600-on nem indult el az új kickstart miatt, de aztán sikerült beszereltetni egy 1.3-as kicket, azzal ment...

Nagyon szerettem, jó volt ahogy tágult a világ, először csak a földről az ürállomásra szállítgatni, aztán a bolygók, aztán másik naprendszerek meg a harc :D

Nagyon jó ötletek voltak benne, ahogy szépen épültek egymásra a kényelmi funkciók (kézi szállítás után automata űrhajók, kis űrhajó, nagy űrhajó aztán meg ha jól rémlik valami anyagátvivő szerkezet).

Mondjuk jó sok grind volt benne, de hát a mai MMOk is arról szólnak. Ha jól rémlik végig is toltam, aztán évekkel később tudtam meg hogy volt egy elődje, a Millenium 2.2 (hiába, nem volt akkoriban net, csak szombatonként a copy-partik a művházakban, meg a nyomtatott sajtó: CoV meg 576 :) )
    Szóval az M2.2-ről talán a CoVban olvastam, végigjátszás helyett inkább végigolvastam de sose próbáltam ki...
  • Shaenis
    Millenium 2.2-vel sokat játszottam, tetszett is, de túl egyszerű volt. Akkori kinálathoz képest megállta a helyét.
  • Dzsini
    Ismerős még Amigáról, de túl sokra még képek alapján se emlékszem.
  • YMan
    ismerős-e nektek ez a két név: Deuteros, Millenium 2.2 ? :)
  • natalyel
    Üdv, Vahren! :)

Spore: azt én is nagyon sajnálom. Akkora ötlet volt, ígéretesnek indul, de az űr része valóban egy idő után követhetetlen, nem ad időt a játék, hogy nyugodtan garázdálkodhass a bolygófelszíneken, felfedezz bolygókat, mert mindig jön valami fontos event, állandó támadások, mindenhol egyszerre ott lenni...
  • Pluskast
    Hmm ez jól hangzik. Remélem nem lesz túlzottan leegyszerűsítve az elfoglalós része. Mondjuk kíváncsi leszek, hogyha saját magam választhatom ki az elfoglalni kívánt bolygót akkor az is számít, hogy milyen fejlettségi szinten van? Mondjuk pl olyan szinten mint mi vagy lesz olyan bolygó is ami mondjuk még "csak" a középkorban jár.
  • Deer
    Nahát ti még éltek?
    Én meg lefordítottam az SE V-öt, utána még egy csomó fajt, de elmaradt az érdeklődés, így a lekesedés is alábbhagyott.
    Magamnak anno az SE IV-et is lefordítottam, amennyire a lehetőségem engedte.
    (Vahren)
    Azért akit érdekel:
    SE V honosítás
  • nyirog
    artifact red-x szerintem kicsi túl sokat markol, de hát ki tudja, hátha...
  • COOLancs
    Talán túl sokmindent raktak bele és emiatt az összes fázis csiszolatlan lett, de azért nem játszhatatlan.
  • nyirog
    Nekem nagyon tetszett, de tény h sokkal-sokkal jobb lehetett volna, volt is benne potenciál, szerintem tervezhettek hozzá kiegészítőket, 2 meg is jelent (sims-es formára, egy ilyen cuccok fajta és egy nagyobb volumenű) de gondolom nem érdeklődtek iránta sokan, vagy én nem tudom, rá egy fél évre/ évre will wright el is hagyta az ea-t gondolom ez is közrejátszhatott abban h nem jött hozzá több kiegészítő )még ha direkt úgy is volt megcsinálva h legyen mit kiegészíteni benne majd idővel), vagy egy második rész.
  • BladeW
    Én már csak úgy emlékszem rá, mint az évtized legnagyobb kihagyott lehetőségére.
  • COOLancs
    Ne hagyjuk ki a Spore-t :D Végülis az összes fázis közül messze az űr része tart a legtovább. Csak sajnos itt is elkövették azt a hibát amit sok ilyen játéknál: amikor már sok bolygód van akkor 10 felé kellene szakadnod hogy haladni tudjál, épphogy elkezdessz egy küldetést máris betámad valamelyik szomszéd. Szerintem csalás nélkül nem sokan vitték végig :D
  • Ninju
    Rájöttem, h mi tetszett nagyon az Orion 2-ben. Az, hogy választanod kellet a fejlesztéseknél. Van benne 1-2 nehéz döntés. :D
  • Lysandus
    jav: engedted el
  • Lysandus
    OFF:

Köszönöm szépen elismerő szavaidat! Sokat kellett rájuk várni, de megérte! :-)))

Cruise missile, SDI, nuclear bomb?! Miért engedted ez az AI-t ennyire?!

A játéknak ezen a szintjén az AI-ra csak azért van szükség, hogy nehogy idő előtt véget érjen. Egyetlen egy AI várost kell csak hagyni, és az utolsó pillanatig várni az űrhajó elindításával.

Nagy térképen játssz, és valóban Eurázsia a legjobb kezdő helyszín. Onnan szárazföldön el lehet foglalni, be lehet telepíteni Afrikát is. Amerikába pedig legkésőbb akkor kell partra szállni, amikor kifejleszted a kereszteseket. Ugyanis a crusadernek (ha jól emlékszem 5/1/2) van esélye arra, hogy várfal mögül kiszedjen pikemaneket. Katapultot, ágyút vinni felesleges, mire odaérnél vele (nagy térképről beszélünk) már rég idejétmúlttá válik.

Félreérted a játékot. "Nagy" játéknál nem az AI ellen harcolsz, hanem azért küzdesz, hogy minél jobban kihasználd az induló helyzetben lévő lehetőségeket. Nekem az AI talá még a puskaporig se jutott el soha. Nem kell itt bonyolítani a helyzetet atomcsapásokkal, meg cirkálórakétákkal. Sokkal jobb, ha az esélyét sem adod meg ezeknek.

ON: