Egy UFO feljegyzés az FBI legnézettebb aktája
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lattak barmit kifejlesztenek a ruszkiknak is lesz vagy mar van.
Erre kitalatak ezt amit nem lehet lemasolni hiszen ugy jutottak technologiahoz amit nem is a foldon fejlesztettek ki igy eselytelen hogy belathato idon belul lemasolna valaki is.
Hiszen ha lezuhant es begyujtottek akkor vizsgaljak es elobb vagy utobb rajonnek es gyartani kezdik.
Az para.
Zsenialis huzas....
Bármirõl lehet vitázni, amíg a retorika és általában a logika szabályait betartjuk.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De egyrészt ez a kijelentésed:
"Amit pedig nem lehet cáfolni, az gyakorlatilag nincsen."
helyesen így hangzik:
Tudományosan cáfolható azt jelenti, hogy a kísérleti körülmények jelentette határértékek között X dolog Y valószínûséggel nem létezik.
Másrészt. Ha állást foglalsz bárminek a létével kapcsolatban, amirõl tapasztalatod, vagy tudományos bizonyítékod nincs, foglalkozol vele, akkor már a hited, prekoncepciód szerint teszel kijelentéseket. Ha simán nem foglalkozol vele, nem foglalsz állást, akkor mondhatod, hogy nem hiszel semmit a dologgal kapcsolatban.
Nos tehát, mit hiszel, van isten vagy nincs?
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Persze nevetséges, de sajna a tudomány így mûködik, nem az a tudományos, ami nekem teccik, hanem amivel kapcsolatban szignifikáns, és megismételhetõ eredményt hozó kísérlet folytatható, bizonyítandó létét, vagy nemlétét.
Istenrõl vitázni valóban nem tudományos kérdés, mint ahogy az sem elfogadható tudományos álláspont, ha kerek perec kizárod. Pl csak mert hivatalosan a tudomány nem vizsgálja isten, vagy más felsõbbrendû létezõ létét. Mondjuk talán a SETI kivételével, ahol esetleg találhatnak, az embernél magasabb rendû létezõt.
Istent, vagy az isteneket, vagy magasabb rendû lényeket lehet egy hipotetikus, nagy valószínûséggel nem létezõ és nem észlelhetõ állathoz hasonlítani, de kérdés, hogy valóban ilyenek-e jellegükben? Szimplán kijelenteni, hogy igen, az nem más, mint tiszta prekoncepció. Ha azért állítom fel hogy ezután vizsgáljam, az már tudományos álláspontnak tekinthetõ. De ha direkt olyannak állítom be, hogy a tudomány jelenlegi eszközeivel ne is tudjam vizsgálni az becsapás. Kérdés persze, hogy kié!?
Pont azt fejtegettem, hogy alaptalan dolgok esetében nem lehet állástfoglalni. Aki ennek ellenére mégis megteszi, az hisz. Ebben igazad van.
A Föld körül keringõ -semmilyen emberi müszerrel nem észlelhetõ- rózsaszin viziló léte nem kizárható, nemléte pedig nem bizonyitható.
Van értelme ennek a vitának?
(Ezt szerintem sehol nem tanítják így, ez nem helyes logikai alapvetés. Pl. ennek megfelelõen, ha nem tudom bizonyítani, hogy pl csalt Obama a választáson, akkor Obama, vagy a választás nem is létezik? <#nemtudom>#nemtudom> Ez már milyen egy baromság, már megbocsáss?!).
VS.
"Ha kizárjuk a lehetetlent, ami marad, bármily valószínûtlen, valószínûleg az igazság."
Sherlock Holmes
Isten léte nem kizárható, nemléte pedig nem bizonyítható. Így igaz az amit wkm fejteget, az az másképp a Sherlock Holmes féle logikán nem tudunk végig menni, vagy is bárhogy is foglalunk állást, az prekoncepcióra, gyakorlatilag hitre fog épülni.
Igen is, meg nem is. Részletesebben a felnõttkorban kialakuló hajlam a hitre, az a felnõttkorban részlegesen megerõsödõ "normál" területvédelmi ösztönök hatása.
Az ember maga azonban neotén. A vallásnak nem csak a hit fontos része, gyakorlatilag védeni egy eszmerendszert, territoriumot. A gyerek nem hisz, az egyik nap ezt mondja a következõben azt, mert a kíváncsiság a megismerésre az újdonság felé vonzódás erõsebb. Azonban a háziasítás során kialakul egy erõs, a szülõkhöz való ragaszkodáshoz hasonló kötõdés is, szeretet a gazdi felé. A neoténia ugye nem azt jelenti, hogy teljesen gyerek marad az adott lény, hanem hogy gyakorlatilag keverednek a gyerekkorra és a felnõttkorra jellemzõ tulajdonságok.
Hozzátenném még a wiki szerinti filozófiai meghatározást:
"A hit egyik, ismeretelméleti értelmében kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen és azonnali igazolása semmilyen módon – sem érzékileg, ill. tágabb értelemben tapasztalatilag, sem logikailag – nem lehetséges <1>1>. Az elfogadás tehát a teljes „racionális” bizonyítás hiányában, esetleg – de nem feltétlenül – annak ellenére történik."
De mindegy is...
Az viszont eléggé szemléletes, hogy azokon a korábban vizionált helyeken ahová a hívõk Istent vélték elhelyezni (vagy Isteneket, ugye a politeista világképben), és ahová mára már eljutottunk -hála a gondolkodó embereknek-, ott egyértelmûen nem volt semmiféle Isten. Sem a hegy tetején nem csücsült, sem a felhõkön nem ült (ahogy az angyalok sem), de nem kering geoszinkron pályán sem...
Röpítitek az Isteneteket egyre messzebb, és nem tûnik fel, hogy erre kizárólag azért van szükségetek, mert a tudományos felfedezések révén a korábbi hiedelmeitek sorra megdõlnek. Amit lertam, tény!
Szerintem te beleestél a köznyelv leegyszerûsített szókincsû csapdájába, ugyanis a hit szót sok más egyébre is használják, aminek ugye semmi köze az istenben való hithez.
Példák:
azt hittem, hogy elkések - értsd: azt valószínûsítettem, hogy elkések
azt hiszem, iszom egy sört - értsd: jól esne egy sör, inni fogok egyet
azt hittem, hogy már fizettem - értsd: úgy emlékszem, már fizettem
hittem a barátnõm hûségében - értsd: megbíztam a barátnõmben
és még sorolhatnám.
Akik szeretnek a zavarosban halászni, csúsztatni, azok az ilyen nyelvi pongyolaságokat elõszeretettel meglovagolják és kihasználják. Ez most neked nem jött be.
A 19-es kommentnek meg nem túl sok köze van ahhoz, amire válaszoltad.
Viszont ahogy irtad a fõ szabály az hogy aki állít annak kell bizonyitani. Na most az állításnak pozitiv tartalmúnak kell lenni per definició (máskülönben nem állítás hanem tagadás ugyebár), tehát a te esetedben hogy Isten létezik.
Ebbõl következõleg nekünk nem Isten nem létezését kell bizonyitanunk, hanem Isten létézésnek állításait cáfolunk. Ez nagy különbség.
Innen már csak egy lépés a megoldás, mutass Isten létézére objektiv, tudományos bizonyitékokat. Ha ezt mind meg tudjuk cáfolni, akkor az általad állított Isten nem létezik, ha nem tudjuk megcáfolni akkor létezik.
Fontos: ez nem azt jelenti hogy Isten nem létezik (ugye ahogy irtam ezt nem lehet sem cáfolni sem bizonyitani), csak annyit hogy az az Isten akirõl te beszélsz az nem létezik.
De mivel ismerem az ilyen viták kimenetetét, tulajdonképpen arról is lehetne vitatkozni hogy cáfoljuk meg hogy egy Föld körül keringõ - de semmilyen emberi müszerrel nem észlelhetõ- rózsaszin viziló létezik...
Ez is egy állítás bizonyíték nélkül. Nyilvánvaló, hogy az ismereteink végesek, és kizárod valami ismeretlen létezését. Ez is hit. Az ember rengeteg olyan feltételezés (hit) mentén él, amit igazából tényként fogad el, de bizonyítani nem tudja. A magyar nyelv is kifejezõ, amikor csalódás ér minket: "...hát én azt hittem, hogy...". :)
A hit tipikusan szubjektív élmény alapján születik, és ezt tárgyi bizonyítékokkal nehéz (ha nem lehetetlen) bizonyítani, miközben tényszerû és valóságos, csak az egyén számára és nem a társadalom számára.
Tehát ha te azt mondod, hogy nincs Isten, azt tudományos érvekkel nem tudod alátámasztani, mert jelenleg nem létezik ilyen bizonyíték. A fizika és a természet komplexitása az intelligens tervezés/kreacionisták híveinek ad bizonyítékot a kezébe, míg az, hogy ez magától jött létre, arra csak elméletek sora létezik, bizonyíték nincs. Bizonyíték az ami teljes kétséget kizáróan igazolja az állítás valóságosságát. Amíg kétségek merülnek fel a bizonyítékkal kapcsolatban, addig az nem bizonyíték, illetve nem arra bizonyíték, amire felhasználnák.
Tehát igazából amit kétséget kizáró bizonyíték nélkül állítasz, az hit, és nem tény. Errõl te meg vagy gyõzõdve, és nem tudod bizonyítani.
Így felesleges is hitrõl beszélni ebben az esetben - hogy "te is csak hiszed, hogy nincs Isten". Akkor fogom hinni, hogy nincs, ha rendelkezésre álló adatok, tények alapján lehet cáfolni, hogy nincs. Tehát hozzá lehet nyúlni a dologhoz.
Addig egy nagy semmi az egész, és csak a hülyék (persze a jelenlevõk mindig kivételek :)) jönnek azzal, hogy te is hiszel, csak azt hogy nincs.
Miért kéne hinnem egy minden alapot nélkülözõ állításról, hogy nem igaz? (Vagy hogy igaz?)
Tehát logikailag ha valakinek a nem látott dolgok létérõl vagy nem létérõl van meggyõzõdése, az is hit. Ha azt mondod, hogy Isten nem létezik, akkor a véleményed is csak hiten alapul, mint azoké akik azt mondják, hogy igenis létezik Isten. Mert az emberi létezés eléggé beszûkült keretek között mûködik, és még az univerzumban sem tudunk minden pontot megvizsgálni, személyesen odamenni, hogy ott van-e Isten vagy sem. Nem beszélve arról, hogy más dimenziókban, vagy pl szellemi síkon való létezésrõl + hogy ott van-e Isten. Nem jártál ott te sem és én sem.
Az én hitem a cikk témájával kapcsolatban, hogy nem hiszek az ufókban. Pontosabban hozzánk hasonló anyagi lényekben, akik hasonló vagy magasabb intelligenciával rendelkeznek, és nem a földrõl származnak. Bizonyítani nem tudom, de így hiszem.
Nem fejteném ki a véleményemet ezekkel a gondolatokkal kapcsolatban, csak kérdezem, hogy jól értem-e, mert akkor nem értem... :D
Az ivarérett egyed prioritása a szaporodás, általában kialakult territoriuma van, amit õriznie kell. Megjelenik az erõszak, a kíváncsiság, a fokozott tanulásiképesség gyakorlatilag feleslegessé válik.
A hit és annak harcos védelme, gyakorlatilag a szellemi territoriumunk védelme, ösztön.
Az emberre emellett jellemzõ egy fajta neoténiás fejlõdés, ez azt jelenti, hogy az adott egyed elõbb válik ivaréretté, minthogy morfológiailag és idegrendszer/ösztönök tekintetében is átalakulna.
Van oylan nézet, hogy az ember és a csimpánz közötti különbség gyakorlatilag ennek felel meg, mi a csimpánzok, valami fõemlõs majom kissé defektes neoténiás, bizonyos viselkedési mintákat felnõtt korban is megõrzõ változatai vagyunk.
Hasonló defektusokat az ember is kikényszerít a vele együtt élõ álatokból, ezt hívjuk háziasításnak.
A kérdés ezek után tehát az, hogy ki háziasította a majmokat, ki háziasította az embert?
;)))
;)
A hit az ismeretlennel szembeni hozzáállásként értelmezhetõ végsõsoron. Az ember amikor felnõtt úgy gondolja, hogy a minden fejlett lényre jellemzõ kíváncsiságát korlátoznia kell. Ha azt nézzük, hogy ez a fiatal állatok vselkedéséhez képest megjelenõ visszafogottság minden emlõsre jelemzõ, akkor a hit nem más, mint ennek az ösztönnek az embernél a fejlettebb szellemi mûködésben megjelenõ leképezõdése, az az színt tiszta racionalizálás, egymással össze nem függõ dolgok mögötti rendszer keresés.
;)
Lehet statisztikázni, de ha megbecsüljük a lehetséges kockázatot, és a lehetséges kárt, akkor hülyeség nem foglalkozni vele, márpedig a kormányok láthatóan évtizedekig a szõnyegalá söpörték a témát.
Csak írd be a gúgliba, vagy a tecsõbe, hogy conspiracy meg UFO, oszt majd csodálkozol a sok válaszon.
:DDD
Nézd, amikor a fél világot átvágják évtizedekig akár több 10 000 ember meggyilkolásával kapcsolatban Pl Katyn-i mészárlás, amit 1990-ig tagadtak, akkor majd gondot okoz 1-2 ilyen esetecske.
Másrészt azért az UFO témának vannak nemzetbiztonsági vetületei is. Minden kormány igyekszik titkolni, hogy egy másik ország/hatalom viszonylag korlátozás nélkül tevékenykedhet az országban, függetlenül az adott hatalom eredetétõl, mert az ciki, hogy nem tudják megvédeni az állampolgáraikat. Nem fogják nagy dobra verni.
Ha van egy gondolati rendszered mindenre van magyarázatod.
De ugyan azt a szitut különbözõféleképp értelmezed, magyarázod a gondolati rendszernek megfelelõen.
Az ateista meg azt mondja a fentire, hogy az élet álandó kûzdelem, próbatétel, hogy ki a jobb, mert az visz mindent, ha viszont tökös vagy a szerencse is melléd áll.
Végül is ugyan azt mondják, csak másban hisznek, az egyik egy magasan fejlett alapvetõen szellemi szintû lényben, a másik meg alacsony komplexitású, de általánosan mûködõ természeti erõkben. Az, hogy akármelyik is hogy és mikor fogja az embert segíteni, vagy gátolni nem kiszámítható, ezért végsõsoron mindkettõ mögött csak vak hit van és bizalom.
Az állítólagos rooswell-i eset után mindenesetre nehezen hiszem, hogy nem nézett volna ennek utána legalább egy betanuló ügynök.
Jelen példában, az eszkimót isteni sugallat nem hagyta békében a hókunyhójában, és ahelyett, hogy melegben üldögélve hallgatta volna a szél üvöltését, inkább kiette a fene a hóviharba, hogy a hívõt megmentse.
Szóval, nézõpont kérdése, de egy hívõ mindenképp isteni segítséget lát mindenben.
-----
Nem túl pontos helyszínmegjelölés az, hogy Új-Mexikóban történt az eset. Csak több mint 3x akkora, mint Magyarország... :D
Pl.
Plébános beszélget a világutazó barátjával:
- Még mindíg nem hiszel Istenben?
- Miért hinnék, soha nem volt ott amikor szükségem volt rá. Amikor pl. az északisarkon iszonyat hóvihar volt és senki nem segített, akkor hiába imádkoztam nem jött.
- De hiszen itt vagy?
- Ja, mert arra járt egy eszkimó, az mentett meg nem az isten. Nem szokott õ sem kimenni ilyen idõben, de akkor úgy érezte ki kell.
;D