1178
A History Channel saját gyártású sorozata
-
G_ArchAngel #81 jaja, hajnalban mar megneztem, ez amolyan vihar elotti jeleket tartalmazo epizod volt:) -
MaRee #80 Ajvé van új rész -
#79 Annyira nem, várható volt. -
MaRee #78 Nem merem megnézni :D Ejj holnap új Trónok Harca, meg új Vikings, jó nap lesz :D -
#77 durván spoileres
-
#76 Már mindent láttunk. Csak azért mert a konfliktus források többynire ugyanazok minden kulturában, országban, családban, két ember között :) Nem ezt kell nézni, hanem a megvalósítást, azt hogy hogyan mutatják be. -
#75 http://www.facebook.com/video/video.php?v=10100163192463106 -
JackMeadow #74 ez mért történik igy? nem kéne akor az 5 nekis előbb jönnie mint igazán :P -
#73 az a baj, hogy a 4. rész valójában csak tegnap volt.
igazi új rész csak 31-én lesz. -
MaRee #72 Estére lesz szerintem. -
JackMeadow #71 na mivan nem jön uj rész?
-
#70 Lehet, hogy [URL=http://www.youtube.com/watch?v=27B_YFtZ97M]rá?[/URL]? :D -
G_ArchAngel #69 Azt kihagytad, hogy ekozben sot is szortak a sebre. -
#68 Jah, ők minden évben, mióta az eszüket tudták, elmentek fosztogatni és mint láthattuk az elején, néha csak maroknyian maradtak életben. Nade, aki életben maradt az olyan harci tapasztalatokra tett szert, hogy sima zöldfülű, a tűzkeresztségen át sem esett reguláris csapatoknak kb. zéró esélyük volt velük szemben. Igazándiból csak a statisztika miatt hullottak közülük is, puszta véletlenségből, apróbb hibákból, az ellenség szerencsésebb húzásaiból.
Aztán ott van az, hogy nem pusztán erővel, hanem nagyon is taktikusan/trükkösen harcoltak, jó stratégiával, érzékkel és szépen meglepték vele az őket lebecsülő ellenséget. Mivel kis csapatok férnek el egy-egy hajón, így harcmodoukat ennek megfelelően alakították. Nekik egy-egy ember veszteség is komoly problémákat okozhat, így igyekeztek életben maradni. Ugyanakkor viszont számukra dicsőség harcban elesni és a vallhallába kerülni, így a félelemnek még az árnyékát sem lehet felfedezni rajtuk.
Láthattuk, hogy az ellenség, mikor reménytelen volt a helyzet megfutott mindig, nemúgy a vikingek. Számukra a menekülés rosszabb opció a halálnál, ez elég durva fegyvertény. Végülis ez egyben a gyenge pontjuk is lehet, ha képzett/tapasztalt vezérekkel és tapasztalt haderővel kerülnek szemben.
Nyilván a szászoknak is vannak hétpróbás katonáik és vezetőik, node egy ekkora partvidéket bevédeni képtelenség előre. Nyílt terepen, egy invázió esetén valószínűleg beledöngölnék a vikingeket a földbe túlerővel, lovassággal, hadigépekkel, jobb felszereléssel, ellátmánnyal, több íjjásszal (elég csak a közelharcban állókra lövetni, ha nem számít a veszteségük) stb., de így, hogy azok kb. fosztogató gerilla-taktikát folytatnak, így esélyük sincs. Csapdába kell csalniuk a vikigeket, más lehetőség nincs. -
#67 Az időpontokra nem emlékszem, de az biztos, hogy a sorozatbeli Ragnar "eredeti", ill. történelmi megfelelője ment át a britekhez, és a sorozatban szereplő brit király is valós, ő is akkor élt, és ellenségek voltak. Ha jól emlékszem a legendák szerint (a viking legendárium) szerint SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez a király, Aella ölte meg Ragnar Lodbrokot, míg a történelmi tények (ásatások során előkerült dolgok, korabeli feljegyzések) szerint inkább valahol Írországban halhatott meg. De az biztos, hogy Ragnar fia(i?) bosszulták meg apjukat, méghozzá Aella királyon, miután (mielőtt?) elfoglalták Yorkot. Aellán csinálták meg a híres viking kivégzést, a véres sast, ami abból állt, hogy a hátat két oldalon felvágták, kitörtek több bordákat, majd a két tüdőt kihúzták a lyukakon. Egyébként minderre ez a véres sas miatt emlékszem... -
MaRee #66 Nekem Floki és Lagertha a legszimpatikusabb szereplők, de Ragnar is jófej, meg a csuhás.
Ellenben a Jarl és a nője ( nem tudom a nevüket ) rohadt ellenszenvesek, és Ragnar fia is. -
FL Zoli #65 Nekem a főszereplőről Jax ugrik be a Sons of Anarchyból, az is ilyen kis mosolygós szarkavaró :) Kicsit hasonlóak a karakterek -
NovaTerra #64 Nem az érzelmeid ellen érveltem. Én egyszerűen nem értem a dolgot, mert szerintem nem az a lényeg, hogy szeresd a szereplőket. Sőt teljesen jelentéktelen.
Az érdekes lehet, hogy a nézők mennyire gondolkodnak úgy, mint te. Mert, ha a többség úgy vélekedik, akkor nem feltétlenül e sorozat készítői, hanem általánosságban a készítők a nézettség miatt feltehetően törekednek arra, hogy a nézők többsége megszeresse X-t és Y-t.
Csak ezzel az a baj, hogy ha erre görcsösen törekednek, akkor az valószínű rontja a sorozat vagy film színvonalát. Aztán a végén eljutunk a rossz szappanopera szintig, ahol olyan lesz a főszereplő nő haja színe, amire több néző szavazott.
De nem akarok ebbe belemenni. Ez nem az a topic és nem az a közösség, ahol ezt meg lehetne vitatni. -
#63 Nem kell, semmit nem kell. Ezen felesleges vitatkozni, mi így érzünk te úgy. Érzelmeket nem lehet megváltoztatni akárhogy érvelsz. -
NovaTerra #62 Sose értettem miért kellene a szereplőket "szeretni" vagy szerethetővé tenni. Érdekes összetett karakterek kellenek egy szintén érdekes történetben.
Egyébként nem feltétlenül tolják "superman stílusban", hanem egyszerűen harci tapasztalataik kimagaslóak a megtámadottakhoz képest. Jól látszott az első összecsapásnál, hogy a vikingek akartak harcolni, míg a fogadóbizottságba volt pár kölyök, akiknek adtak kardot. Elvileg nekik kellene figyelniük, de behatolók hiányában, csak néhány srác karddal, aki elvileg vigyáz a rendre, nem pedig tapasztalt harcosok.
Valószínű ennél jóval brutálisabbak voltak. Nekrofilia és hasonló embertelen tettek se nagyon izgatták őket. Valóságban mindenkit lemészároltak, akik nem voltak hasznosak számukra, csecsemőket is, nőket megerőszakolták, begyűjtöttek a "jó" rabszolgának valókat és kifosztották a környéket.
Szóval eléggé vigyáznak így is a korháttárra. Nem nagyon látunk meztelenkedést, pedig kétlem, hogy szégyenlősek voltak. Sőt talán még a fogalmat sem ismerték. -
#61 +1
Igazából nem is csak a kegyetlenkedés zavar hanem, hogy egyszerűen nem tudom őket "megszeretni". Később biztos nagyobb számban fognak hullani de egyelőre superman stílusban tolják és ez is zavaró. Itt egész egyszerűen érzelmekről van szó, tudom, hogy abban az időben így mentek a dolgok de akkor se tudok máshogy érezni.
Nem is a készítők hibája ez hanem inkább annyit változott a mai ember, puhányabbak, együttérzőbbek lettünk. -
MaRee #60 Hát mire gondolsz, a kegyetlenkedésre meg a gyilkolásra? Ezért ez a fosztogató életmód velejárója volt akkoriban, nem csak a vikingeknél, hanem minden más népnél is. -
vg #59 Nekem is nagyon tetszik a sorozat, de velem van baj, vagy a készítők csinálják direkt olyanra a sorozatot, hogy egyre jobban utáljam a főszereplőket? Szimpatikusak mint karakterek, de emberileg amiket csinálnak nagyon utálhatok. Komolyan, már örülök, amikor kinyírnak közülük valakit. Lehet ez a készítők célja? -
Lysandus #58 Igen, de a létező személy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vélhetően később élt, mint a főszereplő. És elsősorban a francia partokat, városokat fosztogatta. A történelmi Ragnar 845-ben rabolta ki Párizst, a sorozat szerint pedig 793-ban járunk. Ettől függetlenül én is arra fogadok, hogy a sorozatban egyesíteni fog Ragnar legalább egy királyságot. :-) -
MaRee #57 Nekem is ez jutott róla eszembe :D -
#56 Az a varázsló úgy néz ki mint Marilyn Manson szemek nélkül. -
#55 Persze hogy létezett. Nagy ember volt, nem tudom meddig megy el a sorozat, ezért spoilerbe rakom, tehát SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nagy ember volt, annyira, hogy nemcsak törzsfő lett belőle, hanem a törzseket egyesítve a dán vikingek királya. -
Lysandus #54 :-))))) -
MaRee #53 Ne olvassátok végig, spoiler -
Lysandus #52 Közben utánanéztem: létezett.
Ragnar Lodbrok -
Lysandus #51 Eddig a nagy vonalakat tartják. Én is kíváncsi voltam, és tényleg ott és akkor volt az első viking fosztogatás Angliában, amikor és ahol ők bemutatták. Egyébként ha tartják magukat a történelemhez, úgy is elég szabadságuk marad a forgatókönyv megírása, és a történet bonyolításához.
Mondjuk azt nem tudom, hogy volt-e ilyen nevű viking vezér, és ilyen viking település (ennek nem néztem utána), de ebben a témában jóval kevesebb adat maradt fenn, mint az angliai betörésekről... -
#50 Jah, de azért kétségeim vannak, hogy mennyire lesz hű ez az egész a történelemhez mert bármennyire is history channel figyelniük kell a nézettségre. -
NovaTerra #49 Odamennek, ahol tudják, hogy van arany. És okosan megvárták, míg fegyvertelenek lesznek az ott lakók. Azért nem hülyék ők, akármennyire is vágynak a Valhallába.
Minél többször jönnek annál felkészültebben fogják várni őket valószínűleg. Főcímben pedig azt látjuk, hogy sok nagyobb hajó megy. Remélem egyszer látunk egy olyat is. Ugye elég nyíltak azzal, hogy mit találtak nyugaton. Egy ilyen hír gyorsan terjedhet. Tehát más területről próbálkozhatnak majd. Akár több jarl összefogva.
Szerintem az erőszakot, mármint azt, akit éppen kifosztanak is simán elnézték volna. Azért az ilyen dolog még több, mint ezer évig is mindennapos volt, a meghódított területen. A rabszolgák ugyanúgy a zsákmány részei voltak, akiket pedig tárgynak tekintettek a hódítók. -
Lysandus #48
Knut ist kaput! :-))) -
#47 b+... :D -
#46 Tényleg részről-részre jobb, de remélem most már kapnak az arcukba a vikingek is. :D Csak templomokat tudnak kifosztani és civileket ölni bár a Lohtbrok családot sajnálnám. Illetve csak Ragnart és a feleségét, ők azért próbálnak rendesek lenni. -
NovaTerra #45 -
Lysandus #44 Halihó!
Ragnar mindig sajátosan ejtette ki Knut nevét. "Knut". Utánozhatatlan megvetéssel. :-))) -
NovaTerra #43 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondoltam, hogy a legszimpatikusabb lesz az első áldozat. Erik a viking.
Fokozódik a helyzet. -
#42 ráadásul most jöttem rá így utólag, kon-tikiben is szerepelt. az is egy jó kis norvég film.