1178

A History Channel saját gyártású sorozata
  • RatBaG #361
    https://www.facebook.com/photo.php?v=512555658849313
  • Mirk
    Nem fröcsögött a vér, nem nyomták a képembe a bordákat és a lifegő tüdőt. De.
    Zseniális volt, úgy megteremtették a hangulatot a zenével, vágással, egyre jobb ez a sorozat, lassanként már művészi jellegűvé is válik.
    Külön jó pont a főszereplőnek, vagy a rendezőnek aki utasította mit csináljon, mert nem a "várható" szadista élvezkedő nagyon tré alakítást kaptuk amit egy ilyen jelent során szinte minden filmben kapunk a kínzás végrehajtójától.
  • Carmang
    :DDDDD
  • cylonflatus
    Ragnar olyan áhítattal, szinte már gyöngéden csinálta a műveletet, hogy szinte megkívántam a véres sast. Na jó, persze nem, de ha muszáj lenne, csakis Ragnar mesterre bíznám.
  • G_ArchAngel #357
    Haverom kortepalinkaja után egy ló seggbe dugott volna, azt sem érezted volna...
  • bega82
    Tegyük hozzá, nem hiszem, hogy lenne bárki is, aki egy ilyet visítás nélkül "állna". :)
  • Carmang
    Rangar azt mondta, hogy akkor nem kerül Valhallába, ha visít a művelet közben.
  • LaszloLedzenyi
    persze hogy eszméleténél, különben soha nem kerül be a valhalla-ba.

Szerintem pont jó volt a sasos jelenet, nem kell túlspirázni.
  • Carmang
    Én is többet vártam a sastól. Na nem több vért, hanem több realitást. Borg jó pár napja éhen, szomjan volt, mikor kivitték Ragnar elé, ehhez képest nagyon lazán odadobta a pongyolát a feleségének, és a kivégzés alatt is végig eszméleténél volt.
  • Carmang
    Amikor jön a 'Jarl Ingsted' küldötte a faluba, hogy csatlakozna a raidhez, és Rolloval találkozik először. Akkor kérdi, hogy Rollo Lodbrok vagy?
  • DasIsFuck
    Azt meg kell hagyni a hangulatot nagyon durván megtudják csinálni a sorozatba, főleg az ilyen szertartás,mulatságokon.

Az a rész mikor a nagycsarnokba volt egy ilyen össznépi mulatság kegyetlen jó volt.
    de a párhuzamos esküvő is.

a vérsastól viszont többet vártam, ettől egy fokkal lehetett volna goreabb:D

Az is egy jó pont hogy az ilyen enyhe mitológiai elemeket benne hagyták, nagyon sokat dobnak abból a szempontból, hogy a kornak megfelelően ezek realisztikusan tényleg létező dologként vannak benne és nem csak ilyen középkori sablon zsargon.
  • ForzaInter
    Hol mondtak ilyet?
  • Carmang
    Haaaaahahahahaha! Csak nem maradt el a madárka.
    Viszont volt egy szép mellényúlása megint a History-nak: Rollo Lothbrok.
  • DaemoonHunter
    Ha ilyen tempóban fokozódik a végére 10/10 es részek lesznek :D
  • MaRee
    Ez a rész..
  • bega82
    Hát nem tudom... én azért nem mondanám "most shocking moment"-nek. :)
  • DaemoonHunter
    Nem szökhet meg, a jóslat szerint semmiképp vagy legalább is előbb utóbb eléri a sorsa! :)
  • Piszkos  Fred
    Na már kíváncsi vagyok, mi lesz ez a nagy fordulat, amit így beharangoztak.
  • MaRee
    Qrva annyát, meg ne szökjön már!
  • RatBaG #342
    húha
    https://www.facebook.com/photo.php?v=509436012494611
  • sempronius18
    Angliába azért tűnt szerintem Ragnar a főnöknek, mert a fejesek közül csak ő tudott angolul, de Horiknak mint mondtam tényleg nem úgy tűnik, hogy nagy tekintélye van.
  • ForzaInter
    Ja azon csodálkoztam, hogy Horik a király de kb mégis inkább Ragnar a főnök, pedig ő csak egy jarl. Nem tűnik úgy, hogy Horiknak olyan nagy hatalma lenne királyként..
  • sempronius18
    Attól, hogy király a hatalma csak névleges a Jarlok felett, de például a vallási szertartást ő vezette Upsallában ebből látszódik valamennyire a fősége.

Egy erősebb király kell, aki tudja is gyakorolni a hatalmát a Jarlok felett aztán mehet a united army.
  • Carmang
    Mondjuk azt tényleg nem értem, Horik miért nem tereli össze a dán jarlokat, és akkor mehetnének együtt.
  • Carmang
    Valószínűleg nem fognak idén portyázni. A lehetőség, hogy megbosszulhatta Borgot fontosabb volt Ragnarnak, úgy néz ki.
  • sempronius18
    Kinyírja Horikot is aztán mint a Dánok királya megparancsolja a Jarloknak, hogy jöjjönek segíteni neki?
  • RatBaG #335
    szereztek pár hajót, viszont így, hogy az embereire meg rágyújtották a pajtát, hogy lesz elég katonájuk?
  • MaRee
    Na, az durva. Várom a köv részt nagyon, megérdemli az a fackalap. Én is azt hittem, hogy Ragnar megbocsájt.
  • Piszkos  Fred
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A véres sas egy kivégzési módszer, melyet több saga is megemlít. Ennek a lényege abból áll, hogy a háton a gerinc mentén két oldalt függőleges vágást ejtenek, amin keresztül - eltörve a bordákat - kihúzzák a delikvens tüdejének két felét két oldalra, így olyan, mintha szárnyai lennének. Hát, végül is tényleg ő maga lett a sas.
  • Carmang
    Az elején tényleg azt hittem, hogy Ragnar megbocsátott. Dúúrva.
  • Carmang
    Itt van az oldal alján:
    http://mult-kor.hu/20130322_igaz_lehet_a_viking_ritualis_kivegzesrol_szolo_saga?pIdx=1

• MaRee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én nem értettem ezt teljesen, most akkor egy sast fognak bele vágni a hátába, vagy mi?
  • Piszkos  Fred
    Ja, az első évad (főleg az első fele) inkább ilyen dokus oktató jellegű volt, most már bekeményített minden szempontból.
  • ForzaInter
    Ez a faszi egy zseni.:D Megszólalnia sem kell màr azok a pillantások és arcok is amiket vág zseniálisak.:D
  • ForzaInter
    Részről részre jobb ez az évad. Az 1 évad is nagyon jó volt, de ezzel a másodikkal nálam már simàn felveszi a sorozat a versenyt a legnagyobbakkal.
  • Piszkos  Fred
    Remélem, nem spoiler, de ez olyan jó pillanat :D
  • sempronius18
    Gondolom megcsinálják a vérző sast.
  • G_ArchAngel #324
    Kiváncsi leszek mi lesz a következő részben, ami ennyire durva húzásként lett beharangozva, hogy ilyet nem láttunk a TVzés történelmében. Azért Game of Thronest ebben nehéz lesz lenyomni...
  • ForzaInter
    Ezzel az évaddal simán.
  • G_ArchAngel #322
    Szerintem felnőtt a Roma/Spartacus melle ez a sorozat