1178
A History Channel saját gyártású sorozata
-
Susarc #401 nagyon fasza sorozat volt!!! várom a 3. szezont!!
aki kevesli az emberkéket az azért olvasson már utána ,hogy mennyien éltek akkor erre-arra euórópában :) -
#400 "I hope that some day our gods can become friends." -
#399 Nem köpött a sorozat semmire, óriási tévedés! -
Mirk #398 Mikor köpött a kereszténységre?
És miért fontos ez? -
sempronius18 #397 Hát szerintem azért hazaáruló Athelstan mert:
1.Bár jól bánnak vele a kolostorban is, a király pedig egyenesen kedveli, de ő inkább Ragnarékkal tart ezt még meg is értem.
2. Bár semmi sérelem nem éri a szülőföldjén segíti Ragnarékat annak kifosztásában a lakosok lemészárlásában, mert hiába próbálják Ragnart pozitívan beállítani nem csinál ő mást és spoiler csak történelem, hogy nem az Angolok fogják a mostani egyezményt megszegni és Ragnar is fog még Angliára támadni ami xsopó lesz.
Szumárum nem Athelstant haza árulónak tekinteni, de akkor a kurucaink ellen harcoló labancnak álló magyar katonák, vagy az 1849-ben császári oldalon harcoló Magyarok sem voltak hazaárulók csak identitást választottak. :)
Az meg egy dolog, hogy köpött egyet a sorozat a kereszténységre. :) -
#396 Az nekem nem volt tiszta, hogy most akkor Horik-ék is visszamentek, vagy ők Wessex-ben maradtak? Na meg arra kíváncsi leszek, hogy most kaptak egy elég nagy földet azzal mi lesz, egy csapat viking átköltözik Wessex-be?:D -
#395 Floki sem szólt bele eddig semmilyen hatalmi témába. A lényegre pedig Fred rátapintott.
Amúgy a Borg földjével mi történt, az özvegyére szállt? Mert nem utal semmi rá, hogy Ragnar megkapta volna. -
#394 Floki hajóépítő, iszonyatos nagy értéket képvisel, nem véletlenül akarja Horik is "átcsábítani". -
manul #393 Én csak azt nem értem, hogy Floki (az ács/halász) milyen alapon lebzsel mindig a "vezérkarral". OK, hogy Ragnar barátja (volt), de ez elmondható többek közt Thorsteinről is pl., ő mégsem ugathat bele a hatalmi harcokba. -
#392 én is abban reménykedem, hogy floki csak játssza a "double agent"-et.
túl jó karakter ahhoz, hogy egy ilyen béna árulással elintézze magát. -
#391 Miért gondolod így? Szerintem mindenkinek joga van ahhoz, hogy eldöntse a saját identitását.
Egyébként én abban reménykedek, hogy Floki és Ragnar összejátszanak Horik ellen. -
sempronius18 #390 Athelstan a hazaáruló mintapéldánya. -
#389 Én sem.
Egyébként Flokira leszek kíváncsi, hogyan alakul Ragnarral a kapcsolata. -
#388 athlestan visszatért! erre nem számítottam. -
#387 https://www.facebook.com/photo.php?v=515762188528660 -
sempronius18 #386 Elvileg Dánia királya ami akkor a mai Dánia északi részét a szigeteket és Dél-Svédországot jelentette, de igazából nem lehet tudni, mert a Sagák sokszor egy időben írják Horikot és Ragnart dán királynak az is lehet, hogy ők ketten a valóságban részben egy személy voltak stb....... -
#385 Ha így halad a sorozat akkor a 3. évad mindent űberelni fog hasonló kategóriába:D
Mondjuk azt nem értem hogy Horik akkor most minek is a királya?
Az egész skandináv térségnek?
Ragnar előtt ez is egy jó kis cél lehetne, főleg ha valahogy Eckbertel összetudná hozni a szövetséget. -
sempronius18 #384 Jó rész volt ez is kíváncsi voltam már előzetesen is, hogy a sorozatban Ivar milyen okból lesz Csonttalan.
Szerintem jó így ahogy a sorozatban van sokkal érdekesebb így mintha a magassága, vagy a lovagló stílusa miatt kapta volna a melléknevét.
A seregek létszámát fitymálók is örülhettek, most legalább 20 hajóval biztosan nyomultak Ragnarék. -
#383 Frízia tényleg jóval keletebbre van, az Nord Pas de Calais lesz. -
#382 Mondjuk Frízia nincs egy kicsit elcsúszva ezen a térképen? -
#381 A Vikings esetében nem igazn lehet biztosra menni az évszámokat illetően, ha Lindisfarne kifosztásának valós idejét nézzük, akkor úgy 800-801 körül járhat a sorozat. Ennek némileg ellentmond, hogy Ragnar és Eckbert valószínűleg a Danelaw-ról állapodtak meg, ami viszont bőven egy fél évszázaddal később történt. Szerintem az előző térkép nagyjából jó lehet, max Wessex szövetségi viszonyai a kisebb királyságokkal nem aktuálisak (ezek a kérdéses időben elég rendesen változtak). -
#380 csak pont körbefogják merciát:D
meg azt nem tudjuk, hogy akkor amikor a sorozat játszódik, pontosan milyen határok húzódnak meg. -
#379 Nincs közel egymáshoz Wessex, és Northumbria, ezután tényleg elgondolkodtató milyen segítséget vár egymástól a két király. -
sempronius18 #378 Nekem az az időszak ugrott be mikor 7 Angolszász királyság volt a mai Anglia területén, mint a trónok harcában. :)
Ám az általad linkelt térképen lévő országok sem túl nagyok ha jól megnézed és a népsűrűség igen alacsony volt úgyhogy tartom, hogy 500 főnél sokkal nagyobb seregeket nemigazán tudtak kiállítani.
Jóval később Nagy Alfréd 2000 emberrel állította meg végleg a Dán terjeszkedést. (majd jött még Nagy Knut és elfoglalta Angliát, de ő utána az Angol lordokra támaszkodott.) -
#377 Nana!
-
sempronius18 #376 Jah és a 9. században nagyon nem volt ugyanaz a helyzet, mint a 15-16. században. Egész Wessex volt akkora, mint egy átlagnál valamivel nagyobb Magyar vármegye és nem is volt ekkor még sokkal sűrűbben lakott.
Egy ekkora ország királyának párszáz ember már nagy tömeg volt, mint mondtam már. -
G_ArchAngel #375 Autocorrect néha teljesen jól teszi ki az ékezeteket, de mivel a torok is értelmes szó, nem korrigálta :) -
#374 *gondolkodni -
#373 Elkezdtem mi volt az a torok hódítás. :D -
G_ArchAngel #372 Szerintem nezzetek utana, hogy a torok hódítás idején hányan védték vagy ostromolták a vegvarakat. Kurvara meg fogtok lepődni.
A Balaton-felvidéki várak sokszor par tucat ember összecsapása után cseréltek gazdát. Nehogy mar azt gondoljátok, hogy ezres seregek álltak állandóan készenlétben, senki nem bírta volna anyagilag, -
sempronius18 #371 Ezek a királyságok, mint Wessex, Essex, Mercia, Northumbria csak 2-3 megyényi területet uraltak nekik 500 fő már hatalmas armadának számított abban a korban, annyit meg 200 jobban felszerelt tapasztaltabb Vikinggel sakkban lehetett tartani.
A később Ivar által vezett 3000 fős sereget már óriási armadának tartották pedig annak is csak max a fele volt harcos.... -
MaRee #370 "The size of the raiding parties varied. A small raiding party is described in chapter 46 of Egils saga. Egill and Þórólfur led separate groups of twelve men each from their shared longship. A larger party is described in chapter 29 of Njáls saga. Gunnar and Hallvarður began their raiding party with two ships, one with forty oars, and one with sixty. At the end of the summer, they returned from their raids with ten ships. One of the largest raiding parties was the Great Army which harried in England and the Continent and which probably numbered in the few thousands."
Tehát elég változó volt a raiding partyk mérete, bár igen, kissé illúzióromboló ez a 30 ember beveszi a várost és közülük szinte senki meg sem sebesül dolog, de na. Gondolom költségvetési okai vannak a kevés embernek.
-
#369 Azt ne felejtsd el, hogy a királyság minden szegletét védeni kellett, így elaprózódott a király teljes serege. Aztán az információ/anyag/ember mozgatása sem volt olyan gyors, mint manapság (ebből a szempontból Aelle, és Ekbert szövetsége sem ér sokat, csak akkor, ha a vikingek lazulnak, és több héten keresztül egy helyben maradnak).
Következésképp a vikingeknek sem kellett nagy hordával támadniuk. Már csak azért sem tudtak, mert -mint az elmúlt részek jól bemutatják- egymást sem komálják igazán (ellentétben pl a magyar törzsekkel, akik azért tudták Európát leraidelni, mert mindig összefogtak). -
#368 pedig nem kis költségvetésű a sorozat.
amúgy többen az írták, hogy akkoriban egyáltalán nem voltak olyan nagy létszámúak a csaták, és messze nem több ezer ember csatázott hanem inkább pár száz. én nem tudom, de nem is zavar ameddig jó a sztori, karakterek és a harcok, és ilyen gyönyörű tájon játszódik az egész. -
#367 Nem. Az kb. korrekt. Inkább azzal, hogy a sorozat annyira alacsony költségvetésű (vagy annak látszódik, nem tudom), hogy 10-12 hajóval mennek hódítani, ami hajónként ugye max. 32 ember. Aztán 50-50 ember, plusz az apró csépeli egymást, mint "hű de véres csata", aminek a végén ugyanekkora mennyiség el is menekül.
Még ha azt vesszük, hogy mondjuk 500-1000 körüli volt egy-egy nagyobb viking sereg raid beállással, a sorozatban ez ellen az 50-100 ember ellen két király szövetkezik össze, akik külön-külön 50-50 emberrel támadták meg a vikingeket korábban, és lett belőle hű de nagy csata, kb. viking veszteség nélkül? Szóval kicsit Honfoglalás szintű a megvalósítás, mínusz a villanpóznák, poziívként pedig nem Nemeskürty írta, és már 2014et írunk, mindezt HD viszonyok között. :) -
MaRee #366 Mármint a harcok koreográfiájával van bajod? -
#365 A sorozat érdekes, szép, jó, király színészek, a történet korrekt, stb., de a harc szintjén még a Róma második sorozatának szintjén sincs, pedig ez már itt is a Season 2.
Ha sor kerül rá, mindig felröhögök. Ezért is írtam a Honfoglalást példaként. -
#364 Kösz hogy így megmondtad a tutit, most már nem is nézem majd
Mi a bajod a sorozattal am? -
#363 Azért ez még mindig egy Honfoglalás HD, villanyvezetékek nélkül. -
bega82 #362 :D Ez viccesnek vicces, de azért hülyeség. :)