Vikings (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
2014. február 27., csütörtök (SJ)
Nem tudom, de sztem a célzáson van a lényeg 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

ForzaInter
Ez ki?

Yo, Bitch!

úgy látszik a célzóvíz megtette a hatását nála.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Ja ezt a sorozatot lazán lehet majd folytatni akár Björn mediterrán portyájával, a Svéd korona megszerzésével, Ivar és öccsei bosszúhadjáratával, Leif Eriksonnal, Nagy Knuttal és elõtte a nagy mészárlással, hódító Vilmoson át Szicília elfoglalásáig, stb stb.

Alapanyag van csak nézettség meg írói szándék kell.
PetruZ
De addig még pár évad azért belefér, plusz a leszármazottak és a bosszú sztorija is akár. 😊
Sir Quno Jedi
Az Út az ami számít.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ForzaInter
Hálaistennek én nem tudom itt hogy fog.😄

Yo, Bitch!

Kar, hogy ez is olyan, mint a Spartacus: tudod hogy fog vegzodni es nem orulsz neki :/

http://gaborszantai.co.uk/

kivagyok éhezve rá. <#hamm>

PetruZ
Season 2 promo
Kezdés jövõ februárban.

http://gaborszantai.co.uk/

PetruZ
Travis Fimmel interjú is. (origo.hu)
<#zavart2><#wow1><#zavart2>

Carmang
Kegyetlen! <#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

a.carkey

A medve nem játék.

Carmang
Mert a környékbeli különbözõ népek, mind a saját nyelvüknek kedvesen hívták. És ott Normandia közelében ugyebár elég sok nép található 😊

Piszkos  Fred
Most nem arról van szó, hogy a pogány neve mellett (Rollo) van egy keresztneve is, hanem az, hogy a keresztnevét a források többféleképpen említik.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Õ aztán mocskosan polkorrekt volt. 😊
cylonflatus
Miért pont õ? Nem kötõdni akarok, csak érdekel.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

a.carkey
Amúgy, csodálom hogy Hollywodban még nem esett le, de ha tényleg egy polkorrekt fasziról akarnának 1x sorozatot, akkor Rodrigo Díaz de Vivart ajánlanám (El Cid). Nem is értem, miért nem csinálták még meg?!

A medve nem játék.

a.carkey
Ezt kb. úgy képzeljétek el, mint a Vajk-István "projektet"! Utána már könnyebb megérteni miért van két név. 😊

A medve nem játék.

Valószínûleg Róbert volt ezt támasztja alá több forrás is, de tényleg van olyan ami Rolfnak írja.

Illetve alátámasztja az tény is, hogy Róbertnek hívták, hogy a késõbbi Normann hercegek között eléggé elterjedt volt a Róbert név, még a Rolf nem fordult elõ.
Ugye a királyi dinasztiáknál elég gyakori, hogy az alapítórol nevezik el az utódot.
Piszkos  Fred
Na ennek utánanézek, már elég régen olvastam ezzel kapcsolatban egy könyvben, ott Robert-nek volt említve, mondjuk ebben az idõszakban ilyen szempontból tényleg kicsit a káosz volt jellemzõ 😄 Nyilván igazad van

Carmang
Azt az uralkodót elég sokféle néven említik (attól függõen melyik nép nyelvén vagy kíváncsi rá), pl Rolf-ként is ismert.

Carmang
A legenda szerint is szétvált Ragnar, és Ladgerta, de késõbb valamiben mégis segített Ragnar-nak, mert továbbra is szerette. Szóval semmi baj nincs a filmmel.

Piszkos  Fred
Normandia elsõ uralkodója valóban egy Rollo nevezetû északi volt, de az õ keresztneve Robert volt, míg a filmbéli Rollo a Rolf nevet kapta a keresztségben, ráadásul õ tényleg 911-tõl "uralkodott". Lagerthát sajnálom, Alexander Ludwig pedig szerintem nem buzis, csak pakoljanak rá valami arcszõrzetet.

Na látom készül végre az új évad vannak már infók is.

Az elsõ és a második évad között pár éves idõugrás lesz. Így például a Björn karakterét játszó színészt is lecserélik egy enyhén buzis kinézetõ szépfiúra az éhezõk viadalából.

Lathgaerta elválik Ragnartól Aslaug miatt és hozzámegy egy másik Jarlhoz.
Na ez mondjuk hülyeség, mert a pogány Vikingeknél teljesen elfogadott volt a többnejûség. Akkor, ha már ennyire be akarják mutatni a kultúrájukat ezt sem kellet volna kihagyni.

Úgy terv tervezik majd, hogy valamikor a sorozatbeli Rolo lesz Normandia hercege. Mondjuk én nem tudom ez, hogy jön össze, mert az elsõ évad 793-94-ben játszódik, a normandiai hercegséget meg 900 után alapították.

Ja és több nagyobb csata és hajó lesz.
Lehetséges, remélem is. Bár amúgy ha jól emlékszem az elsõ évadnál is az elõzetesek mindig eléggé ellõttek dolgokat.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

Ez valószinüleg mint a kommentekben írják valami álom szerûség lesz Ragnarnál, nem hinném hogy így lelövik egy évvel hamarabb a poént. Plusz nem ölhetik meg Flokit <#duma>

Carmang
Majdnem falanxba álltak az elején, de aztán a "CHAAAARGE!"-al elrontották az egészet 😊

Punker
nemá, a kedvenc futóbolond karakterem 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

ForzaInter
mehet

Yo, Bitch!

Carmang
Simán.

Elfér attól, sztem jó. Én sajnos nem vagyok hg úgyhogy nem tudok a bannerbe rakni semmit.

minek egy évig senki sem lesz itt

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

LoSA

Bannerba?

Carmang
Én azt hiányolom, hogy nem magyarázzák el, miért szerepel ilyen sok utalás a hollóra a sorozatban.
Mert pl az elsõ részben, amikor azzal kezdõdik az egész, hogy vége van valamilyen csatának, és Ragnar látomásában megjelenik Odin, vállán egy hollóval, illetve a lenti képen is van ott egy holló, az szerintem kevés.
Aki nem ismeri Odin-t, annak szerintem semmit nem mondanak azok a képsorok, amikor Ragnar áhitattal figyeli, amint a képébe bámul egy holló.

Carmang
A Bölcs megmondta neki, hogy számos fia lesz.
Aztán, gondolom a fiú ott is nagyobb "értékû" volt, mint egy lány.

RatBaG
Egyébként arra volt valami magyarázat, hogy Ragnar miért van ennyire rápörögve a fiú utód-kérdésre? Hiszen már van egy fia...

Per Aspera Ad Inferi.

Gondolom a sorozatban elhangzó neveket akarták kicsit tisztázni azoknak, akik egyáltalán nem értenek hozzá. Annyira jó.

Carmang
Megnéztem a History oldalán az ábrát... hát ez elég gyenge lett. Aki ismerõs valamennyire a viking világban, annak ez kevés, aki meg nem ismerõs, annak is.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Fasza kis sorozat nálam körökkel verte a Spartacust.

Amúgy az utolsó résszel kapcsolatban egy dolog elég furcsa.
Ragnarék házassága, ugye az asszony vetélése miatt romlott meg, igen ám, de ezek szerint Lathgaertha a lányuk születése óta, vagy tizen akárhány éve, a vetéléssel végzõdõ terhességig nem esett teherbe.
Elég hihetetlen ez abban a korban, ahol még a fogamzásgátlást nem nagyon ismerték és mama és papa oly gyakran "birkóztak" egymással.