1178

A History Channel saját gyártású sorozata
  • kissssss
    kivagyok éhezve rá.
  • PetruZ
    Season 2 promo
    Kezdés jövő februárban.
  • G_ArchAngel #199
    Ez kicsit meglepett :))
  • PetruZ
    Travis Fimmel interjú is. (origo.hu)
  • RatBaG #197
    http://index.hu/kultur/2013/09/12/nem_csinibabakat_kerestek_a_vikingekhez/
  • kissssss
  • RatBaG #195
    http://comment.blog.hu/2013/08/14/a_viasat3_egy_hetvege_alatt_lezavarja_a_vikingeket
  • Carmang
    Kegyetlen!
  • RatBaG #193
  • a.carkey
    The Badass of the Week
  • Carmang
    Mert a környékbeli különböző népek, mind a saját nyelvüknek kedvesen hívták. És ott Normandia közelében ugyebár elég sok nép található :)
  • Piszkos  Fred
    Most nem arról van szó, hogy a pogány neve mellett (Rollo) van egy keresztneve is, hanem az, hogy a keresztnevét a források többféleképpen említik.
  • sempronius18
    Ő aztán mocskosan polkorrekt volt. :)
  • cylonflatus
    Miért pont ő? Nem kötődni akarok, csak érdekel.
  • a.carkey
    Amúgy, csodálom hogy Hollywodban még nem esett le, de ha tényleg egy polkorrekt fasziról akarnának 1x sorozatot, akkor Rodrigo Díaz de Vivart ajánlanám (El Cid). Nem is értem, miért nem csinálták még meg?!
  • a.carkey
    Ezt kb. úgy képzeljétek el, mint a Vajk-István "projektet"! Utána már könnyebb megérteni miért van két név. :)
  • sempronius18
    Valószínűleg Róbert volt ezt támasztja alá több forrás is, de tényleg van olyan ami Rolfnak írja.

Illetve alátámasztja az tény is, hogy Róbertnek hívták, hogy a későbbi Normann hercegek között eléggé elterjedt volt a Róbert név, még a Rolf nem fordult elő.
    Ugye a királyi dinasztiáknál elég gyakori, hogy az alapítórol nevezik el az utódot.
  • Piszkos  Fred
    Na ennek utánanézek, már elég régen olvastam ezzel kapcsolatban egy könyvben, ott Robert-nek volt említve, mondjuk ebben az időszakban ilyen szempontból tényleg kicsit a káosz volt jellemző :D Nyilván igazad van
  • Carmang
    Azt az uralkodót elég sokféle néven említik (attól függően melyik nép nyelvén vagy kíváncsi rá), pl Rolf-ként is ismert.
  • Carmang
    A legenda szerint is szétvált Ragnar, és Ladgerta, de később valamiben mégis segített Ragnar-nak, mert továbbra is szerette. Szóval semmi baj nincs a filmmel.
  • Piszkos  Fred
    Normandia első uralkodója valóban egy Rollo nevezetű északi volt, de az ő keresztneve Robert volt, míg a filmbéli Rollo a Rolf nevet kapta a keresztségben, ráadásul ő tényleg 911-től "uralkodott". Lagerthát sajnálom, Alexander Ludwig pedig szerintem nem buzis, csak pakoljanak rá valami arcszőrzetet.
  • sempronius18
    Na látom készül végre az új évad vannak már infók is.

Az első és a második évad között pár éves időugrás lesz. Így például a Björn karakterét játszó színészt is lecserélik egy enyhén buzis kinézető szépfiúra az éhezők viadalából.

Lathgaerta elválik Ragnartól Aslaug miatt és hozzámegy egy másik Jarlhoz.
    Na ez mondjuk hülyeség, mert a pogány Vikingeknél teljesen elfogadott volt a többnejűség. Akkor, ha már ennyire be akarják mutatni a kultúrájukat ezt sem kellet volna kihagyni.

Úgy terv tervezik majd, hogy valamikor a sorozatbeli Rolo lesz Normandia hercege. Mondjuk én nem tudom ez, hogy jön össze, mert az első évad 793-94-ben játszódik, a normandiai hercegséget meg 900 után alapították.

Ja és több nagyobb csata és hajó lesz.
  • Janika114
    Lehetséges, remélem is. Bár amúgy ha jól emlékszem az első évadnál is az előzetesek mindig eléggé ellőttek dolgokat.
  • MaRee
    Ez valószinüleg mint a kommentekben írják valami álom szerűség lesz Ragnarnál, nem hinném hogy így lelövik egy évvel hamarabb a poént. Plusz nem ölhetik meg Flokit
  • Carmang
    Majdnem falanxba álltak az elején, de aztán a "CHAAAARGE!"-al elrontották az egészet :)
  • Punker
    nemá, a kedvenc futóbolond karakterem :(
  • Janika114
    Eléggé spoileres 2. évad előzetes.
  • RatBaG #174
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.401088623329351.1073741828.258436810927867&type=3
  • ForzaInter
    mehet
  • Carmang
    Simán.
  • MaRee
    Elfér attól, sztem jó. Én sajnos nem vagyok hg úgyhogy nem tudok a bannerbe rakni semmit.
  • JackMeadow
    minek egy évig senki sem lesz itt
  • LoSA

Bannerba?
  • Carmang
    Én azt hiányolom, hogy nem magyarázzák el, miért szerepel ilyen sok utalás a hollóra a sorozatban.
    Mert pl az első részben, amikor azzal kezdődik az egész, hogy vége van valamilyen csatának, és Ragnar látomásában megjelenik Odin, vállán egy hollóval, illetve a lenti képen is van ott egy holló, az szerintem kevés.
    Aki nem ismeri Odin-t, annak szerintem semmit nem mondanak azok a képsorok, amikor Ragnar áhitattal figyeli, amint a képébe bámul egy holló.
  • Carmang
    A Bölcs megmondta neki, hogy számos fia lesz.
    Aztán, gondolom a fiú ott is nagyobb "értékű" volt, mint egy lány.
  • RatBaG #166
    Egyébként arra volt valami magyarázat, hogy Ragnar miért van ennyire rápörögve a fiú utód-kérdésre? Hiszen már van egy fia...
  • MaRee
    Gondolom a sorozatban elhangzó neveket akarták kicsit tisztázni azoknak, akik egyáltalán nem értenek hozzá. Annyira jó.
  • Carmang
    Megnéztem a History oldalán az ábrát... hát ez elég gyenge lett. Aki ismerős valamennyire a viking világban, annak ez kevés, aki meg nem ismerős, annak is.
  • RatBaG #163
  • sempronius18
    Fasza kis sorozat nálam körökkel verte a Spartacust.

Amúgy az utolsó résszel kapcsolatban egy dolog elég furcsa.
    Ragnarék házassága, ugye az asszony vetélése miatt romlott meg, igen ám, de ezek szerint Lathgaertha a lányuk születése óta, vagy tizen akárhány éve, a vetéléssel végződő terhességig nem esett teherbe.
    Elég hihetetlen ez abban a korban, ahol még a fogamzásgátlást nem nagyon ismerték és mama és papa oly gyakran "birkóztak" egymással.