Vikings (TV)
← ElőzőOldal 24 / 24
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ok, egy földmûves, akivel rögtön egy csatamezõn találkozunk. És egyébként pont fosztogatni készül. Ura parancsára keletre, saját belátása szerint nyugatra.
Nekem pl. tetszett az elsõ részben, ahogy bemutatták a hajózáshoz szükséges navigációs eszközöket. Utána pár nappal az indexen jelent meg ez a cikk.
http://gaborszantai.co.uk/
A fõhõs földmûves, nem harcos. Az egy dolog, hogy harcolni a nõk is tudtak😊
http://gaborszantai.co.uk/
Vasárnaponként van egyébként új rész.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A kihajózás elõtti rituáléban lehet valami, ha valaki látta a 13. harcos c. filmet, abban is ezt csinálták 😄
Persze semmit se tudhatunk biztosan ha történelemrõl van szó, de vannak általánosan elfogadott elméletek amik mindaddig érvényesek amíg valaki elég bizonyítékot nem gyûjt, hogy megdöntse. De itt nem csak konkrét dolgokra gondolok hiszen azért olyan sokmindenbe nem lehet belekötni, nem mutattak annyit, hogy vitatkozni lehessen rajta. Én itt inkább a stílusra is gondoltam, pl. van benne szex de az is inkább tárgyilagos módon van bemutatva, pl. a 2. részben a hajózás elõtti jeleneteknél, hogy hogyan bánhattak a rabszolgákkal. Tehát maga a stílus is számomra közelebb áll egy dokuhoz mint egy fantasy sorozathoz. A dokumentumfilm csatornákon is szoktak rendezni ilyen jeleneteket ahol bemutatják, hogyan támadtak meg egy várat vagy milyen volt egy párharc stb. csak hang, párbeszéd nélkül. Engem erre emlékeztet ez a sorozat. Kicsit a szereplõket olyan semlegesnek is érzem, mintha a statiszták lennének de persze van még sok rész amiben ez változhat.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Igazad van. Nekem még az nem tetszett például, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Floki egy-két hét vagy nap vagy nem tudom mennyi idõ alatt EGYEDÜL megépített egy teljes hajót, mindennel együtt <#szomoru2>#szomoru2>
Elsõ rész alapján bármi lehet, de azért az látszik, hogy ragaszkodnak néhány kliséhez.
Az, hogy mennyire hiteles szerintem nem tudhatod. Írásos emlék nem sok van abból az idõbõl, szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy hitelesnek akar látszani.
Lehet jó sorozat lesz én megadom neki az esélyt. Eddig tényleg olyan, hogy bármi lehet, közepes is és remek is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Például már az elején a harcnál lassítás, 300 óta divatba jött ilyen harcoknál, Spartacus-ban meg már túlzásba is vitték. Ezenkívül hõsünk egy szimpatikus harcos, feleséggel, gyerekkel. Na ná, hogy titokban egy hozzá közeli személy ráhajt az asszonyra. Egyik konfliktusforrás, késõbbi árulás, már is adott. Ilyet is sokszor láttunk. Ahogy azt is, hogy a vezetõkkel, jelen esetben, a vezetõvel nincs azonos véleményen, ellenszegül. Itt a másik konfliktusforrás. Természetesen itt, ahogy Spartacusban minden nõ nagyon szép.
Az, hogy mennyire hiteles szerintem nem tudhatod. Írásos emlék nem sok van abból az idõbõl, szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy hitelesnek akar látszani.
Lehet jó sorozat lesz én megadom neki az esélyt. Eddig tényleg olyan, hogy bármi lehet, közepes is és remek is.
Nézem mert érdekes a téma, az alapsztori de azért látszik, hogy nem a megszokott hollywoodi dolgokat kapjuk. Ez jó is meg nem is. 2 rész alapján azt mondanám, hogy nézni érdemes de nagyon nem tudom elképzelni, hogy merre megy az egész a maradék 8 részben mert nem nyújtják a dolgokat mint azt megszokhattuk a többi sorozatnál. Aki szereti a törit annak mindenképp ajánlanám mert tényleg érdekesen és hûen mutatják be ezt a kultúrát. 1-2 dolog nekem újdonság volt, pl. a hajózás elõtti felkészülési rituálé, kicsit undi is mai szemmel. 😄
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Odin p#csére mondom, remélem érdemes letölteni😊
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
Elindult a History Channel elsõ sajátgyártású sorozata melyet a The Tudors-t is jegyzõ Michael Hirst készít.
Az Origo cikkje alapján:
\"Mivel a History Channel elsõ fikciós szériájáról van szó, a sorozatrajongók bõszen töltik is le, ahol csak lehet. Csalódni azok fognak, aki történelmi sorozatként olyasmit vártak, mint a Spartacus, de amit a Starz csatornán lehet, azt egy fõleg dokukat adó ismeretterjesztõ tévén nem: itt nincs szex, pláne nem orgia, nincs öncélú vérengzés, indokolatlan brutalitás, legfeljebb egy levágott fej (a Spartacus-ban nincs epizód egy kontérnyi, szanaszét fröcsögõ vér nélkül), és nincs otromba szentségelés sem. Lassan építkezõ, de ígéretes sorozatról van szó, várjuk a szõrös, elszánt északi fickók igazi kalandjait.\"
A sorozat jelenleg a második részénél jár, én eddig a pilotot láttam, nekem bejön. Akit érdekelnek a vikingek és az északi mitológia, az vessen rá egy pillantást. Az imdb-n 8,5 pontot kapott eddig, bár ahogy olvastam elég vegyesek a vélemények. Az elsõ évad úgy olvastam tíz részes lesz.
Az Origo cikkje alapján:
\"Mivel a History Channel elsõ fikciós szériájáról van szó, a sorozatrajongók bõszen töltik is le, ahol csak lehet. Csalódni azok fognak, aki történelmi sorozatként olyasmit vártak, mint a Spartacus, de amit a Starz csatornán lehet, azt egy fõleg dokukat adó ismeretterjesztõ tévén nem: itt nincs szex, pláne nem orgia, nincs öncélú vérengzés, indokolatlan brutalitás, legfeljebb egy levágott fej (a Spartacus-ban nincs epizód egy kontérnyi, szanaszét fröcsögõ vér nélkül), és nincs otromba szentségelés sem. Lassan építkezõ, de ígéretes sorozatról van szó, várjuk a szõrös, elszánt északi fickók igazi kalandjait.\"
A sorozat jelenleg a második részénél jár, én eddig a pilotot láttam, nekem bejön. Akit érdekelnek a vikingek és az északi mitológia, az vessen rá egy pillantást. Az imdb-n 8,5 pontot kapott eddig, bár ahogy olvastam elég vegyesek a vélemények. Az elsõ évad úgy olvastam tíz részes lesz.
← ElőzőOldal 24 / 24